Jump to content
Shipfriends

Άγιος Σπυρίδων (IMO 8969123)


Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • 5 months later...

Να πούμε λίγα πραγματάκια και για το τίμιον παπόρο τούτο, το οποίο και βλέπουμε στη γκάλλερί μας να αναχωρεί απ' την Ηγουμενίτσα το καλοκαίρι του 2016.

 

Ταξίδεψα μαζί του για τσου Κορφούς και με αναχώρηση 1500, η φόρτωση είχε ήδη ξεκινήσει από τις 1415 που προφανώς δείχνει επαγγελματισμό και σεβασμό στον επιβάτη, ο οποίος δεν πρέπει να υποχρεώνεται να περιμένει ξεροσταλιάζοντας στο ντόκο για να εμφανιστεί το πλήρωμα 15 λεπτά πρό της αναχωρήσεως, όπως στο Κέρκυρα. Και στο κάτω-κάτω, γιατί να χάσεις σαν πλοιοκτήτης τα έσοδα από τα μπάρ σε αυτό το 45λεπτο πρίν την αναχώρηση, στις καφετέριες και τις καντίνες της στεριάς? Το μοναδικό εσωτερικό σαλόνι που εκτείνεται σε όλο το μήκος του κομοδεσίου, είναι πολύ συμπαθητικά διακοσμημένο και με ωραίο διαμερισμό καθισμάτων και τραπεζιών, ώστε να δίνεται στον επιβάτη το αίσθημα ενός μεγαλύτερου και όχι πληκτικού εσωτερικού. Δυνατός και ο κλιματισμός, ο οποίος κατενικήθη όχι από τη ζέστη, αλλά από την ποδαρίλα του συμπολίτη μας στο διπλανό τραπεζάκι, ο οποίος θεώρησε πολιτισμένο να βγάλει τα λαστιχένια παπούτσια που φόραγε, για να αναπνεύσουν τα πόδια του και να μην αναγκαστεί να κάνει μπάνιο σπίτι του, που είχε κάνει και το Πάσχα :D.

 

Πέρα από τον χώρο πίσω από το σαλονάκι, υπάρχει το εξωτερικό ντέκ που δείχνει κάπως έτσι. Χρόνος ταξιδίου 1 ώρα και 40 λεπτά αν θυμάμαι καλά, τουλάχιστον όμως αισθάνεται κανείς πως ταξιδεύει με ένα ποιοτικό και προσεγμένο πλοίο, σε ανθρώπινες συνθήκες. Μια άλλη παρατήρηση που αφορά το πλούσιου μπάρ του πλοίου, είναι πως τα σάντουιτς πρός πώληση ήταν ανώνυμα και τυλιγμένα σε σελοφάν, χωρίς διατροφικές πληροφορίες. Ίσως εδώ να πρέπει να γίνει μια διαφορετική επιλογή, υπάρχει κόσμος που θέλει να γνωρίζει ακριβώς τι καταναλώνει.

 

Πολύ συμπαθητικό και ποιοτικό βαποράκι όμως, ξαναταξιδεύω ανεπιφύλακτα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Θάσος VI (νυν Άγιος Σπυρίδων) πριν γίνει κλειστού τύπου από την ΑΝΕΘ, ήταν ανοικτού τύπου παντόφλα και μετασκευάστηκε υπό την επίβλεψη του ναυπηγικού γραφείου του κ. Περδικαρη.

Thassos VI.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...

Στα θέματα του ΣΑΣ βλέπουμε ότι το Άγιος Σπυρίδων ζητάει την έξτρα ακινησία του από τις 03/06/17 έως 13/07/17. Το πλοίο είναι σταματημένο από τις 19 Απριλίου και παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Στα θέματα του ΣΑΣ στις 15/12/17, βλέπουμε ότι το Άγιος Σπυρίδων ζητάει να κάνει έξτρα ακινησία των 45 ημερών, από τις 31/01/18 έως 16/03/18. Να σημειώσω ότι είναι εκτός δρομολογίων από τις 01/12/17

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το Άγιος Σπυρίδων ξεκίνησε χθες το βράδυ από τη Κέρκυρα και έρχεται στα πέριξ του Πειραιά για το δεξαμενισμο του, κάνοντας το γύρο της Πελοποννήσου (κλειστή διώρυγα Κορίνθου) 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επεσε σημερα από του Παναγιωτακη και αφου εκανε ενα μικρο δοκιμαστικο πηγαίνοντας μεχρι τα ορια της ραδας εδεσε στο κεντρικο λιμανι στα 200αρια

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...