Jump to content
Shipfriends

Bergensfjord (IMO 9586617)


Recommended Posts

(2011)

______________

Ειχα αναφερει κατι παλιοτερα εδω.

Το πρωτο πλοιο αρχισε ηδη να παιρνει μορφη και θα μεταφερθει απο το Gdansk στις εγκαταστασεις των Fosen στην Νορβηγια.

Περισσοτερες φωτο εδω μαζι και με το παρακατω βιντεο

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Stavangerfjord και Bergensfjord θα είναι τελικά τα νέα ονόματα των νεότευκτων της FlordLine. Μέσα από τη νορβηγική -για την ώρα- έκδοση του website της εταιρείας, βλέπουμε πληροφορίες για τα δύο cruise-ferries, οι κρατήσεις των οποίων ξεκινούν στις 14 Νοεμβρίου για τις γραμμές Bergen - Stavanger - Hirtshals και Langesund - Hirtshals, στην οποία θα κοντραριστεί με το Superspeed 2, που πιάνει στο Larvik (40km από το Langesund).

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Το Bergensfjord μάλλον τα πάει καλά από δουλίτσα και για τον λόγο αυτό θα υποστεί προσθήκη εξήντα επιπλέον καμπινών στο 10ο κατάστρωμα, δηλαδή πάνω από τη γέφυρα ^_^ Τη δουλειά θα κάνει το Fosen Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2017, το οποίο ολοκλήρωσε μεγάλο μέρος και της ναυπήγησής του πλοίου.

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 7 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • polmyt changed the title to Bergensfjord (IMO 9586617)
  • 1 year later...

Ιούνιος του 2019 και συναντιόμαστε με το υγραεριοκίνητο Bergensfjord στο Hirtshals της Δανίας απ' όπου κάνει δρομολόγια για το Kristiansand και το Langesund της Νορβηγίας. Όμορφο δεν το λές ούτε και από την πλωριά του, ούτε και από την πρυμνιά του άποψη. Εκεί που τα σπάει φυσικά είναι η κατάπρυμή του άποψη η οποία είναι απερίγραπτη πραγματικά.

 

Να συμπληρώσω ορισμένα χαρακτηριστικά του Βεργενσφιόρδου:D όπως το μήκος που είναι 170 μέτρα, 600 ΙΧ χωρητικότητα, 1500 επιβάτες σε 306 καμπίνες και 1,180 κρεβάτια. Το ναυπηγείο είναι το Gdansk Stocznia και έχει 4 μηχανές Bergen Engines AS ενώ τα lane metres είναι 1350.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πάμε να δούμε και το κυρίως γκαράζ του σε πολύ ωραία και εκτεταμμένα πλάνα. Απ' ότι φαίνεται στη φόρτωση στο Hirtshals, τίποτα δεν μπαίνει με την όπισθεν, όλα τα οχήματα μπαίνουν με τη μούρη από τον ένα καταπέλτη και βγαίνουν από τον άλλον. Τρείς γραμμές φόρτωσης αριστερά και δεξιά από τον κεντρικό μπουλμέ, εντύπωση προξενούν τα ξεκάθαρα σχεδιασμένα και αρκετά μεγάλα διαστήματα ανάμεσα στις γραμμές φόρτωσης. Όπως στην Ελλάδα δηλαδή. Αυτά εδώ θα τα δούμε βέβαια το 3000μΧ και όταν έχουμε αποκτήσει Νορβηγό ΥΕΝ και Νορβηγούς λιμενικούς :D:D. Προσέξτε επίσης το ειδικό κενό που υπάρχει στο μπουλμέ για να μπαίνει ένα (μετακινούμενο προφανώς)open top container στο οποίο φαίνεται να καταλήγει μια χοάνη, μάλλον για να πέφτουν εκεί σκουπίδια. Αν έρθει εδώ ποτέ το πλοίο αυτό, στη θέση αυτή θα μπαίνει ξεκοτσάριστο και τα σκουπίδια θα τα βγάζουν οι καμαρώτοι με τα χέρια στον κάδο:D.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...