Jump to content
Shipfriends

Μεταφορά επικίνδυνων φορτίων.


Recommended Posts

Σεμινάριο με θέμα “Handling and Transport of Dangerous Goods” ανακοίνωσε η Ακαδημία του Germanisher Lloyd στην Ελλάδα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ακαδημίας, στον Πειραιά, με εισηγητή τον Captain Markus Mueller, επιθεωρητή Ναυτιλίας και Διακινούμενου Φορτίου, Λέκτορα Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βρέμης.

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι το περιεχόμενο των κανονισμών που διέπουν το χειρισμό και τη μεταφορά επικίνδυνων φορτίων καθώς και η εφαρμογή τους σε συνάρτηση με τους εθνικούς κανονισμούς.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε προσωπικό ναυτιλιακών εταιρειών, φορτωτές, PSC, προσωπικό λιμένων και τελωνείων κλπ.

Εγγραφές στο σεμινάριο θα πραγματοποιούνται μέχρι και την 5η Οκτωβρίου 2009.

Πηγή : theseanation.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...
Quote

Ο κύριος Λεφάκης αναπτύσσει τις τελευταίες ώρες μία πρωτοβουλία προκειμένου να γίνει εφικτή η αποκομιδή και η μεταφορά των τόνων σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στην Αίγινα. Πιο συγκεκριμένα και μετά από επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη, έκανε γνωστή την πρόθεση του ιδίου αλλά και της κοινοπραξίας, να διαθέσει δωρεάν ένα οχηματαγωγό πλοίο προκειμένου να μεταφερθούν οι τόνοι των απορριμάτων που έχουν συγκεντρωθεί στην Αίγινα. Επίσης, κάλεσε τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. φορτηγών στην Αίγινα να διαθέσουν τα οχήματά τους για την αποκομιδή, καθώς όπως είπε με τα μέσα που έχει ο δήμος αυτή τη στιγμή είναι αδύνατη, λόγω του όγκου των νέων απορριμάτων που απορρίπτονται καθημερινά.

 

Να κάνω μια αφελή ίσως ερώτηση: Απορριματοφόρα γεμάτα με σκουπίδια και φορτηγά γεμάτα με σκουπίδια, "φορτίο" εύφλεκτο ειδικά με τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στην Ελλάδα, μπορούν όντως να μεταφέρουν τα ΕΓ/ΟΓ?

 

Link to comment
Share on other sites

Όταν είναι δρομολόγια με επιβάτες νομιζω ότι μπορούν μέχρι δύο φορτηγά. Εάν είναι δρομολόγιο μόνο για αυτά μπορούν όσα θέλουν. Εξάλλου όλα τα πλοία της κοινοπραξίας μπορούν να κάνουν δρομολόγια καυσίμων και πιο ειδικά το Απόλλων Ελλάς και το Ποσειδών Ελλάς μπορούν να μεταφέρουν φιάλες υγραερίου που τα άλλα δύο δεν μπορούν. 

Link to comment
Share on other sites

Το Απόλλων Ελλάς και το Ποσειδών Ελλάς έχουν αντιεκρηκτικά φώτα στο γκαράζ σε αντίθεση με τα αλλά που δεν έχουν και για αυτό δεν μεταφέρουν μπουκάλες όταν κάνουν δρομολόγιο καύσιμων (σπάνια κάνουν αυτά)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...