Jump to content
Shipfriends

Δελτίο Βella Italia


Recommended Posts

Πάμε για το Piombino απόψε, όπου και βρίσκουμε ένα περίεργο πλοίο που όμοιό του δεν έχω ξαναδεί. Από μακριά νόμιζα ότι είναι LNG αλλά τελικά το Golar Tundra (IMO 9655808) αυτοπροσδιορίζεται:D σαν Gas Processing Vessel κι εγώ που το είπα LNG είμαι ρατσιστής και φασίστας:D. Πλοιοκτήτης του είναι μεν η Golar LNG από την άλλη όμως ναυλωτής είναι η ιταλική SNAM, μια εταιρεία παραγωγής πράσινης ενέργειας. Περιδιαβαίνοντας την ιστοσελίδα τους, πιστεύω πως τελικά το πλοίο χρησιμεύει σαν πλωτή πλατφόρμα μετατροπής του φυσικού αερίου από αέρια σε υγρή μορφή. Αν γνωρίζει κάποιος παραπάνω, ευχαρίστως διορθώστε με.

 

Το βαπόρι είναι χτισμένο το 2015 στη Samsung(2056) και είναι εξοπλισμένο με 4 κύριες μηχανές Wartsila ενώ το dwt του είναι 87 χιλιάδες τόνοι. Σημαία Νήσων Μάρσαλ ενώ το άλλο περίεργο είναι πως φαίνεται να το παρακολουθούν όχι μία αλλά δύο κλάσεις, εν προκειμένω ο DNV αλλά και ο Rina

 

 

Link to comment
Share on other sites

Έτσι ακριβώς Nick, αυτή είναι η χρήση του. Τοποθετήθηκε στο σημείο που βρίσκεται μετά την εισοβή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την αύξηση των τιμών των καυσίμων. Η μόνη διαφορά είναι ότι μάλλον κάνει την αντίστροφη διαδικασία, μετατρέπει το LNG που φτάνει με πλοία σε αέρια μορφή για το δίκτυο της Ιταλίας.

Επιπλέον, το πλοίο έχει γίνει έμμεσα και μήλον της έριδος πολιτικού debate (αν όχι σύγκρουσης) μεταξύ της κυβέρνησης και του κράτους από την μία μεριά, και περιβαλλοντικών οργανώσεων και οργανισμών από την άλλη, με διακύβευμα τον περιβαλλοντικό τού αντίκτυπο και τον κίνδυνο ατυχήματος. Προφανώς το θέμα δεν αφορά στο συγκεκτιμένο πλοίο αλλά στην χρήση του και την χωροθέτησή της.

Link to comment
Share on other sites

Α μάλιστα, ευχαριστώ πολύ. Φαντάζομαι πολιτική ανάλυση επί του θέματος στο radio radicale:D.

 

Εμείς επιστρέφουμε στο Palau και βλέπουμε ένα ακόμη εκδρομικό. Το σημερινό δεν είναι άσπρο αλλά κόκκινο και λέγεται Jasmine.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...