Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη Ε/Ο-Ο/Γ ΄΄ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΙΙ΄΄ στην Κέρκυρα στις 17/08/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Στις 17/08/2010 παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΙΙ΄΄ Ν.Κ.33, παρουσιάστηκε στις 10.00, κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της ΕΡΕΙΚΟΥΣΑΣ, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Κέρκυρα Ερείκουσα Μαθράκι - Οθωνοί), με 56 επιβάτες.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν άμεσα στους προορισμούς τους με άλλα πλοία της γραμμής.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ ΙΙ στην Κέρκυρα

Πηγη:ΥΕΝ
 

Σήμερα, στις 06.25, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ ΙΙ Ν. Κ. 33, ότι κατά τη διάρκεια προετοιμασίας απόπλου για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου, από το λιμάνι της Κέρκυρας προς Διαπόντια νησιά, με επτά (07) άτομα πλήρωμα και είκοσι δύο (22) επιβάτες, με ώρα απόπλου την 06.30, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου.

Αμεσα, μετέβη επί του πλοίου το ΤΚΕΠ της τοπικής Λιμενικής Αρχής όπου
διαπίστωσε υψηλή στάθμη ελαίου στην ελαιολεκάνη αριστερής Κ.Μ.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγόρευσε τον απόπλου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο ελληνικό Νηογνώμονα.

Οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Δ/Ρ ΠΗΓΑΣΟΣ Ν.Π. 4492, από το λιμένα του Αγίου Στεφάνου, το οποίο θα εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο την 11-02-11, με μέριμνα του Πλοιάρχου και του πράκτορα του εν θέματι πλοίου.

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ ΙΙ» στην Κέρκυρα

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ ΙΙ», Ν. Κέρκυρας 33, ότι κατά τη διάρκεια προβλεπομένων εργασιών ελέγχου κύριων μηχανών και μηχανοστασίου, διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Άμεσα μετέβησαν επί του πλοίου στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου και διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση και απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, μέχρι οριστικής αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Τα προγραμματισμένα δρομολόγια του πλοίου θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

 

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη στο Αλεξανδρος Κ ΙΙ στη Κέρκυρα

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ ΙΙ'' Ν. Κέρκυρας 33, ότι ενώ βρισκόταν ελλιμενισμένο στο νέο λιμένα Κέρκυρας προκειμένου εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για Διαπόντια νησιά, παρουσιάστηκε αδυναμία εκκίνησης της δεξιάς κύριας μηχανής λόγω βλάβης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ ΙΙ''μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι 20 επιβάτες και το 01 Ι.Χ. όχημα προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Αγίου Στεφάνου.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Μηχανική βλάβη στο Αλεξανδρος Κ ΙΙ στη Κέρκυρα

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες στις 8/10/15, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο  του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΙ'' Ν.Κ. 33, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου από λιμένα Κέρκυρας, για διαπόντια νησιά (Ερεικούσα-Μαθράκι-Οθωνοί) και ενώ το πλοίο βρισκόταν τρία (03) ν.μ. βόρεια νήσου Βίδου παρατηρήθηκε νερό ψύξεως λόγω υδραυλικής πίεσης στην πολλαπλή καυσαερίων στο νούμερο ένα (1) κύλινδρο δεξιού μπλοκ αριστερής κύριας μηχανής. 
Το ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΙ'' κατέπλευσε με ασφάλεια στο νέο λιμένα Κέρκυρας όπου κατόπιν επιθεώρησης του από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε η ανωτέρω βλάβη, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 

Πηγη: ΥΕΝ

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Βλαβη στον εργατη αγκυρων για το πλοιο χτες

   

   Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΙ'' Ν. Κέρκυρας, ότι κατά τον απόπλου του από το λιμένα ν. Μαθρακίου Διαπόντιων Νήσων, προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Κέρκυρα προς Ερεικούσα - Μαθράκι - Οθωνούς, σημειώθηκε βλάβη στον εργάτη των αγκυρών.


    Ειδικότερα, κατά την άπαρση της δεξιάς άγκυρας παρατηρήθηκε βλάβη στον εργάτη των αγκυρών με αποτέλεσμα την αδυναμία ανέλκυσης της δεξιάς άγκυρας και τμήματος της καδένας αυτής.  Άμεσα το πλήρωμα του εν λόγω πλοίου προέβη στην αποκοπή της αλυσίδας της δεξιάς άγκυρας με συνέπεια την απώλειά της στη θάλασσα.
    Το ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΙ'' απέπλευσε με έντεκα (11) επιβάτες προς λιμένα Κέρκυρας, χωρίς να προσεγγίσει το λιμένα Οθωνών, όπου αφού κατέπλευσε, απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη-ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.    

Από το hcg,gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ Αλέξανδρος Κ ΙΙ στην Κέρκυρα  

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΙ” Ν.Κέρκυρας 33, ότι το εν λόγω πλοίο κατά την προετοιμασία απόπλου από τον οικείο λιμένα προς διαπόντια νησιά (Ερεικούσα-Μαθράκι-Οθωνοί) παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΙ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...