Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

(1990, ex-Ολύμπιος Απόλλων, Carolyn)

 

___________________________________________________________________________________________________________________

Μιας και ο ...Όλυμπος αυτές τις ημέρες έχει την τιμητική του, (ROPAX 2-ΟΛΥΜΠΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ), να φτιάξουμε και ένα θεματάκι για το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ που ταξιδεύει μαζί με το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ στα Δωδεκάνησα, και πιό συγκεκριμμένα μεταξύ Κω και Καλύμνου.

Το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ έχει κατασκευαστεί το 1990 και πλοιοκτήτρια εταιρεία του είναι η ΑΝΕΜ. Τώρα για όσους τυχόν αναρωτιούνται τι σχέση έχει το Μ (ΑΝΕΜ) σε δύο νησιά που το όνομα τους ξεκινάει από Κ, να πούμε ότι προέρχεται από το Μαστιχάρι της Κω. Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρεία Μαστιχαρίου λοιπόν.

Δεν ξέρω αν το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ με την κάπως "ιδιαίτερη" υπερκατασκευή και το ίδιο πρώτο συνθετικό στο όνομα του, ανήκει στην ίδια εταιρεία με το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ το οποίο δεν φέρει πάντως στο σκαρί του το logo της ΑΝΕΜ και που όπως έχουμε πει φέρεται να ανήκει ακόμα σε εταιρεία της Σαλαμίνας κατά το equasis.

Τέλος, εκτός από τις φωτό που είδαμε πιό πάνω από το gallery του φόρουμ, να δούμε ακόμα δύο από το flickr, μία με το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ στο λιμάνι της Καλύμνου, και μία πολύ όμορφη πανοραμική του ίδιου λιμανιού με τα δύο πλοία μαζί δεμένα στην προβλήτα :) .

Edited by Nick the Greek
topic description
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΙΜΗΣΙΣ ίσως μας αποχαιρετήσει προσωρινά για ένα χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο επιθεωρήθηκε από Άραβες οι οποίοι θέλουν να το ναυλώσουν για κανα χρόνο και να το πάνε στο Abudabi προκειμένου να μεταφέρει προσωπικό...

Για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί με το ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΙΜΗΣΙΣ είτε όταν πάει στο Abudabi, είτε αν κολλήσει πουθενά η ναυλωση του, οι Άραβες ΄θα επιθεωρήσουν καιτο ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ για να το έχουν stand by.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κω.

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ» Ν.Κω 04, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κάλυμνο για λιμένα Μαστιχαρίου Κω, ότι η προσέγγιση στο λιμένα Μαστιχαρίου, ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ως εκ τούτου επέστρεψε στο λιμένα Καλύμνου.

Στο λιμένα Μαστιχαρίου δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση, ενώ στο πλοίο επέβαιναν 81 επιβάτες με προορισμό τον ανωτέρω λιμένα.

Πηγή: Ελληνική Ακτοφυλακή.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

TO OLYMPIOS APOLLON THN MIKRI PANTOFLA TIS ANEM MASTIXARIOU POULITHIKE STIN ARAPIA

Οπως ειχαμε πει και παραπανω το πλοιο πραγματι πουληθηκε και βρισκεται στο ναυπηγειο της ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ με το ονομα CAROLYN.Kραταω ομως μια επιφυλαξη για το αν πουληθηκε στην Αφρικη.Οχι οτι λεει κατι αλλα εχει υψωσει σημαια Belize,το οποιο ειναι ενα κρατος στην κεντρικη Αμερικη,πραγμα που δεν ταιριαζει με πωληση στην Αφρικη

Να πουμε οτι στο πλοιο εχει πεσει αρκετη δουλεια εξωτερικα.Στο πλοιο δουλευε αρκετος κοσμος βαφοντας το γκαραζ με χρι και τον καταπελτη.

Το πλοιο εχει και 1-2 καμπινες στην πρυμη αλλα δεν ξερω αν υπηρχαν ή αν δημιουργηθηκαν απο τους νεους αγοραστες λογω του μεγαλου ταξιδιου.Γενικα παντως ειανι παραξενη κατασκευη.Υπαρχει ενας χωρος μπροστα απο το σαλονι με μικρα φινιστρινια(ειναι αυτα που ισα που φαινονται στην μπλε γραμμη) ο οποιος δεν ξερω τι ειναι αλλα δεν νομιζω οτι ειναι μερος του σαλονιου.

Αλλη μια παντοφλα μας φευγει λοιπον και αυτη ειναι απο τις σχετικα καινουριες. :(

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

To πλοιο εχει φυγει απο το Περαμα και στο ΑΙΣ φαινεται να εχει δωσει στιγμα πριν καιρο ανοιχτα της Κυπρου.Στο destination γραφει Βυρητος,οποτε ειναι παρα πολυ πιθανο τελικα να δραστηριοποιηται στις εκει περιοχες

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Και πράγματι το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ - CAROLYN δραστηριοποιείται πλέον στον Λίβανο. Πραγματοποιεί καθημερινά σχεδόν ταξίδια από την Βηρυττό προς το λιμάνι Naqoura το οποίο βρίσκεται στα νότια του Λιβάνου. Μία απόσταση περίπου όσο αυτής μεταξύ Χίου - Μυτιλήνης.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Όπως λέει και ο φίλος polmit, το Carolin (e.x. Ολύμπιος Αππόλων) πήγε Λίβανο και μάλιστα με Έλληνα πλοίαρχο απο τη Σαλαμίνα, όπου μάλιστα κάθισε εκεί 3 μήνες, όπως ήταν και το συμβόλαιο του.

Το πλοίο αναχώρησε απο το Πέραμα στις 11/08/2012 και ενώ ήταν έτοιμο να φύγει απο τις 17.00 μ.μ, τελικά έφυγε στις 19.00. Γιατί λόγο κίνησης απο κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά και φορτηγών στο ΣΕΜΠΟ άργησε να έλθει η πιλοτίνα με τον πιλότο (λόγο ξένης σημαίας)

Ας δούμε μερικά στοιχεία για το πλοίο και μία φωτο απο τη γέφυρα του, όταν ήταν στο ναυπηγείο Μεγατέχνικα.

Άλλο ένα πλοίο κατασκευασμένο στο Πέραμα ετοιμάζετε να φύγει για το εξωτερικό.

Το πλοίο της ΑΝΕΜ Ολύμπιος Απόλλων που βρίσκετε στο ναυπηγείο Μεγατέχνικα, έχει γίνει πλέον CAROLYN με νηολόγιο BELIZE CITY.

Μερικά στοιχεία για το πλοίο: Κατασκευάστηκε στο Πέραμα (άγνωστο σε ποιο ναυπηγείο) το 1990 με ΙΜΟ 8704224 για την Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Μαστιχαρίου (ΑΝΕΜ) και έκανε το δρομολόγιο Μαστιχάρη-Κάλυμνο. Έχει ολική χωρητικότητα (ΚΟΧ) 471,84 κόρους, καθαρή (ΚΚΧ) 331,28 κόρους, το μήκος του είναι 45,60 μέτρα, το πλάτος του 12,02 μέτρα και η ταχύτητα του είναι 11 μίλια. Η πρόωση του γίνετε με 2 μηχανές CUMMINS typ. 28 VTA που αποδίδουν 675 BHP εκάστη και διαθέτη επίσης 2 ηλεκτρομηχανές CUMMINS typ. 6BT5.9 που αποδίδουν 80 KVA εκάστη. Το Ολύμπιος Απόλλων έχει χωρητικότητα για 35 Ι.Χ και το πρωτόκολλο του είναι για 355 άτομα το Καλοκαίρι και 210 άτομα το Χειμώνα.

Link to comment
Share on other sites

Παντελή τι εννοείς όταν λες :

.....όπου μάλιστα κάθισε εκεί 3 μήνες, όπως ήταν και το συμβόλαιο του.

Mε συμβόλαιο περιορισμένου χρόνου το πλοίο κατέβηκε και δουλεύει στο Λίβανο ??? Και μετά το πέρας των τριών μηνών τι θα γίνει ??? Θα ξαναεπιστρέψει στην χώρα μας, θα συνεχίσει με νέο συμβόλαιο στο Λίβανο, ή θα πάει κάπου αλλού ??? Να υπενθυμίσω ότι το πλοίο έχει πουληθεί (Ship manager & Registered owner : BANNOCK BURN CORP, Belize City, Belize) και όχι ναυλωθεί, έχει αλλάξει όνομα και σημαία.

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα είπε ο φίλος polmit είναι τα πράγματα. Ο Cpt. που πήγε μαζί του είναι απο τις παλιές καραβάνες, που πλέον είναι στη σύνταξη και μαζί του σαν Υπαρχος ήταν ένας Ρώσος, που μάλλον του έδειξε τα πράγματα. Τώρα αν θα φύγει ή όχι, δυστυχώς δεν έχω μιλήσει με τον Cpt.

Ελπίζω να τον δω το ΣΚ και αν έχει και καμιά φωτο απο κει θα την ανεβάσω.

Ας δούμε το Carolin στις 11/08/2012 να περνά ανάμεσα Κυνόσουρα - Ψυτάλλεια χαιρετόντας μας με σφυρίγματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Στο Carolyn έχουν ξεκινήσει εργασίες μετασκευής στο ναυπηγείο του Μπεκρή. Όπως βλέπουμε τοποθετούνται λαμαρίνες στις πλαϊνούς διαδρόμους, Ενώ όλα τα παράθυρα από τα σαλόνια λείπουν οπότε μάλλον γίνεται ανακαίνιση στο σαλόνι του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Το «Άγιος Γεράσιμος ΙΙ ανήκει στην ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΊΑ Ταξιάρχης. Με ταχύτητα 12,6 μίλια θα καλύπτει τη διαδρομή Πεσσάδα – Ζάκυνθος. Όμως δεν πρόκειται για ένα ακόμα φέρυ μποτ στην τοπική ακτοπλοΐα. Πρόκειται για ένα υπέρ πολυτελές φερυ μποτ, κατηγορίας Γ που μπορεί να ταξιδεύει σε ανοικτές θάλασσες οπουδήποτε στην Ελλάδα. Το «Αγιος Γεράσιμος ΙΙ» είναι ανώτατης κλάσης σκάφος, και μάλιστα ένα από τα ελάχιστα της ελληνικής ακτοπλοΐας που είναι πιστοποιημένα από τον αυστηρότατο ιταλικό νηογνώμονα RINA. Διαθέτει –μεταξύ άλλων- έξι καμπίνες πληρώματος με ατομικό μπάνιο η κάθε μια, και μια καμπίνα επιβατών με δικό της μπάνιο. Χωράει 42 ΙΧ αυτοκίνητα.

Όμως η καινοτομία του είναι μοναδική για σκάφος του μεγέθους του! Διαθέτει και ελικοδρόμιο για την μεταφορά επειγόντων περιστατικών. Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΊΑ έκανε τη διαφορά στην τοπική ακτοπλοΐα με την αγορά του ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΙΙ και μάλιστα σε μια εποχή κρίσης και μεγάλου ρίσκου. Το ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΙΙ αναβαθμίζει το τουριστικό μας προϊόν σε πολυτελές επίπεδο, και η διακίνηση τουριστών και επιβατών από/προς Κεφαλονιά – Ζάκυνθο, θα είναι ένα πολυτελές ταξίδι, απόλυτα ασφαλές με ένα σκάφος που θα το κάνει άνετο και διασκεδαστικό. Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και στην ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΊΑ καλές δουλειές! Παρακάτω αποκλειστικές φωτογραφίες του kefaloniapress απο το ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΙΙ, στο στάδιο της ανακαίνισης σήμερα 16 Ιανουαρίου 2017.

 

Link to comment
Share on other sites

Έχουν ξεφύγει με τα ανοικτού τύπου εκεί στην Κεφαλονιά. Τι νοιάζει τον επιβάτη πόσες καμπίνες πληρώματος έχει το σκάφος και αν έχουν και ατομικό μπάνιο, και αν το πλοίο έχει ελικοδρόμιο. Πεσσάδα - 'Αγιο Νικόλαο θα κάνει, δε θα κροσάρει και τον Ατλαντικό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...