Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Δυο ταξιδια ειχα κανει με το βαπορακι σαν ΕΞΠΡΕΣ ΔΑΝΑΗ.Η πρωτη το 97 στον Πορο και η δευτερη επεστρεψα απο την Υδρα στον Πειραια(τοτε υπηρχε το καλοκαιρι μια επιστροφη απο Υδρα για Αιγινα-Πειραια χωρις τον Πορο.

Και μια φωτο της πλωρης του καθως βγαινει απο την Υδρα με αναποδα

Στην Υδρα εμπαινε με την πλωρη και στη συνεχεια πλαγιοδετουσε στη προβλητα που φαινεται ισα ισα στο αριστερο μερος της φωτογραφιας πισω απο το βραχο.Οι επιβατες εβγαιναν απο τον πλαινο καταπελτη που εχουν ολα τα βαπορια του Σαρωνικου γι'αυτο το λογο.Δες πως επεφτε το ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ.Το ΕΞΠΡΕΣ ΔΑΝΑΗ και τα υπολοιπα πλαγιοδετουσαν στην αλλη μερια της προβλητας.Οταν ηταν να βγει εκανε αναποδα.

Όπως δηλαδή μπαινόβγαιναν και έδεναν επί δεκαετίες σχεδόν όλα τα πλοία που προσέγγιζαν την Ύδρα. Από Νεράιδα, Πορτοκαλή Ήλιο, Καμέλια και Μυκήναι, μέχρι Ερμή, Σαρόνικ Σταρ, Σίτυ οφ......, και πάει λέγοντας. :)

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Με την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, ξεκινάει άμεσα από την τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, η κατασκευή του συστήματος Ναύδετου ( Τσαμαδούρας) στο νησάκι Αγίου Νικολάου Ύδρας, προϋπολογισμού: 350.000 ευρώ, με χρηματοδότηση εξ’ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.

 

Πηγη: Portnet

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 9 months later...
  • 2 months later...
Οδεύουν προς αποκατάσταση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι της Ύδρας
 
Πολύ σημαντική και άμεσα αναγκαία είναι και η αποκατάσταση της προβλήτας στο σημείο που προσεγγίζουν το Καταμαράν και το Πλατυτέρα, όπου βαθουλώματα και ρήγματα κάνουν επικίνδυνο το σημείο αυτό και για τον λόγο αυτό ήδη το τελευταίο διάστημα τα πλοία δεν «πέφτουν» εκεί, αλλά σε διπλανό μέρος. Ένα έργο ύψους 250.000 ευρώ που έχει δρομολογηθεί και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.  
 

 

Μετά τη θεομηνία που έπληξε το νησί, ένα από τα μεγάλα προβλήματα που υφίστανται ακόμα και σήμερα, είναι οι χωμάτινοι όγκοι από τα φερτά υλικά που έχουν μεταφερθεί στον πυθμένα του λιμανιού, με αποτέλεσμα τη μείωση του βάθους του λιμανιού, τη μη προσέγγιση σκαφών αλλά και την ευρύτερη επικινδυνότητα.

 Σύντομα λοιπόν, θα καταπλεύσει στην Ύδρα και μετά από την ολοκλήρωση των σχετικών αδειών, ειδικό και κατάλληλο πλοίο, το οποίο θα συγκεντρώσει τα μπάζα και θα τα προωθήσει σε κάποιο μακρινό σημείο της θάλασσας. Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Μπελεγρής και αφού πρώτα γίνει διερεύνηση και εκτίμηση της ζημιάς μέσω δύτη, το πλοίο θα παραλάβει όλο αυτό τον χωμάτινο όγκο από τα φερτά υλικά και θα τον αποθέσει στη θάλασσα, ένα μίλι από την ακτή και στα 150 μέτρα βάθος. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 μέρες και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη αυτού του χρόνου.
Επιλέχθηκε η παρούσα λύση και όχι μεταφορά και φόρτωσή τους από τη στεριά, για καθαρά πρακτικούς λόγους και για τη γρηγορότερη επανόρθωση.

 

 

Πηγη: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για τον καθαρισμό των χωμάτινων όγκων από τα φερτά υλικά που έχουν μεταφερθεί στον πυθμένα του λιμανιού εξαιτίας της καταστροφικής πλημμύρας της 23ης Οκτωβρίου 2015. Αποτέλεσμα ήταν η μείωση του βάθους του λιμανιού σε συγκεκριμένο σημείο, η μη προσέγγιση σκαφών αλλά και η ευρύτερη επικινδυνότητα.

Η καθυστέρηση των αδειών από τους αρμόδιους φορείς, ευτυχώς ξεπεράστηκε και με μια μεγάλη δωρεά από σημαντικότατο φιλανθρωπικό οργανισμό της χώρας μας, δόθηκε το πράσινο φως. Τις εργασίες διεκπεραιώνει το ειδικό πλοίο με γερανό ανυψωτικής ισχύος του συμπολίτη μας Γιάννη Κόκκου.
Ο καθαρισμός θα κρατήσει περίπου μία εβδομάδα. Οι χωμάτινοι όγκοι θα μεταφερθούν στην απέναντι ακτή και στη συνέχεια θα καταλήξουν σε χώρους απόρριψης.

Πηγη: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Επισκευαστικά έργα έχουν ξεκινήσει στο λιμάνι της Ύδρας και στην πλακόστρωτη παραλία του νησιού.

Quote

Συγκεκριμένα πρόκειται για εργασίες που αφορούν στην επισκευή των καθιζήσεων που έχουν προκληθεί σε μεγάλο μέρος του πλακόστρωτου.
Ήδη στο ύψος του Ηρώου του Παύλου Κουντουριώτη που εστιάζεται το μεγάλο πρόβλημα, στο κάτω μέρος της παραλίας έχει ανοιχθεί ένα κομμάτι,  ενώ μπροστά από το ηρώο καθώς αποκαλύφθηκε το παλιό καλντερίμι, θα γίνει αύριο αυτοψία από την Αρχαιολογία.
Να θυμίσουμε ότι λόγω της καταστροφικής πλημμύρας του 2015, ο Δήμος Ύδρας έλαβε από τον τότε αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα το ποσό των 90.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών του λιμανιού.

Το έργο που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι του νησιού μας, όπως μας ενημερώνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας, Αντιδήμαρχος, Γιάννης Μπελεγρής, γίνεται ελεγχόμενα και σταδιακά. Με την έννοια ότι οι εργάτες εποπτευόμενοι, ανοίγουν τις πλάκες, τις τοποθετούν εκ νέου στην ίδια θέση βάσει αρίθμησης και έπειτα τις καλύπτουν, προκειμένου οι εργασίες να μη δημιουργούνται σε εκτεταμένη περιοχή του λιμανιού.

Τα επισκευαστικά έργα υπολογίζεται σε πρώτη φάση να γίνουν μέχρι τα μισά της παραλίας, δηλαδή περίπου στο ύψος που είναι το ντρουμ - σοκάκι.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Εγκρίθηκε η ανακατασκευή του λιμανιού της Ύδρας και θα ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες 

Quote

Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα έγινε για την αποκατάσταση του Λιμανιού της Ύδρας. Μετά από πολλά χρόνια γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων, εγκρίθηκε σήμερα από το Ελεγκτικό Συνέδριο το έργο "Αποκατάσταση κρηπιδωμάτων σε όλο τον λιμένα της Ν. Ύδρας" πρ. 287.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Θα ακολουθήσει η υπογραφή της Σύμβασης με ταυτόχρονη έναρξη των εργασιών.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για το νησί της Ύδρας, μετά το υπόσκαφο που έχει δημιουργηθεί κάτω από την προκυμαία.

Στόχος της Π.Ε. Νήσων και του Δήμου είναι να ολοκληρωθεί το έργο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου όπου η χρήση του είναι σχετικά περιορισμένη.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ξεκίνησε το επισκευαστικό έργο αποκατάστασης κρηπιδώματος στον κεντρικό προβλήτα του λιμανιού της Ύδρας, ποσού 187.667,48 ευρώ. (συνολικού προϋπολογισμού 276.000 ευρώ). Ήδη στο λιμάνι έχει αρχίσει η προετοιμασία με τα αναγκαία υλικά και σίδερα που έχουν τοποθετηθεί στο σημείο, καθώς και ένα ειδικό τρακτέρ, τα οποία θα χρειαστούν σε πρώτη φάση για το έργο της αποκατάστασης του κρηπιδώματος του προβλήτα. Πρόκειται για ένα έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας σε συνεργασία με τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου και τον Δήμο Ύδρας στον τομέα των αδειοδοτήσεων, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους τηςΠεριφέρειας Αττικής. Ανάδοχος του έργου η εταιρεία Ανδρέας Οικονομίδης ΕΔΕ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο λιμάνι της Ύδρας, άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης που οργάνωσε το Λιμεναρχείο Ύδρας. Το σενάριο της άσκησης που έγινε στο λιμάνι στο σημείο που φεύγουν οι δρομολογιακές βάρκες, μιλούσε για διαρροή ελαφρών πετρελαιοειδών από τη δεξαμενή του δρομολογιακού σκάφους «ΧΡΗΣΤΟΣ», κατόπιν ρήγματος που προκλήθηκε από πρόσκρουσή του με την προβλήτα. Δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο κηλίδα έκτασης 60τ.μ. και τραυματισμό μιας επιβάτιδος.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για το λιμάνι της Ύδρας και προχωράει το έργο αποκατάστασης και ενίσχυσης του μώλου 

Quote

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε κατά την 21η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υλοποίηση των έργων «Εκπόνηση Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Ύδρας» από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας. Το έργο, προϋπολογισμού 765.000 €, θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και θα δημοπρατηθεί σύντομα.
Το έργο αφορά στην αποκατάσταση των σημαντικών υπόσκαφων που συναντώνται σε διάφορα τμήματα του λιμένα, καθώς και στην ενίσχυση του υφιστάμενου προσήνεμου μώλου του λιμένα με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργικότητάς του.
Παράλληλα, αίρονται τα προβλήματα της υφιστάμενης καθίζησης του μώλου.
Οι παρεμβάσεις στοχεύουν κυρίως στη λειτουργική αναβάθμιση της δυναμικότητας του λιμένα, στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες του, στην αισθητική αναβάθμιση των παραδοσιακών τμημάτων των κρηπιδωμάτων, και τέλος στη μερική αναδιάταξη ορισμένων θαλάσσιων ζωνών κατάληψης από τα εξυπηρετούμενα σκάφη του λιμένα σ’ ένα νησί που αποτελεί brand name!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Σύντομα το έργο της αντιμετώπισης των καθιζήσεων στην χερσαία ζώνη του λιμανιού της Ύδρας

Quote

Στην αποσφράγιση των προσφορών για την υλοποίηση του έργου της αντιμετώπισης καθιζήσεων στην χερσαία ζώνη λιμένα Ύδρας, προχώρησε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου η προβλεπόμενη από το Νόμο Επιτροπή Διαγωνισμού.

Άλλο ένα μικρό αλλά αναγκαίο εδώ και πολλά χρόνια έργο συνολικού προϋπολογισμού 100.000 Ευρώ παίρνει τον δρόμο της υλοποίησής του.
Αυτό το διάστημα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας ύστερα από σχετικές δημοπρατήσεις προωθεί την υλοποίηση έργων που ξεπερνούν το 1.220.000 Ευρώ (Επισκευή Εξωτερικού Λιμενοβραχίονα, 760.000 Ευρώ, Επισκευή εσωτερικού Λιμενοβραχίονα 267.000 Ευρώ και 200.000 Ευρώ για την αντιμετώπιση των καθιζήσεων με την πρώτη φάση να έχει ολοκληρωθεί (Άγαλμα Κουντουριώτη)!

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης έσπευσε να συγχαρεί τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (ΔΛΤΥ) και Αντιδήμαρχο Ύδρας Μπελεγρή Ιωάννη και όλα τα μέλη του ΔΣ του ΔΛΤΥ για την προώθηση όλων αυτών των εδώ και πολλά χρόνια αναγκαίων έργων για την Ύδρα!

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...