Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 12/11/2021 at 1:19 AM, Nick the Greek said:

Από το 2008 που ανέβασα την παραπάνω φωτογραφία ήταν εκτός εποχής το Holger Danske, το θηρίο όμως την πάλεψε για άλλα 13 χρόνια μετά από εκείνη τη συνάντηση. Όλα τα ωραία όμως έχουν ένα τέλος και το ναυπηγηθέν εν έτη 1976 πλοίο, πουλήθηκε για διάλυση. Στη Δανία παρακαλώ.

 

In memoriam, Holger Danske. Συνάντηση με το πλοίο στο Puttgarden του 2016, σε μιά από τις πολλές του αναχωρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σύμφωνα με το Puente de Mando, η Scandlines αποφάσισε να μετατρέψει δυο πλοία των 26 ετών, σε αμιγώς ηλεκτρικά. Τα πλοία στα οποία θα γίνει αυτή η μετατροπή είναι τα Schleswig-Holstein και το Deutschland, μήκους 142 μέτρων και χωρητικότητας 1200 επιβατών και 365 οχημάτων. Η μετατροπή αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025, ενώ αναμένεται να κοστίσει μέχρι και 31 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, το Υπουργείο Μεταφορών βοηθάει την επένδυση της εταιρείας, πληρώνοντας το 40% του κόστους. Θα είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες 10 ΜWh, που θα επαναφορτίζονται σε μόλις 12 λεπτά (στο 80%). Ο στόχος; Μηδενικοί ρύποι σε όλο το στόλο της εταιρείας μέχρι το 2040.

Link to comment
Share on other sites

On 12/21/2023 at 7:38 PM, BS CHIOS said:

Μηδενικοί ρύποι

Αυτές οι ατάκες (επειδή εχω ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ οικολογική ευαισθησία) με κάνουν και γελάω. "Μεταφερόμενοι" ρύποι θα έπρεπε να είναι η ορολογία. Μεγάλη συζήτηση όμως.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...