Jump to content
Shipfriends

Bahriyeli


proud_ionian

Recommended Posts

To oτι οι τουρκοι μας εχουν ξεπερασει στις μαρινες και στο ποιοτικο yachting το ξερουμε, οπως ξερουμε οτι στην Τουρκια υπαρχουν οι καλυτεροι καραβομαραγκοι στη Μεσογειο. Συνδυασμος ολων αυτων, ειναι και η εταιρεια Bahriyeli. Τουρκικη οικογενειακη επιχειρηση, με εδρα την Μαρμαριδα (την Τουρκικη Ριβιερα οπως λεν στο site τους). Με τεσσερα ξυλινα ιστιοφορα (τρικαταρτες γολετες) προσφερουν μινι κρουαζιερες, στα νησια του αιγαιου, την κυπρο και τα τουρκικα παραλια, ενω διατιθενται και για ναυλωσεις για prive ταξιδια. Παιζει και promo videακι.

Που μου ηρθε να ασχοληθω με τη Bahriyeli? Μα γιατι φετος στη Μυκονο με εντυπωσιασε το Bahriyeli C, το μακρυτερο απο τα τεσσερα, που με την ερυθρολευκη:P σημαια του τραβαγε την προσοχη.

tn_gallery_1817_34_309773.jpg

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βάζω το θέμα εδώ, επειδή πρόκειται για yacht τουρκικής Εταιρείας (www.myhalas.com).

Το παρόν ενετοπίσθη εντός των χωρικών υδάτων του Καστελορίζου, ναυλωμένο από Ιταλούς που μάλλον δεν καταλαβαίνουν από κρίση. (αν ανήκετε στην ίδια κατηγορία, είναι διαθέσμο για chartering, τρέξτε :wacko:).

Είναι πλοίο 98 ετών με ενδιαφέρουσα ιστορία (από επιταγμένο καρβουνιάρικο στη διάρκεια του Α΄ΠΠ, έως passenger ferry στον Βόσπορο) που φθάνει μέχρι σήμερα (το έχουν τιμήσει προσωπικότητες διαμετρήματος έως και Bashir Al-Assad να φαντασθείτε).

Μιά από τις διαθέσιμες φωτογραφίες του και μάλιστα στην Θεσσαλονίκη,είναι ηλικίας 96 ετών!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...