Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Γεια σας,

ελπίζω να μην ενοχλώ, αλλά έχω μερικές μικρές απορίες σχετικά με τις παντόφλες:

Τι απέγινε το Μεγανήσι, που ταξίδευε Φισκάρδο-Φρίκες-Νυδρί-Μεγανήσι;

Ευχαριστώ πολύ για τυχόν απαντήσεις!

Φιλικά

Μάρκος

________________________________________

(1986, ex-Μεγανήσι)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Για το μόνο που μπορώ να σου απαντήσω είναι το ερώτημα 4. Το "ΜΕΓΑΝΗΣΙ" βρίσκεται δεμένο από πέρυσι τέτοιο καιρό που παρελήφθει το "ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΙΙ". Τα τελευταία χρόνια βέβαια έκανε μόνο τη γραμμή Νυδρί-Μεγανήσι( Σπήλια-Βαθύ) καθώς λόγω κοινοπραξίας τη γραμμή προς Κεφαλλονιά-Ιθάκη την έκαναν τα άλλα 2 Ε/Γ-Ο/Γ. Το χειμώνα δένει στο λιμάνι Σπήλια κ όταν ξεκινάει ο τουρισμός μεταφέρεται σε άλλο λιμάνι του νησιού. Άλλοι λένε ότι είναι προς πώληση κ άλλοι ότι θα παραμείνει ως αμοιβό πλοίο στη γραμμή μιας κ υπάρχει η σκέψη το μεγάλο να κάνει κ δρομολόγια προς Κεφαλλονιά-Ιθάκη. Τα ενδιάμεσα δηλαδή δρομολόγια να τα κάνει το "ΜΕΓΑΝΗΣΙ". Κ μια παρένθεση για όσους δεν ξέρουν, όταν ήρθε πρώτη φορά ήταν κατι εξωπραγματικό για τα δεδομένα της εποχής καράβι. 12 μίλια ταχ κ 28-30Ι.Χ γκαράζ. Μαζί με το "ΛΕΥΚΑΣ" εξυπηρέτησαν αρκετά χρόνια τη γραμμή με πολλές "κόντρες" μάλιστα, μέχρι που αποχώρησε το "ΛΕΥΚΑΣ" κ έμεινε μόνο του. Οι εποχές άλλαξαν όμως,το ίδιο κ η κίνηση με αποτέλεσμα λόγω του ότι έπαιρνε μόνο 3 φορτηγά κ αυτά με προϋποθέσεις (ύψος,μήκος), αναζητήθηκε καινουριο καράβι.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

το μεγανησι το θυμαμαι οταν πρωτοηρθε το καλοκαιρι του 86. ειχα ταξιδεψει μαλιστα τελη ιουνιου, απο Νυδρι για Βαθυ (Μεγανησιου).

Θυμαμαι το πασχα του 1986, που περιμεναν τη δρομολογηση του, ειχε ερθει ο πρακτορας που θα το πρακτορευει στο Θιακι και εκπροσωποι των πλοιοκτητων, για να δουνε που θα δενει στις Φρικες το Βαπορι. αφου αποκλειστηκε το ενδεχομενο να δενει μεσα στο "λιμανι", για να μην κανει ζημια στις βαρκες, αποφασιστηκε να δενει στη ραμπα εξω απο το μωλο, εκει που εδενε παλιοτερα το αγιος γερασιμος και το Ρενα Σ. μαλλιστα εσπασαν με κομπρεσερ τη ραμπα και την κατεβασαν μισο μετρο.

ξαναταξιδεψα μαζι του 10 χρονια αργοτερα το 1996. δειτε το εδω αν απογευμα τελη αυγουστου του 1991, να ειναι ετοιμο να φυγει απο φρικες γεματο κοσμο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

το Μεγανήσι μου φάνηκε όταν το πρωτοείδα, πολύ επιβλητικό. Το ταξίδι για Νυδρί, ήταν ένα από τα καλύτερα που έχω κάνει!

Βέβαια, μπορεί να έφταιγε και το γεγονός, ότι το αμέσως προηγούμενο που είχα κάνει, ήταν με το Αφροδίτη με μεγάλη τρικυμία. Ίσως με επηρέασε αυτό λιγάκι ;)

Παρεπιπτόντως, το Αφροδίτη δεν είχε ξωκείλει μια φορά σε κάτι βράχια έξω από το Φισκάρδο, ερχόμενο από τη Βασιλική;

Φιλικά

Μάρκος

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν ξέρω πως γίνεται να δείτε τη φωτό που έχω για avatar, καθώς κ μία άλλη.Στη μία είναι το "ΜΕΓΑΝΗΣΙ" φωτογραφημένο από ψηλά,καθώς μπαίνει στο λιμάνι Σπήλια κ η άλλη μέσα από το λιμάνι έτοιμο να δέσει

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 weeks later...

Το Μεγανησι έχει φτάσει στα νέα μέρη απασχόλησης του, πλέον είναι δεμένο στο λιμάνι των Μεθάνων, που θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες πριν ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Πόρου Γαλατά. Ήδη έχουν ξηλωθεί τα ανάγλυφα γράμματα στη δεξιά πλευρά και στο καθρέπτη του πλοίου. Το νέο όνομα του μάλλον θα είναι ΝΗΣΟΣ ΠΟΡΟΣ.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του πρέπει να έχουν σχέση με τις ιχθυοκαλλιέργειες του Πόρου και των Μεθάνων και για αυτό ίσως να κάνει και κάποια δρομολόγια μεταξύ Μεθάνων Πόρου για την εξυπηρέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών τους.

post-54-128326993206_thumb.jpg

post-54-128326993208_thumb.jpg

post-54-128326993209_thumb.jpg

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Μετά από 23 χρόνια αλλάζει όνομα....... συγκινησιακά πολύ φορτισμένη αυτές οι φώτος, ειδικά για εμάς εδώ στο Ιόνιο που το είχαμε συνηθίσει με το όνομα Μεγανήσι.....

:(

Link to comment
Share on other sites

Έτσι είναι αδερφέ...... 23 χρόνια...στη γραμμή Νυδρί-Μεγανήσι (Σπήλια-Βαθύ)...εργάτης χειμώνα καλοκαίρι! Ειδικά για εμάς που πάμε στο Μεγανήσι,ήταν η πρώτη επαφή με το νησί μας...Καλά ταξίδια να έχει.... κ κάτι για το βαπόρι η χωρητικότητα του ήταν τα τελευταία χρόνια 24 ΙΧ από 26 ΙΧ αρχικά!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Μεγανήσι, sorry αλλά μάλλον κάνεις λάθος... Το Μεγανήσι αρχικά χωρούσε 30 αμάξια (συν τα 2 Ι.Χ που χωρούσαν ίσα ίσα παράλληλα με τον καταπέλτη) τα είχα δει με τα μάτια μου πριν πολλά χρόνια σε ένα ταξίδι από Φρίκες προς Νυδρί. Αργότερα μειώθηκαν νομίζω κατά 2 αν όχι περισσότερα, λόγο του βιολογικού καθαρισμού που προστέθηκε στο πλοίο και κάλυψε λίγο χώρο από το γκαράζ του πλοίου....

:o

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο....Απο βιασύνη ήθελα να γράψω 30ΙΧ κ 28ΙΧ αντίστοιχα........ Σπάνια έβαζε 30 οχήματα ( έπρεπε να ήταν μικρού μεγεθους πολλά από αυτά) 28-29 μαζί με αυτά του καταπέλτη...Τα τελευταία χρόνια μετά την προσθήκη τα 26-27 ήταν το όριο... Όπως κ να'χει το αγαπήσαμε όλοι μας....

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...

Υπέροχες! Στη τελευταια φωτογραφια δε, με λίγη φαντασία βλεπεις σαν το νέο αμφιδρομο-σκοτεινο-στοιχειωμενο τερας να είναι ετοιμο να καταβροχθίσει το κακομοιρο το καραβακι! Αρα συμβολίζει και την παροδο του χρονου, την εξελιξη και την αυξηση των αναγκων σχεδον 3 δεκαετιες μετα...

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 3 weeks later...

Εν πλώ πρός Αίγινα τον Μάρτιο,"τσάκωσα" μιά παντόφλα ονόματι ΝΗΣΟΣ ΠΟΡΟΣ,που είχε αναχωρήσει με κάτι φορτηγά και πήγαινε πρός άγνωστον κατεύθυνσιν.Στό Αγκίστρι πάντως δέν πήγαινε.Μήπως ξέρει κανείς τί δρομολόγια κάνει;Επίσης,μήπως έχει κάποια πλοιοκτησιακή σχέση με μιά άλλη παντόφλα που λέγεται/λεγόταν ΝΗΣΟΣ ΑΙΓΙΝΑ;

Νά και η φωτογραφία τού "τσακώματος":

post-1847-0-84397300-1313949078_thumb.jp

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Κάνει δρομολόγια από το Πόρο για Γαλατά!!! Αλλά ένιπτε κάνει κάποιο ειδικό δρομολόγιο από μια προβλήτα στα Μέθανα προς την Αίγινα, είτε για δρομολόγιο με καύσιμα ή είτε να μεταφέρει κάποια φορτηγά (συνήθως του Supermarket Κρητικός), όπως και τα αλλά πανταφλοειδη της γραμμής Πόρο-Γαλατά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...