Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το μισοβουλιαγμενο Δίον που βρίσκεται στην Ελευσίνα, εκτός από την εξωτερική ομοιότητα (αδελφάκια μάλλον) νομίζω ότι κάποτε άνηκε στο ίδιο ιδιοκτήτη (Λεοντης) με το Ίλιον. Αλλά είχε κατασχεθεί για χρέη, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε αυτά τη κατάσταση.

Σε αυτό συνέβαλε και ένα ατύχημα που είχε πριν 6 χρόνια

Quote
09-10-2003

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν από χθές το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Ελευσίνας συνέβησαν τα ακόλουθα περιστατικά:

...

Θ. Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΑΙΡΗ ΙΙΙ» σημαίας Ελληνικής και το Φ/Γ «IBIS II» σημαίας Ονδούρας που βρίσκονταν πλαγιοδετημένα σε προβλήτα στην περιοχή Βλύχα παρασύρθηκαν και τα δυο μαζί και προσέκρουσαν στο Ε/Γ «ΔΙΟΝ» Ν.Π. 9668 το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στην προβλήτα της πρώην Αμερικανικής βάσης με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών και στα τρία σκάφη.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Ψάχνοντας (ξανά) μέσα στό αρχείο μου βρήκα και την φωτογραφία από τό εικονιζόμενον χρέ.....εεεε..ωραίον πλοίον :D.Μήπως γνωρίζει κάποιος τί απέγινε;Σε άλλο thread πάντως έχω διαβάσει ότι ήταν παροπλισμένο στό Πέραμα (ή κάπου εκεί) γιά χρόνια και μάλιστα είχε συγκρουστεί με "συγκάτοικό" του....

post-51-128327002163_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σε άλλο thread πάντως έχω διαβάσει ότι ήταν παροπλισμένο στό Πέραμα (ή κάπου εκεί) γιά χρόνια και μάλιστα είχε συγκρουστεί με "συγκάτοικό" του....

Για την ακρίβεια, το είχες διαβάσει εδώ :

Από το ΥΕΝ βρίσκουμε:

Θ. Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΑΙΡΗ ΙΙΙ» σημαίας Ελληνικής και το Φ/Γ «IBIS II» σημαίας Ονδούρας που βρίσκονταν πλαγιοδετημένα σε προβλήτα στην περιοχή Βλύχα παρασύρθηκαν και τα δυο μαζί και προσέκρουσαν στο Ε/Γ «ΔΙΟΝ» Ν.Π. 9668 το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στην προβλήτα της πρώην Αμερικανικής βάσης με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών και στα τρία σκάφη.[/i]

και όπως είπε πιό πάνω και ο George, δεν βρίσκεται παρατημένο στο Πέραμα αλλά στην Ελευσίνα σε αθλιοτάτη κατάσταση. Στα δεξιά μάλιστα της πρώτης φωτογραφίας, εκεί που διακρίνεται το Γεώργιος Εξπρές, ήταν δεμένα και τα δύο πλοία που τα πήρε ο ...αήρ, με συνέπεια να χτυπήσουν πάνω στο ΔΙΟΝ.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο,έμαθαν και κάτι από το συμβάν :D

Οντως,σ'αυτό το thread τό είχα διαβάσει αλλά δέν ξέρω πού είναι η Βλύχα,εξ ού και νόμιζα πως είναι κάπου στο Πέραμα.

Ξέρει κανείς σε ποιόν ανήκει το πλοιάριο,άν είχε κάποια δράση μετά την αναχώρησή του από τον Πειραιά ή κάτι άλλο;

Οταν το φωτογράφισα στόν Πειραιά πρέπει να ήταν γύρω στό 1989-90.

Στην πρώτη φωτογραφία τού Σείριου,το πλοίο μοιάζει σάν να είναι...δικάταρτο :o (είναι τά κατάρτια τού ξύλινου σκάφους που είναι δεμένο στ'αριστερά του,όπως φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία).

Link to comment
Share on other sites

ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1994 ΤΟ ΔΙΟΝ ΕΚΑΝΕ ΗΜΕΡΙΣΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΑΠΟ ΡΟΔΟ ΠΡΟΣ ΣΥΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ,ΤΟ 1998 ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΤΟ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝ ΤΟ ΙΛΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΛΟΣΣΟΣ(ΚΑΜΕΛΙΑ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΟΠΛΙΣΤΙΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Εξακολουθει να βρισκεται στην Ελευσινα το πλοιο αλλα σε σαφως χειροτερη κατασταση απο την τελευταια φορα που το ειδαμε.Εχει εμφανεστατη κλιση,ενω το ξυλινο ιστιοφορο που ειναι διπλα το εχει μενει πλεον μισο.Απορω γιατι δεν το σουταρουν σιγα σιγα.Πρεπει να ειναι πανω απο μια δεκαετια παροπλισμενο

gallery_1819_971_187138.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Πλέον η πρύμη του Δίον έχει καθίσει λίγο με αποτέλεσμα να έχουν μπει λίγα νερά. Μια σημείωση που αγνοούσαμε τόσο καιρό είναι ότι στη πρύμη γράφει άλλο όνομα (Αντώνης Ι)!!!. Και αναρωτιέμαι ποιο όνομα έχει πραγματικά στα χαρτιά??

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 month later...
4 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Το όνομα που ακούγεται ότι θα πάρει μετά την ολοκλήρωση της μετασκευής του είναι Δίον, που είναι αρχαία πόλη στη Μεσαρα του Ηρακλείου. 

Δίον λεγόταν και ένα μικρό καταμαράν που επί αρκετά χρόνια έβλεπα παροπλισμένο στον Πειραιά.Είχε χρησιμοποιηθεί μάλιστα και ώς πλωτή ντισκοτέκ

Υπάρχει-ή υπήρξε ποτέ-κάποια σχέση μεταξύ αυτών τών δύο....Δίον :) ;

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 3 months later...

Θάνατος ανδρός στο Ε/Γ-Τ/Ρ Δίον στην Ελευσίνα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, απογευματινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη ενός 67χρονου χωρίς τις αισθήσεις του, εντός του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΙΟΝ'' Ν.Π. 9668, το οποίο ελλιμενίζεται στην Αμερικανική Προβλήτα Ελευσίνας.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΤΖΑΝΕΙΟ'' Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, ενώ η σορός του ανωτέρω πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών για τη  διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 4 months later...

Πυρκαγιά από άγνωστη αιτία, εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στο παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό καταμαράν «ΔΙΟΝ» στην αμερικανική προβλήτα στο λιμάνι της Ελευσίνας. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 15 πυροσβέστες, οι οποίες κατέσβεσαν την φωτιά.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπύρωση, ενώ το πλοίο αναμένεται να επιθεωρηθεί αφού πέσουν οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...