Jump to content
Shipfriends

Ιδιωτικοποιήσεις Λιμανιών


Recommended Posts

  • 2 years later...

Πλέον πολλά λιμάνια πουλήθηκαν σύμφωνα με τις υποδείξεις του μνημονίου της Πορτογαλίας οπότε οι τιμές για τους ελλιμενισμούς των πλοιων εκτοξεύθηκαν!! Θα έρθει στην Ελλάδα για να κάνει τις μηχανολογικες εργασίες, λαμαρινοδουλειες και να περάσει όλες τις επιθεωρήσεις στην Ελλάδα!

 

Δηλαδή οι Πορτογάλοι μνημονόδουλοι, πούλησαν τα λιμάνια τους σε ανόητους "ιδιώτες" που τα αγόρασαν μεν, αλλά τά αμέσως μετα έκαναν πανάκριβα με αποτέλεσμα να φεύγουν τα καράβια για αλλού και αυτοί να μένουν χωρίς έσοδα που θα απόσβεναν τις επενδύσεις τους.

Μήπως χάνω κάτι;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μπορει αρκετοι να νομιζουν οτι προς ιδιωτικοποιηση ειναι μονο τα λιμανια που εχουν μετατραπει σε Α.Ε. (Πειραιας, Θεσσαλονικη, Πατρα, Ηρακλειο, Ραφηνα, Ηγουμενιτσα, Λαυριο, Ελευσινα κλπ) αλλα δεν ειναι ετσι. Συμφωνα με τη Real, αμεσα θα περασουν στο ταμειο ιδιωτικοποιησεων (ΤΑΙΠΕΔ) και τα "δικαιωματα" ορισμενων ακομη τουριστικων λιμανιων, μεχρι την παραχωρηση τους σε ιδιωτες.

 

Υπάρχει κανένα νέο σχετικά με την τύχη των περιφερειακών λιμανιών? Δεν κινείται τίποτε ή υπάρχει κινητικότητα στο παρασκήνιο?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Νομίζω ότι τη διαχείριση του λιμανιού του Δυρραχιου το έχει γερμανική εταιρεία, σύμφωνα με μια συζήτηση που είχα το φθινόπωρο με ένα στέλεχος εταιρείας που δουλεύει στο Δυρραχιο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...