Jump to content
Shipfriends

Blue Star Delos (IMO 9565039)


Recommended Posts

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το πλοιο αφου εκανε ενα δοκιμαστικο μεχρι το Σουνιο για να ξεμπουκωσει επεστρεψε στην θεση του στο λιμανι

Ακουμπησε κ τα 27μιλακια για να δηλωσει παρων κ δυνατο στις φημες που υπαρχουν δεξια κ αριστερα ;)

Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

Βρε Μαργαρίτη, πως πετάς έτσι μια κουβέντα και μας αφήνεις με την απορία? :rolleyes: Σαν τι είδους φήμες κυκλοφορούν για το καμάρι, το έβγαλαν και αυτό χρέπι που πρέπει να πάει για σκραπ για να ταξιδεύουν τα σαραντάχρονα να τα βλέπουμε και να γουστάρουμε?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

το πλοιο ειναι στα καλυτερα του παει πανω απο 25μιλια συνεχεια κ κανει την παρο κατω απο 4ωρες συνεχεια!σημερα στην παρο εκατσε σχεδον μια ωρα απο τον κοσμο κ 35 λεπτα στην ναξο κ γενικα πηγε λιγο πισω το δρομολογιο αλλα οπως το βλεπω θα εχει στο τελος κανα 15λεπτο καθυστεριση στον πειραια το βραδυ

Link to comment
Share on other sites

Επιτελους υστερα απο τοσους μηνες καταφερα και ταξιδεψα με τον βαποραρο. Η μεχρι τωρα γνωριμια μου με το πλοιο ηταν μονο εξωτερικη και με οτι ειχατε πει ολοι εσεις που το ειχατε δει εσωτερικα και μας το ειχατε μεταφερει ειτε γραπτως ειτε μεσω φωτογραφιων.

Δεν θα πω πολλα καθως ολα τα προηγουμενα ποστ ειναι λεπτομερεστατα . Το πλοιο ειναι ενα στολιδι, με το που μπει καποιος μεσα του προκαλει εντυπωση και θαυμασμο . Εχοντας ταξιδεψει και με το SFXII εντοπισα πολλες ομοιοτητες οσον αφορα την εσωτερικη διαρυθμιση του καθως και καποια στοιχεια απο τα μεγαλα Blue Star. Ειναι αρκετα ανετο και δεν συγκρινεται σε καμια περιπτωση με τα μικρα. Οι εξωτερικοι χωροι ειναι αυτοι που αποτελουν την καινοτομια.

Αν ηθελα να βρω κατι μειον ισως θα ελεγα οι κραδασμοι που στο δρομολογιο Σαντορινη- Ναξος ηταν απελπιστικοι γι αυτους που καθονταν στην πρυμνη (ενας απο αυτους ημουν και εγω). Οταν κοιταξα στο ais ειδα οτι πηγαιναμε με 23 κομβους πραγμα που δεν ξερω αν το δικαιολογει . Τοσο εντονους κραδασμους ειχα δει και στο Blue star 1 στο πρυμναιο σαλονι αλλα με ταχυτητα 27 κομβους.

Στο σημερινο ομως δρομολγιο απο Ναξο-Σαντορινη εκατσα στο ιδιο ακριβως σημειο και η κατασταση ηταν πολυ καλυτερη απο την τελευταια φορα και η ταχυτητα αυτη την φορα ηταν 24-24,8.

Κριμα που ηρθε σε αυτη την εποχη, που η γραμμη για την οποια κατασκευαστηκε δε μπορει να το σηκωσει πλεον. Προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι αν και οταν ερθει το πατμος θα κανει μια εσωτερικη μετασκευη με προσθηκη καμπινων και θα διπλωσει το αδερφο στα 12νησα

Δωρο 4 φωτογραφιες απο την αφιξη του στην Σαντορινη στις 06-04-2012

Blue star delos 1

Blue star delos 2

Blue star delos 3

Blue star delos 4

Link to comment
Share on other sites

Το ταξίδεψε κανείς σε συνθήκες πρωτοκόλλου??? Φαντάζομαι ότι είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα απ'ότι στα μικρά BS...!

Link to comment
Share on other sites

Αν ηθελα να βρω κατι μειον ισως θα ελεγα οι κραδασμοι που στο δρομολογιο Σαντορινη- Ναξος ηταν απελπιστικοι γι αυτους που καθονταν στην πρυμνη (ενας απο αυτους ημουν και εγω). Οταν κοιταξα στο ais ειδα οτι πηγαιναμε με 23 κομβους πραγμα που δεν ξερω αν το δικαιολογει .

Στο σημερινο ομως δρομολγιο απο Ναξο-Σαντορινη εκατσα στο ιδιο ακριβως σημειο και η κατασταση ηταν πολυ καλυτερη απο την τελευταια φορα και η ταχυτητα αυτη την φορα ηταν 24-24,8.

Το ιδιο 'κουσουρι' εχουν και τα δυο ΝΗΣΟΣ.Με το που αρχιζουν να μειωνονται οι στροφες των μηχανων τριζει το συμπαν πισω.Ειδικα στις μανουβρες μεσα σε λιμανι,ανετα ακους τον θορυβο ακομα κι αν εισαι στον ντοκο.

Φανταζομαι το vibration σε αυτα τα πλοια ειναι 'ιδανικο' μονο σε ορισμενο αριθμο στροφων των μηχανων.(τωρα που το σκεφτομαι και στα κοκκινα η τα fossen συναντας το ιδιο φαινομενο).

Link to comment
Share on other sites

.

Φανταζομαι το vibration σε αυτα τα πλοια ειναι 'ιδανικο' μονο σε ορισμενο αριθμο στροφων των μηχανων.(τωρα που το σκεφτομαι και στα κοκκινα η τα fossen συναντας το ιδιο φαινομενο).

το vibration εχει σχεση με την ταχυτητα του πλοιου κ την γαστρα του αναλογα με ποσο δρομο εχει σχεδιαστει το πλοιο να πηγαινει!το Δηλος τα Νησος κτλ. αν δεν πιανουν την σωστη ταχυτητα δεν γλιστραει το νερο απο κατω σωστα ουτε βοηθαει το ducktails της πρυμνης που αντι να διωχνει τα νερα πισω τα κραταει κ δημιουργειται το τριξιμο...

παντως ρολο παιζει κ αυτος που ειναι στα χειρηστηρια γιατι αυτο το θεμα το κουβεντιαζα σε ενα ταξιδι με το ΠΑΡΟΣ το 2003 κ οταν κοψαμε ταχυτητα με τα την εξοδο απο separation κ κατεβασε ταχυτητα δοντι δοντι κ οχι αποτομα δεν ειχαμε vibration γιατι δεν σηκωθηκε η πρυμνη

Link to comment
Share on other sites

ποιος ο λογος να φυγει το βαπορι σημερα για κατω αφου δεν υπηρχε περιπτωση μετα την ναξο να παει σαντορινη με τον νοτια που ειχε,δεν θα επιανε ιο κ σαντορινη!

παντως κανει κ ποδαρικο στην συρο να το δουνε κ οι συριανοι :D

Link to comment
Share on other sites

Αν μου τα μετέφεραν σωστά, θα παραμείνει στη Σύρο μέχρι αύριο το πρωί και θα αναχωρήσει από κει για το δρομολόγιό του. Υποθέτω πως αν γίνει αυτό, το ΙΘΑΚΗ θα φέρει αυριο στη Σύρο και τους επιβάτες για Παροναξία -Ίο - Σαντορίνη προκειμένου να μετεπιβιβαστούν στο ΔΗΛΟΣ και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδιά και χρόνια πολλά!!!

Έκανα και γω το πρώτο μου ταξίδι με το Δήλος τη Μ.Παρασκευή και εντυπωσιάστηκα απο το χρόνο που έκανε!!! Σε 03:55 ήμασταν στο λιμάνι της Πάρου!!!

Πολύ (και πολλοί) όμορφοι χώροι, με μεγάλα σαλόνια, ωραία διακόσμηση!!!

Το μόνο που θέλει μια μικρή αλλαγή, είναι η σήμανση στις τουαλέτες (ανδρικές-γυναικείες), όπου κανείς δε πήγαινε στη σωστή τουαλέτα...!!! Υπάρχει στις πόρτες μια γυναικεια και μια ανδρική φιγούρα, η οποία φαίνεται αφού τη παρατηρήσεις καλά...!!! και οι περισσότεροι, όπως και εγώ δε το παρατηρήσαμε...!!!! :)

Γενικά έμεινα εντυπωσιασμένος από το νέο βαπόρι!!!

(Στην αρχή του ταξιδιού από τον Πειραιά, και ενώ είχε ένα ελαφρύ αεράκι, έχω την εντύπωση ότι είχε ένα περίεργο κούνημα το βαπόρι, κάτι που δε το έχω παρατηρήσει στα μικρά αδελφάκια του...!! Ίσως να ήταν και η ιδέα μου...!!!)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

βολτα χτες με το βαπορι..ηθελα να το δω με κοσμο για να δω την κατασταστη στα σαλονια κ μπορω να πω εμεινα εκπληκτος!

1230 ατομα στο πηγαινε κ δεν φαινοντουσταν πουθενα μεσα στο πλοιο!το πλωριο της οικονομικης γεματο η αριστερη μπαντα με τα σαλονακια γεματα, τα αεροπορικα λιγα πραγματα κ το πρυμνιο μπαρ κ αυτο γεματο.δεν υπηρχε καθολου συνωστισμος η να νιωσεις τον κοσμο.

στα εξωτερικα ντεκ πισω στην πρυμνη ειχε κοσμο αλλα κατω απο το ελικοδρομειο που ειναι το κεντρικο μπαρ ηταν αδειο κ το μπαρ κλειστο..

κ αναρωτιομουνα λοιπον που πηγε ο κοσμος γιατι αν δεν ηξερα την κινηση θα νομιζα πως ειχε καμια 500ατομα μεσα!

οποτε φανταζεσται στην επιστροφη με 430 ατομα εκει που τους εχασες στα σαλονια

στα ναυτικα θεματα τωρα το καραβι ουτε κουναγε ουτε vibration ειχε ουτε κλισεις ακουγε γλυκα στο τιμονεμα κ η ταχυτητα μας σταθερα πανω απο τα 23,3 μεχρι 24 με τις 3 μηχανες λογω οικονομιας...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Όσον αφορά την πρόσβαση στο sun deck της τσιμινιέρας, μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Η μια και μοναδική σκάλα που οδηγεί στον παράδεισο, :D είναι τόσο απότομη και στενή που αποκλείεται να προορίζεται για χρήση των επιβατών, οσονούπω βλέπω αλυσιδάκι. Και η αλήθεια είναι ότι εάν ανέβεις στην τσιμινιέρα από εκεί θα πας στο ελικοδρόμιο και θα καταλήξεις στην κόντρα γέφυρα με τις κεραίες και τα ραντάρ. Προσωπικά θα ευχόμουνα να βρισκόταν μία λύση ώστε να επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στο χώρο της τσιμινιέρας, αν και ο θόρυβος είναι αρκετός και δεν στέκεσαι για πολλή ώρα.

Τελικα τι γινεται με την προσβαση στο sun deck?Αφηνουν να ανεβεις τουλαχιστον στις αφιξοαναχωρησεις?

Link to comment
Share on other sites

δεν ανεβαινεις πανω εχει σχοινακι με ταμπελιτσα με απαγορευση!παντως λιγο που προσπαθησα να ανεβω παρανομα φυσαγε παρα πολυ κ το πλοιο πηγαινε 23 μιλια,που βγαλει κ ολο το δρομο του

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Ας πω λοιπον και γω τις δικες μου εντυπωσεις για το πλοιο.

Στα θετικα.

Το πλοιο εσωτερικα ειναι πανεμορφο.Απιστευτα φωτεινο και πολυ ομορφα διακοσμημενο(λεπτομεριες εχουν ειπωθει οποτε δεν τις ξαναγραφω).Οι αεροπορικες ειναι αρκετα ανετες ενω πολυ ομορφο και ειναι το πλωριο σαλονι στο οποιο δεν χρειαζετε να εχεις εισητηριο διακεκριμενης για να κατσεις.

Στα αρνητικα.

Υπαρχει αρκετο vibration στην πρυμη.Στους υπολοιπους χωρους παντως δεν μπορω να πω οτι ειναι ιδιαιτερα αισθητο.Προσωπικα δεν μου αρεσουν καθολου οι εξωτερικοι του χωροι.Σχεδον παντου ειναι κλειστο και ολη η ιδεα των ημιυπαιθριων δεν μου αρεσει καθολου.Ανοιχτο καταστρωμα ουσιαστικα υπαρχει μονο στην πρυμη και λιγο στο πλαι.Θα προτιμουσα να ειναι πιο ανοιχτο.Φυσικα προσβαση στο open deck δεν υπαρχει και εχει μπει και αλυσιδα που απαγορευει την προσβαση

Αυτα τα ολιγα.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως επειδή έτυχε και το ταξίδεψα με παρολίγον πρωτόκολλο έχω να πω πως η διαφορά με τα μικρά είναι η μέρα με τη νύχτα....ΟΚ φαινόταν ο κόσμος (κοντά 2500 είναι άλλωστε), αλλά και να καθήσεις βρίσκεις και να περπατήσεις λίγο μπορείς και γενικά κάνει τα "μικρά" να μοιάζουν με κλουβιά , όχι μόνο λόγω διαφοράς μεγέθους αλλά κυρίως της άνεσης που σου προσφέρει...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...