Jump to content
Shipfriends

Πηνελόπη Α (IMO 7205075)


Recommended Posts

  • Replies 657
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Στην δεξαμενή Βασιλειάδη βρίσκεται το ΠΗΝΕΛΟΠΗ για τον καθιερωμένο ετήσιο δεξαμενισμό του.Στο πλοίο κατά την διάρκεια της ετήσιας επισκευής του έγινε πολύ καλή συντήρηση των μηχανών του και μερικοί κοινώχρηστοι χώροι του υπέστησαν ελαφράς μορφής ανακαίνηση.

Κατά τις 10 Μαρτίου αναμένεται να γυρίσει στην Ραφήνα και να ξεκινήσει δρομολόγια. ;)

Link to comment
Share on other sites

Παιδια το αδικειτε νομιζω λιγο το βαπορι. Εσωτερικα

κατ' αρχην ειναι σε παρα πολυ καλη κατασταση αλλα

και απο ταχυτητα δεν παει καθολου ασχημα, 430' κανει

την Μυκονο με φουλ κινηση. Οταν ανοιγει δε, νομιζω

οτι παει πολυ πανω απο 19. Περυσι αφορτο στα δοκιμαστικα

ειχε κανει 20,5 απ' οτι εμαθα.

Αν σκεφτει δε κανεις οτι ειναι πια απο τα ελαχιστα πλοια με

ανοιχτες δια το φιλοθεαμον κοινο βαρδιολες, εμενα δεν

με χαλαει καθολου ;)

Link to comment
Share on other sites

Το ΠΗΝΕΛΟΠΗ για μένα είναι από τα πιο καλοσυντηρημένα πλοία της ακτοπλοίας.Ουδέποτε τα τελευταία χρόνια ,ακόμα και επί πλοιοκτησίας HFD ,παρουσίασε μηχανικά προβλήματα ,οι εσωτερικοί του χώροι βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο και με την μερική ανακαίνιση θα έγιναν πολύ καλύτεροι χώρια που αυτό που λέει ο Nick the greek περί ανοιχτών βαρδιόλων είναι πολύ σημαντικό για τους καραβόπληκτους. :confused:

Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο πλοίο της ακτοπλοίας που να σε βλέπουν έξω από την γέφυρα και να σου λένε άμα θελετε περάστε μέσα.

Η ταχύτητα του πλοίου η οποία κυμαίνεται γύρω στα 18,5 μίλια είναι μια χαρά και το περασμένο καλοκαίρι μόνο το ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ 2 ήταν σε θέση να το κοντράρει. ;)

Και έχει και τον καλύτερο πλοίαρχο της Ραφήνας τον Βελαλό. :P

Link to comment
Share on other sites

Για το Βελαλο θα συμφωνησω και γω. Δε θα τον πω καλο ειναι πολυ νωρις αλλωστε αλλα μ αρεσει η μουρλα του. Αυτος εχει ωραια μουρλα οχι σαν του χαλιφη της Ραφηνας. Και επειδη το τοπικ λεγεται Πηνελοπη και οχι Βελαλοπουλος οντως το βαπορακι ειναι το πιο πετυχημενο μετα το Σουπερφερρυ ΙΙ αυτη τη στιγμη στη Ραφηνα. Εχει καθιερωθει ολα αυτα τα χρονια και εχει τη σταθερη πελατεια του. Ο κυρ-Μιμης ειναι καραβοκυρης πραγματικος και συναισθηματικος πολυ ιδιαιτερα με την Πηνελοπη. Ενας ακομα λογος της καλης του καταστασης ειναι τα πληρωματα του. 13 χρονια στην ελλαδα εχει αλλαξει 3 καπετανιους και αν δεν κανω λαθος και 3 Α μηχανικους. Φυσικο ειναι να δενονται και αυτοι και να το προσεχουν σαν το σπιτι τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Τρίτη μεσημέρι θα ανχωρήσει από Πέραμα με προορισμό την Ραφήνα και Τετάρτη θα ξεκινήσει δρομολόγια.Μάλλον θα έχει το δρομολόγιο των 7 και 35 από Ραφήνα και 13 και 30 από Μύκονο.Στο πλοίο ναι μεν έγινε καθαρισμός υφάλων αλλά λόγω βροχής δεν βάφτηκαν τα ύφαλα και κατα τα τέλη Μαίου αρχές Ιουνίου θα ξαναβγει δεξαμενή για 2 ημέρες να βαφτούν τα ύφαλά του.

Η περιποίηση των εσωτερικών του χώρων είναι εμφανέστατη και αναμένεται και πάλι να είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της Ραφήνας.

Link to comment
Share on other sites

Αυτός ο άνθρωπος δεν παίζεται με τίποτα.Γουστάρω την τρέλα του πολύ.Αυτός κι ο Παπαγεωργίου πήραν ακριβώς τις τρέλες του Νάζου.Οποιος είχε δει μανούβρες στον Πειραιά και στην Μυκονο του Νάζου με το Ναιας ΙΙ καταλαβαίνει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η ΠΟΠΙΤΣΑ (ΠΗΝΕΟΛΟΠΗ Α)έχει κάνει γερή επισκευή στις μηχανές του οπότε προφανώς το στρώνουν και σε συνδυασμό ότι τα ύφαλα του πλοίου ενώ καθαρίστηκαν δεν βάφτηκαν λόγω αναποδιάς του καιρού η ταχύτητα του κυμαίνεται στα 18,5 μίλια περίπου.Σίγουρα εντός του προσεχούς διμήνου το αργότερο θα βγεί για δεξαμενισμό με σκοπό την βαφή υφάλων του και πιθανή πλαστικοποίηση.Eτσι η ταχύτητα του αν γίνει τελικά και η πλαστικοποίηση θα αγγίζει τα 19,7 μίλια περίπου μπορεί και 20 κι έτσι η τάξη θα αποκατασταθεί. :mad:

Ηδη πρέπει η εταιρία του να κινείται για το κλείσιμο δεξαμενής.

Link to comment
Share on other sites

To Superferry II εχει ενα καλο. Ειτε ειναι πριν την επισκευη ειτε μετα εχει ταχυτητα 18.6 σταθερα. Μακαρι τωρα το Πηνελοπη να κανει και αμμοβολη και πλαστικοποιηση για να εχει ακομα καλυτερα αποτελεσματα. :mad:

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται να βγει πάντως οπωσδήποτε δεξαμενή διότι ναι μεν έχουν κάνει υδροβολή και οι βρωμιές από τα ύφαλά του έφυγαν αλλά τα εξωγκόματα με τις παλιές μπογές του κόβουν ταχύτητα.

Οταν ήταν να το βάψουν έπιασε καταρακτώδη βροχή η βαφή αναβλήθηκε για ευνόητους λόγους η δεξαμενή ήταν κλεισμένη τις επόμενες ημέρες από άλλο βαπόρι οπότε αναγκαστικά το έβγαλαν άβαφο.

Οι καρέκλες στο πίσω μπαρ όντως αλλάχτηκαν με κάτι άλλες καινούριες ενώ στις πάντες στο ντεκ που είναι η πρώτη θέση με τα παράθυρα τα παραληλόγραμμα φτιάχτηκαν σαλονάκια με καναπαίδες και τραπέζια ενώ πάνω από την λαμαρίνα έπεσε μοκέτα.

Αλλα τώρα δεν μπορεί ο Τζώρτζης να φτάνει τον Βελαλόπουλο είναι θέμα τιμής. :D:D

Link to comment
Share on other sites

.

Ήμουνα, χθες το απόγευμα, στη Ραφήνα.

Στις 17.40, περίπου, μπήκε το FC3, στις 18.05 το EVIA STAR και στις 18.10 η ΠΗΝΕΛΟΠΗ.

Με το που μπήκε γέμισε ο τόπος. Ομόρφυνε. Είχα και καιρό να την δω και την καταχάρηκα. Δεν με νοιάζει με πόσα πάει και πόσο χρονών είναι.

Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ (και τα αδελφά της) είναι πλοίο που αξίζει και μόνο να το βλέπεις. :)

Μας θυμίζει "κάτι το ωραίον", σε εποχές που κυριαρχούν οι τρισάθλιες (από αισθητική) κατασκευές, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μέτρα γκαράζ.

Η κλάση της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ, είναι πλοία που "εντάσσονται στον περιβάλλοντα χώρο", όπως λένε και οι αρχιτέκτονες, για τα κτήρια.

Σήμερα το απόγευμα, αν ήμουνα ΥΕΝ (για να θυμηθούμε και ένα άλλο θέμα συζήτησης), θα υπέγραφα την κατάργηση του ορίου ή έστω την αύξηση του σε 40 χρόνια.

Μόνο και μόνο για την ΠΗΝΕΛΟΠΗ και τους ΑΠΟΛΛΩΝΕΣ.

Αλλά, ο ΥΕΝ δεν λειτουργεί (ίσως, και να μην πρέπει) με αισθητικά και συναισθηματικά κριτήρια.

.

Link to comment
Share on other sites

Από την εταιρεία λένε ότι το Πηνελόπη Α πέρυσι είχε περίπου το 38% της γραμμής σε επιβάτες!!! Το θεωρώ λιγάκι υπερβολικό!! Πέρυσι με 5 συμβατικά και 2 ταχύπλοα και όχι την καλύτερη ώρα, πέρα από τις εκπτώσεις 20% στους επιβάτες!! Να λέγανε 20-25% θα ήταν πιο λογικό!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...