Jump to content
Shipfriends

Κνωσός Παλάς (ΙΜΟ 9220330)


Recommended Posts

συμφωνα με ανεπιβεβαιωτες πληροφοριες το Olympia Palace ηταν, κατα την 15 μερη απουσια του απο τη γραμμη, στο Πλατυγιαλι (αστακος)

εκει εγινε προγραματισμενη επιθεωρηση/συντηρηση απο την fincantieri σε οτι καλυπτεται ακομη απο την εγγυηση.

γινεται σε οποιο ιταλικο παλατι συμπληρωνει 4ετια. στα knossos festos εχει γινει κατι τετοιο;

 

__________________________________________________

(2001, ex-Olympia Palace, Bonaria, Cruise Bonaria)

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 418
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Οντως σημερα το πλοιο κανει δρομολογιο για Ηρακλειο το βραδι ενω το Κνωσσος Παλλας αποχωριζεται απο τα βαρελακια του στην παγοδα. Κατοπιν τουτου θα προχωρησει στο Περαμα για την ετησια του.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

επειδη στο δελτιο πειραια αναφερθηκε οτι ειναι στην παγοδα, υποθετω οτι τελειωσε την ετησια. που παει; στην ancona ξεκινα 5/12. παει κρητη ή κανει καμια κρουαζιερα;

Link to comment
Share on other sites

Φίλε proud σήμερα το πλοίο ξαναφαίνεται να είναι στο Πέραμα. Δεν ξέρω τι γίνεται και γιατί αυτό το πήγαινε έλα. Να υποθέσω πως έβαλε τα βαρελάκια και τώρα ετοιμάζεται σιγά σιγά για να σου ξαναέρθει;

Link to comment
Share on other sites

μηπως δεν εφυγε απο το περαμα, αλλα αλλαζει θεση το κουτακι με το ονομα στο ΑΙS? παντως τα βαρελακια συνηθως τα "φορανε" οταν ειναι ετοιμα να ξαναξεκινησουν. ειπα και παραπανω για 05/12 το περιμενουμε

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

χτες ειδα το βαπορι απο μακρυα και με πολλα φορτηγα ενδιαμεσα, γι'αυτο ειπα καποιες κοτσανες

το olympia palace αρχισε να φορα τα νεα σινιαλα. η τσιμινιερα κατακοκκινη (με το νεο κοκκινο) χωρις παρασινο, ενω η κοκκινη ριγα στην αριστερη παντα εχει το νεο ποιο ζωντανο κοκκινο απο καταπλωρα μεχρι κατω απο την τσιμινιερα. τα γραμαμτα πρασινα τα ειδα. τωρα απο μακρυα δεν φαινοταν ολοκληρο (υπηρχαν πολλα φορτηγα στο λιμανι) οποτε μπορει και κανενα γραμμα να εχει γινει μπλε.

σημερα το ειδα απο κοντα:)

η κοκκινη ριγα εχει το νεο κοκκινο σε τρια σημεια της αριστερης παντας: καταπρυμα, κατω απο την τσιμινιερα και κατω απο τις βαρκες. συνολικα λιγοτερο απο το 1/3 του βαποριου.

το minoan lines ειναι ολο μπλε, ενω το highspeed εχει το νεο κοκκινο.

η τσιμινιερα ειναι οπως την ειδα και χτες.:D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 months later...

το βαπορι ειναι οντως "παλατι" και οι εσωτερικοι του χωροι ειναι σαφως ανωτεροι και απο το ομοσταυλο αριαδνη και απο το "ανταγωνιστικο" sfVI. γενικα τα βαπορια των μινωικων ηταν παντα φιλικα προς των επιβατη αλλα εδω ειναι ενα κλικ παραπανω.
οι κοινοχρηστοι χωροι ειναι απο τους πιο ανετους και ευρυχωρους. μεγαλο πρυμνιο σαλονι με μπαρ, επισης ανετο το κεντρικο σαλονι (παλι με μπαρ.) μετα απο το σαλονια αυτο ακολουθουν τα καταστηματα και καταπλωρα ειναι το εστιατοριο και το self service.

ο χωρος αναμεσα στα καταστηματα ειναι ανετοτατος, ενω στα σημεια των κλιμακοστασιων σε καθε deck (ενα στη reception, ενα μεση και ενα καταπλωρα) υπαρχει ενα χωρος (οχι μονο στο 6 deck με τα σαλονια αλλα και στα αλλα με τις καμπινες) οπου θα μπορουσε καλλιστα να ειναι σαλονακι.

αν ηταν σε αλλη γραμμη το βαπορι θα μπορουσε να εχει 2000 αεροπορικα για την πλακα του :P , ενω αν εκανε πειραια χιο μυτιληνη θα επαιρνε 5000 υπνοσακκους :D .

οι καμπινες ειναι ανετες, με κρεββατια κανονικα και οχι διαστασεων φορειου (οπως σε αλλα της γραμμης), ενω ο χωρος αναμεσα τους ειναι υπεραρκετος. επισης υπαρχει τριφυλη ντουλαπα και αρκετος χωρος κατω απο τα κρεββατια. μοκετα παντου (σε ολο το καραβι υπενθυμιζω). ωραια εκπληξη ειναι οι πινακες που θυμιζουν φινιστρινι στις εσωτερικες καμπινες.

περαν της ευρυχωριας γενικα εχεις την αισθηση του προσεγμενα πολυτελους, ενω τα υλικα δειχνουν αυθεντικα και οχι φτηνιαρικα.
οι πολλες ξυλινες πορτες που οδηγουν στα ανοιχτα decks (οχι ολες ομως) και τα ξυλινα σκαλοπατια σε αρκετες σκαλες μας πανε πισω σε αλλα χρονια.

το βαπορι παντου καθαρο, το πληρωμα ευγενικο και εξυπηρετικο. αυτο ισχυει και για το αριαδνη.

πολυ καλο ηταν το φαγητο στο εστιατοριο, αν και λιγο τσιμπημενο και οι καφεδες στα μπαρ, ενω τυροπιτες και γλυκα θελουν λιγη προσοχη.

εξωτερικα τωρα απο καθαρα καραβολατρικης πλευρας το βαπορι εχει περισσοτερα ανοιχτα σημεια απο οτι ισως φαινεται απ εξω. το πρυμνio ανοιχτο deck δεν εμποδιζεται τοσο πολυ απο τα παραπετα που υπαρχουν για λογους εξωτερικης κομψοτητας. μπορεις ανετα και να χαζεψεις και να φωτογραφισεις. ισως ειναι και λιγο πιο ανοιχτο απο τα "κρητικα" αδελφα. βεβαια για να μην γινει παρανοηση δεν ειναι ουτε θεοφιλος, ουτε αριαδνη, ουτε καν κεφαλονια οσον αφορα την πανοραμικη θεα.

τα decks πισω απο τις βαρδιολες ειναι ανοιχτα και ευκολα μετακινειται κανεις απο δεξια αριστερα. η θεα απο εδω ειναι μοναδικη. ησυχη γωνια αν και οχι τοσο δημοφιλης ειναι οι πλαινοι αλουεδες κατω απο τις βαρκες.

το καλο με τα μινωοβαπορα ειναι οτι τα καταστρωματα ειναι κανονικα και δε θυμιζουν γηπεδο τενις, με εξαιρεση το χωρο τς πισινας που ειναι καλυμενο το deck, ενω τα ρελια ειναι βαπορισια και οχι καγκελα ξενοδοχειου.

αν κατι δε μου αρεσε στο βαπορι ειναι η κακη ποιοτητα βαφης των καταστρωματων. πολλα σκασιματα και πολλα ιχνη απο ματσακονι σβουρακι. εχουμε και εδω vibration εντονο, αλλα καμια σχεση με αριαδνη και blue star.

και εδω (σε αντιθεση με τις κυκλαδες) η παρουσια του πλοιαρχου ηταν αισθητη σε οη τη διαρκεια του ταξιδιου, ενω μετα την αφιξη στην πατρα εγινε γενικο γυμνασιο.

κακα τα ψεματα σε ΑΝΕΚ, Μινωικες και Αttica εχεις την αισθηση οτι και να γινει κατι το πληρωμα ξερει που να παει και τι να κανει ενω οτι πρεπει να λειτουργησει θα λειτουργησει. Δυστυχως αυτην την αισθηση δεν την εχεις παντου.

για να γελασουμε λιγο βαζω να δειτε με τι εχουν κλεισει το μπαρ της πισινας για το χειμωνα

ΥΓ να πατε στη disco οπωσδηποτε. πολυ ωραιο σημειο

post-13-128326960239_thumb.jpg

post-13-128326960241_thumb.jpg

Edited by proud_ionian
link
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

To παπόρο αναχώρησε σήμερα στις 14:00 από το Πέραμα και κατευθύνθηκε νότια. Προς έκπληξή μου είδα στο Openseas ότι σήμερα έχει δρομολόγιο από Ηράκλειο για Πειραιά.:mad: Τι έπαθε το ΚΝΩΣΟΣ (το οποίο και ετήσια έκανε και επιστρέφει αμέσως μετά από αυτό το έκτακτο στο δρομολόγια.); ΟΕΟ;

Υ.Γ.: Πάρτε λίγο μάτι τον υπέροχο πρίγκιππα στο φουγάρο:rolleyes:

post-17-128326962057_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στον Πειραιά, σε αντικατάσταση του Knossos Palace με αναχώρηση την ίδια ώρα και με τις νταλίκες του Knossos Palace επίσης να αναμένουν ασυνόδευτα δέματα. Πρίγκιπας στην τσιμινιέρα? Από την δεξιά πλευρά κακοπαθημένος και από την αριστερή πλευρά σβησμένος παντελώς.

Link to comment
Share on other sites

Απόστολε αν ρωτάς για το Σάββατο, έφυγε κατευθείαν για Ηράκλειο από το Πέραμα. Χθες ξανάφυγε για εμπορικό δρομολόγιο από τον Πειραιά προς Ηράκλειο. Το θέμα είναι τώρα αν θα προλάβει να είναι στην ώρα του στην Πάτρα για να ξεκινήσει και πάλι τα κανονικά του δρομολόγια. Πάντως το ΚΝΩΣΟΣ χθες ήταν Πέραμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 4 months later...
  • 3 months later...

Πρωτη φορα ταξιδι μαζι του(ΗΓ-AN) και ουδεν παραπονο,κανονικο παλατι:) Τεραστιοι χωροι,αψογη εξυπηρετηση,πολυ καθαρο και αλλο τοσο γρηγορο! Το μονο που δεν μου πολυαρεσει(οπως και στα αδελφα του)ειναι η εσωτερικη διακοσμιση που την θεωρω ολιγον 'βαρια' αλλα γουστα ειναι αυτα:o Αυτο που γουσταρα πολυ παντως,ηταν το GPS που ειχε στις οθονες στην ρεσεψιον,οπου ανα πασα στιγμη βλεπεις live που εισαι;) Για την ιστορια(οπως μου ειπαν απ το πληρωμα)το πλοιο μετεφερε 105 φορτηγα:eek: Αληθεια,χωραει τοσα το ατιμο...?Φοβερο!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Χθες το Ολυμπία Παλλάς έκανε μια περιστροφή γύρω από τον άξονα για βάλει τα βαρελάκια από τη δεξιά πλευρά. Ενω σήμερα βγήκε για ένα δοκιμαστικό στο Σαρωνικο.

Λογικά τη Καθαρά Δευτέρα θα τη κάνει για τη Πάτρα, μιας και στις 11/03/08 ξεκινάει πάλι τα δρομολόγια του στη γραμμή της Αγκώνας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...