Jump to content
Shipfriends

Pathagon (ΙΜΟ 9627306)


enas chiotis

Recommended Posts

'john89 said:

Γειας σε ολους μετα απο πολυ καιρο.Παρατηρωντας τις δηλωσεις εχω να πω οτι στην αγαπημενη μου γραμμη Αιδηψου-Αρκιτσας θα δρομολογηθουν υπεροχα πλοια και αρκετα αμφιπλωρα.Μηπως ξερει κανεις το πλοιο με το ονομα Ωκυρροη αν θα ειναι νεοτευκτο?Το Δημητρης για την γραμμη Αγια Μαρινα-Νεα Στυρα ποτε περιπου θα τελειωσει θα προλαβει το φετινο καλοκαιρι?

'pantelis2009 said:

Φίλε john89 το Ωκυρρόη δεν το ξέρω.

Πράγματα και θάματα έχει το site της ναυπηγικής εταιρείας Αναστάσιος Κηπουρόπουλος.

Από τις ειδήσεις που έχουν αναρτηθεί μαθαίνουμε για την πρόοδο των εργασιών στο αμφίδρομο πλοίο Ωκυρρόη. Στο site υπάρχουν και διαφορες φωτογραφίες από την πρόοδο των εργασιών καθώς και σχέδιο του υπό κατασκευή πλοίου.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Το τεχνικό μας γραφείο υπέγραψε τη σύμβαση ανάθεσης με την ΩΚΥΡΡΟΗ Ν.Ε. για την εκπόνηση της μελέτης, τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση της κατασκευής του Ε/Γ-Ο/Γ «ΩΚΥΡΡΟΗ».

Πρόκειται για ένα Ε/Γ-Ο/Γ αμφίδρομο ανοικτού τύπου για πλόες εντός λιμενικών περιοχών, κατά την Οδηγία 18/98/ΕΕ, και του οποίου οι κύριες διαστάσεις είναι οι ακόλουθες:

Ολικό μήκος 89,40 μέτρα

Ολικό πλάτος 16,00 μέτρα

Κοίλο 3,90 μέτρα

Η μεταφορική του ικανότητα προβλέπεται να είναι 600 επιβάτες και 378 τρέχοντα μέτρα λωρίδων οχημάτων.

...

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Τοποθετήκε στα Ναυπηγεία Κούρη η τρόπιδα του Ε/Γ-Ο/Γ «ΩΚΥΡΡΟΗ».

Την 20η Οκτωβρίου 2009 τοποθετήθηκε στα Ναυπηγεία των αδελφών Κούρη, στην Αμαλιάπολη Μαγνησίας, η τρόπιδα του Ε/Γ-Ο/Γ «ΩΚΥΡΡΟΗ», πλοιοκτησίας της ΩΚΥΡΡΟΗ Ν.Ε. Το αμφίδρομο ανοικτού τύπου Ε/Γ-Ο/Γ «ΩΚΥΡΡΟΗ» Ν.Π. 11927 θα εκτελεί πλόες αποκλειστικά εντός λιμενικών περιοχών, κατά την Οδηγία 18/98/ΕΕ.

Οι μηχανές προώσεως θα είναι τέσσερις CATERPILLAR τύπου C 32 ACERT ισχύος 492 bKW η κάθε μία στις 1800 rpm. Η κατασκευή του πλοίου επιβλέπεται από επιθεωρητές του Κ.Ε.Ε.Π., απ’ όπου και θα λάβει, μετά τον πέρας της κατασκευής του, όλα τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το οποίο έχει εκπονηθεί, το πλοίο προβλέπεται να καθελκυστεί το καλοκαίρι του 2010.

...

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Πρόοδος εργασιών στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΩΚΥΡΡΟΗ»

Ήδη έχει ολοκληρωθεί σε σημαντικό βαθμό η κατασκευή του κεντρικού τμήματος του πλοίου μεταξύ των δύο μηχανοστασίων και μέχρι το κύριο κατάστρωμα. Οι χώροι των δύο μηχανοστασίων έχουν μονταριστεί μέχρι το ύψος του διπυθμένου. Ενώ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής της πρώτης σειράς υπερκατασκευών με την τοποθέτηση των ενισχυτικών, επάνω στα οποία αυτή στηρίζεται. Οι σωληνουργικές εργασίες έχουν και αυτές ξεκινήσει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το κεντρικό τμήμα του σκάφους, το μεταξύ των μηχανοστασίων.

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παιδια καιρο ειχα να μπω.Το συγκεκριμενο πλοιο υπολογιζεται για την φετινη καλοκαιρινη περιοδο η θα παει για του χρονου?Παντως το σχεδιο του πολυ ωραιο αυτο εχω να πω.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω βεβαια ποσο παλια ειναι η φωτο αλλα αν ειναι ακομα σε τοσο πρωιμο σταδιο δεν νομιζω να προλαβει να ειναι ετοιμο μεχρι το καλοκαιρι

Link to comment
Share on other sites

Ωκυρρόη

Από τη Βικιπαίδεια.

Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Ωκυρρόη, που σημαίνει «αυτή που ρέει γρήγορα», αναφέρονται τα παρακάτω 5 διαφορετικά πρόσωπα:

  • Θυγατέρα του Κενταύρου Χείρωνα και της Χαρικλώς. Μυθολογείται ότι, επειδή η Ωκυρρόη ήταν εξαιρετική μάντιδα, τη ζήλεψε ακόμα και ο ίδιος ο θεός της μαντικής, ο Απόλλων, και τη μετεμόρφωσε σε άλογο (Οβιδίου «Μεταμορφώσεις», ΙΙ 633).
  • Μία Νύμφη, μητέρα ή θυγατέρα του Ιμβράσου και της Χησιάδας. Η Ωκυρρόη αυτή απάχθηκε από τον θεό Απόλλωνα.
  • Μία άλλη Νύμφη, που από την ερωτική της σχέση με τον θεό Ερμή έγινε μητέρα του Καΐκου.
  • Μία από τις Ωκεανίδες, δηλαδή κόρη του Ωκεανού και της Τηθύος. Αναφέρεται στην ησιόδεια Θεογονία.
  • Κατά μία εκδοχή, μία από τις Άρπυιες, μάλλον όμως αυτή η Ωκυρρόη ταυτίζεται με την Ωκυπέτη (βλ.λ.).

Ο αστεροειδής 52872 Ωκυρρόη (52872 Okyrhoe), που ανακαλύφθηκε το 1998 και ανήκει στην κατηγορία των «Κενταύρων», πήρε το όνομά του από το πρώτο από τα μυθικά αυτά πρόσωπα.

Αφού λοιπόν είδαμε που οφείλει το παράξενο αλλά και συνάμα πολύ όμορφο όνομα το νέο αμφίπλωρο που κατασκευάζεται στο ναυπηγείο Κουρή, στην Αμαλιάπολη της Μαγνησίας, ας πάμε να δούμε και τέσσερις σημερινές του φωτογραφίες για να διαπιστώσουμε "ιδίοις όμμασι" πόσο γρήγορα προχωρούν οι εργασίες, σε σχέση με την προηγούμενη από 12/01/10 φωτό που μας είχε παραθέσει ο φίλος pantelis2009.

Υ.Γ. Ένα θερμό ευχαριστώ στον ιδιοκτήτη του ναυπηγείου για την ευγενική του "φιλοξενία".

post-929-128326990277_thumb.jpg

post-929-12832699028_thumb.jpg

post-929-128326990281_thumb.jpg

post-929-128326990283_thumb.jpg

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

να υποθεσω οτι οι φωτο του σειριου ειναι οι πιο προσφατες; δεν υπαρχουν πια διπλα του και τα μοτορσιπακια που ειδαμε στις αρχικες φωτο.

πρωτοτυπο ονομα παντως. σειριε ειχε καποια απο τις νυμφες αυτες σχεση με την ευβοια ή η επιλογη ονοματο ειναι ασχετη απο τη γραμμη που θα παει το σκαρι;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Kαλησπέρα σε όλους τους φίλους. Λόγο του ότι η κίνηση είναι λιγοστή φέτος ο πλοιοκτήτης αποφάσισε να καθιστερήση την καθέλκυση του Ωκυρρόη και να μην πάρει το πλοίο τον χρόνο επάνω του.

Δυστυχώς όμως, για μένα παρ' όλα τα χιλιόμετρα που έκανα να φτάσω εκεί που κατασκευάζετε δεν μου επέτρεψαν να το φωτογραφίσω και εσωτερικά. Έτσι απολαύστε το ωραίο πλοίο μόνο εξωτερικά. Χαρισμένες σε όλους τους αμφίπλωρους φίλους. 1, 2, 3, 4, 5.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Λόγο του ότι η κίνηση είναι λιγοστή φέτος ο πλοιοκτήτης αποφάσισε να καθιστερήση την καθέλκυση του Ωκυρρόη και να μην πάρει το πλοίο τον χρόνο επάνω του.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα από το site του ναυπηγικού γραφείου του κ Κηπουροπουλου.

Η κατασκευή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΩΚΥΡΡΟΗ» εξακολουθεί να προχωρεί σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ο οποίος βασίζεται τόσο στο business plan της πλοιοκτήτριας εταιρείας όσο και στην ανάλυση της αγοράς κατασκευών, την οποία η εταιρεία μας έχει εκπονήσει.

Έχει προχωρήσει σε μεγάλο ποσοστό η χαλύβδινη κατασκευή του σκάφους, όπως επίσης και οι εργασίες όλων των υπολοίπων συνεργείων σε σκάφος και ενδιαίτηση. Στην παρούσα φάση πρόκειται να τοποθετηθούν τα ελικοπηδάλια και οι μηχανές προώσεως, ενώ προχωρούν οι κατασκευές των δύο άκρων του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

απο τι εχω πληροφοριθει απο εμπιστο μεσον το σκαφοσ θα πεσει το ιανουαριο.Οσο για φοτο και εγω θα ηθελα να δω μερικεσ,αν μπορει καποιοσ φιλοσ...............

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καποιεσ προσφατεσ φοτο απο τη προδο τον εργασιων του σκαφοσ υπαρχουν στο side του Α.κιπουροπουλου........ ηθελα να τησ ανεβασω αλλα δεν ξερω το ποσ.... εαν μπορει καποιοσ φιλοσ........

Link to comment
Share on other sites

Ορίστε τι γράφει το site του Κηπουροπουλου για τη πρόοδο των εργασιών στο Ωκυρροη.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην τελευταία φάση της σιδηροκατασκευής του, ενώ ολοκληρώνεται και ο εξοπλισμός των μηχανοστασίων του. Το σαλόνι των επιβατών όπως και ο χώρος ενδιαίτησης του πληρώματος εξοπλίζονται με τα απαραίτητα έπιπλα, ενώ στην γέφυρα εκτελούνται εργασίες συνδέσεων των οργάνων και των συστημάτων ελέγχου των μηχανημάτων.

Στο πλοίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην άνετη και ασφαλή πρόσβαση των επιβατών προς στους χώρους παραμονής τους από τα σημεία επιβίβασης και από τον χώρο οχημάτων, με σκάλες ευρύχωρες και άνετες από κάθε άποψη.

Έγινε προσπάθεια από το τεχνικό μας γραφείο να δοθεί στο σκάφος μια «γραμμή» πιο διαφορετική από αυτήν, που μέχρι σήμερα είχαν τα σκάφη της μορφής αυτής. Έτσι, το «ΩΚΥΡΡΟΗ» είναι το πρώτο πλοίο αυτής της μορφής, το οποίο έχει περίβλεπτη γέφυρα που εκτείνεται από πλευρά εις πλευρά με ορατότητα 360 μοιρών, η οποία επιτυγχάνεται με πλήθος μεγάλου μεγέθους παραθύρων. Ακόμα, είναι το πρώτο και, μέχρι σήμερα, το μοναδικό πλοίο, το οποίο διαθέτει πλευρικά αναρτημένα (χωρίς υποστήριξη) ημικαταστρώματα (πατάρια), στα οποία μπορεί να σταθμεύσει διπλή σειρά οχημάτων. Τέλος, ένα ακόμα χαρακτηριστικό του σε σχέση με όλα τα πλοία του είδους του είναι η ύπαρξη των δύο μεσαίων κλιμακοστασίων, τα οποία χρησιμεύουν για την κυκλοφορία αλλά και για την ασφάλεια των επιβατών.

Στο πλοίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην άνετη και ασφαλή πρόσβαση των επιβατών προς στους χώρους παραμονής τους από τα σημεία επιβίβασης και από τον χώρο οχημάτων, με σκάλες ευρύχωρες και άνετες από κάθε άποψη.

Γενικά, η μελέτη του πλοίου έγινε με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια τόσο των επιβαινόντων όσο και του ίδιου του πλοίου σε κάθε τμήμα και σημείο του, αποπνέοντας συνολικά μία αίσθηση άνεσης, εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι είδα, στο site του κ. Κηπουρόπουλου στο οποίο μας παρέπεμψε σήμερις νωρίς το πρωί ;) ο φίλος Π100, παρατίθενται και κάποιες ωραίες φωτό από την πρόοδο των εργασιών στο πλοίο.

Υποθέτω ότι η ημερομηνία που είναι τυπωμένη στις φωτογραφίες (12/08/2010), δεν σημαίνει ότι είναι τραβηγμένες στις ...12 Αυγούστου :D , αλλά μάλλον στις 8 Δεκεμβρίου (12ου) ;) , μιας και το δελτίο στο οποίο παρατίθενται είναι του μηνός που διανύουμε.

Link to comment
Share on other sites

Σωστος.8 Δεκεμβριου ειναι καθοτι η καμερα εμφανιζει τον Ευρωπαικο τροπο γραφης,πρωτα ο μηνας και μετα η μερα.Η πλακα ειναι πως αν δεις του Αυγουστου τις φωτο η ημερομηνια ειναι 8/12 και φυσικα εννοει 12 Αυγουστου.

Στην αρχη ψαρωσα κανονικοτατα και νομιζα οτι βλεπω λαθος:D

Ο σχεδιασμος ειναι οντως λιγο διαφορετικος.Απο την περιγραφη στο site παντως νομιζα οτι θα ειχε ολοκληρωθει το πλοιο εξωτερικα

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Τροποποιήσεις – Συμπληρώσεις δηλώσεων τακτικής δρομολόγησης περιόδου 01-11-2011 έως 31-10-2012.

Από τα κυριότερα θέματα είναι ότι το Ωκυρροη ζηταει να έρθει και αυτό στη Σαλαμίνα....

Πολύ ενδιαφέρουσα η δήλωση τακτικής δρομολόγησης για το ΩΚΥΡΡΟΗ. Να δούμε τελικά πόσα πλοία θα μαζευτούν στην έρμη την γραμμή και αν κάποια στιγμή επιτέλους υλοποιηθεί το ...όραμα μου για τις αμφίπλωρες παντόφλες της Σαλαμίνας :P .

Τόσες πολλές, που μία καλή ιδέα θα ήταν να τις βάλουν εν σειρά, καταπέλτη με καταπέλτη, σχηματίζοντας πλωτή γέφυρα από το Πέραμα μέχρι τα Παλούκια (φτάνουν και περισσεύουν) :P
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στο τελικό στάδιο κατασκευής του Ε/Γ-Ο/Γ "ΩΚΥΡΡΟΗ"

Η κατασκευή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΩΚΥΡΡΟΗ» εισήλθε ήδη στο τελευταίο στάδιο και στο σκάφος άρχισαν οι προετοιμασίες για την καθέλκυσή του, η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι χώροι ενδιαίτησης έχουν ολοκληρωθεί τόσο ως προς την κατασκευή τους όσο και ως προς τον εξοπλισμό τους. Τα μηχανοστάσια επίσης έχουν εξοπλισθεί πλήρως και το μόνο, το οποίο απομένει είναι οι δοκιμές όλων των μηχανημάτων και εγκαταστάσεων, αμέσως μετά την καθέλκυση. Οι καταπέλτες αλλά και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις κινήσεως τους και ασφάλισης τους έχουν ολοκληρωθεί και έχουν επίσης δοκιμασθεί για την σωστή λειτουργία τους.

Το πρόγραμμα λοιπόν της κατασκευής του σκάφους, μέχρι την στιγμή αυτή, τηρείται σύμφωνα με όσα είχαν συζητηθεί και συμφωνηθεί εξ αρχής. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και η συνέχεια θα είναι σύμφωνα με τα προγραμματισθέντα, τόσο με την παράδοση του πλοίου στην πλοιοκτήτρια εταιρεία όσο και με την τελική δρομολόγηση του πλοίου.

Απο το site του Κηποροπουλου

post-1850-0-66742400-1301561589_thumb.jp

post-1850-0-28639700-1301561597_thumb.jp

post-1850-0-32927000-1301561604_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Από καλό μου φίλο στη Γλύφα (έχοντα και στενή σχέση με το εκείθεν πορθμείον ;) ) έμαθα ότι το ΩΚΥΡΡΟΗ καθελκύσθηκε την περασμένη Παρασκευή 8 Απριλίου, εν "στενό ...οικογενειακό κύκλο" στην Αμαλιάπολη, και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας του θα είναι έτοιμο προς δρομολόγηση στη γραμμή Αρκίτσας - Αιδηψού περί τα μέσα Μαίου.

Καλοτάξιδο !!! :)

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...