Jump to content
Shipfriends

Tanit (IMO 9598579)


Recommended Posts

Δοξες και τιμες για το ΤΑΝΙΙΙΙΙΙΤ :P Στα εγκαινια δεν μπορουσε να λειψει ο προεδρος της δημοκρατιας και οι παρατρεχαμενοι του...Εσωτερικα παντως ειναι αρκετα γιαχαμπιμπι γιαλελελι :lol:

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο Τυνησιος Αρναουτογλου :D κανει 1ωρα+ εκπομπη για το ΤΑΝΙΤ,μακαρι να βλεπαμε και εμεις αναλογα ρεπορταζ για το ΔΗΛΟΣ η το ΠΑΤΜΟΣ :wub: Δυστυχως η γλωσσα δεν βοηθαει να καταλαβουμε πολλα αλλα τα πλανα μας παρουσιαζουν το πλοιο σε καθε του γωνια. :)

http://www.youtube.com/watch?v=sCFyJZdfcIA

Τετοιο ρεπορταζ για ferry δεν εχω ξαναδει

Οσο για το πλοιο,νομιζω οτι ειναι 10χρονια μπροστα απ οτι αλλο κυκλοφορει στην ευρωπη :eek: Ισως τα μοναδικα ferries που μπορουν να συγκριθουν μαζι του ειναι τα COLOR MAGIC/FANTASY που εχουν και αυτα(οπως το ΤΑΝΙΤ)χαρακτηρα κρουαζιεροπλοιου και βγαζουν νυχτερινα δρομολογια μεγαλων αποστασεων με μονη διαφορα την ταχυτητα(26μιλια εναντι 20).

Φοβερα τα lux apartment που λεμε πιο πανω,απιστευτα τα self service/εστιατορια,η κουζινα και ο κοσμος που απορροφουν Ωραια η βολτα στο μηχανοστασιο(4 κυριες μηχανες - 4 ηλεκτρομηχανες),την γεφυρα και το night approach του ελικοπτερου στο πλοιο.

Edited by proud_ionian
2σε1
Link to comment
Share on other sites

Οσο για το πλοιο,νομιζω οτι ειναι 10 χρονια μπροστα απ οτι αλλο κυκλοφορει στην Eυρωπη. Ισως τα μοναδικα ferries που μπορουν να συγκριθουν μαζι του ειναι τα COLOR MAGIC/FANTASY

Αφού "ίσως μπορεί να συγκριθεί με τα Color Fantasy/Magic", εκείνα όταν ναυπηγήθηκαν θα πρέπει να ήταν 18 χρόνια μπροστά, άρα και 8 χρόνια μπροστά από το "Γιαχαμπίμπι για λελέλι ferry". :) Με όλο το σεβασμό, θεωρώ τον ενθουσιασμό υπέρμετρο. Το πλοίο δε λανσάρει κάτι το πρωτοποριακό για να είναι και δέκα χρόνια μπροστά. Αποτελεί αναμφίβολα ένα πολύ καλό upgrade στις μέχρι τώρα υπηρεσίες που παρέχονταν στους Τυνήσιους κατά τις μετακινήσεις τους από/προς Ευρώπη, τίποτα όμως παραπάνω.

Θεωρώ τη σύγκριση με τα Color ατυχή, είναι σα να συγκρίνουμε την Αγιά Σοφιά πριν και μετά (με το πριν να είναι τα Color φυσικά). Μπορεί να δει κανείς το εσωτερικό των τελευταίων εδώ. Στο Τanit μιλάμε για "τέρμα" arabic influence στο decoration. Ακόμη και επιτηδευμένη είναι (σα να βάζαμε εμείς στο "Πάτμος" κίονες κορινθιακού ρυθμού-αγαπημένος ρυθμός!), δε μπορεί να φτάσει το βορειο-ευρωπαϊκό design. Τα Cruise της Μinoan καλύτερο accommodation διαθέτουν (έχουν και γυμναστήριο με technogym άλλωστε :D ). Οι junior (και άνω) σουίτες τους αλλά και αυτές των Superfast και Stena Superfast είναι καλύτερες επίσης ή οι καμπίνες και οι κοινόχρηστοι χώροι του Superstar (πλοίων περίπου δεκαετίας).

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 1 year later...

δεν ξερω αν ειναι δεκα, εικοσι ή σαρανταδωδεκα χρονια μπροστα, αλλα συμφωνα με γαλλοφωνους συνασθενεις (shipmania), η τωρινη διοικηση της tunisia και το ναυπηγειο (DSME) ειναι ετοιμοι για μονομαχια στα μαρμαρενια αλωνια.

 

οι τυνησιοι κατηγορουν τους κορεατες για κακο σχεδιασμο και μειωμενη αντοχη του σκαριου. συγκεκριμενα ισχυριζονται οτι το πλοιο εχει χωρητικοτητα (στο γκαραζ προφανως) 40% περισσοτερη απο οσο αντεχει (γυρω στους 800τονους).

 

αποτελεσμα: κρακς στο σκελετο, σπασμενα τζαμια, αυξημενη καταναλωση και πολλα αλλα.

 

κατα την τωρινη διοικηση τα παραπανω... πλεονεκτηματα του πλοιου, το ναυπηγειο και η τοτε διοικηση της εταιρειας τα ηξεραν απο την αρχη

.

Link to comment
Share on other sites

Δεν τους άρεσε ο Βενιζέλος ήθελαν του κουτιού καράβι.πέρα από την πλάκα πάντως είναι αρκετά σοβαρά αυτά που αναφερουν.το πλοίο εκτελεί δρομολόγια αυτήν την περίοδο;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 6 months later...

Να δούμε και λίγο φρέσκο Tanit από την άφιξή του στη Γένοβα το περασμένο Σάββατο. Έριξε πολύ κόσμο στον κουβά γιατί ήρθε στην ώρα του, συνήθως μια καθυστέρηση 3-4 ωρών είναι αναμενόμενη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 8 months later...

Στο δρόμο για το Cadiz μαζί με το Βενιζέλο είναι και το Tanit, μαζί θα στεγάσουν περίπου 3,000 εργάτες για την επισκευή και ανανέωση του Carnival Victory. Βέβαια με όλο αυτό που γίνεται γύρω μας, δεν μπορώ να φανταστώ πως δεν θα επηρρεαστεί και αυτή η επιχείρηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 year later...
  • 3 months later...
  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...