Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Περά από τη δρομολόγηση του Θεόφιλος, η τροποποίηση των δρομολογίων που πήρε για τη γραμμή της Χίου Μυτιλήνης στο ΣΑΣ, γιατί πιστεύω ότι μπορεί να είναι και μείωση των δρομολογίων σε 3 από 4, δηλαδή να έχει δρομολόγια τις ήμερες που ήταν το Μυτιλήνη.

Προφανώς καταλάβατε ανάποδα γιατί σας μπέρδεψε ο nhsos xios.

Αν οντως μπουν τα δρομολογια ετσι,ενισχυεται το σεναριο της 'συμφωνιας'(που λεμε 2 ποστ παραπανω)μεταξυ HSW κ ΝΕΛ,καθως ΘΕΟΦΙΛΟΣ κ Ν.ΧΙΟΣ θα 'κοντραρονται' στα δρομολογια τους μονο μια φορα απο τον Πειραια(καθε Πεμπτη) και 2 φορες απο Μυτιληνη(καθε Δευτερα και Τεταρτη).

Το Μυτιλήνη είχε Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή από Πειραιά και Τρίτη Πέμπτη Κυριακή από τη Μυτιλήνη. Τώρα αυτή την εβδομάδα λόγω της απεργίας αλλά και του 3ημερου θα αλλάξει τις ημέρες

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Προ ημερών η HSW συμπλήρωσε 6 χρόνια παρουσίας στη γραμμή. Τον τελευταίο μήνα η ΝΕΛ τής έχει αφήσει (άθελά της) τεράστιο περιθώριο αύξησης του μεριδίου. Κάτι που έμεινε με ένα βαπόρι, κάτι η στούκα του European, κάτι τα 14ωρα που θα βαράει από αύριο το ΘΕΟΦΙΛΟΣ, κάτι τα 3 δρομολόγια/εβδομάδα...Ο επιμένων νικά λέει η παροιμία και παρά τα λάθη που έκανε στο παρελθόν η HSW (συνεχόμενες αλλαγές ωραρίων, προσθήκη Σύρου, Μυκόνου, κλπ) φαίνεται πως έχει ριζώσει στη γραμμή. Το μέλλον της ΝΕΛ δεν προδιαγράφεται ευοίωνο. Κατά τη γνώμη μου η κοινοπαξία είναι θέμα μηνών. Οι εποχές που η κραταιά ΝΕΛ έδειχνε τα δόντια της σε κάθε επίδοξο 'εισβολέα στο σπίτι της' πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Link to comment
Share on other sites

Χτες το Ν.ΧΙΟΣ ειχε γεματα ολα τα αεροπορικα(IONIA VIP,KAMPOS,VENETIKO)στο δρομολογιο για Πειραια,ενω αξιζει να σημειωσουμε οτι η VIP κοστιζει μολις 3.50ευρω παραπανω απο τα υπολοιπα σαλονια(38.50 εναντι 35.0).

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τις 30/12/2011 η ΝΕΛ μας ενημερώνει ότι ο Θεόφιλος θα είναι στη γραμμή της Χίου Μυτιλήνης. Εμφανίζει ότι θα κάνει τα τρία δρομολόγια, αλλά χθες άκουσα ότι ζητούσε κάποια έγκριση για να κάνει ένα ακόμα δρομολόγιο. Προφανώς που βλέπουν ότι ο Θεόφιλος βγάζει μια «αξιοπρεπής» ταχύτητα και δεν αντιμετώπισε τίποτα προβλήματα στο ξεκίνημα.

Ενώ η HSW δεν μας επιφύλαξε κάποια έκπληξη με μείωση δρομολογίων του Νήσος Χίος στη γραμμή

Link to comment
Share on other sites

Λογικά μέχρι τις 30/12 θα έχουν ετοιμάσει το European για να ξαναμπει στη θέση του. Άραγε παίζει να γυρίσει και το ΜΥΤΙΛΗΝΗ στον κορμό ή θα μείνει στην άγονη?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ελα βρε polman τι ασχολεισαι,οποιος επιλεγει τον ΤΕΟ να ταξιδεψει ειναι δικο του προβλημα.Αν περιμενεις απο την ΝΕΛ κατι καλυτερο τοτε σιγουρα περιμενεις να παρει και ο ΠΑΟΚ πρωταθλημα :D

Link to comment
Share on other sites

Απ'ότι είδα ο Τεό έχει ήδη φτάσει Χίο οπότε λες να ξεκινήσει στην (νέα) ώρα του (22:00) ; να γινει και...εγγλέζος ο Τεό και τι στον κοσμο πια ! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το Νήσος Χίος έφτασε Μυτιλήνη 22:20 περίπου με σχεδόν γεμάτο γκαράζ (μπορώ να υποθέσω ότι στην Χίο ήταν γεμάτο) και με πάρα πολύ κόσμο. Αντίστοιχα τουλάχιστον 20 φορτηγά περίμεναν και 60 αυτόκινητα. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να ζητήσει πλέον η εταιρεία μια καθημερινή αρχές Δεκέμβριου.

Με την απουσεία της ΝΕΛ θέλοντας και μη πλέον στηρίζεται και από Μυτιλήνη άρα...

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

Και το καλοκαίρι στηρίχτηκε από τη Μυτιλήνη αρκετά από τους επιβάτες και τα οχήματα τους!!! Ενώ το καλοκαίρι ίσως για πρώτη φορά κραταγαν στάνταρ μέτρα για τα φορτηγά, σε αντίθεση με άλλες χρονιές

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σχεδον sold out ειναι το νησος χιος για τις 23 δεκεμβρη.λιγο οτι ειναι 3ημερο τα Xριστουγεννα,λιγο οτι δεν υπαρχει αξιολογος ανταγωνιστης εχει κανει τα εισητηρια με το βαπορι να εξαντλουνται.ειχα χρονια να δω τετοιες μερες να ειναι τοσο δυσκολο να βρει καποιος αλλη θεση εκτος απο καμπινα

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tο δρομολόγιο του Θεόφιλος τροποποιείται ως εξής μετά το απαγορευτικό:

σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας ε/γ-ο/γ Θεοφιλοσ παραμένει σήμερα τετάρτη 11/01 στο λιμένα πειραιά με απαγόρευση απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνΘηκών που επικρατούν στις περιοχές πλόων του.

Tο πλοίο Θα αναχώρησει αύριο πέμπτη 12/01 από πειραιά προς χίο - μυτιλήνη στις 19:00. τα δρομολόγια του πλοίου διαμορφώνονται ως εξής:

πεμπτη 12/01: πειραιασ (αν 19:00)

παρασκευη 13/01: χιοσ (αφ 04:20 αν 05:00) - μυτιληνη (αφ 08:30)

Link to comment
Share on other sites

Προέκταση δρομολογίου της Παρασκευης του Θεόφιλος ως τη λήμνο

σας ενημερώνουμε ότι το Πλοίο της εταιρείας μας F/B Θεοφιλοσ Θα εκτελέσει το δρομολόγιο της Παρασκευής 20/01 με Προέκταση στη λήμνο ως εξής:

Παρασκευη 20/01: Πειραιασ (αν 19:00)-σαΒΒατο 21/01: Χιοσ (αφ 04:20 αν 05:00) - μυτιληνη (αφ 08:30 αν 10:00) - λημνοσ (αφ 15:30)

κυριακη 22/01: λημνοσ (αν 10:00) - μυτιληνη (αφ 15:30 αν 18:00) - Χιοσ (αφ 21:30 αν 22:00)-δευτερα 23/01: Πειραιασ (αφ 07:00)

Link to comment
Share on other sites

Και τι θα κουβαλούν όλα αυτά τα πλοία. Σήμερα η γραμμή έχει καθημερινά το Νήσος Χίος, αρκετά πιο μικρό όλων των παραπάνω, και τον Τεο κάθε δεύτερη μέρα, και πηγαινοέρχονται άδεια. Και αν όχι άδεια με το ζόρι να βγάζουν τα έξοδα τους. Τα θηρία ταξιδεύουν χωρίς κόστος?

Σήμερα η Sea Star έχει καθημερινό καράβι, τουλάχιστον το καλοκαίρι. Θα κάνει "κοινοπραξία" με την Άττικα και θα ανταγωνίζονται καθημερινά? Τι σόι κοινοπραξία είναι αυτή? Θα τα βάλουν εναλλάξ? Και εκεί που έχουν ένα πλοίο καθημερινά στη γραμμή θα χρειάζονται δύο πλοία? Υπάρχει κάποια οικονομία που μου διιαφεύγει?

Με βραδινα δρομολογια(πχ 21.00 απο Πειραια και Μυτιληνη)και ταχυτητες 20-22μιλια νομιζω μια χαρα μπορει να σταθει μια κοινοπραξια Blue Star/HSW και ιδιαιτερα σε βαθος χρονου,που η ΝΕΛ μπορει να μην αντεξει και να μεινει η γραμμη στους 2 μεγαλους ομιλους.

Το ΝΗΣΟΣ ειναι το μοναδικο πλοιο στο Αιγαιο που παει με 25μιλια και πιθανον τα εξοδα του σε πετρελαια τα πληρωνουν οι ΙκαροΣαμιωτες,οι Σποραδες και γενικα ολα τα πλοια της εταιριας(ιδιαιτερα απο Οκτωβρη μεχρι Απριλιο πρεπει να μπαινουν πολυ μεσα λογω της περιορισμενης κινησης).

Ερχεται λοιπον ενα μπλε και βοηθαει ο ενας τον αλλο ωστε στο μελλον να μονοπωλησουν την γραμμη και να βγαλουν οσα εχασαν τα προηγουμενα χρονια(γιατι αυτη θα ειναι η λογικη καταληξη,δυστυχως για την τσεπη των επιβατων).

Link to comment
Share on other sites

και τα 8 δρομολόγια ανα εβδομάδα θα γίνουν...6!!!! :unsure:

τα 25+ μίλια του ν.χιος θα γίνουν 20 και ζήτημα είναι

και οι απογευματινές κυριλέ προσεγγίσεις στη χίο τέλος..οι ταλαίπωροι χιώτες γυρνάνε στο μαύρο σκοτάδι με προσεγγίσεις στις 4-5 τη νύχτα

και μη χειρότερα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...