Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 836
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δεν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο χρονικο πλανο με το οποιο γινονται τα ΣΑΣ;

Ποιος απόφασιζει και με ποιο κριτηριο το ποτε θα γινει η συνεδριαση;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σύμφωνα με τον γνωστό μας νόμο 2932/2001: (παρ. 3 άρθρο 9)

Quote

Άρθρο ένατο

Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

3. Το Σ.Α.Σ. συγκαλείται από τον Πρόεδρό του και γνωμοδοτεί για τα θέματα αρμοδιότητάς του σύμφωνα με το νόμο αυτόν. Το Σ.Α.Σ. συνεδριάζει τουλάχιστον έξι (6) φορές στη διάρκεια του έτους. Η απόφαση του Υπουργού για την αποδοχή ή μη της γνώμης του Σ.Α.Σ. εκδίδεται εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία συνεδρίασης αυτού. Ο Υπουργός δύναται να ζητήσει τη γνώμη του Σ.Α.Σ. για οποιοδήποτε ζήτημα εμπίπτει στις αρμοδιότητες του οργάνου αυτού ή εν γένει συνδέεται με την εφαρμογή του ν. 2932/2001, όπως ισχύει.

Άρα κανείς δεν δεσμεύει το πότε, αλλά τουλάχιστον 6 φορές ετησίως!

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Patmios said:

Θα μπει ο Απρίλης και τα πλάνα κρατήσεων για έκδοση εισιτηρίων της Dodekanisos Seaways δεν θα έχουν ανοίξει ακόμη. Όπως επίσης και του Νήσσος Ρόδος... Αεροδρόμιο η Πάτμος δεν διαθέτει...Κάθε μέρα που περνά χάνονται εκατοντάδες δυνητικοί επισκέπτες διότι δεν βρίσκουν εναλλακτικό μέσο πέραν της Blue Star. Τι θα γίνει κύριοι? ΣΑΣ θα κάνετε? Ή να ανέβω στο Υπουργείο να κάνω κατάληψη και νηστεία μέχρι να τελειώσει το 40μερο?

Ι.Κ

 

On 13/2/2018 at 12:58 PM, MILTIADIS said:

Φανταζομαι πως αν το δουμε να συμβαινει θα μιλαμε για 3 πρωινες αναχωρησεις απο Πειραια τη βδομαδα οποτε θα μπορουσε για τους επιβατες της γραμμης του Ηρακλειου να λειτουργησει και σαν ημερησιο.

 

On 27/2/2018 at 12:28 PM, Petros P said:

Καποιος δεν αφήνει να γινει το ΣΑΣ αναρωτιέμαι ;; :lol:

 

Η κατάσταση με το Σ.Α.Σ. έχει γίνει κουραστική σε κάποια σημεία. Και μπορεί το μείζον ζήτημα να είναι οι φαντάροι μας απέναντι, αλλά το υπουργείο κουρουμπλή μπορει να κανει συνεδρίαση. Η τουριστική περίοδος και η βασική πηγή εσόδων της χωρας ειναι στον αέρα.

Εκτος κι αν τσακωνονται για το που θα γινει η συνεδρίαση, και δεν βολεύουν τα πέρα δώθε ΝΜΔ-Χαλκίδα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 2/27/2018 at 12:28 PM, Petros P said:

Καποιος δεν αφήνει να γινει το ΣΑΣ αναρωτιέμαι ;; :lol:

 

On 3/7/2018 at 4:16 PM, Petros P said:

E κατα το Μάιο καλα θα είναι :lol:

Quote

kalamatianos and golden star Ferries said :P

Στις 6 Μαρτίου, σας τηλεφωνήσαμε για να ζητήσουμε συνάντηση και μας παραπέμψατε να μιλήσουμε με τον Γενικό Γραμματέα κ. Καλαματιανό, όπως και πράξαμε την 7 Μαρτίου. Του αναφέραμε το ΕΠΕΙΓΟΝ θέμα δρομολόγησης των δύο ταχύπλοων επιβατικών πλοίων και μας απάντησε ότι θα σας ενημερώσει ανάλογα, οπότε περιμένουμε συνάντηση και μαζί σας.

Σε ερώτηση μας πότε θα ορισθεί η επόμενη συνεδρίαση του ΣΑΣ, μας απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το διότι δεν έχει ορισθεί η σύνθεση του επόμενου ΣΑΣ, επειδή όπως μάς ανέφερε η θητεία του ορισθέντος το 2016 έληξε.

Ερωτάμε: Κατ΄αρχάς, γιατί πρέπει να ορισθεί νέα σύνθεση του ΣΑΣ όταν η θητεία των μελών του υπάρχοντος συμβουλίου λήγει τον Απρίλιο 2018. Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει θέμα συγκρότησης νέου συμβουλίου, σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που ζει από την τουρισμό και τη ναυτιλία δεν θα έπρεπε κύριε Υπουργέ, να έχετε ήδη επιμεληθεί για τη συγκρότηση του Συμβουλίου και έχουμε 9 Μαρτίου και ακόμη δεν γνωρίζουμε τα μέλη του νέου ΣΑΣ; Πού οφείλεται αυτή καθυστέρηση ;

Κανένα νέο? Μετά το Πάσχα να υποθέσω?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η σεζόν ξεκίνησε, οι εταιρείες ξεχύθηκαν, και το υπουργείο κρατά σιγή ιχθύος. Και πως να μην το πράττει άλλωστε, όταν ενδεχομένως τα συμφέροντά του είναι να μην κάνει ΣΑΣ πριν από....την λήξη της περιόδου, να είναι ευχαριστημένοι οι φίλοι κι οι γνωστοί.

On 27/3/2018 at 9:16 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Μπορεί και μετά το καλοκαίρι:ph34r:!!! Προλαβαίνουν να κάνουν 6 ΣΑΣ από το Αύγουστο και μετά μέχρι το τέλος του χρόνου!!

και δένει άλλωστε, ότι μπορεί να κάνουν τα κατ ελάχιστον 6 συμβούλια απ τον Αύγουστο και μετά. Τώρα τι θα συζητάνε μήνα παρά μήνα, μην ρωτήσετε. Έχει καλό καφέ στα οβαλ τραπέζια κι αυτό μετράει. :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι το τέλος Απριλίου λίγο δύσκολο μιας και φτάσαμε ήδη στο τρίτο δεκαήμερο...

59 minutes ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Υπολογίζω ότι θα ξεκινήσει πριν το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος, εάν δεν προκύψουν εκπλήξεις από ανώτερες δυνάμεις!!! 

Δεδομένου οτι του Αγίου Πνεύματος πέφτει 28/5, πρέπει να γίνει Σ.Α.Σ. το πρώτο μισό του Μάη..

Αλλά αυτή η βουβαμάρα και η απροθυμία να συγκληθεί συνεδρίαση... σπάει νεύρα...

Link to comment
Share on other sites

Δευτέρα να γίνει η πρόσκληση,Πέμπτη -Παρασκευή να δημοσιευτουν το τι ζητανε..να γινει 30 η 2 Μαη προλαβαινουν ... λέμε τώρα. :P 

Link to comment
Share on other sites

Το cyclades24 μιλάει για ΣΑΣ το πρώτο 15ημερο του Μάη, αλλά μιας και έγινε το πρωτο βήμα με την οριστικοποίηση των θεμάτων, θα έχουμε συντομα και ημερομηνια.

Edited by Nikos_Chania
link
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θα θέματα έχουν οριστικοποιηθεί εδώ και 10 ημέρες και ακόμη δεν έχουν βγάλει πρόσκληση για το πότε θα γίνει το ΣΑΣ, ποιος ο λόγος να κλείσουν την ημερήσια διάταξη τόσο επείγον και βιαστικά αφού δεν έχουν ακόμα αποφασίσει να κάνουν ΣΑΣ, δηλαδή αν γίνει σε 10 μέρες απο σήμερα θα συζητηθούν θέματα που έχουν "κλείσει" πριν 20 μέρες; 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα. Ίσως να περιμένουν τις αλλαγές που θα προκύψουν από την εξαγορά. Ίσως πάντα, χωρίς να ξέρω κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...