Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 5 months later...

Μάρτιος του 2003 στον Πειραιά, και στην προβλήτα των πλοίων του Αργοσαρωνικού, δίπλα στο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, βλέπουμε δεμένο το μικρό ΕΛΒΙΡΑ.

Εδώ έρχεται και κολλάει το "τι μου θυμίζει μωρέ, τι μου θυμίζει....." :unsure: Έχει κάποιος κάτι να μας πει για το πλοιάριο ???

Link to comment
Share on other sites

Σωστός ο Π100, έστω και κατά το ...ήμισυ !!! :rolleyes:

Και το ήμισυ είναι το "ΠΑΤΜΟΣ", αφού το πρώην ΕΛΒΙΡΑ του Πειραιά είναι το σημερινό ΠΑΤΜΟΣ ΣΤΑΡ και όχι το ΠΑΤΜΟΣ ΕΞΠΡΕΣ. Πάντως μας έδωσες τα φώτα για το προς τα που να ψάξουμε. :)

Γνωρίζουμε αν ως ΕΛΒΙΡΑ είχε δραστηριοποιηθεί για πολύ καιρό στον Αργοσαρωνικό και τι δρομολόγια έκανε ???

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Όμορφο σκαρί.

1_Patmos_Star_in_Patmos_18-04-09.JPG

Πρωτοτυπία αποτελούν -για εμένα τουλάχιστον- οι τσιμινιέρες του, που διαγράφονται μέχρι τα ύφαλα του πλοιαρίου. Κατοπινή προσθήκη ή από την αρχή άραγε ήταν έτσι φτιαγμένες για εξοικονόμηση χώρου ???

Ακόμα, απ' ότι βλέπω,

1_Patmos_Star_in_Perama_23-11-08.JPG

έχει αρκετά μεγάλο καταπέλτη πίσω και πιθανόν να μπορεί να παίρνει και (κανά δυό) οχήματα.

Σημ. Οι δύο φωτό είναι του Panagia Ekatontapiliani από την gallery του φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ταξιδέψει με αυτό πολλές φορές. Πλοίαρχος είναι ο cpt Χριστόδουλος, ξεχνώ το επίθετο τώρα. Από ότι ξέρω είναι και πλοιοκτήτης , κάτι σαν το Καρυστάκι και τον καπτα-Γιάννη. Είναι εξαιρετικό σκαρί. Το πιο ωραίο είναι ο ήχος των μηχανών του αλλά και το κούνημα που κάνει....Αισθάνεσαι θάλασσα......Κάνει το δρομολόγιο Πάτμο-Λειψούς-Λέρο νομίζω 2 φορές την εβδομάδα φέτος. Παίρνει μέχρι 4 αμάξια οριακά αλλά συνήθως βάζουν ένα και αν, άντε καμιά φορά και δύο, και φορτώνουνε το υπόλοιπο <<γκαράζ>> με διάφορα αντικείμενα για Λειψούς ή Λέρο όπως πχ συνήθως βλέπω ψυγεία/κουζίνες/πλυντήρια αλλά και μεγάλα κιβώτια με φρούτα-λαχανικά.......Θα ανεβάσω φωτογραφίες από ένα ταξίδι μου με αυτό..........

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σάν Ελβίρα πρέπει να ήταν πάνω από δυό χρόνια στην γραμμή Πειραιάς-Αγία Μαρίνα και επίσης έκανε κάποιες μέρες (κάθε Πέμπτη) κρουαζιέρα στον Πόρο.Είχα ταξιδέψει πολλές φορές μ'αυτό.Ωραίο καραβάκι και με χαρακτηριστικό ήχο τών μηχανών του,όπως επισημαίνει και ο giorgos249.Ο α'μηχανικός του μάλιστα άν θυμάμαι καλά μού είχε πεί ότι οι μηχανές αυτές ήταν από τεθωρακισμένα οχήματα (με κάποιες μετατροπές,ώστε να γίνουν "μηχανές θαλάσσης").Διαθέτει μεγάλο πλωριό "μπαλκονάκι" το οποίο τιμούσα δεόντως σε κάθε ταξίδι μου.Πλοίαρχός του την τελευταία χρονιά στον Αργοσαρωνικό ήταν κάποιος Δημήτρης Κωνσταντάρας,ενώ ο προκάτοχός του (που πρέπει να ήταν αρκετά χρόνια στο πλοίο) ανέλαβε την πλοιαρχία τού "Δέσποινα" (νύν "Παναγία Σπηλιανή"),που το διαδέχτηκε στην γραμμή.Πρίν φύγη γιά την Πάτμο είχε μείνει "παροπλισμένο" στην Αίγινα γιά ένα χρόνο περίπου.

Edited by Hastaroth
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 years later...
  • 2 weeks later...
  • 8 months later...
  • 3 weeks later...

Το πλοιο το Σαββατο ειχε πλαγιοδετησει λιγο πιο μεσα στο λιμανι της Πατμου υπηρχε αρκετος κοσμος που εβαφε το πλοιο σε πολλα σημεια.

Για μενα αυτό δειχνει ότι η εταιρια του το προσεχει οσο είναι δυνατον το βαπορακι.Μια μικροαλλαγη υπαρχει στο σινιαλο της εταιριας στην τσιμινιερα το οποιο εχει μπει πλεον σε πορτοκαλι φοντο αλλα δυστυχως δεν φαινεται πολύ καλα στις φωτο

large.58ebee1b699c9_PatmosStar08_04_17Pa

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Το Πάτμος Σταρ είναι κατασκευασμένο το 1991 από την εταιρεία ΜΕΚΑΠ ΕΠΕ, έχει μήκος 35,20 μέτρα και πλάτος 7,62 μέτρα. Το Πάτμος Σταρ έχει χωρητικότητα 230gt και φοράει δυο κύριες μηχανές Caterpillar 3412C (1440 BHP). Το πλοίο το 1995 υπέστη μετασκευή, όπου τοποθετήθηκαν sponsons και έγινε μετασκευή στη πρύμη για το μικρό γκαράζ, οπότε μεγάλωσε το μήκος από 30,70 μέτρα σε 35.20 μέτρα. Το πλοίο πουλήθηκε στα τέλη του 2004, λόγω των οικονομικών προβλημάτων του, στην οικογένεια Γρύλλη από τη Πάτμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...