Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

@Nikos_Chania η τωρινη διοικηση της hsw, ειναι στο περιθωριο των εξελιξεων. μονο πολυ λιγοι ηξεραν ως χτες, οτι υπαρχει συμφωνια Πειραιως/Attica/Grimaldi.

@everybody:P:wub: να παρακαλεσω τα υπολοιπα για την εξαγορα και τον νεο χαρτη, στο topic της εξαγορας (τα σιγουρα) και στον κουτσομπολη τα υπολοιπα. ας αποφευγουμε αυτες τις κουβεντες, στα θεματα των πλοιων και των γραμμων

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ταξίδι με το πλοίο και αυτό το καλοκαίρι από Σαντορίνη για Ηράκλειο και με μεγάλη ευχαρίστηση μάλιστα. Δεν έχω επί της ουσίας να προσθέσω κάτι σε αυτά που είπα πέρυσι. Το πλοίο για μένα είναι μακράαααν του δευτέρου το καλύτερο ταχύπλοο στην Ελλάδα κι ελπίζω να μείνει σε ελληνικά νερά. Βέβαια, 69 ευρώ για το Σαντορίνη - Ηράκλειο δεν είναι καθόλου λίγα χρήματα αλλά τέλος πάντων τουλάχιστον απολαμβάνεις ένα πολύ καλό πλοίο. Μένει να δούμε αν η έλευση των συμβατικών με φτηνό εισιτήριο, θα έχει επίπτωση στη δημοφιλία του.

 

Μια από ψηλά στη Σαντορίνη κατά τη διάρκεια της ημέρας, και μια από ψηλά στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ελπίζω κοντά μας και του χρόνου.

Link to comment
Share on other sites

Να θυμηθούμε το Highspeed 5 το τελευταίο καλοκαίρι με αυτό το όνομα πριν τη καταστροφή του από τη πυρκαγιά το χειμώνα του 2015. Το Highspeed 5 αφίχθη στο λιμάνι της Σαντορίνης όπου συναντήθηκε με το Golden Blaze που αναχωρούσε, έτσι ώστε να αφήσει τη θέση του στο Highspeed 5. Το Highpeed 5 έκανε δεξιά στροφή για τη θέση στο Κατσουνι με αποτέλεσμα να γυρίσει σε απόσταση αναπνοής από τη προβλήτα και σε λιγότερο από 4 λεπτά. Το Highspeed 5 αναχώρησε για τη συνέχιση του δρομολογίου και συναντήθηκε με το Highspeed 6.

Link to comment
Share on other sites

Λόγω των έργων στη προβλήτα που δένουν οι Μινωικές, είδαμε φέτος το χυμένα το Highspeed 7 να μετακινείται πιο πλώρα και να είναι πλαγιοδετημένο με κλειστό το καταπέλτη και να κοιτάζει η πλώρη το Blue Horizon και η πρύμη του το Φαιστός Παλλάς.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Μετά από ένα σύντομο δοκιμαστικό το απόγευμα, το πλοίο έδεσε στην ακτη Τζελεπη, εκει που ήταν το Hellenic Highspeed, απ όπου θα ξεκινήσει την Μ. Πέμπτη για Ηράκλειο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kατά τη γνώμη μου δεν του ταιριάζει σε ένα ταχύπλοο τέτοιο όνομα. Καλό το Santorini (πχ.Jet- speed) αλλά όχι και palace.Όμως ότι πει ο κύριος Γκριμάλντι...

Link to comment
Share on other sites

Τα πιο πολλα απο αυτα τα συνθετικα ειναι καπαρωμενα απο τις αλλες εταιρειες ομως.Καλως 'η κακως οταν μπαινεις σε μια νεα αγορα πρεπει να μπεις με ονομα αναγνωρισιμο στο κοινο και το''palace''το χρησιμοποιουν οι Μινωικες κοντα 2 δεκαετιες τωρα.Αλλωστε και το ιδιο το πλοιο ειναι απο τα πλεον πολυτελη ταχυπλοα που εχουμε στο Αιγαιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το high-speed 7 φεύγοντας από την Πάρο με προορισμό την Ιο από την παραλια Σιφναικο της Αντιπαρου. (Τραβηγμένη μ κινητό)

received_10215688034209127.jpeg

Edited by basilis89
Link to comment
Share on other sites

Το Hs7 πάντως μετά την μετασκευή του σαν να έχει χάσει τη ταχύτητα που είχε. Ειδικά φέτος κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τα 38-40 που ήταν κάποτε σταθερά επί HS5. Nα φταίει άραγε το επιπλέον βάρος ή κάτι άλλο στο μηχανικό κομμάτι?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...