Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Απ' ότι μίλησα με το φίλο polmyt, τελικά υπάρχουν 2 πλοία με το ίδιο όνομα. Στο ένα υπάρχει post και το άλλο είναι αυτό. Κάνει δρομολόγιο Αιδηψό-Αρκίτσα. Μερικές φωτο απο την άφιξη του στην Αιδηψό στις 29/06/2010 φωτογραφημένο πάνω απο το Ποσειδώνας. 1, 2, 3, 4, 5.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι μίλησα με το φίλο polmyt, τελικά υπάρχουν 2 πλοία με το ίδιο όνομα.

Πολύ σωστά. Η διαφορά στο όνομα τους είναι στο ότι το ένα λέγεται Κάπταιν Αριστείδης και το άλλο (στο οποίο αναφέρεται το παρόν θέμα) Καπετάν. Να πούμε ότι έχει ναυπηγηθεί το 2000, ενώ δεν έχω μπορέσει να βρω πουθενά το ΙΜΟ number του. Πιθανολογώ ότι (όπως έχω κάπου διαβάσει) εμπίπτει στην κατηγορία των πλοίων τα οποία διανύουν μικρές αποστάσεις και δεν είναι υποχρεωμένα να έχουν αριθμό ΙΜΟ.

Το είχα δει και φωτογραφήσει το Καπετάν Αριστείδης, ολόλευκο ακόμα τότε, εν πλω τον Μάρτιο του 2008, περνώντας με το Αιδηψός από την Αιδηψό στην Αρκίτσα. Προσωπικά πάντως το προτιμώ με τα νέα του χρώματα, τα μπλε ύφαλα και το κόκκινο ζωνάρι.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ από την Πέμπτη 28/10 το μεσημέρι, έχει "μετακομίσει" στην γραμμή Γλύφας - Αγιόκαμπου. Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε εξυπηρετούσε την γραμμή Αρκίτσας - Αιδηψού.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ανεκτέλεστο δρομολόγιο Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ» στη Γλύφα

Πηγή: ΥΕΝ

Λόγω της άμπωτης το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ» Ν.Π. 10657, παρέμεινε προσκολλημένο στον αμμώδη βυθό του λιμένα Γλύφας με αποτέλεσμα την ακύρωση του προγραμματισμένου χθεσινού του δρομολογίου του στις 12:30 για Αγιόκαμπο Εύβοιας.

Οι επιβάτες και τα οχήματα προωθήθηκαν με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΛΕΙΩ» Ν.Π. 8418.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Kαπετάν Aριστείδης (IMO 8652873)

(2001)

To Kαπετάν Aριστείδης απέκτησε πρόσφτα αριθμό IMO (ή τουλάχιστον αυτός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις βάσεις δεδομένων) Last update στο equasis : 27/12ου.

Mπορούμε λοιπόν πλέον να δούμε, ότι επίσημα το πλοίο είναι κατασκευής του 2001, και ανήκει στην εταιρεία Preveza Maritime Co (Care of Michalakis II Naftiki Eteria) με έδρα την Eρέτρια.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Η κατασκευή του πλοίου έχει γίνει στο ναυπηγείο των αδελφών Κανέλλου στο Πέραμα, το 2001 βέβαια.

Το ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ από την προηγούμενη εβδομάδα έχει φύγει από την γραμμή Αρκίτσας - Αιδηψού και εκτελεί πλέον δρομολόγια στην γραμμή Γλύφας - Αγιόκαμπου, σκατζάροντας με το ΑΙΔΗΨΟΣ.

Να το δούμε σε τρεις χθεσινές φωτό στην Γλύφα.

gallery_2102_706_292263.jpg

gallery_2102_706_90286.jpg

gallery_2102_706_216993.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Προς το λιμάνι της Αιδηψού κατευθύνεται αυτήν την ώρα το ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, που αναχώρησε το μεσημέρι από την Αμαλιάπολη ολοκληρώνοντας τις εργασίες συντήρησης του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αναχώρησε πριν λίγη μόλις ώρα από την Αιδηψό όπου βρισκόταν σε ακινησία τον τελευταίο καιρό το ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, για να αντικαταστήσει από αύριο το ΑΜΑΛΘΕΙΑ στην γραμμή Γλύφας - Αγιόκαμπου. 

 

........ενώ εκτός δρομολογίων βρίσκονται τα ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ξαναπιάνει από 21/1ου στη γραμμή Γλύφας - Αγιόκαμπου)..........

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Πτώση ατόμου στη θάλασσα από το πλοίο στη Σκάλα Αταλάντης

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας, για πτώση ατόμου στη θάλασσα, από το Ε/Γ Ο/Γ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ” Ν.Π. 10657, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στο λιμένα Αρκίτσας και το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει τακτικό δρομολόγιο με προορισμό το λιμένα Αιδηψού.

Άμεσα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής έπεσε στη θάλασσα και με τη βοήθεια μέλους πληρώματος του “ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ” ανέσυραν τον 95χρονο, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης για την παροχή πρώτων βοηθειών και εν συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Πηγη: ΥΕΝ

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 4 weeks later...

Χθες το πλοίο όταν τελείωσε τα δρομολόγια του στη γραμμή της Γλυφας Αγιοκαμπου, πήγε στο κόλπο της Γιαλτρας. Συνήθως η περιοχή αυτή χρησιμοποιείται όταν τα πλοία παραμένουν δεμένα, φαίνεται ότι μένει εκτός δρομολογίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 4 weeks later...

Το Καπεταν Αριστείδης έφυγε από τη γραμμή Αιδηψό Αρκιτσα και πήγε στη γραμμή Γλυφα Αγιοκαμπο τη Τετάρτη 6/7/16. Στις 20/7 μετακόμισε ξανά στη γραμμή Αιδηψό Αρκιτσα από την γραμμή Γλυφα Αγιόκαμπο, αφού είχε κάνει ένα δρομολόγια για καύσιμα στην Σκιάθο. Τη Κυριακή 31/7/16 το Καπεταν Αριστείδης πήγε στη Λίμνη Εύβοιας για να παρέχει βοήθεια στην εκκένωση και μεταφορά ανθρώπων λόγω της φωτιάς που είχε ξεσπάσει στη περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...