Jump to content
Shipfriends

Ποντοπόρος. Νέα, Κινήσεις, Απορίες κλπ.


Recommended Posts

  • 2 months later...

Η είδηση της ημέρας για απαγωγή ναυτικών, μεταξύ αυτών και Έλληνα:

 

https://www.naftemporiki.gr/maritime/1587806/thriler-me-tin-kataggelia-gia-arpagi-trion-naytikon-ellinikis-etaireias-sti-smyrni/

 

Quote

Μια ιστορία θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, και αφορά την αρπαγή τριών ναυτικών, ενός Έλληνα μηχανικού και δύο Φιλιππινέζων  που βρίσκονταν σε δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι της Σμύρνης.

Η ιστορία ξεκινά στα τέλη του προηγούμενου μήνα, όταν η πλοιοκτήτρια εταιρεία ξεκίνησε διαπραγματεύσεις, και προσυμφώνησε την πώλησή του σε ελληνικών συμφερόντων εταιρεία.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, το πλοίο ήταν στην Αίγυπτο, όταν ανέβηκε η ομάδα των ναυτικών της ελληνικής ναυτιλιακής να το επιθεωρήσουν, όπως γίνεται κάθε φορά σε αγοραπωλησίες πλοίων.

Η συμφωνία έκλεισε και το δεξαμενόπλοιο έβαλε ρότα για το λιμάνι της Σμύρνης στη Τουρκία προκειμένου να υπογραφεί η τελική συμφωνία και να ¨αλλάξει χέρια».

Και εκεί ξεκινάει το θρίλερ για τους τρεις ναυτικούς της ελληνικής εταιρείας. Στο λιμάνι της Σμύρνης, αναφέρουν οι πληροφορίες, έρχεται κατασχετήριο για το δεξαμενόπλοιο, το οποίο είχε οφειλές ύψους 1 εκατ. δολαρίων προς τρίτους (όχι τους αγοραστές).

Ακολουθεί και δεύτερη ανεπάντεχη, για τον έλληνα ά μηχανικό και τους δύο Φιλιππινέζους,  εξέλιξη αφού στο πλοίο ανακοινώνεται ότι βρίσκεται στην black list, για ζητήματα αξιοπλοίας.

Η αναζήτηση

Όπως επισημαίνουν στη «Ν’ πηγές από το Λιμενικό Σώμα από την πλευρά των ναυτικών της ελληνικής εταιρείας έχει καταγγελθεί ότι ο καπετάνιος,  δεν τους επιτρέπει να κατέβουν στο λιμάνι, με πλαστά έγγραφα τους ναυτολογεί, προκειμένου να έχει επαρκές σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, πλήρωμα, και τους κλείνει στις καμπίνες τους.

Παράλληλα με την αιτιολογία ότι θα μεταβεί σε γειτονικό αγγυροβόλιο, το πλοίο βάζει μπρος τις μηχανές. Αλλά προορισμός τους δεν είναι το αγκυροβόλιο. Μάλλον έχει βάλει πλώρη για να επιστρέψει στην Αίγυπτο ή τουλάχιστον να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ο πρώτος μηχανικός ειδοποίησε το ΕΚΣΕΔ

Στο σημείο αυτό ο Έλληνας πρώτος μηχανικός, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, καταφέρνει να ειδοποιήσει το Κέντρο Συντονισμού (ΕΚΣΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας. Η αντίδραση είναι άμεση αφού με παρέμβαση του υφυπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Παππά και του Αρχηγού του Λιμενικού Γ. Αλεξανδράκη ενημερώνεται η Εισαγγελία ενώ περιπολικό σκάφος του Λιμενικού ξεκινά την αναζήτηση του δεξαμενόπλοιου το οποίο και εντοπίζει νότια της Χίου.  Με υπόδειξη του πληρώματος του περιπολικού, το δεξαμενόπλοιο αλλάζει πορεία και κατευθύνεται στο λιμάνι της Χίου, όπου και βρίσκεται αγκυροβολημένο από σήμερα το πρωί.

Στη Χίο οι ναυτικοί – καλά στην υγεία τους

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα οι τρεις ναυτικοί της ελληνικής ναυτιλιακής αποβιβάστηκαν από το πλοίο και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ το Λιμενικό Σώμα έχει ξεκινήσει έρευνα για τον καταλογισμό ευθυνών. Πιο συγκεκριμένα γίνεται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Χίου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επειδή μελετάω την ENDEAVOR SHIPPING CO του κ. Τζανετατου και δεν έχω καταφέρει να βρώ πολλά πλοία , μήπως μπορει να με βοηθήσει κάποιος ; , Εγω διάβασα ότι είχε μερικά συμπλοιοκτησία με τον κ. Αγούδημο . 

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω πως εννοείς τα ποντοπόρα πλοία. Πλήν όμως δε νομίζω πως υφίσταται πια η Endeavor, ή για να είμαι πιιο σωστός δεν βλέπω να έχει κάποιο πλοίο στο δυναμικό της. Στο παρελθόν ίσως να είχαν κάποια συμπλοιοκτησία, δεν το αποκλείω. Στα ποντοπόρα είναι κάτι σύνηθες.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω είχαν παραπάνω από αυτά αλλά δεν έχω ιστορικό αρχείο για το ποιά και πόσα. Όπως και να έχει, δεν υπάρχει κάποιο database που να αναφέρει και το μετοχολόγιο του κάθε πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...