Jump to content
Shipfriends

Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος


Recommended Posts

Σύμφωνα με αυτά που ανέφερε ο @Panagia Ekatontapiliani δεν θα έχουμε ταχύπλοο για Τήνο-Μύκονο το απόγευμα καθώς και η Golden Star δεν θα έχει σύνδεση για Σύρο (την οποία προωθεί όλο το χειμώνα). Επίσης πολύ σωστή και η παρατήρηση του @AEGEAN.

Μάλλον αυτές οι δηλώσεις είναι για τα μάτια του κόσμου (παίζουμε chicken που λεν και στο χωριό μου διερευνώντας περιθώρια συννενόησης) και θα δούμε πολλές αλλαγές μέχρι το καλοκαίρι, όπως:

(α) το terra δεν χρειάζεται να καίει πετρέλαια από μύκονο για πάρο-νάξο αφού θα έχουν περάσει προηγουμένως 2 ταχύπλοα (ποντάρω στην παραμονή στη Μύκονο για 1-2 ώρες και επιστροφή πίσω).

(β) πιθανως το champion να αφήσει έξω την Τήνο (γιατί να κόψει κίνηση από το terra?) και να ξεκινά κατευθείαν για Μύκονο και κάτω (προλαβαίνοντας το superrunner).

(γ) Η Golden Star δεν θα αφήσει τη Σύρο το καλοκαίρι (έχοντας φάει τις δυσκολίες του χειμώνα). Χώρια που πρωινό στις 8:25 για Ανδρο-Τηνο-Μύκονο και αναχώρηση ξανά από Ραφήνα στις 17:00 δε βγαίνει (το πρωινό το πολύ να πάει μέχρι Άνδρο-Σύρο και αυτό πολύ οριακά)

(δ) Ποντάρω Seajets και το απόγευμα σε Τήνο-Μύκονο και παρακάτω (φυσικά με τις "σχετικά κανονικές" τιμές).

(ε) Οι συμβατικοί έκοψαν τα διπλά δρομολόγια - πλην sfII - βλ (γ). Θετικό για την τσέπη τους

(στ) σε περίπτωση μεγάλης ανόδου της τιμής του πετρελαίου να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα μισά ταχύπλοα..

Edited by csst9728
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εγώ πάλι πιστεύω ότι το σύνολο των ταχυπλοων θα είναι Δυο (2) ,το πρωί της μιας και το απόγευμα της άλλης Εταιρείας....Ειναι νωρίς ακόμα για σιγουρα,αλλά μάλλον θα επιστρέψει η κανονικότητα και η λογικη στην Ραφηνα...Ισως γίνονται καποιες ζυμώσεις ....

Edited by valencay
Link to comment
Share on other sites

Όπως γράφτηκε κ στο τοπικ του champion jet1 η γραμμή από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα τέλη ίσως θα έχει μια μικρή αύξηση σε κίνηση προς Μυκονο μιας και το αεροδρόμιο της Μυκόνου κλείνει για επισκευή στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.

Link to comment
Share on other sites

On 18/10/2017 at 5:24 PM, proud_ionian said:

μεσα σε 11 μερες ειναι η τεταρτη αλλαγη. βαλαμε τη συρο, κοψαμε τα ΣΚ στη συρο, αλλαζουμε την ωρα επιστροφης και κοβουμε εκτακτως τη συρο αυτην την παρασκευη.

δεν υπαρχουν λογια πραγματικα

ξανα συρος τα σκ.

Link to comment
Share on other sites

Η See Jets ήταν έτοιμη να δρομολογήσει ταχύπλοα και τον χειμώνα!!! Για την ώρα δεν έχει πάρει την άδεια για ένα δρομολόγια δύο μηνών 10/11 με 10/1 με το Champion Jet 1 τα Σαββατοκύριακα και το μικρό Sea Jet τις καθημερινές. Όμως όπως όλα δείχνουν πλησιάζει η ώρα όπου κάποια στιγμή θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στην ακτοπλοΐα.

Το δρομολόγιο που σταμάτησε στο γραφείο του υπουργού θα ήταν Ραφήνα-Τήνο-Μύκονο. Το είχε ζητήσει ο δήμαρχος Μυκόνου λόγω του κλεισίματος στα μέσα Νοεμβρίου του διεθνούς αεροδρομίου του νησιού. Ο δήμαρχος ζήτησε για τις μέρες που θα ήταν κλειστό το αεροδρόμιο και η εταιρεία πρότεινε για δύο μήνες (1+1),

Αρχικά η εταιρεία είχε ζητήσει στα χειμερινά δρομολόγια με το Champion Jet 1 να είναι μέσα και η Άνδρος! Το υπουργείο δεν έδωσε την Άνδρο και ζήτησε επιπλέον διαδρομές για όλες τις μέρες της εβδομάδας. Η εταιρεία το αποδέχτηκε. Έτσι κατέθεσε τελική πρόταση δρομολογίων στην οποία για 4 μέρες την εβδομάδα (Δευτέρα - Πέμπτη) με την διαδρομή να την κάνει το Sea Jet 2 και το Σαββατοκύριακο με το Champion Jet 1. Τελικά η διαδικασία σταμάτησε στον υπουργό. Όμως γίνεται κατανοητό μάλλον πλησιάζει κάποια στιγμή που υπό την πίεση των εξελίξεων τα ταχύπλοα θα μπουν και χειμώνα.

Άλλωστε το παιχνίδι έχει ανοίξει πια. Στη Ραφήνα έχουν ζητηθεί 11 αναχωρήσεις πλοίων σε ένα λιμάνι 7 θέσεων!!! Το ότι το ΣΑΣ μέχρι στιγμής έχει δώσει τις αναχωρήσεις (με τις επιφυλάξεις του λιμεναρχείου) δεν σημαίνει πως θα γίνουν κιόλας όλα αυτά τα δρομολόγια. Όλα μέχρι στιγμής μοιάζουν με μια "μάχη" κινήσεων στην σκακιέρα της Ραφήνας. Έπαθλο η πιο επιτυχημένη γραμμή των Κυκλάδων (Άνδρο - Τήνο - Μύκονο). Στη γραμμή αυτή έχει προστεθεί για την ώρα και η Σύρος με την Golden Star. Ενώ η Sea Jets ετοιμάζει ταχύπλοο από την άνοιξη καθημερινά για Άνδρο και Σύρο. Το τι θα αποδώσει αυτή η γραμμή μένει να το δούμε. Θα εξαρτηθεί και από την ανάπτυξη των δύο νησιών, καθώς και την κίνηση των τουριστών προς αυτά.

Το τι θα γίνει μέχρι την άνοιξη, που θα κατασταλάξουν τα πράγματα ως τότε και πότε θα δούμε τις μεγάλες αλλαγές που κυοφορούνται μοιάζει άγνωστο. Κύκλοι που ξέρουν πολύ καλά την ακτοπλοΐα θεωρούν ότι οι αλλαγές θα προχωρήσουν από εφέτος το καλοκαίρι. Όπως δεν περίμενε κανείς το Tera Jet, που άλλαξε τον καλοκαιρινό χάρτη στη Ραφήνα με την επιτυχή παρουσία εφέτος, έτσι δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει τις όποιες επερχόμενες αλλαγές που κυοφορούνται με τα ταχύπλοα και τα συμβατικά.

Συμπέρασμα: Το χειμερινό δρομολόγιο με ταχύπλοο, που μπήκε ξαφνικά στο τραπέζι, είναι η κορυφή του παγόβουνου των αλλαγών. Απ' ότι φαίνεται κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό. Όλα δείχνουν επικείμενες μεγάλες αναπροσαρμογές και ανακατατάξεις σε ότι ξέραμε μέχρι σήμερα στην ακτοπλοΐα. Μερικοί αυτές τις ανακατατάξεις τις θεωρούνται πιθανές και από το επόμενο καλοκαίρι. Όμως κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τα πράγματα. Το σίγουρο είναι πως είμαστε πια στην πορεία σημαντικών αλλαγών και όλοι (ακτοπλόοι, επιβάτες, νησιά κλπ) πρέπει να προετοιμαζόμαστε για αυτές.

Edited by proud_ionian
en andro
Link to comment
Share on other sites

Καλα,το ποσο "ετοιμη" ηταν και το ποσο ηθελε να μπει το ξερει αυτη.......Και ειπαμε,ας κραταμε μικρο καλαθι ...πολλα θα ακουστουν,παρα πολλα δεν θα γινουν...

Edited by valencay
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ανακοίνωσε τα δρομολόγια της η Fast Ferries μέχρι τα μέσα Μαΐου. Από 1/11/17 έως 22/3/18 πλέον γράφει ότι θα γίνονται από το Θεολόγος Π ή το Fast Ferries Andros χωρίς να αναφέρει ημερομηνία αντικατάστασης του πλοίου. Από 23/03/18 έως 17/05/18 θα έχει δυο αναχωρήσεις καθημερινά στις 07:30 (μέχρι τις 30/03/18 θα έχει αναχώρηση στις 7:25) με το Αικατερίνη Π και στις 17:30 (εκτός Κυριακής στις 18:00) με το Θεολόγος Π από Ραφήνα για Άνδρο Τήνο Μύκονο. Ενώ τη περίοδο του Πάσχα (4/4/18-11/4/18) πάλι τα δρομολόγια θα εκτελούνται με δυο πλοία αλλά με διπλές αναχωρήσεις των πλοίων.

Link to comment
Share on other sites

Και τα δύο Superferry από Άνδρο μέχρι Κρήτη!!! Σύρος τέλος

Quote

Η είδηση ξαφνιάζει. Τα δύο SuperFerry των αδελφών Στεφάνου από τις 23 Απριλίου 2018 ξεκινούν καθημερινά δρομολόγια από Ραφήνα για Ηράκλειο Κρήτης. Το ένα θα πηγαίνει και το άλλο θα έρχεται. Το ένα θα ξεκινά από Ραφήνα για Ηράκλειο και το άλλο θα ξεκινά από Ηράκλειο για Ραφήνα. Στη διαδρομή προς Κρήτη θα πιάνουν: Άνδρο-Τήνο-Μύκονο-Πάρο-Ίο-Σαντορίνη-Ηράκλειο. Προς Ραφήνα επιστρέφοντας θα πιάνουν: Σαντορίνη-Πάρο-Μύκονο-Τήνο- Άνδρο-Ραφήνα. Δηλαδή στην επιστροφή δεν θα πιάνουν Ίο.

Από Ραφήνα θα ξεκινά ένα κάθε πρωί στις 07:50 όπως πάντα και θα περνά από Άνδρο στις 09:50. Μετά θα συνεχίζει την υπόλοιπη διαδρομή, που θα διαρκεί 13 ώρες. Το πρωινό από Ηράκλειο θα κάνει λιγότερο χρόνο γιατί δεν θα πιάνει Ίο. Θα περνά από Άνδρο το απόγευμα στις 18:45 με προορισμό την Ραφήνα. Κάθε καράβι θα κάνει εναλλάξ μια διανυκτέρευση στη Ραφήνα και μια στο Ηράκλειο. Έτσι η εταιρεία θα καταλαμβάνει μια μόνο θέση συμβατικού στη Ραφήνα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Άνδρος θα συνδεθεί με Ίο, Σαντορίνη και Κρήτη!!! Είναι ένα απίστευτο ακτοπλοϊκό άνοιγμα που ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε. Προφανώς οι ευκαιρίες για την Άνδρο είναι δεδομένες. Αλλά θα δούμε και πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση και κατά πόσο το νησί μας θα την αξιοποιήσει.

Η Golden Star Ferries έχει ήδη καταθέσει την παραπάνω πρόταση για το ΣΑΣ της άλλης εβδομάδας. Με την κίνηση αυτή η εταιρεία των αδελφών Στεφάνου επιδιώκει να κερδίσει επιβάτες από όλες τις ενδιάμεσες διαδρομές, που σήμερα καλύπτουν ταχύπλοα με σχετικά ακριβές τιμές.

Από την άλλη με δεδομένη την εμφάνιση, για πρώτη φορά, του ταχυπλόου του Μ. Ηλιόπουλου στην Άνδρο και ακολούθως Σύρο η Golden Star αφήνει τον χώρο των τοπικών δρομολογίων προς Άνδρο στην SeaJets και όπου χρειαστεί και στην Fast Ferries.

Το δρομολόγιο προς Σύρο - όπως έχουμε ήδη γράψει - σταματά οριστικά στις 15/12. Το δρομολόγιο αυτό διήρκεσε δύο μήνες. Όμως παρά το ότι οι Συριανοί το ζήτησαν δεν το στήριξαν. Τώρα θα περιμένουμε το ταχύπλοο του Μ. Ηλιόπουλου την άνοιξη νε το οποίο θα ξανασυνδέθει η Ραφήνα με την Άνδρο και την Σύρο. Ελπίζουμε λόγω του ταχύπλοου και της μεγάλης συντόμευσης του χρόνου προς Σύρου (δύο ώρες περίπου), αυτό να πιάσει και να συνδεθεί πάλι η Άνδρος με την Σύρο.

Όπως είχαμε γράψει εγκαίρως στο Εν Άνδρω από την άνοιξη πολλά θα αλλάξουν στον χώρο της ακτοπλοΐας. Το πόσα θα πετύχουν θα το δείξει η ζωή και… το καλοκαίρι! Πάντως η ακτοπλοΐα έχει μπει σε ρότα μεγάλων ανακατατάξεων…

 

Link to comment
Share on other sites

 δυσκολο στοιχημα. στο κομματι κρητη κυκλαδες υπαρχουν ηδη ισχυροι παικτες με ταχυπλοα και το επιβατικο κοινο ιδιαιτερα απαιτητικο σε ταχυτητες.

απο την αλλη μειωνει παρα πολυ την παρουσια της με συμβατικο, στη γραμμη, ραφηνα ανδρος τηνος μυκονος, οταν ο αμεσος ανταγωνιστης, δεν δειχνει αναλογες τασεις... συμπτυξης 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ διαβάζω μια τέτοια κίνηση ότι ψάχνονται να μεγαλώσουν τη πίτα της Ραφήνας με νέες συνδέσεις και νέους προορισμούς το καλοκαίρι. Γιατί με τόσα πλοία που ήταν πέρυσι κάνεις δεν κέρδισε ενώ φέτος θεωρητικά θα υπάρχουν επιπλέον πλοία στη γραμμή (αυτά που είναι δηλωμένα)!!

Link to comment
Share on other sites

και τη συρο ετσι τη διαβαζαμε, αλλα πηγε αδιαβαστη ;) 

το superrunner θα κανει το ιδιο δρομολογιο με περσυ; αν ναι, παλι θα ανταγωνιζονται πλοια της ιδια εταιριας μεταξυ τους

Link to comment
Share on other sites

Η προσθήκη της Σύρου ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι δεν θα πετύχει μιας και ξεκίνησε μέσα στο χειμώνα, που η Ραφήνα είναι νεκρή από κίνηση!!! Αλλά επαναλαμβάνω εάν δεν δοκιμάσεις διαφορετικά πράγματα, τότε θα αφήσουν όλοι τα πλοία τους να κάνουν τα ίδια δρομολόγια και να περιμένουν τα ίδια αποτελέσματα με πέρυσι!!

Link to comment
Share on other sites

Πολλα πειραματα γενικως και αοριστως μεχρι και αν κατσει η μπιλια...Βεβαια λογικο ειναι επιχειρησεις ειναι θελουν κερδος..Απλα απιδεικνυεται το ποσο σταθερες ειναι hsw και bsf σε θεματα γραμμων και δρομολογιων...

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάμε όμως το έξης....Οι τιμές θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, μη ανταγωνισημες  απο τα ταχύπλοα, ο επιβάτης θα έχει γεύμα όπως λέγεται και θα γίνουν ανάλογοι συνδυασμοί και ανταποκρίσεις με τα ταχύπλοα της Εταιρείας....Εκτός αυτού,η ώρα επιστροφής στη Ραφήνα είναι καλή (2045) . Πιστεύω καλύτερα από το να τρώγονται στην Ραφήνα με αποτελέσματα αντίστοιχα των περσινών ,όπου πατωσαν όλοι...

Link to comment
Share on other sites

On 15/2/2010 at 10:24 PM, proud_ionian said:

να μην ξεχνανε να κανουν δωρο και μια μακαροναδα, οπως καναν με την πυλαρο πριν εναν αιωνα

 

4 minutes ago, valencay said:

ο επιβάτης θα έχει γεύμα όπως λέγεται 

 

4 hours ago, proud_ionian said:

 δυσκολο στοιχημα. στο κομματι κρητη κυκλαδες υπαρχουν ηδη ισχυροι παικτες με ταχυπλοα και το επιβατικο κοινο ιδιαιτερα απαιτητικο σε ταχυτητες.

 

ο χρονος θα δειξει

Link to comment
Share on other sites

Η γραμμή Σαντορινη-Ηρακλειο έχει τεράστια κίνηση καθώς πολλοί το συνδυάζουν και σαν μονοήμερη εκατέρωθεν, υπάρχουν βέβαια και πολλα ταξιδιωτικά πρακτορεία που οργανώνουν πακέτα διακοπών στα νησιά αυτά.Θα συμφωνήσω και εγώ ότι είναι δύσκολο στοίχημα να πας με συμβατικό πλοίο καθώς απορρίπτεις μεγάλη πελατεία που κοιτάζει είτε το ρολόι είτε το να πάει και να έρθει την ίδια μέρα.Το Superrunner θα ταιριαζε πολύ καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Ακύρωση των δρομολογίων από την Fast Ferries λόγω της  απεργίας στις 14/12/2017

Quote

Κατόπιν ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για την συμμετοχή της στην 24ωρη Απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε την 14/12/2017, σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου δεν θα εκτελεστούν τα εγκεκριμένα δρομολόγια του πλοίου μας Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.

 

Link to comment
Share on other sites

Τα δρομολόγια του Superferry II τώρα που θα κοπεί η προσέγγιση στη Σύρο θα είναι από τη Ραφήνα στις 7:50 με άφιξη στη Μύκονο στις 12:15 (αντί για τις 13:00) και αναχώρηση από τη Μύκονο στις 13:45 (αντί για 14:00) με άφιξη στη Ραφήνα στις 18:25 (αντί για 19:25)

Link to comment
Share on other sites

On 10/10/2017 at 11:08 PM, proud_ionian said:

nobel decision making

μου φαινεται αδιανοητη, η τοσο συχνη αλλαγη αποφασεων. ;) 

θελουν συρο; οκ, οσα ξερει ο νοικοκυρης, δεν τα ξερει ο κοσμος ολος. ας μεινουν μεχρι και το πασχα και ας βγαλουν συμπερασματα. 

4 φορες (ισως και παραπανω), εχουν αλλαξει αποψη για τη συρο, απο τα τελη σεπτεμβρη. (παμε, φευγουμε, μενουμε μονο καθημερινες, μενουμε καθε μερα, φευγουμε, ξανα μενουμε).

δεν εχει λογικη αυτη η αμφιθυμια.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...