Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 5 months later...

Βλέπωντας το Ολύμπιος Ζευς (Νηολόγιο Κω Νο: 09) τραβηγμένο έξω στο ναυπηγείο Κελαΐδη στο Πέραμα, παρατηρώ ότι έχει προστεθεί στη μπάντα το όνομα της εταιρείας (ANEM Ferries) και είναι μπλε το ζωνάρι μέχρι το ύψος του γκαράζ.

Link to comment
Share on other sites

Το Ολύμπιος Ζευς είναι κατασκευασμένο το 1999 στη Σαλαμίνα (κατασκευαστής εμφανίζεται η εταιρεία Ελασμοτεχνικη). Το πλοίο έχει χωρητικότητα 487,63 gt, διεθνές διακριτικό SX 7670, μήκος 59,00 μέτρα, πλάτος 14,60 μέτρα και φοράει δυο κύριες μηχανές Guascor F240T SP (960 BHP) που του δίνουν μια ταχύτητα 11 κόμβων. Το καλοκαιρινό πρωτόκολλο του είναι 354 επιβάτες και το χειμερινό πρωτόκολλο 243 επιβάτες. Η χωρητικότητα του στο γκαράζ είναι 74 ΙΧ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Ολυμπιος Ζευς στην Κάλυμνο, αλλά πρέπει να ήταν για λίγες ώρες γιατί έκανε κανονικά τρία δρομολόγια χθες

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ε/Γ ''ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ'' Ν. Κω 09, ότι λίγο πριν τον κατάπλου του στο λιμένα Καλύμνου, προερχόμενο από το λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω, μία εκ των τριών πνευστών σωσίβιων σχεδίων που έφερε το εν λόγω πλοίο στη δεξιά πλευρά του, έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα αυτή να ενεργοποιηθεί.

Η ανωτέρω σχεδία ανασύρθηκε κατόπιν χειρισμών μελών πληρώματος,  ακολούθησε έλεγχος από αρμόδιο επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμάκιου Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του ''ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ''.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε  θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Το Ολύμπιος Ζευς έφυγε στις 20 Δεκεμβρίου από τη Κάλυμνο και ήρθε για ένα έκτακτο δεξαμενισμό στο ναυπηγείο του Κελαΐδη λόγω βλάβης και αναχώρησε τη Κυριακή 23 Δεκεμβρίου για να επιστρέψει στη Κάλυμνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 weeks later...
  • 1 year later...
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...