Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Κάποιο τεχνικό πρόβλημα αντιμετώπισε το σκάφος σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας του και για το διάστημα 9-15 Αυγούστου έπλεε με μειωμένη ταχύτητα. Μετά τον 15Αύγουστο επέστρεψε και πάλι στα ωράριά του. Οι επιβάτες εκείνων των ημερών αν μου είπαν καλά, έπαιρναν πίσω το 30% του ναύλου που είχαν πληρώσει.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Βασικα δεν ειχαν επιστροφη ναυλου αλλα εκπτωση στο επομενο δρομολογιο με τα πλοια της εταιριας 20%.Δωρο αδωρο μιας κ το πλοιο απο Ναξο προς Πειραια απο τις 15 Αυγουστου κ μετα αναχωρουσε με το 100% πληρωτητα,αρκετος κοσμος ουσιαστικα δεν εκανε χρηση του δικαιωματος αυτου.Να σημειωθει οτι το πλοιο πραγματοποιησε το τελευταιο του δρομολογιοα στην γραμη στις 29/08/2010.

Link to comment
Share on other sites

Βλάβη στο «Speedrunner III» από Πειραιά προς Σύρο στις 09/08/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Στις 09/08/2010, παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΠΗΝΤΡΑΝΝΕΡ ΙΙΙ» Ν.Π.11886, παρουσιάσθηκε σήμερα στις 09.30, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν από Πειραιά προς Σύρο, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς Σύρος Τήνος Μύκονος), με 316 επιβάτες.

Το πλοίο συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύρου στις 10.55 αντί της προγραμματισμένης 10.30, όπου από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύθηκε ο απόπλους και ακολούθησε έλεγχος από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης.

Στις 11.25, κατόπιν σχετικής έγκρισης, το «ΣΠΗΝΤΡΑΝΝΕΡ ΙΙΙ» απέπλευσε για τα επόμενα λιμάνια προσέγγισης με 112 επιβάτες.

Σε ποια από τις δυο δεξιές μηχανές έγινε η βλάβη??

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Βλαβουλα ειχε το πλοιο σημερα συμφωνα με την ανακοινωση του ΥΕΝ.Για να ειμαι ειλικρινης δεν καταλαβαινω ποτε εγινε η βλαβη μιας και στο AIS το πλοιο εχει συνεχως σταθερη ταχυτητα.Μονο στην επιστροφη απο Συρο εχει κανει ενα μυστηριο ελιγμο

Βλάβη στο μειωτήρα στροφών της δεξιάς κύριας μηχανής του Ε/Γ–Ο/Γ «ΣΠΗΝΤΡΑΝΝΕΡ ΙΙΙ» Ν.Π.11886, παρουσιάσθηκε πρωινές ώρες σήμερα, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν από Πειραιά προς Σύρο, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς – Σύρος – Τήνος – Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς), με 787 επιβάτες.

Το πλοίο συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύρου στις 10.45 αντί της προγραμματισμένης 10.25, όπου από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύθηκε ο απόπλους και ακολούθησε έλεγχος από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης.

Στις 11.00, κατόπιν σχετικής έγκρισης, το «ΣΠΗΝΤΡΑΝΝΕΡ ΙΙΙ» απέπλευσε για τα επόμενα λιμάνια προσέγγισης

Link to comment
Share on other sites

Εάν δε κάνω λάθος το πρόβλημα είναι στην ίδια μηχανή με πέρυσι!!!

Η AEGEAN SPEEDLINES ανακοινώνει ότι λόγω του μικρού τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε σήμερα 30/7 στο πλοίο της SPEEDRUNNER III κατά την εκτέλεση του σημερινού του δρομολογίου από Πειραιά προς Σύρο και της σχετικής επιθεώρησής του στην Σύρο, το πλοίο θα καταπλεύσει στον Πειραιά στις 16.20 και το απογευματινό του δρομολόγιο από Πειραιά για Πάρο καθώς και η επιστροφή του, θα εκτελεστούν με μικρή καθυστέρηση ως εξής:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ (17.20) ΠΑΡΟΣ (20.40-21.00) ΠΕΙΡΑΙΑΣ( Αφ 00.20 επομένης)

Επιπλέον, τα επόμενα δρομολόγιά του πλοίου αύριο Κυριακή 31/7 και Δευτέρα 1/8 τροποποιούνται ελαφρώς σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα. Σημειώνεται, ότι η αναχώρηση από Πειραιά για Σύρο-Τήνο-Μύκονο και η αναχώρηση προς Πάρο, παραμένουν όπως έχουν εγκριθεί.

Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ SPEEDRUNNER III 31/7 & 1/8/2011

ΛΙΜΑΝΙ ΑΦ-ΑΝΑΧ.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 7:35

ΣΥΡΟΣ 10:35-10:45

ΤΗΝΟΣ 11:15-11:25

ΜΥΚΟΝΟΣ 11:50-12:05

ΣΥΡΟΣ 12:50-13:05

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 16:10

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 17.05

ΠΑΡΟΣ 20.25-20.55

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 00.15 (ΕΠΟΜΕΝΗΣ)

Όποτε το πλοίο συνεχίζει να ταξιδεύει με τρεις μηχανές μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα του με το μειωτήρα

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ–Ο/Γ «ΣΠΙΝΤΡΑΝΝΕΡ III»

Βλάβη στο φίλτρο λαδιού του μειωτήρα Νο 2 κύριας μηχανής του Ε/Γ–Ο/Γ «ΣΠΙΝΤΡΑΝΝΕΡ ΙΙΙ» Ν.Π.11886, παρουσιάσθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν από Πάρο προς Πειραιά, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο, με 785 επιβάτες.

Το πλοίο συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά στις 02.25 αντί της προγραμματισμένης 00:25, όπου από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πηγή: Ελληνική Ακτοφυλακή

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «SPEEDRUNNER III» στον Πειραιά

Πηγή: ΥΕΝ

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «SPEEDRUNNER III» N.Π. 11886, ότι κατά τη διαδικασία προετοιμασίας απόπλου, παρατηρήθηκε βλάβη στη Νο 1 κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο σήμερα στις 07:35 για Σύρο Τήνο Μύκονο με 98 επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από την Λιμενική Αρχή Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''SPEEDRUNNER ΙΙΙ'' στην προβλήτα της Μήλου

 

Προσέκρουσε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''SPEEDRUNNER ΙΙΙ'' Ν.Π.11886, κατά τη διαδικασία χειρισμών απόπλου του για ασφαλές αγκυροβόλιο, στον προβλήτα του κεντρικού λιμένα ''ΑΔΑΜΑΝΤΑ'' Μήλου, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρής ζημιάς στο πρωραίο τμήμα του.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, ενώ στο πλοίο επέβαιναν μόνο τα μέλη του πληρώματος.

Από τη Λιμενική Αρχή Μήλου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''SPEEDRUNNER ΙΙΙ'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη η εκτέλεση μεμονωμένου πλου για λιμένες Σίφνου, Σερίφου και Πειραιά την 18.00 αντί της προγραμματισμένης 16.35.

hcg.gr

 

Link to comment
Share on other sites

Τι λέει ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω αλλά στο βίντεο διακρίνεται η ψυχραιμία :eek:  του και η ηρεμία :eek:  του σε τέτοιες καταστάσεις που ΔΕΝ ήταν και τραγικές εδώ που τα λέμε!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καποιο θεματακι πρεπει να εχει δημιουργηθει γιατι οπως φαινεται και στο αις εκοβε βολτες στις καμαρες αρκετη ωρα μεχρι να δεσει, κατι που εγινε πριν λιγο, ενω κανονικα επρεπε να ειναι ηδη στον Πειραια για το απογευματινο δρομολογιο. Ας ελπιζουμε να μην ειναι τιποτα σοβαρο γιατι σημερα και αυριο ολα τα δρομολογια επιστροφης ειναι φουλ

Link to comment
Share on other sites

On 5/29/2014 at 11:09 PM, enas chiotis said:

αποτέλεσμα την πρόκληση μικρής ζημιάς στο πρωραίο τμήμα του

συγνώμη για την πολύμηνη καθυστέρηση αλλά δεν φημίζομαι για την ...σπιρτάδα μου :P (Τώρα το είδα το θέμα). Αυτό που δεν είδα και δεν κατάλαβα είναι το πως προκλήθηκε η ζημιά στο ΠΡΩΡΑΙΟ τμήμα του πλοίου :eek:

'Οσο για τις φωνές μου φάνηκε να ακούω "το πλήρωμα, το πλήρωμα πάνω" αλλά δεν μπόρεσα να το "ερμηνεύσω".

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...