Jump to content
Shipfriends

Επώνυμοι Shipfriends


enas chiotis

Recommended Posts

Η φωτό είναι τραβηγμένη πάνω σε ένα Αγουδημόπλοιο, πιθανώς στο ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ. Είμαστε στα 90's, ο Ανδρέας πρωθυπουργός και εκείνη την εποχή ο Αγούδημος είχε "δανείσει" ένα πλοίο του για να πάει ο Ανδρέας μαζί με τη συνοδεία του μέχρι την Τήνο για προσκύνημα.

Δε θυμάμαι ακριβώς πιο πλοίο ήτανε, πιθανώς το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

κακοηθειες. nick εδω θα μεινει να το καμαρωνεις:D

Ρε παιδιά, ήταν και ο Ανδρέας shipfriend;
ο προεδρος ηταν μανιωδης ερασιτεχνης φωτογραφος. απο οτι λεγοταν ειχε μεγαλη συλλογη απο φωτογραφικες μηχανες (εκτος απο τη γνωστη συλλογη καψουροϊστοριων:D) και φωτογραφιζε τα παντα (στη μανια με τις φωτογραφικες μηχανες και τη δια βιου φωτογραφηση, ειναι το μονο που του εχει μοιασει η μη κυβερνητικη οργανωση GAP). shipfriend δεν ξερω αν ηταν, παντως ταξιδευε συχνα με ακτοπλοϊκα και το παινευοταν. πολλες φορες ειχε ταξιδεψει με το Επτανησος και περναγε αρκετη ωρα στη γεφυρα, αλλα και με αγουδημοπλοια, ειτε για ταματα της μιμης στην τηνο, ειτε για την καθοδο του Αρχοντα στα δωδεκανησα το 93.
Η φωτό είναι τραβηγμένη πάνω σε ένα Αγουδημόπλοιο,
το συγκεκριμενο ταξιδι πρεπει να το 93, πριν τις εκλογες, οταν ο Αντρεας ηταν ακομη αρχηγος της αντιπολιτευσης. Ειχε παει τηνο με το αγουδημοπολοιο που περναγε απο εκει (δεν θυμαμαι καλα ή το μιλενα ή το hengist) και ο καπτα μακης ειχε διαθεσει... τιμητικα το Δημητρα (μετεπειτα Express Adonis) να συνοδευει το πλοιο που ταξιδευε ο προεδρος. Οι κακες γλωσσες ελεγαν οτι το "συνοδευτικο" πλοιο ειχε μετατραπει σε πλωτη νοσοκομειακη μοναδα.:rolleyes:
Link to comment
Share on other sites

Ο Αντρεας ηταν δηλώμενος shipfriend. Μαλιστα μικρος ηθελε να γινει καπετανιος. Τελικα απλα κυβερνησε την Ελλαδα. Τωρα αν ηταν καλυτερο να ειχε κυβερνησει πλοιο δεν το ξερω μη με ρωτατε για πολιτικα δεν εχω ιδεα :D

Link to comment
Share on other sites

Ειχε παει τηνο με το αγουδημοπολοιο που περναγε απο εκει (δεν θυμαμαι καλα ή το μιλενα ή το hengist) και ο καπτα μακης ειχε διαθεσει... τιμητικα το Δημητρα (μετεπειτα Express Adonis) να συνοδευει το πλοιο που ταξιδευε ο προεδρος.

Το πλοίο που είχε ταξιδέψει ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν το Μιλενα. Μαζί του στα ταξίδι αυτό η Ελισάβετ Παπαζωη (Βουλευτής Κυκλάδων) και ο Κατσιφαρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Ρε παιδιά, ήταν και ο Ανδρέας shipfriend;
πολλες φορες ειχε ταξιδεψει με το Επτανησος και περναγε αρκετη ωρα στη γεφυρα[...]για ταματα της μιμης στην τηνο

post-13-128327001259_thumb.jpg

20 χρονια πισω. ο αντρεας, επικεφαλης κλιμακιου θεοσεβουμενων σοσιαλιστων προσκυνητων:rolleyes::D, πηγαινει στην τηνο, απολαμβανοντας το ταξιδι, στη γεφυρα του Επτανησος. η φωτο απο το Λεξικο: Η Ελλαδα στη 10ετια του 80, εκδοσεις το Περασμα 2010.

Ο Αντρεας ηταν δηλώμενος shipfriend.

εννοειται οτι ο προεδρος ηταν και καραβολατρης και λατρης της θαλασσας. θυμαμαι το καλοκαιρι του 1987 (οταν πεθαναν 1000 ατομα απο τον καυσωνα), αλλα και το καλοκαιρι του 1988 (οταν το σκανδαλο κοσκωτα εβγαινε εκτος ελεγχου), ο προεδρος περναγε το καλοκαιρι σε θαλαμηγους φιλων του (του ξενοδοχου Σωκρατη Καλκανη και του "πολυ" Γρηγορη Κασιδοκωστα. νομιζω του τελευταιου λεγοταν Guadalajara).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Λέτε ο υπουργός να δείχνει στον αρχηγό του ΠΝ κανένα καλό σημείο για spotting;

ΥΓ. Από ποτε οι χάρτες στέκονται όρθιοι στα πλοία και δεν στέκεται όρθιος αυτός που τους διαβάζει; :D

Πηγή ΠΝ (με αφορμή τον Παρμενίωνα)

post-1827-011301300 1286889322_thumb.jpg

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

Μά πόση ώρα μπορεί άραγε να σταθή όρθιος ο συγκεκριμένος υπουργός;Θά κουραστούν τά ποδαράκια του.

Τώρα τί δείχνει,δέν είμαι και τόσο σίγουρος,σημείο γιά spotting πάντως δέν πρέπει να'ναι.

Link to comment
Share on other sites

Ως φωτογράφος, και κάποτε και φωτορεπόρτερ, να σας ενημερώσω ότι ενίοτε (για να μην πω πάντα και με πείτε υπερβολικό) αυτές οι πόζες είναι στημένες.

Ξέρετε τώρα, "κύριε υπουργέ μία φωτογραφιούλα σας παρακαλούμε !!! Μα μην κοιτάτε μόνο εμάς, δείξτε κάτι στον χάρτη !!!" ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

θα συμφωνήσω ότι δεν μου ταιριάζει με Μιλένα ή άλλο αγουδημόπλοιο

 

 

το συγκεκριμενο ταξιδι πρεπει να το 93, πριν τις εκλογες, οταν ο Αντρεας ηταν ακομη αρχηγος της αντιπολιτευσης. Ειχε παει τηνο με το αγουδημοπολοιο που περναγε απο εκει (δεν θυμαμαι καλα ή το μιλενα ή το hengist) και ο καπτα μακης ειχε διαθεσει... τιμητικα το Δημητρα (μετεπειτα Express Adonis) να συνοδευει το πλοιο που ταξιδευε ο προεδρος. Οι κακες γλωσσες ελεγαν οτι το "συνοδευτικο" πλοιο ειχε μετατραπει σε πλωτη νοσοκομειακη μοναδα. :rolleyes:

προφανως η φωτο ειναι απο αλλο ταξιδι. το ταξιδι στην τηνο με τα δυο αγουδημοπλοια το θυμαμαι πολυ καλα. ειχε και full coverage ο, πρασινος τοτε, εφοπλιστης

Link to comment
Share on other sites

.... και με αγουδημοπλοια, ειτε για ταματα της μιμης στην τηνο, ειτε για την καθοδο του Αρχοντα στα δωδεκανησα το 93.

το συγκεκριμενο ταξιδι πρεπει να το 93, πριν τις εκλογες, οταν ο Αντρεας ηταν ακομη αρχηγος της αντιπολιτευσης. Ειχε παει τηνο με το αγουδημοπολοιο που περναγε απο εκει

 

Δεν υπάρχει καιρός για ψάξιμο στο αρχείο της ΕΡΤ, ειδ' άλλως είναι μία απίθανα σουρεαλιστική σκηνή. Με το που μπαίνουν πανηγυρικά στην Ευαγγελίστρια και ενώ Δήμητρα και συντροφία (στην οποία συνεκατελέγετο και ο νυν και αεί διασκεδαστής της εξουσίας Λάκης) χαιρετούσαν τα πλήθη με αέρα Καρδιναλίου, ο Πρόεδρος κρατώντας κεριά στο αριστερό χέρι κάνει ένα πλονζόν  a la Σαργκάνης στην εικόνα της Παναγίας και αρχίζει να σταυροκοπιέται. Γέλια μέχρι δακρύων....

Link to comment
Share on other sites

 

 

προφανως η φωτο ειναι απο αλλο ταξιδι. το ταξιδι στην τηνο με τα δυο αγουδημοπλοια το θυμαμαι πολυ καλα. ειχε και full coverage ο, πρασινος τοτε, εφοπλιστης

Σωστά! Με την συνοδεία του Παπανδρέου σο ΜΙΛΕΝΑ και το ΔΗΜΗΤΡΑ να ακολουθεί τιμητικά, κενό επιβατών, σε απόσταση μισού μιλίου. Τι μυαλά κουβαλούσαν τότε κάποιοι, που είδαμε την κατάντια τους...

Link to comment
Share on other sites

Την θυμάμαι κι'εγώ αυτήν την ιστορία,κυρίως επειδή μού έκανε εντύπωση το ότι έβαλαν το ΔΗΜΗΤΡΑ να ακολουθή,δίκην "συνοδευτικού" γιά να πάη ο "Αλλαγάρχης" (που "δέν είχε τον θεό του") να κάνη το τάμα του μαζί με την αεροσυνοδό (η οποία,κατά δήλωσιν φίλου μου πρώην πιλότου τής ΟΑ,"δέν ήξερε να φτιάξη ούτε έναν καφέ").

 

Τα μυαλά που κουβαλούν οι σημερινοί κυβερνώντες,πάντως,είναι πολύ πιό τζούφια.Δυστυχώς...

 

ΥΓ.Ο Παπανδρέου μπορεί να μήν έγινε καπετάνιος σε πλοία,αλλά την καρέκλα τού καπετάνιου στο Επτάνησος την ετίμησε δεόντως,όπως βλέπουμε στην σχετική φωτογραφία...

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Επώνυμοι Shipfriends

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...