Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 4 months later...

Νομιζω οτι σε λιγες ημερες θα ερθει στο Περαμα για εργασιες συντηρησης, εαν και ειχε ανεβει περυσι

ερχεται στο χωρο σας.

στις εχιναδες αυτη τη στιγμη

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Στις 20 του περασμένου Αυγούστου, έκανα ένα ταξιδάκι με το Κέρκυρα που το βλέπουμε εδώ σε νυχτερινή φάση, από το νησί της Ρένας Βλαχοπούλου για την Ηγουμενίτσα. Ας πούμε ορισμένες εντυπώσεις από το πλοίο και το ταξίδι.

 

Μη προλαβαίνοντας την αναχώρηση των 1900 για την Ηγουμενίτσα, πέσαμε στα δίχτυα του Κέρκυρα που ήταν ήδη δεμένο στο λιμάνι με αναχώρηση 2100. Ήδη από τις 8 και κάτι είχε αρχίσει να μαζεύεται κόσμος έξω από το πλοίο, μαζί και 5 πούλμαντα(ο πληθυντικός της λέξης πούλμαν:P) από το ΚΤΕΛ Κερκύρας αλλά και με τουρίστες, τα βλέπουμε εδώ σε αυτό το στιγμιότυπο από την αποβίβαση στην Ηγουμενίτσα. Το πλοίο κλειστό και σκοτεινό μέχρι τις 2045 οπότε και εδέησε το πλήρωμα να εμφανιστεί και να ξεκινήσει τη φόρτωση. Ο σεβασμός στον επιβάτη σαν αποτέλεσμα του μονοπωλίου, σε όλο του το μεγαλείο. Μοιραία ως εκείνη την ώρα, ο ντόκος είχε γίνει σαν την Παναγία της Τήνου το 15Αυγουστο από τον κόσμο και επακολούθησε το πατροπαράδοτο ελληνορθόδοξο γιουρούσι, για να βρεί ο καθένας θέση να κάτσει.

 

Ευτυχώς προλάβαμε θέση εντός του σαλονιού. Και λέω ευτυχώς γιατί όταν το πλοίο γέμισε και αναχωρήσαμε, είπα να βγώ να χαζέψω το Bari που την ίδια στιγμή φόρτωνε ερχόμενο από την Ηγουμενίτσα για την Ιταλία. Και είδα κάτι που είχα να δώ πάααρα πολλά χρόνια, ο κόσμος στοιβαγμένος στα καθίσματα, στις σκάλες, στους αλουέδες γύρω από το γκαράζ, και φυσικά όρθιοι. Το συγκεκριμένο πλοίο έχει πρωτόκολλο 490 άτομα, μόνο από τα πούλμαντα είχε επάνω 250 άτομα. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως εκείνο το βράδυ δεν είχε υπεράριθμους. Εσωτερικά σαν παντόφλα, λιτότατη αλλά ευτυχώς μα καλό κλιματισμό και συμπαθητική ποικιλία πραγμάτων στο μπάρ όπου και υπήρχε όπως μπορείτε να φανταστείτε ατελείωτη ουρά. Γκαράζ πίτα, το βλέπουμε εδώ πάλι στην άφιξη.

 

Ταξίδι αργό και βασανιστικό, σα να βλέπεις παιχνίδι ποδοσφαίρου τελευταία αγωνιστική στην Ιταλία, μεταξύ Catanzaro και Messina όπου θέλουν ένα 0-0 για να σωθούν και οι 2 απ' τον υποβιβασμό :D. Αν δεν με απατά η μνήμη μου είμασταν σταθερά στους 8.5-9 κόμβους ώς το σημείο που πλησιάσαμε στο δίαυλο της Ηγουμενίτσας και όπου ξαφνικά το βρωμόγκαζο άνοιξε στους 11.5-12 για να προλάβει να ολοκληρώσει το ταξίδι μέσα σε 2 ώρες, το οποίο και τελικά κατάφερε. Όταν προέρχεσαι από μια μακριά ημέρα, είναι το τελευταίο που θέλεις να σου συμβεί, και παρακαλάς να τελειώσει. Με λίγα λόγια, αν είναι να ταξιδέψετε με το Κέρκυρα, πάρτε μαζί σας σταυρόλεξα :P.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μαντέψτε, για το καλοκαίρι του 2017 δεν προτίμησα το Κέρκυρα:D. Γι αυτό και έχουμε τη δυνατότητα να το δούμε από ψηλά, ενώ προχωράει πρός την Ηγουμενίτσα. Γκαράζ πίτα όπως βλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

To Κερκυρα  σημερα το πρωι περασε τον ισθμο της Κορινθου ,ενω αυτην την ωρα βρισκεται ανατολικα της Κυμης .Αυριο  το πρωι αναμενεται να φτασει στο ναυπηγειο Κουρη της Αμαλιαπολης 

Link to comment
Share on other sites

Το Κερκυρα  αφου πρωτα εκανε μια συντομη σταση στο λιμανι της Αμαλιαπολης για να ξεφορτωσει (λογικα τα αμαξια)στην συνεχεια κατευθυνθηκε προς το ναυπηγειο

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Μετά από σχεδόν ένα μήνα στο ναυπηγείο του Κουρή, το Κέρκυρα ολοκλήρωσε τις εργασίες του και ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής προς τη Κέρκυρα. Το πλοίο αναμένεται να επιστρέψει στα δρομολόγια του Τετάρτη 20 Ιουνίου 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Τραυματισμός επιβάτη του Ε/Γ-Ο/Γ Κέρκυρα στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ελαφρύ τραυματισμού ενός ανήλικου επιβάτη κατά τη διάρκεια επιβίβασής του στο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΕΡΚΥΡΑ'' Ν.Π. 10093.

Συγκεκριμένα, κατά την επιβίβαση του ανωτέρω στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, μετακινήθηκε ο καταπέλτης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δεξιού κάτω άκρου του. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...