Jump to content
Shipfriends

Κυλλήνη - Ζάκυνθος


Recommended Posts

κατσε να δουμε αυριο τι ωρα θα φευγουν.

στο ΣΑΣ ελεγε για τροποποιησεις στα αιτηματα. ειναι εγκληματιες στο υπουργειο, αν υπεγραψαν ταυτοχρονες αναχωρησεις

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 288
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Υπό το βάρος της αναστάτωσης που προκλήθηκε αλλά και των έντονων αντιδράσεων που εκφράστηκαν από την κοινή γνώμη και το επιβατικό κοινό, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει νέα αλλαγή των δρομολογίων στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης, προκειμένου να μην υπάρχουν πλέον συναναχωρήσεις πλοίων τις ίδιες ώρες τόσο από τη Ζάκυνθο όσο και από την Κυλλήνη. Με την εξέλιξη αυτή θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο λιμάνι και θα πέσουν οι τόνοι που σχετίζονται με τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των εταιρειών. Η Kefallonian Lines, υπόβαλε χθες αίτημα νέων δρομολογίων προς την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και εφόσον αυτά εγκριθούν, θα μπει ένα τέλος στον….παραλογισμό των ταυτόχρονων αναχωρήσεων πλοίων από Ζάκυνθο και από Κυλλήνη, που σίγουρα δεν εξυπηρετούν ούτε τους πολίτες αλλά ούτε και τις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ν.Δ. – ΝΟΔΕ Ζακύνθου για τις ταυτόχρονες αναχωρήσεις στην πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης.

Link to comment
Share on other sites

o λιμεναρχης ζακυνθου, στη συνεντευξη που εκανε λινκ ο π100, αναφερεται εκτενως στην αλληλογραφια και τις παρεμβασεις του προς το ΥΕΝ, ζητωντας αποκλιση μισης ωρας τουλαχιστον, ενω ισχυριζεται οτι το λιμεναρχειο κυλληνης, ειδε ουδετερα το θεμα και δεν αντεδρασε

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Χθες το Διονύσιος Σολωμός επέστρεψε άμεσα στα δρομολόγια του μετά τη βλάβη. Δεν έκανε μόνο το δρομολόγιο στις 10:00 από τη Ζάκυνθο,που είχε από κίνηση 67 επιβάτες, 11 Ι.Χ, 12 φορτηγά και δύο λεωφορεία και την επιστροφή από τη Κυλλήνη. Ενώ το δρομολόγιο στις 14:25 έγινε κανονικά.

 

Link to comment
Share on other sites

Κοινή πρωτοβουλία αναλαμβάνουν Περιφερειακή Ενότητα και Δήμος Ζακύνθου προκειμένου να μην αποκλειστεί πλήρως το νησί μας, λόγω των συνεχιζόμενων 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για τις επόμενες ημέρες. Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Νιοτόπουλος όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας, βεβαιώνουν πως με το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι 48ωρες απεργίες της ΠΝΟ και την ερχόμενη εβδομάδα αναλαμβάνουν από κοινού την πρωτοβουλία να αποστείλουν έγγραφο αίτημα με το οποίο να πραγματοποιείται έστω ένα δρομολόγιο Ζακύνθου-Κυλλήνης και αντίστροφα, κάθε μέρα, στη λογική της στήριξης των περιοχών της χώρας που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως συμβαίνει με το νησί μας από την Τρίτη.

Πηγή: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 31/10/2016 at 8:43 PM, proud_ionian said:

κατσε να δουμε αυριο τι ωρα θα φευγουν.

στο ΣΑΣ ελεγε για τροποποιησεις στα αιτηματα. ειναι εγκληματιες στο υπουργειο, αν υπεγραψαν ταυτοχρονες αναχωρησεις

μετα τα καραγκιοζηλικια του Οκτωβριου, το χτεσινο ΣΑΣ (θεματα 19 & 20) ζητησε να καταθεσουν οι εταιρειες κοινως αποδεκτα δρομολογια

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ακόμη δεν φαίνεται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την τροποποίηση των δρομολογίων τους οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης αφού τα αιτήματα που υποβλήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για την νέα περίοδο δεν εγκρίθηκαν από τα μέλη του Συμβουλίου. Ως εκ τούτου, το «ιδιότυπο» καθεστώς των συναναχωρήσεων αλλά και της πολύ μικρής χρονικής απόκλισης μεταξύ των προγραμματισμένων δρομολογίων φαίνεται να διατηρείται τουλάχιστον προς το παρόν.

Θυμίζουμε πως η συνεδρίαση του ΣΑΣ στην οποία επρόκειτο να συζητηθούν τα αιτήματα της εταιρείας Kefallonian Lines αλλά της Ionian Group πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και σύμφωνα με τα πρακτικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, οι προτάσεις για τροποποιήσεις των δρομολογίων μέχρι τις 30 Οκτωβρίου του 2017, απορρίφθηκαν.

Το Συμβούλιο πιο συγκεκριμένα, αποφάσισε «ομόφωνα θετικά στην υποβολή νεώτερων αιτημάτων δρομολογίων από τις δραστηριοποιούμενες στη γραμμή εταιρείες, για την αποφυγή της συναναχώρησης από Ζάκυνθο στις 5.30 με την προϋπόθεση ότι τα δρομολόγια θα είναι σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου και ότι κατά πλειοψηφία θετικά θα τηρούνται οι αρχές του ΣΑΣ, ήτοι 45 λεπτά πριν ή 30 λεπτά μετά από τον απόπλου των ήδη ανακοινωθέντων δρομολογίων».

Link to comment
Share on other sites

Η Kefalonian Lines ανακοίνωσε τα δρομολόγια στη γραμμή Κυλλήνη Ζάκυνθο μέχρι τις 07/04/17, χωρίς καμία αλλαγή. Όπως και τα δρομολόγια της Ionian Group παραμένουν τα ίδια από την 1η Νοεμβρίου και μετά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λόγω της πανζακυνθινής κινητοποίησης σήμερα στη πλατεία Σολωμού, μπροστά από το Δημαρχείο, με στόχο να δοθεί άμεσα λύση στα δύο μεγάλα, ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί: τα απορρίμματα και τα κλειστά χειρουργεία. Συμμετείχαν και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες με αναστολές δρομολογίων. Συγκεκριμένα, η Kefalonian Lines δεν πραγματοποίησε το δρομολόγιο των 09:15 από τη Ζάκυνθο και των 12:00 από Κυλλήνη, ενώ η Κοινοπραξία Ionian Group δεν πραγματοποίησε το δρομολόγιο των 10:00 από τη Ζάκυνθο και των 12:00 από την Κυλλήνη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ένα πλήρες ανταγωνιστικό περιβάλλον δημιουργείται ξανά στο χώρο της τοπικής ακτοπλοΐας με πολλαπλά οφέλη για τους ταξιδιώτες, ντόπιους και τουρίστες. Η εταιρεία Levante ferries ξεκίνησε διαφημιστική καμπάνια στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης και σε συνδυασμό με τον τηλεφωνικό αριθμό 11880 προβάλλει τα λαμπριάτικα έθιμα της Ζακύνθου με στόχο να προσελκύσει ταξιδιώτες από την ηπειρωτική Ελλάδα που θα ταξιδέψουν με το πλοίο Fior di levante από Κυλλήνη για Ζάκυνθο και αντίστροφα. Στην αντεπίθεση πέρασε αμέσως η εταιρεία Kefallonian Lines και με καμπάνια που τρέχει τις τελευταίες ώρες μείωσε κατά 50% την αξία των εισιτηρίων για όλους τους επιβάτες που θα ταξιδέψουν με εισιτήρια μετ’ επιστροφής. Έτσι ένας ταξιδιώτης μπορεί να κλείσει εισιτήρια μετ’ επιστροφής πληρώνοντας την αξία μόνο του ενός δρομολογίου. Έτσι η αξία του εισιτηρίου για τους επιβάτες κατεβαίνει στα 4.4 ευρώ ανά άτομο και για τα οχήματα στα 14.10 ευρώ. Τέτοιες τιμές είχε να δει η γραμμή από την εποχή που μπήκε για πρώτη φορά εταιρεία kefalonian lines στη γραμμή Ζακύνθου Κυλλήνης και φυσικά όλα αυτά είναι πάντα υπέρ του καταναλωτή. Αυτά τα καλά έχει ο ανταγωνισμός και μάλιστα σε εποχές φτώχειας και λιτότητα ότι καλύτερο για τους χαμηλοεισοδηματίες που επιθυμούν να ταξιδέψουν.

Edited by proud_ionian
ermisnews
Link to comment
Share on other sites

μεχρι που να κλεισουν ολοι και ειτε να μεινει μονο ο ενας και να βαλει εισητηρια στο θεο, για να ρεφαρει τη χασουρα, ειτε να κλεισουν και οι δυο και να νοσταλγουν μετα οι ζακυνθινοι την Ionian Ferries, οπως στο θιακι νοσταλγουν τους στριντζαιους που τους εβριζαν 50 χρονια

Link to comment
Share on other sites

Με νέα δρομολόγια η Kefalonian Lines από την Κυριακή των Βαΐων

Quote

Η Kefalonian Lines εξασφάλισε το πρώτο δρομολόγιο κάθε πρωί αλλά και δρομολόγια για το μεσημέρι και το απόγευμα ώστε να είναι σε θέση να ικανοποιήσει τους πελάτες της ακτινωτά στη διάρκεια της ημέρας. Τα εν λόγω δρομολόγια τίθενται σε ισχύ από αύριο Κυριακή των Βαΐων (8/4) και θα εκτελούνται όλο το καλοκαίρι και την τουριστική περίοδο.

Από Ζάκυνθο: 04:00, 07.30, 11.15, 16:00.

Από Κυλλήνη: 05:45, 09.15, 14:00, 20:00.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μειωμένη ήταν η κίνηση στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης τις ημέρες του Πάσχα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά από τις αφίξεις. Από το λιμάνι της Κυλλήνης αναχώρησαν φέτος για τη Ζάκυνθο 13.796 επιβάτες όλη τη M. Εβδομάδα ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 16.127 άτομα.

Link to comment
Share on other sites

αναμενομενο, αφ'ενος λογω του προωρου πασχα και αφ'εταιρου λογω του προβληματος των σκουπιδιων, τα οποια ως γνωστον πνιγουν τη ζακυνθο εδω και μηνες.

κατι η μικρη πιττα, κατι ο ανταγωνισμος δυο εταιριων με... υπερτροφικο εγω:P, γεγονοτα που αλλοτε θα περναγαν στα ψιλα, οπως πχ 90 υπεραριθμοι, ή... αδιευκρινιστες καθυστερησεις, να τραβιουνται απο τα μαλλια και να τα μαθαινει ο... απανταχου ελληνισμοςB)

23 hours ago, proud_ionian said:

 

7 hours ago, Harry said:

Ορίστε και η απάντηση της ZanteFerries

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής, στο χθεσινό ΣΑΣ η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Kefalonian και Ionian αφορούσε προσθήκη δρομολογίου της KL:

 

Quote

Στο χθεσινό ΣΑΣ αρχικά συζητήθηκε το θέμα των γραμμών του Ιονίου, όπου ουσιαστικά κυριάρχησε ένα αίτημα της Kefalonian Lines για ένα τέταρτο καθημερινό δρομολόγιο, με την ανταγωνίστρια εταιρεία Ionian Group να υποστηρίζει ότι επί της ουσίας το αίτημα εφόσον είναι εκπρόθεσμο θα πρέπει να γίνει δεκτό μόνο εφόσον υπάρχουν συγκοινωνιακές ανάγκες, οι οποίες όμως κατά την άποψη του εκπροσώπου της Ionian δεν υφίστανται. Ο εκπρόσωπος της Kefalonian Lines υποστήριξε ότι έγινε αρχικά ένα λάθος με αποτέλεσμα η εταιρεία να μείνει με τρία δρομολόγια το καλοκαίρι και τέσσερα τον χειμώνα.
...
Το ΣΑΣ ενέκρινε τόσο το επιπλέον δρομολόγιο της kefalonian Lines (το τέταρτο)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Με μοναδικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Κεφαλονιάς για την καλοκαιρινή περίοδο, η Kefalonian Lines πραγματοποιεί 4 δρομολόγια καθημερινά στη γραμμή Κυλλήνης – Ζακύνθου. Ενημερωτικά σας παραθέτουμε τα δρομολόγια μας από 03.07.17 έως και 03.09.17 τα οποία είναι τα κάτωθι:

Καθημερινά:

Quote

Κυλλήνη – Ζάκυνθος: 05:45, 09:15, 14:00, 20:00

Ζάκυνθος- Κυλλήνη: 04:00, 07:30, 11:00, 16:00

 

Link to comment
Share on other sites

μαλλον στο επιβατηγο κοινο της ζακυνθου αναφερονται. χεστηκε (με το συμπαθειο) το κοινο της κεφαλονιας για τα δρομολογια της ζακυνθου. μαλλον φουρκιζεται με τετοιες ανακοινωσεις :P

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τα δρομολόγια της Ionian Group στη γραμμή Κυλλήνη Ζάκυνθο από την 1η Νοεμβρίου 2017 έως 30 Μαρτίου 2018.

Quote

Από Ζάκυνθο

ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΣΑΒΒΑΤΟ: 05:30, 10:30, 14:45, 18:15

ΚΥΡΙΑΚΗ & ΑΡΓΙΕΣ: 07:30, 11:00, 14:45, 18:15

Από Κυλλήνη

ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΣΑΒΒΑΤΟ: 07:15, 13:00, 16:30, 20:00

ΚΥΡΙΑΚΗ & ΑΡΓΙΕΣ: 09:15, 13:00, 16:30, 20:00

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Μικρή αύξηση στον αριθμό των επιβατών από Κυλλήνη για Ζάκυνθο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας καταγράφει το Λιμεναρχείο Ζακύνθου και το αριθμητικό αυτό στοιχείο είναι αξιοσημείωτο, λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τις προηγούμενες ημέρες. Ειδικότερα από την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, από Κυλλήνη για Ζάκυνθο ταξίδεψαν 600 παραπάνω επιβάτες φέτος σε σχέση με πέρυσι. Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου αναφέρει:  

Quote

Στατιστικά στοιχεία κίνησης επιβατών & οχημάτων για το τετραήμερο από Παρασκευή 16-02-18 έως και την Καθαρά Δευτέρα 19-02-18 στη γραμμή Κυλλήνης-Ζακύνθου : 

Α. Από Κυλλήνη

ΕΠΙΒΑΤΕΣ 4207, Ι.Χ 958, Φ/Γ 173, Λ/Φ 37, Δ/Κ 10

Β. Από Ζάκυνθο

ΕΠΙΒΑΤΕΣ 3791, Ι.Χ 904, Φ/Γ 182, Λ/Φ 182, Δ/Κ 11

Στατιστικά στοιχεία κίνησης επιβατών & οχημάτων για το αντίστοιχο τετραήμερο έτους 2017 στη γραμμή Κυλλήνης-Ζακύνθου.

Α. Από Κυλλήνη 

ΕΠΙΒΑΤΕΣ 3606 , Ι.Χ 798, Φ/Γ 131, Λ/Φ 34, Δ/Κ 14

Β. Από Ζάκυνθο 

ΕΠΙΒΑΤΕΣ 3163, Ι.Χ 739, Φ/Γ 144, Λ/Φ 26, Δ/Κ 15

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...