Jump to content
Shipfriends

Δελτίο Αυλίδας - Χαλκίδας


Recommended Posts

Στα ναυπηγεια της Αυλιδας εχουμε.

Στη μια δεξαμενη τη θεση του OCEAN COUNTESS που ειναι δεμενο ακριβως διπλα ,εχει παρει το bulk carrier SPYROS B.Στην αλλη δεξαμενη ειναι η θαλημηγος PRICE ABDULAZIZ ενω απο τη μεσα μερια του ντοκου χωρις να φαινεται και πολυ καλα βρισκεται το ELLI T.Λιγο πιο περα ειναι ενα το τανκερακι HAMILTON-I σε οχι και πολυ καλη κατασταση.Στην Αυλιδα βρισκονται ακομα παρεουλα τα ρυμουλκα ανοιχτης θαλασσης ANTEOS,ΑΣΤΡΕΑ και ATALANTI της ιδιας εταιρειας

Δεμενο απεναντι ειναι το DREAM.

Στην Αυλιδα χτιζεται επισεις και ενα μικρο ρυμουλκο

post-15-128326993306_thumb.jpg

post-15-128326993309_thumb.jpg

post-15-128326993311_thumb.jpg

post-15-128326993313_thumb.jpg

post-15-128326993315_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τα ANTEOS και ATALANTI παραμένουν ενώ την έκανε το ASTREA. ΕLLI T, DREAM και PRINCE ABDULAZIZ στην αυτή θέση. Το ΗΑΜΙLTON-I κοσμεί την Αυλίδα εδώ και αρκετά χρόνια. Δίπλα στις δεξαμενές, πίσω από τα παραπάνω ρυμουλκά βρίσκεται το general cargo ship RHEA το οποίο μας έχει επισκεφτεί στο παρελθόν με διάφορα ονόματα όπως GEORGINA P και AIMI. Επίσης δίπλα στο ΕLLI T είναι δεμένο και το ΟCEAN MAJESTY. Και τέλος για να λύσουμε κάθε απορία σχετικά με τα υδροπτέρυγα που έχουν βγει στη στεριά, όπως τα κοιτάμε από αριστερά προς τα δεξιά είναι τα: SAMOS FLYING DOLPHIN I, HYDROPTERIGO I, AEGINA FLYING III, AEGINA FLYING II και AEGINA FLYING IV. Τέλος φουνταρισμένο στον Φάρο Αυλίδας περιμένοντας τη σειρά του, το general cargo WEST VOORNE.

Link to comment
Share on other sites

Τα ANTEOS και ATALANTI παραμένουν ενώ την έκανε το ASTREA.

Αμ δε! Εκεί είναι ακόμα και το ASTREA και πλέον τα τρία ομόσταυλα βρίσκονται δεμένα το ένα δίπλα στο άλλο.

Το ΗΑΜΙLTON-I κοσμεί την Αυλίδα εδώ και αρκετά χρόνια.

Το HAMILTON-I βρίσκεται εκεί από τον Γενάρη του 1999!!!!!

Κατά τα άλλα όλα είναι όπως τα αφήσαμε απλά στην παρέα προστέθηκε την Πέμπτη το ζωάδικο ZAHER V που την Παρασκευή ανέβηκε δεξαμενή. Μας είχε επισκεφτεί και παλιότερα για δεξαμενισμό στου Βασιλειάδη αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το τρωκτικό:

Τουρκικό φορτηγό πλοίο, με 10 αλλοδαπούς πλήρωμα, προσάραξε στα αβαθή στην Αυλίδα Χαλκίδας.

Στο ΑΙS φαίνεται κοντά στην ακτή το πλοίο DURSUN CEVAHIR.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Στις δεξαμενές τα JOH GORTHON και PANAGIA PAROU.

Δίπλα από τις δεξαμενές βρίσκονται τα απαστράπτοντα ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ και FOREST HILL που είχε έρθει από τη ντάνα στη Δραπετσώνα και από κει στην Αυλίδα.

Στη ράδα το ψυγείο KASHIMA BAY.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Το OCEAN MAJESTY στην Αυλίδα με κατεβασμένες τις λέμβους, πίσω του απαστράπτον το φορτηγό ψυγείο CHAITEN, στη δεξαμενή το Bulk carrier GREEN ARROW, ανάμεσα στις δεξαμενές το Ρ/Κ ARGO I όπως επίσης και το ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ που φαίνεται να οδεύει προς την ολοκλήρωση των εργασιών. Πίσω του το μικρό Ρ/Κ BENGHAZI και δίπλα ο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ. Δεξιά από τις δεξαμενές τα ψυγεία KOALA BAY και IZUMO BAY.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Προσαραξη δεξαμενοπλοιου

Ενημερώθηκε, χθες στις 22.34, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, από τον Πλοίαρχο του Δ/Ξ «ΜΠΛΟΥ ΙΡΙΣ» Ν.Π. 11751, σχετικά με την προσάραξη του εν λόγω πλοίου σε αμμώδη αβαθή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή διαύλου Χαλκίδας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Λάρυμνα, με φορτίο 1296,6 μετρικούς τόνους FUEL OIL (6300 lt DIESEL OIL-1000 lt λιπαντικά) και με πλήρωμα εννέα ημεδαπούς, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα, στο σημείο έσπευσαν πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, καθώς και το Ρ/Κ ‘’ΕΥΡΙΠΟΣ ΙΙΙ’’ Ν.Χ. 41, προς παροχή τυχόν απαιτηθείσας συνδρομής.

Μετά τον υποβρύχιο έλεγχο, από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε ότι το Δ/Ξ έχει επικαθίσει με την πρωραία πλευρά κατά μήκος 10 περίπου μέτρων, η πρυμναία πλευρά ως και η προπέλα επιπλέουν και βρίσκονται σε ύψος 1,5 περίπου μέτρα από το βυθό, ενώ δεν προκλήθηκε ρήγμα ή εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Δ/Ξ μέχρι επιθεωρήσεως και διαπίστωσης της αξιοπλοΐας του.

http://tidis.yen.gr/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
  • 3 months later...

Χτες στην Αυλιδα εκτος απο τα ΠΑΝΟΡΑΜΑ και ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΑΚΗΣ ειχαμε

Το ψυγειο TROPICAL REEFER παρεα με τα CAPRICORN και CENTAURUS.Μπροστα απο αυτα ηταν ρυμουλκα των ναυπηγειων ΧΑΛΚΙΣ I και ΧΑΛΚΙΣ ΙΙ ενω παραδιπλα ηταν αλλο ενα ψυγειο το PISANG

Στο χωρο των τσιμεντων υπηρχε ακομα το Βολιωτικο ΙΟΛΚΟΣ ΙΙ ενω στην ιδια κατασταση βρισκεται η ντανα με τα δελφινια και με τα SARONIC ROUND,HYDRA CAT κλπ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 5 weeks later...

στα ναυπηγεία της Αυλίδας (και ουχί της Χαλκίδας ;) )

Εξαρτάται πως το βλέπεις ΣΕΙΡΙΕ. Αν το δεις με καθαρά γεωγραφικούς παράγοντες προφανώς και είναι ναυπηγεία Αυλίδας ή ακόμα καλύτερα τα ναυπηγεία στην Αυλίδα. Το όνομά τους όμως είναι Chalkis Shipyards. Για την ιστορία και αν θυμάμαι καλά αυτό είναι το δεύτερο όνομα των ναυπηγείων μιας και έχω την εντύπωση πως πριν τις αλλαγές στα ιδιοκτησιακά τους του είχαν το όνομα Avlis Shipyards.

Link to comment
Share on other sites

Eφόσον λοιπόν το όνομα των ναυπηγείων είναι Chalkis Shipyards, το σωστό όταν αναφερόμαστε σε αυτά, είναι ή το "ναυπηγεία της Αυλίδας" ή το "ναυπηγεία Χαλκίς της Αυλίδας" αν θέλουμε να συμπεριλάβουμε και την ονομασία τους, πάντως σίγουρα όχι το "ναυπηγεία της Χαλκίδας". :)

Ως άλλα παραδείγματα μπορώ να αναφέρω τα "Ναυπηγεία Μακεδονίας" που βρίσκονται στην Καλαμαριά και όχι (γενικώς) στην Μακεδονία, τα "Ναυπηγεία Κουρή" που βρίσκονται στην Αμαλιάπολη Μαγνησίας και που πολλές φορές έχω δει να αναφέρονται ως "Ναυπηγεία .....Βόλου", τα "Ναυπηγεία Σαλαμίνας" που βρίσκονται βέβαια στα Αμπελάκια Σαλαμίνας και όχι στην Σαλαμίνα (γενικώς και αορίστως).

Και τέλος, αν υποθέσουμε ότι στο Πέραμα υπήρχε κάποιο ναυπηγείο με την επωνυμία Piraeus Shipyards, πως θα το αναφέραμε ??? Ως "ναυπηγείο του Πειραιά" ή ως "ναυπηγείο Πειραιάς του Περάματος" ή ακόμα και σκέτο "ναυπηγείο του Περάματος" στην περίπτωση που δεν γνωρίζαμε την επωνυμία του ???

Link to comment
Share on other sites

Και τα ναυπηγεία στη Σύρο, Neorion λέγονται αλλά έχει επικρατήσει να λέμε ότι ένα βαπόρι πήγε στο Νεώριο και όχι στα ναυπηγεία της Σύρου.

Εν πάσει περιπτώσει, δεν κατάλαβα το όλο πνεύμα. :( Έκανα ένα ποστ απλά για να πω ότι τα εν λόγω ναυπηγεία έχουν αλλάξει επωνυμία κατά το παρελθόν. Το quote ήταν καθαρά επειδή το πήρα σαν αφορμή από άλλο thread και όχι για να παραδώσω μαθήματα ελληνικής γραμματικής ή γεωγραφίας.

Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί το πήρες έτσι..... Ίσα ίσα, που σε ευχαριστώ κιόλας για την πληροφόρηση σχετικά με την επωνυμία των ναυπηγείων της Αυλίδας, δεν την ήξερα.

Απλά συνέχισα την κουβέντα (συζήτηση άλλωστε δεν κάνουμε εδώ ???) χωρίς καμμία πρόθεση να σε αμφισβητήσω και ούτε πολύ περισσότερο να σε προσβάλω. Δηλαδή θα πρέπει σε κάθε τι που λέμε να βάζουμε δίπλα και γελαστή φατσούλα για να καταλάβει ο άλλος ότι το λέμε με καλή πρόθεση ???

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την αντίδραση σου. Απλά είπα την άποψη μου επάνω στο θέμα. Αφορμές ψάχνουμε για να τσακωνόμαστε ?????

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι μπερδευτήκαμε χωρίς λόγο, καθώς τα πράγματα είναι απλά και υπάρχει επίσημη πηγή πληροφόρησης. Η ονομασία των ναυπηγείων από ιδρύσεως είναι Ναυπηγεία Χαλκίδας (CHALKIS -επί Καρρά KHALKIS- SHIPYARDS), πλην της δεκαετίας που ήταν μισθωμένα στα Ναυπηγεία Αυλίδας Α.Ε του Λελάκη. Και τα οποία βρίσκονται «εγκατεστημένα στην Αυλίδα (κοντά στην Χαλκίδα)».

Συνεπώς, κατά την γνώμη μου, το ορθόν είναι να αναφερόμαστε στα «Ναυπηγεία Χαλκίδας στην Αυλίδα». Από την στιγμή όμως που τα Ναυπηγεία Χαλκίδας δεν έχουν άλλες εγκαταστάσεις πλην αυτών της Αυλίδας..και στην Αυλίδα δεν υπάρχουν άλλα ναυπηγεία πλην των Ναυπηγείων Χαλκίδας…όπως και να το πούμε η ουσία είναι ίδια. Μιλάμε για ένα και το αυτό ναυπηγείο.

Link to comment
Share on other sites

Μαζί με το ROYAL IRIS που βρίσκεται πλαγιοδετημένο στην προβλήτα δεξιά από τη δεξαμενή 2, στα ναυπηγεία βρίσκεται και το GOLDEN IRIS στα δεξιά της δεξαμενής 1. Τα ψυγεία TROPICAL REEFER και CAPRICORN συνεχίζουν να παραμένουν δεμένα αριστερά από τη δεξαμενή 1 και στην πρύμη τους το Ρ/Κ ANTEOS. To general cargo GOLDEN DREAM προσέθεσε στο όνομά του τον λατινικό Ι και έγινε GOLDEN DREAM I αλλάζοντας σημαία από Παρτογαλίας σε Παναμά. Βρίσκεται δεμένο πίσω από το ROYAL IRIS και έχει συμπληρώσει αισίως 9+ μήνες στα ναυπηγεία. Δεξιά από την προβλήτα παροπλισμένα τα ψυγεία PISANG, IZUMO BAY, KASHIMA BAY και DONA LIBRA ενώ κάθετα σε αυτά, μαζί με το φάντασμα του HAMILTON I βρίσκονται ντανιασμένα το OCEAN MAJESTY και το general cargo EFTIHIA.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

To ψυγείο KASHIMA BAY έχει μεθορμίσει αριστερά από τη δεξαμενή 1 και στην πλώρη του τα ρ/κ ANTEOS και ATALANTI. Tο b/c LION είναι πάνω στη δεξαμενή 1 ενώ στην άλλη έχει ανέβει το ψυγείο DONA LIBRA. Aνάμεσα στις δύο δεξαμενές βρίσκεται το ψυγείο YASAKA BAY. To OCEAN MAJESTY έχει μεθορμίσει δεξιά της δεξαμενής 2 και πρύμα του βρίσκεται το general cargo LEONIDAS K που κατέφτασε από τον αστακό. Eκεί επίσης βρίσκονται δεμένα δίπλα δίπλα το GOLDEN IRIS και το ROYAL IRIS. Kάθετα σε αυτά βρίσκεται το HAMILTON I (βεβαίως βεβαίως) και μαζί του ντανιασμένα το ψυγείο TROPICAL REEFER μαζί με το GOLDEN DREAM I.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

KASHIMA BAY, ANTEOS και ATALANTI παραμένουν στις θέσεις τους ενώ έχει μπει στην παρέα τους και το b/c GEORGE. Στη δεξαμενή 1 το b/c ARGYROULA ενώ καλοπίζονται τα BLUEWING και το chamical tanker SEA DWELLER. Τα κρουαζιέρόπλοια GOLDEN IRIS και ROYAL IRIS παραμένουν στις θέσεις. Επίσης στη θέση του το HAMILTON I μαζί με το TROPICAL REEFER και το ΟCEAN MAJESTY ενώ ανάμεσά τους έχει "μπει σφίνα" το b/c ARTEMIS. Τέλος το SAMOS FLYING DOLPHIN I ντανιάστηκε μαζί με τα SARONIC ROUND και τη λοιπή παρέα ενώ στο DREAM φαίνεται πως οι εργασίες προχωρούν.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ΑΝΤΕOS, ATALANTI και KASHIMA BAY τα γνωστά. Στο δεξαμενή 1 η θαλαμιγός PRINCE ABDULAZIZ ενώ στη δεξαμενή 2 το ASTREA. Στα δεξιά της το OCEAN MAJESTY στην πρύμη του οποίου βρίσκοντα τα γνωστά μας ΕΚΟ 3 και ΖΕΦΥΡΟΣ. Δίπλα τους το ROYAL IRIS ενώ HAMILTON I και TROPICAL REEFER παραμένουν βεβαίως βεβαίως στη θέση τους. Ανοιχτά των ναυπηγείων φουνταρισμένα τα general cargo ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΑΚΗΣ και MPP ARROW.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Τζούφια πράμματα! Οι δεξαμενές άδειες, παροπλισμένα τα ψυγεία TROPICAL REEFER και CHILEAN REEFER και το HAMILTON-I (βεβαίως βεβαίως). Στην παρέα προστέθηκε και το OCEAN MAJESTY ενώ δίπλα του βρίσκεται ένα εξάμβλωμα της ναυπηγικής τέχνης, το FUTURA CARRIER. Να προσθέσουμε ότι οι εργασίες μετασκευής του DREAM βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...