Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του Νήσος Μύκονος στο Βαθυ Σαμου την 11-01-11


Recommended Posts

Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ–Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» στη Σάμο

Κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησης στο λιμάνι της Σάμου χθες στις 23.05 το Ε/Γ–Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π.10882, προερχόμενο από Πειραιά – Σύρο – Μύκονο – Εύδηλο – Άγιο Κήρυκο – Φούρνους – Καρλόβασι με 225 επιβάτες, προσέκρουσε στην προβλήτα με αποτέλεσμα την ελαφρά στρέβλωση στο δεξιό πρυμναίο τμήμα του πλοίου.

Από την πρόσκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Επόμενος προγραμματισμένος απόπλους από τη Σάμο το πλοίο έχει σήμερα στις 13.00.

Aπό το ΥΕΝ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπήρξε τραυματισμός από την πρόσκρουση στον προβλήτα του λιμανιού της Σάμου, του οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Μύκονος», κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησης.

Το πλοίο, που μετέφερε 225 επιβάτες, υπέστη ελαφρά στρέβλωση στο δεξιό πρυμναίο τμήμα του. Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε, μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού από τον νηογνώμονα.

απο

Link to comment
Share on other sites

Παντως και στις 14/12 που ειχε το θεμα με τους καβους και τον τραυματισμο ναυτικων,το πλοιο ειχε ηδη ενα βαθουλωματακι πισω δεξια.Προφανως το συγκεκριμενο σημειο 'φλερταρει' σε καθε προσεγγιση με τον ντοκο.

post-2049-0-68070000-1294766918_thumb.jp

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Βαθουλωματακια εχει το βαπορι και στις 2 πλευρες του ducktail κατι απολυτως λογικο για τα λιμανια που προσεγγιζει με τους καιρους που δεν αστειευονται.

Link to comment
Share on other sites

τα βαπορια αυτα οπως κ τα μπλουσταρακια το κακο που εχουν λογω του ducktail ειναι οτι πρεπει να πεφτουν καθετα με το μωλο για να δεσουν κ επειδη εξεχουν 2,5 μετρα ποι πισω απο το καταπελτη γινονται αυτες οι ζημιες!βεβαια απο την αλλη αποφευγονται χειροτερες ζημιες οπως να χτυπηθουν τιμονια κ προπελες οπως παλιοτερα σε αλλα πλοια

Link to comment
Share on other sites

Να δουμε και το ρεπορταζ απο την Σαμιακη(τα πρωτα 1.40 του βιντεο).Εμενα μου φαινεται το ιδιο βαθουλωματακι με το παραπανω,ψιλοπραγματα τελοσπαντων.(και θυμαμαι το ΠΗΝΕΛΟΠΗ που ανεβηκε στον ντοκο κ οχι ανακοινωση απο το υπουργειο δεν βγηκε αλλα ουτε καν το σταματησαν :rolleyes: ).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...