Jump to content
Shipfriends

Virtual Sailor


Apostolos

Recommended Posts

Ποιός παίζει virtual Sailor 6.8 η παλαιώτερο? εδω κανουμε τρελά ρεμέτζα κ ταξιδια με τα πλοία που υπάρχουν. Στο τέλος του μήνα θα εκδωθει κ scernery με το λιμάνι του Πειραιά!!! Όσοι πιστοί προσέλθουν κ όσοι δεν το χουν μπορούν να το βρούν απο εμένα μαζι με όλα τα πλοία κ τα σενάρια.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Παντως ο τυπος που φτιαχνει το παιχνιδι πρεπει επειγοντως να κανει βελτιωσεις. Δεν επιτρεπεται να μανουβραρουμε με 1 μηχανη. Αντι να εβαζε Stern Thruster στην τελευταια εκδοση επρεπε να βαλει 2 μηχανες. Πρεπει να το κοιταξει επειγοντως αυτο.. Δε ντρεπεται :mad::mad:

Link to comment
Share on other sites

παντως προσωπικα,θεωρω την καινουργια εκδοση χειροτερη απο την προηγουμενη οσον αφορα την απλοτητα στη λειτουργια του παιχνιδιου (λιγοτερα fps) και στην απεικονιση της θαλασσας

οσο για τις διπλες μηχανες αυτο ειναι κατι που πρεπει οπωσδηποτε να γινει.αλλωστε και σε αρμοδιο forum πολλες φορες του το εχουν ζητησει.

Link to comment
Share on other sites

Ετσι ειναι. Και για τους παρατηρητικους και τους ψειρες με τιμονι το βαπορι δε γυρναει κανονικα. Κλεβει και η πλωρη. Ελπιζουμε σε βελτιωσεις. Αληθεια Naytike πως παει ο Απολλωνας? Στειλε μας κανενα shot να δουμε, αν εχεις προχωρησει. Με ποιο προγραμμα τα κανεις... Εγω χρησιμοποιω το 3d Studio Max

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ελπιζω ο προγραμματιστης του,να βαλει στη νεα εκδοση κινησεις για καθε μηχανη.εχω βρει ενα παιχνιδακι που λεγεται Motorboat Sim,το οποιο ειναι παρομοιο του virtual sailor,αλλα ειναι για μικρα σκαφακια.

εχει και ενα 2προπελο ocean cruiser φουσκωτο,2x800 ΗΡ,το οποιο κανει ξεχωριστες κινησεις και ειναι πορωση οι μανουβρες που κανει.ευχαριστιεσαι προσαναποδα!

Link to comment
Share on other sites

επισης πρεπει να κατασκευασουμε σε πιο απλη μορφη σχεδον ολα τα ποσταλια,τα οποια θα βρισκονται δεμενα μεσα στο λιμανι,για λογους ομορφιας.ρεαλισμου και δυσκολιας.αλλο να εχεις αδειο λιμανι και αλλο να γυρνας ξυστα απο πλωρες!

προς του virtual ναυπηγους(dino κτλ):πρεπει να κρατησουμε τον αριθμο τον πολυγωνων (polygon count) χαμηλο,αφου οσο μεγαλυτερος ειναι,τοσο πιο λιγα fps εχουμε (κολλημα Η/Υ),αρα τοσο λιγοτερα πλοια μπορουμε να εχουμε στο ιδιο σκηνικο.

ενα παραδειγμα:

ο απολλωνας (βλέπε προηγουμενο post)ειναι περιπου 10.000 polygons,ενω το ολυμπια του ντινου περιπου 44.000,τεσσερις+ φορες πανω και χωρις αυτο να δικαιολογειται απο πολυ μεγαλη λεπτομερεια.

αρα στο σκηνικο,στη θεση του ολυμπια θα μπορουσαμε να εχουμε 4 πλοια αντι για 1,χωρις επιπλεον επιφορτιση του υπολογιστη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ρε παιδια μηπως εχει κανεις απο εσας καμια αφ' ύψηλου φωτο του Μυκονος γιατι το φτιαχνω στο Virtual Sailor και θελω να δω τι χρωμα εχουν τα καταστρωματα του

post-76-128326955136_thumb.jpg

post-76-128326955139_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

μαλλον πρεπει να εχεις δικιο.σε ενα μικρο σχεδιακι που βρηκα μου φανηκε οτι ειχε δυο...

θα το στειλω στο virtual περαμα και τα μαστορια εκει θα το κανουν μονοτιμονο στο πιτς φυτιλι!

εδω που τα λεμε καλθτερο δεν ειναι με δυο τιμονια?τι αποψη εχει ο captain του?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αυτό που λες με τις αποστάσεις είναι σωστό. Όντως τα πλοία καθυστερούν σε ώρα. Δεν ξέρω βέβαια αν αφίσεις το rate στο Χ1 τι θα γίνει. Εγώ προσωπικά όταν θέλω να κάνω ένα δρομολόγιο ολόκληρο δεν έχω υπομονή να κάτσω 5 ώρες. Οπότε το ανεβάζω αρκετά σε ρυθμό και δεν ξέρω αν φταίει αυτό.

Από κει και πέρα δεν ξέρω κατά πόσο είναι αφικτό (αν και θα ήταν τέλειο) να γίνει ολόκληρο το Αιγαίο γιατί και μάλλον δεν ξέρουμε πολλά λιμάνια πως είναι αλλά φοβάμαι πως θα βαρύνει πολύ το παιχνίδι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 5 months later...

Θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει πως λειτουργει το παιχνιδι πως σχεδιαζονται τα πλοια (γιατι απο οτι ειδα στα υπαρχοντα link δεν καταλαβα και πολλα) και αν πρεπει να το κατεβασω υποχρεωτικα απο το internet η μπορω να το βρω σε καποιο CD.Στειλτε ΠΜ Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανείς πότε βγαίνει το vs7 σε κανονική έκδοση?

Από ότι είδα πάντως βάλανε διπλές μηχανές... ;) ελπίζω να κάνανε τίποτα και με τα fps γιατί δεν είναι δυνατόν σε geforce 7800gtx με 512mb να πέφτει κάτω από 25 πολλές φορές..... ;)

Link to comment
Share on other sites

25??:confused:;) Κι έχεις και παράπονο; Εδώ εγώ με το Laptop και άμα περάσω τα 10 (!!!) κάνω πάρτυ;) Δεν έχω ακούσει κάτι για διπλές μηχανές αλλά ακόμα κι αν επιτέλους βάλανε, το θέμα είναι αν θα γίνονται τα προσανάποδα που όλοι μας ονειρευόμαστε ή απλά με το να κατεβάζεις στροφές στη μία θα πέφτει η ταχύτητα του βαποριού.

Link to comment
Share on other sites

ε, άμα σκεφτείς ότι μόνο την κάρτα γραφικών την είχα πάρει 600 ευρώ... να μην έχω ένα παράπονο και εγώ?;)

τώρα λογικά για το προσανάποδα λογικά θα γίνετε... Θα είναι ηλίθιο αν βάλουν διπλή μηχανή και απλά να πέφτει η ταχύτητα...!

Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως με Geforce 5600 και σε αναλυση 1280x1024 εχω γυρω στα 22 fps με max τα 26 και παει μια χαρα χωρις "σπασιματα".Σιγουρα ειναι κατω απο τα 25 που λες εσυ αλλα ειναι και πολυ χειροτερη καρτα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το νέο VS είναι πραγματικά καλό! Εκτός ότι νελτιώθηκε το frame rate προστέθηκαν και πολλά νέα στοιχεία όπως Radar Arpha βυθόμετρο (που να κατανοείς τα βάθη), και το κυριότερο 2 μηχανές! Υπάρχει και ένα νεο add στο αρχείο boat.cfg το οποίο ορίζεις το μέγεθος του πυδαλίου και τον αριθμό τους. Έτσι δέν θα χρειάζετε να αλλάζουμε το length και το mass για να κάνουμε λιγότερο ή περισσότερο ευέλικτο ένα πλοίο. Ηταν σπαστικό για να κάνεις π.χ ενα ταχύπλοο να γυρνά γρήγορα να μειώνεις το length αλλα να αυξάνετε ταυτόχρονα και η επιβύθηση της πρύμης λόγω ταχύτυτας όπως τα βαρκάκια! Δέν μπορώ να βρώ ακόμα όμως πώς κάνω ένα πλοίο να έχει 1 ή 2 μηχανές. Κανείς ποίο ενημαρωμένος;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Δέν μπορώ να βρώ ακόμα όμως πώς κάνω ένα πλοίο να έχει 1 ή 2 μηχανές. Κανείς ποίο ενημαρωμένος;

Εφοσον εχεις δηλωσει και εχεις στο σκαφος σου 2 τουλαχιστον προπελες,τοτε αυτοματως σου δινεται η επιλογη των 2 χειριστηριων.Αντιστοιχα αν δηλωσεις 1 προπελα παιρνεις μονο 1 χειριστηριο.ΠΡΟΣΟΧΗ:αμα κανεις χρηση καταπελτη με πατεντα υποβρυχιου κτλ,το κολπο δεν πιανει,προς το παρον τουλαχιστον.Ζητω λοιπον τα προσαναποδα,για μενα τον "παντοφλα" και με παντοφλα,οεο:D

post-76-128326959626_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μιάς που λόγω ταξιδιών δέν έχω και πολύ χρόνο να ασχολήθω με την διαμόρφωση των αρχείων boat.cfg μήπως έχεις κανένα αρχείο help.txt που να έχει αναλύτικά τις επεξηγήσεις των παραμέτρων. Έχω μπερδευτεί με surface factor διαφορα stability όπως και πού αναφέρεις τον αριθμό των μηχανών. Μήπως πρέπει να αναφέρεις τα x,y,z των προπελλών για να σου βάζει και τον αριθμό των χειρηστηρίων? Γιατί σε ορισμένα σκάφη ενώ έχει 2 προπέλες το σκάφος συμπεριφέρεται τελείως "βόδι" και γυρνά με ρυθμό γκαζάδικού? Τα έχω αλλάξει όλλα μα τίποτε... Όμορφα τα σκάφη σου συγχαρητήρια, εγώ δυστηχώς δέν έχω το κεφι-ώρα-γνώσεις να φτιάξω... Εξάλου το πρώτο που θα έφτιαχνα -το Σαπφώ- απαιτεί πολύ προσπάθεια. Αν ενδιαφέρεσε έχω δεκάδες G.A. Plan απο παλιά πλοία πρός κατασκευεί μιάς που βλέπω ότι τα φτιάχνεις ιδιαίτερα πετυχημένα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...