Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 1 month later...

Το πλοίο ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και θα έφτανε στην ώρα του με τα 17 μίλια που πήγαινε. Από την Ικαρία και μετά φαίνεται η ταχύτητα να έπεσε στα 15 και από τις ακτές της Σάμου στα 10-11. Η αναχώρηση δε από Βαθύ μετατέθηκε από τις 12:00 και θα γίνει στις 17:00. O Θεόφιλος πότε θα είναι έτοιμος;

 

Μηχανική βλάβη το European Express- Παραμένει στο Βαθύ!
http://www.chiostv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1830:----european-express---&catid=2:2013-02-04-07-48-45&Itemid=13

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

 

Τελικώς αναχώρησε στις 22:00 και αν οι ταχύτητες διατηρηθούν στα επίπεδα των 17-18+ μιλίων την ώρα θα μαζέψει άνετα την καθυστέρηση καθώς έχει παραμονή στο λιμάνι της Μυτιλήνης 1:40 ώρα και σε αυτό της Λήμνου 1 ώρα τόσο στο κατέβασμα όσο και στο ανέβασμα.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου.

 

Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Χίο λόγω βλάβης στον καταπέλτη.

 

Απογευματινές ώρες χθες, κατά τη διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS» σημαίας Κύπρου, στο λιμάνι της Χίου, προκλήθηκε θραύση στο αριστερό συρματόσχοινο του καταπέλτηφορτοεκφόρτωσης οχημάτων και  επιβατών, με αποτέλεσμα την πτώση του στο λιμένα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε υλικές ζημιές ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «EUROPEAN EXPRESS».

Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 16:00 για Βαθύ Σάμου-Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Θεσσαλονίκη και επέβαιναν 46 επιβάτες ενώ κατόπιν προσκόμισεως σχετικής έγκρισης από τη σημαία του, απέπλευσε την 20:10.

 

hcg.gr

 

 

Για καποιο αδιευκρίνιστο λόγο, η αναχώρηση από Βαθύ προς τα πάνω σήμερα μετατέθηκε από τις 07:00 στις 13:00.

Link to comment
Share on other sites

23/11/2013
Καθυστέρηση αναχώρησης Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS

Σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS θα αναχωρήσει αύριο Κυριακή 24/11 στις 13:00 αντί 07:00 από το Βαθύ προς Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Θεσσαλονίκη, λόγω πρόβληματος που παρουσιάστηκε στον καταπέλτη του πλοίου.
Το δρομολόγιο του πλοίου διαμορφώνεται ως κάτωθι:

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11: ΒΑΘΥ (ΑΝ 13:00) - ΧΙΟΣ (ΑΦ 16:10 ΑΝ 16:50) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 19:50 ΑΝ 21:30)
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/11: ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 02:50 ΑΝ 03:50) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΑΦ 11:20)

 

Συνιθισμένοι πλέον οι κάτοικοι αυτών των νησιών από την αδιαφορία της νελ να αυξάνει τα ήδη μεγάλα σε διάρκεια δρομολόγιά της....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Με καθυστέρηση έρχεται το European Express λόγω βλάβης

 

 

Ταλαιπωρία για τους 722 επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου European Express, που λόγω βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή, έρχεται με καθυστέρηση στον Πειραιά.
Link to comment
Share on other sites

Πριν το λιμάνι των Φούρνων έπαθε ό,τι έπαθε, έπιασε 2-3 λιμάνια, διέσχισε το Αιγαίο (εκεί που δεν πιάνει το ΑIS) και έφτασε στον Πειραιά με 4.5 ώρες καθυστέρηση.

Αν είναι για να μην ταλαιπωρηθούν παραπάνω τα 700 άτομα χαλάλι τους που τραγουδάει και ο Βασιλείου.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

 

Eνημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραία, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS» σημαίας Κύπρου, ότι κατά τον πλου του εγκεκριμένου δρομολογίου του από το λιμάνι της Εύδηλου Ικαρίας προς το λιμένα Πειραιά, υπέστη μηχανική βλάβηστην αριστερή κύρια μηχανή και συνέχισε το δρομολόγιό του με μειωμένη ταχύτητα.

Το «EUROPEAN EXPRESS», στο οποίο επέβαιναν 722 επιβάτες,  106 Ι.Χ.Ε. και 46 Φ/Γ οχήματα,κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά με καθυστέρηση 5 ωρών.

Από το  Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραία, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους του «EUROPEAN EXPRESS», μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας, από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

hcg.gr

 

 

 
Η αναχώρηση από τον Πειραιά που από 17:00 είχε γίνει 22:00 σύμφωνα με την εταιρεία, τώρα πήγε πίσω για τις 02:00.
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μηχανική βλάβη στο πλοίο «European Express»

 

 

 

Ταλαιπωρία περίμενε σήμερα το πρωί 508 επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού «European Express» , σημαίας Μάλτας, καθώς λόγω μηχανικής βλάβης που παρουσιάστηκε δεν απέπλευσε στις 4.20 τα ξημερώματα όπως ήταν το προγραμματισμένο του δρομολόγιο από Αγιο Κήρυκο. Από την ώρα εκείνη γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης, ενώ περίπου 140 επιβάτες που είχαν προορισμό το Καρλόβασι αναχώρησαν με το τοπικό δρομολόγιο. Οι υπόλοιποι παραμένουν μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη. Το πλοίο πήγαινε Φούρνους- Καρλόβασι-Βαθύ.
Link to comment
Share on other sites

H ikariaki.gr εχει βαλει και σαλτουλα οπως το οτι το πλοιο εμεινε ακυβερνητο για πανω απο μια ωρα.Απο το AIS φαινεται οτι η ταχυτητα του πλοιου επεσε στους 8.5 κομβους λιγο πριν φτασει στον Αγιο Κυρηκο,αλλα μια ωρα ηταν ο χρονος απο τη στιγμη που επαθε τη βλαβη μεχρι να μπει στο λιμανι

 

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Ικαρίας, των Φούρνων και της Σάμου που ταξιδεύουν με το πλοίο «European Εxpress».

Μετά το λιμάνι του Ευδήλου, στην Ικαρία το πλοίο της «NEL LINES» έμεινε ακυβέρνητο για πάνω από μια ώρα, λόγω μηχανικής βλάβης.

Τελικά συνέχισε μόνο με τη μία μηχανή μέχρι το λιμάνι του Αγίου Κήρυκου Ικαρίας. Μάλιστα έγιναν μεγάλες προσπάθειες για να «δέσει», καθώς δεν μπορούσε να στρίψει.

Το «European Εxpress» αυτήν τη στιγμή είναι στον Άγιο Κήρυκο και οι επιβάτες προς Φούρνους και Σάμο, δεν ξέρουν τι ακριβώς θα γίνει με το δρομολόγιο.

Το λιμεναρχείο Σάμου δηλώνει άγνοια, για το αν το πλοίο πληρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές, αφού είναι υπό κυπριακή σημαία και έχει ελεγχθεί από τον ρωσικό νηογνώμονα.

Το «European Εxpress» εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά, Ικαρία, Φούρνοι, Σάμος.

  Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

.....Απο το AIS φαινεται οτι η ταχυτητα του πλοιου επεσε στους 8.5 κομβους... 

 

 

Δεν ξέρω να είναι ιδέα μου, αλλά χθές το απόγευμα στην αναχώρηση από τον Πειραιά, όσο το έβλεπα ακόμα στον διαχωρισμό, γρήγορα (τρόπος του λέγειν), δεν πήγαινε, κάπνιζε δε απερίγραπτα...

Link to comment
Share on other sites

Ένα τους είχε μείνει στη ΝΕΛ και το ξέκαναν κι αυτο?

 

Συνεχίζει τώρα δρομολόγιο για Φούρνους Σάμο. Να δούμε πώς θα βγάλουν καλοκαίρι..

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...