Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ίσα-ίσα προλάβαμε στην αναχώρησή του το CSL Manhattan (IMO 9289556) που είναι μάλιστα ελληνικής πλοιοκτήσίας(Cyprus Sea Lines, Χατζηγιάννης). Ναυπήγηση του 2005 στη Hyundai(S 221) με μηχανή Sulzer και χωρητικότητα 5,043 TEU. Ήταν παραγγελία της APL με όνομα APL New York μέχρι το 2010 που έγινε Manhattan ενώ το σημερινό του όνομα το πήρε το 2014. Σημαία Λιβερίας, κλάση LR. 

Link to comment
Share on other sites

Σπανίως φωτογραφίζω γιώτ, στο συγκεκριμένο όμως μου ήταν αδύνατο να αντισταθώ. Λέγεται North Sea και το βλέπετε στη Genova της Ιταλίας, ελάχιστες ημέρες αφού έχει μετονομαστεί από ένα πιο ταιριαστό όνομα(θεωρώ εγώ) που ήταν το La Sultana. Παίρνοντας όμως τα ονόματα από την αρχή, αφού είναι όπως μαρτυρά το σκαρί χτισμένο πίσω στο 1962, τα ονόματα ήταν κατά σειρά Ay-Petri(1962), Kondor Express(1994), Royal Spice(2003), La Sultana(2007). Ναυπηγήθηκε στο Georgi Dimitrov, στη Βάρνα της Βουλγαρίας και έχει(δεν ξέρω αν είναι μαμίσια, κάτι μου λέει πως όχι) μία κύρια μηχανή Mitsubishi. Γενικά πανέμορφο, ξεχώριζε ανάμεσα σε οτιδήποτε υπήρχε γύρω του.

Link to comment
Share on other sites

On 10/19/2019 at 1:20 PM, Nick the Greek said:

Ένα από τα καινούρια κομμάτια της Rimorchiatori Riuniti στη Γένοβα είναι το RR Turchia(IMO 9722558) που βλέπουμε δεμένο στο Eurocargo Malta. Είναι του 2014 και είναι φτιαγμένο στην Τουρκία από το Sanmar Denizcilik Makine(24) με 2 μηχανές Caterpillar. Καθελκύστηκε σαν Bogacay VII αλλά αγοράστηκε ex-yard από τους τωρινούς του πλοιοκτήτες. Αρκετά συμπαθές σκαρί για ρυμουλκό.

 

Μια ακόμη άποψη του εν λόγω ρυμουλκού, σε ένα ηλιόλουστο πρωινό στη Genova.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς έξω από τα φανάρια της Genova, πετυχαίνουμε το ZIM Qingdao (ΙΜΟ 9318163) σε ένα πολύ όμορφο θεωρώ, στιγμιότυπο. Το πλοίο είναι του 2006 από το Dalian Shipbuilding(C4250-9) με μία κύρια μηχανή MAN B&W και χωρητικότητα 4,250 TEU. Η μοναδική φορά που άλλαξε όνομα στην ως τώρα ιστορία του ήταν 3 μήνες αφ' ότου το συναντήσαμε, γενόμενο Qingdao Star διότι πουλήθηκε στην Chartworld του Κολλάκη. Σημαία Νήσων Μάρσαλ και κλάση LR. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...