Jump to content
Shipfriends

Moby Niki (IMO 7350090)


Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Ώρα να πάρουμε μια πιο κοντινή γεύση από το πλοίο, το οποίο και όπως είπαμε εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Piombino και Portoferraio, στην κυριολεξία απ΄ το πρωί ως το βράδυ.

 

Πρώτα η αριστερή πάντα την οποία και βλέπουμε στο Piombino ενώ το πλοίο γυρνάει για τη θέση του. Σε αυτή την πλευρά κυριαρχεί ο Batman που πιάνει περίπου το μισό βαπόρι και έχοντας μια κάπως επιθετική κίνηση. Όσο για το φουγάρο, νυχτερίδες και αράχνες γλυκιά μου.

 

Τη δεξιά πάντα την βλέπουμε εν πλώ έξω από το Portoferraio. Κι εδώ ο Batman πρώτη μούρη στο Καβούρι, αυτήν τη φορά καθιστός και με φόντο το Gotham City. Και στις 2 πλευρές, έχουμε ένα μεγάλο, γαλάζιο Moby Και το Niki Στα κίτρινα με βούλες. Όσο για το φουγάρο, νυχτερίδες χωρίς αράχνες γλυκιά μου.

 

Για το τέλος η πλωριά του όψη για να δούμε πως φαίνεται η διχρωμία. Ελπίζω να μας αξιώσει ο Γιαχβέ και να ταξιδέψουμε κιόλας κάποιαν στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ιντριγκαδόρικο βαπόρι το Moby Niki, άξιζε να το ταξιδέψει κανείς. Πάμε λοιπόν να το παραλάβουμε για ταξιδάκι από το Portoferraio, όπου σημειωτέον δένει πάντα με την πλώρη όπως βλέπουμε κι εδώ

 

Όπως και στο Moby Kiss, η είσοδος για τους επιβάτες γίνεται από το κυρίως γκαράζ του πλοίου και διαμέσω του κεντρικού μπουλμέ. Πολύ στενή, και πολύ περπάτημα/σκάλες ώσπου να φτάσει κανείς στο ντέκ των επιβατών, να μια γεύση. Γενικά αρκετά κλειστοφοβικό βαπόρι, χωρίς πολύ φυσικό φως να μπαίνει μέσα εκτός του πλωριού σαλονιού που είναι και ο καλύτερος χώρος του ίσως. το πλωριό μπάρ περιέχει και το μοναδικό μπάρ του πλοίου στα αριστερά ενώ στα δεξιά όπως βλέπετε υπάρχει ακόμα το μικρό self service το οποίο προφανώς και δεν χρησιμοποιείται στη γραμμή-πορθμείο την οποία υπηρετεί το πλοίο.

 

Η είσοδος από το γκαράζ σε βγάζει στη μικρή reception με το σήμα του Batman, ενώ πρύμα κι ένα ντέκ επάνω υπάρχει και σαλόνι με καθίσματα αεροπορικού τύπου. Ωραία τα πρυμνιά ντέκ, βλέπεις τριγύρω από αρκετά ψηλά. Πολύ η κουβέντα για το Batman και τους λοιπούς ήρωες, η παρέμβαση της Moby στον τομέα αυτόν αρκείται σε τοιχογραφίες όπως αυτή εδώ, ή κι αυτή εδώ με το dynamic duo. Υπάρχει μέχρι και ομοίωμα του μασκοφόρου ήρωα μπροστά στο οποίο βγάζουν φωτογραφίες μικροί και μεγάλοι. Πλήν όμως όπως έχουμε συζητήσει και αλλού, δεν υπάρχει καμιά τρομερή ανακαίνιση ή ουσιαστική παρέμβαση στους χώρους του πλοίου. Δεν έχει αλλάξει δηλαδή ούτε η σχεδιαστική του φιλοσοφία, ούτε η εκμετάλλευση των χώρων. Πρόκειται δηλαδή καθαρά για μια άσκηση marketing, όχι για κάποια ουσιαστική παρέμβαση. Και χωρίς να έχω ταξιδέψει ακόμα, δεν μπορώ να φανταστώ πως στα μεγάλα πλοία της Tirrenia(Nuraghes και Sharden) θα έχει γίνει κάτι διαφορετικό.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Δεμένο στο Livorno εδώ και μερικές ημέρες, το πιο "καινούριο" πλοίο της γραμμής. Μάλλον κάνει πρώτο την ακινησία του για να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τα νέα για το πλοίο σύμφωνα και με τα δρομολόγια αλλά και με διάφορα δημοσιεύματα, είναι πως ο ρόλος του το 2018 θα είναι αναβαθμισμένος(!!). Όχι πια Piombino - Portoferraio αλλά Genova και Livorno πρός Bastia στην Κορσική, επιπλέον των ήδη υπαρχόντων πλοίων. Μου προξενεί τρομερή εντύπωση, πλοίο παλιό, περιορισμένης χωρητικότητας, με ελάχιστες ανέσεις για λογκάδα ταξίδια και overnight δρομολόγια. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Υποπτεύομαι πως το πλοίο έχει πάθει σημαντική ζημιά. Τελειώνοντας κάποιο από τα δρομολόγιά του στο Portoferraio προχτές, έμεινε εκεί κόκκαλο. Χτές αργά το βράδυ το παρέλαβε ρυμουλκό το οποίο και το ρυμουλκεί αυτήν τη στιγμή πρός τη Napoli και την εκεί ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Link to comment
Share on other sites

Εδω και περίπου 10 μέρες, αν τα κατάλαβα καλά πρέπει να χτύπησε σε κάποιο κορμό? Οι ομιλούντες την Ιταλική ας βοηθήσουν λίγο... γιατι ως κατανοων την Ιταλικη αυτο κατάλαβα :P

Link to comment
Share on other sites

Από ότι καταλαβαίνω από αυτό και αυτό το πλοίο στο δρομολόγιο της Τρίτης 12/12 προς το Portoferraio και αφού συνάτησε ένα σύστημα βαρομετρικού χαμηλού παρέκλινε της πορείας του για να φέρει τον καιρό στην πρύμνη του. Κατά την διάρκεια του ελιγμού φαίνεται ότι έκλινε αρκετά και προκάλεσε ζημιές στο εσωτερικό του (λένε για πεσμένα ψυγεία κτλ), ενώ λίγο αργότερα περνώντας κοντά στην βραχονησίδα Frate σε περιοχή με μέγιστο βάθος βυθού 4,8 μ φαίνεται να προσέκρουσε στον βυθό πιθανώς λόγω κυματισμού. Οι αναφορές στα άρθρα λένε για γερό τράνταγμα του πλοίου, σταμάτημα αμέσως μετά το συμβάν και συνέχεια του ταξιδιού με μειωμένη ταχύτητα μέχρι την άφιξη στο Portoferraio, καθώς και για διαρροή φυσικού αερίου στον χώρο του πλώριου σαλονιού και έντονη μυρωδιά νεφτιού στο γκαράζ του, ενώ σε επόμενη φάση βρήκαν 12 σημεία με cracks στα ύφαλά του. Το πιο περίεργο απ' όλα όμως φαίνεται ότι είναι η σιγή ιχθύος τόσο από την εταιρεία όσο από το λιμενικό όσον αφορά στο συμβάν, ενώ δεν ανφέρθηκε τίποτα και στους επιβάτες. Και σε άλλα πιο πρόσφατα άρθρα που κοίταξα πιο γρήγορα φαίνεται να παραμένουν οι ίδιες απορίες. Από τα συμφραζόμενα και τα φαινόμενα πάντως φαίνεται όντως για γερή ζημιά στο πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Wow, όπως φαίνεται θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι πολύ σοβαρότερο. Είναι οι μέρες που γινόταν αυτό. Κι όπως έχω πεί πολλές φορές, πας στην Ιταλία και παρηγορείσαι. Τουλάχιστον εδώ οι δικοί μας μια κλισέ ανακοίνωση θα είχαν βγάλει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Αυτό το "να επισκευαστεί η ζημιά του" Παναγιότατε, κράτα και μια πισινή. Γιατί το πλοίο έχει πέσει πρό πολλού από τη δεξαμενή, παραμένει όμως σε επισκευαστική βάση στη Νάπολη. Βέβαια αυτό δε σημαίνει κάτι απαραίτητα, μπορεί για την επισκευή αυτή να μη χρειάζεται δεξαμενισμός. Αυτό όμως που μπορεί να σημαίνει κάτι, είναι το γεγονός πως δεν εμφανίζεται στα δρομολόγια του καλοκαιριού, πια. Μήπως βγήκε, ή πάει να βγεί CTL?  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ενάμιση μήνα μετά, το πλοίο παραμένει σε επισκευή στη Γένοβα. Τα νέα όμως είναι πως συμπεριλαμβάνεται και πάλι στα καλοκαιρινά δρομολόγια της Moby, οπότε αναμένουμε επιστροφή. Κάτι μου λέει πάντως πως ήταν close shave.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Νομίζω δε την παλεύει το Moby Niki, είχαμε και άλλο συμβάν εν πλώ πρός Portoferraio στις 24 Μαίου σύμφωνα με το δημοσίευμα. Μάλιστα είχαμε και 2 τραυματίες μέλη του πληρώματος σαν αποτέλεσμα του συμβάντος για το οποίο δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά προφανώς ήταν σοβαρότατο. Το πλοίο έχει επιστρέψει στα δρομολόγια εν τω μεταξύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 6 months later...
  • 7 months later...
  • 4 years later...

Του χρόνου συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής το Moby Niki και όπως βλέπετε και σε φωτογραφίες από το περσινό καλοκαίρι, συνεχίζει με τρέλα. Τώρα που ήρθε και ο θείος από τη Γενεύη με τα μετρητά, είμαστε και καλοβαμμένοι, αν εξαιρέσουμε την τριβή στο ζωνάρι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...