Jump to content
Shipfriends

Ευάγγελος Β (ΙΜΟ 8968947)


Recommended Posts

nautikos said:
Αυτη η παντοφλα ειδα τελικα οτι εχει ενα ονομα γραμμενο κατω απο τη γεφυρα και ειναι :XANA. Ξερει κανεις το προηγουμενο ονομα της?

Τελικα η απορια λυθηκε.Το πλοιο ειναι το ex Ευαγγελος Β που εκανε τη γραμμη Περαμα Παλουκια.

Ακομα στα Αμπελακια Σαλαμινας απο παντοφλοειδη βρισκονται τα ακολουθα :Αποστολος Π,Θασος ΙΙ,Αγ Νεκταριος Ν.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Aφου βρισκόσουν την Κυριακή στο νέο Μώλο, μήπως ξέρεις ποιά παντόφλα ήταν απέναντι στο Κερατσίνι, δίπλα στο Αριαδνη, φορτωμένη συνεργείο αμμοβολής με τηλεσκοπικό γερανό και έκανε εργασίες σε φορτηγό πλοίο?

Link to comment
Share on other sites

Την Κυριακη δεν ημουν στο λιμανι Αντωνη, αλλα μηπως αναφερεσαι σε αυτην την παντοφλα? Προκειται για την παντοφλα Χανα(Ναυτικε, για ενημερωσε μας για το παρελθον της) η οποια χρησιμοποιειται απο το συνεργειο του Χουντα.

post-22-128326964628_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 6 months later...

Να δούμε από τα "Ναυτικά Χρονικά" του 1966, ένα μικρό άρθρο για την τότε κατασκευή του πλοίου στα ναυπηγεία Θ. Ζέρβα στο Πέραμα. Πολύ ενδιαφέρον το γεγονός πως το ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Β. είχε και αδελφό πλοίο που ονομαζόταν ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Β. (γνωρίζουμε κάτι ???) και με το οποίο (σύμφωνα με το άρθρο) κατασκευάστηκαν ταυτοχρόνως.

post-2102-0-36085700-1290340737_thumb.jp

Να δούμε και 1, 2, φωτό του πλοίου στην σημερινή του κατάσταση ως XANA (ή μήπως ΞΑΝΑ ??? :huh: ) από την Κυνόσουρα της Σαλαμίνας όπου και συνήθως κατοικοεδρεύει.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στην οποία Σαλαμίνα βέβαια, να είσαι σίγουρος ότι θα την ξαναδείς πολλές φορές ακόμα, μιας και εκεί (στην Κυνόσουρα, δίπλα στο κουφάρι του ημιβυθισμένου RASA SAYANG), είναι η "βάση" του πλοίου όταν δεν απασχολείται στο Πέραμα, στο Κερατσίνι ή οπουδήποτε αλλού στην ΝΕΖ.

Link to comment
Share on other sites

Όλοι γνωρίζουμε ότι το πλοίο απασχολείται πλέον σε εργασίες - βαφές πλοίων στην ΝΕΖ. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν το καλλιτεχνικό μεράκι μέλους (???) του συνεργείου του.

Για να πω την αλήθεια, την είχα ξαναδεί αυτή την εκπληκτική "πινελιά" στο τοίχωμα, στο πίσω μέρος του γκαράζ του πλοίου. Αλλά σήμερα πήγα πολύ πιό κοντά και έτσι μπόρεσα να την φωτογραφήσω για να την ανεβάσουμε και στο gallery του forum. Αποτελεί πράγματι μία μεγάλη έκπληξη για όποιον την δει, "όαση" στο γκαράζ ενός πλοίου που βρίσκεται πλέον σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω βέβαια της φύσεως της απασχόλησης του.

gallery_2102_3_155436.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Τίτλοι τέλους για την ιστορική παντοφλίτσα της Σαλαμίνας, τουλάχιστον ως προς την μορφή που είχε μέχρι πρόσφατα.

Στο πρώην ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Β έχει αφαιρεθεί ολόκληρη η υπερκατασκευή και έχει μείνει μόνο το σκάφος και αυτό βέβαια σε οικτρή κατάσταση. Στην παρακάτω φωτό βλέπουμε ότι έχει απομείνει σε φωτό από το Πέραμα το περασμένο Σάββατο 13 Οκτωβρίου. Στην εβδομάδα που μεσολάβησε μέχρι χθες που ξαναπέρασα από εκεί, έχει πλέον αφαιρεθεί και όλη η κατασκευή της πρύμης μέχρι το άσπρο "διαχωριστικό".

Σημ. Καλό θα είναι να μεταφερθεί στα ferries εκτός δράσης.

gallery_2102_35_4424.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...