Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

To πλοιο εφτασε Βαθυ 3 περιπου....Το να μην κανει ανταποκριση το πελαγος το θεωρω λιγο κουρλο μιας και οι δυο εταιριες εχουν κατι κοινο....

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τελικά συνεχίζεται μάλλον μέχρι και αυτό το Σ/Κ η ανταπόκριση με το Ιόνιον Πέλαγος στο μεσημεριανό.

Επομένως έχουμε: 0700 από Βαθύ, 0830 από Σάμη, 1230 από Πάτρα, άφιξη Σάμη 1530 ονομαστικά και μετά οι επιβάτες για Θιάκι, σκαντζάρουν και περνάνε Πισαετό με το Ιόνιον Πέλαγος, αυτό επιστρέφει Σάμη κουβαλώντας τους επιβάτες από Θιάκι, φορτώνει το Επτάνησος και φεύγει. Τι ώρα; Θα σας γελάσω.... Επομένως ανάλογα είναι άγνωστες οι πραγματικές ώρες αναχώρησης από Πάτρα για Σάμη και Βαθύ με το βραδυνό.

@Mr_Zoo: Κάποιος ξενυχτούσε σε Μαπετ και Λάλα μου φαίνεται περιμένοντας το Επτάνησος!

:)

Link to comment
Share on other sites

μια λυση για να μην αργει το επτανησος θα ηταν να φευγει το πελαγος απο πισαετο στις 15.15 να πηγαινει τον κοσμο για το επτανησος σαμη και μετα να ξαναγυριζει πισαετο με τον κοσμο απο πατρα (συνδυαζοντας και το οποιο αλλο δρομολογιο εχει). με αυτον τον τροπο θα μπορει να φευγει το επτανησος 5 απο σαμη

YΓ: στο συστημα παντως εχει περασει αναχωρηση απο σαμη 17.30 και απο πατρα 21.00`

Link to comment
Share on other sites

πολυ φορτηγο παντως. αποψε το πλοιο εμεινε δεμενο σκαρτα 40 λεπτα. τα 10 ξεφορτωνε και στη συνεχεια φορτωνε, κυριως φορτηγα.

απο το πρακτορειο της πατρας εχουν βγαλει την ανακοινωση με τα εν ισχυι δρομολογια. το site της εταιρειας δειχνει τα καλοκαιρινα δρομολογια προ της bowβλαβης, ενω στο openseas περνανε μερα μερα (αντι για προορισμο ιθακη βαθυ, εχει μια παυλα)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

καλοριζικα και τα νεα δρομολογια B)

αυτην την εβδομαδα συνεχιζεται το γνωστο τροπαριο. αναχωρηση απο σαμη 17.30 (για να περιμενει τους θιακους με το πελαγος και απο πατρα 21.00).

απο την επομενη εβδομαδα 11/9 σε ισχυ τα νεα λαχταριστα δρομολογια:

καθε σαββατο δευτερα και τεταρτη μονο πρωινο. απο βαθυ στις 7, απο σαμη στις 08.30. αφιξη στην πατρα 11.30 και αναχωρηση κατα τα γνωστα στις 12.30 για σαμη βαθυ

καθε κυριακη τριτη πεμπτη παρασκευη, το πρωι απο τα νησια τα ιδια. απο πατρα αναχωρηση στις 12.30 μονο για σαμη, απο σαμη στις 16.00 για πατρα και απο πατρα 19.30 για σαμη βαθυ.

ουτε καν παρασκευες και κυριακες δεν υπαρχει μεσημεριανο... κονεξιο για θιακι (εκτος και αν στην πορεια υπαρξει καμια τροποποιηση των δρομολογιων του πελαγους.

τετοιο χουνερι στο θιακι εχει χρονια να γινει (νομιζω απο το χειμωνα 2002-2003 που η bs προσπαθουσε να εκβιασει να πηγαινει η μεσημεριανη προσεγγιση πισαετο).

στο θιακι και στα θιακα sites δεν πρεπει να το εχουν παρει πρεφα ακομη γιατι δεν ειδα να μιλα κανεις. δεν χρειαζεται να μιλουν αλλωστε. μια χαρα ειναι για τους κορνους :rolleyes: . καθε μερα στο βαθυ και καθολου πισαετος B)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

παρολο που δεν αναφερεται στο site της strintzis (οπως γινοταν τις πρωτες μερες μετα τη διακοπη των προσεγγισεων στον πισαετο), παρασκευες και κυριακες το πελαγος φευγει απο τον πισαετο στις 3 περιπου παει τον κοσμο σαμη για να σκαντζαρουν στο επτανησος και απο εκει παιρνει τους θιακους (επιβατες και ΙΧ) του επτανησος και τους πηγαινει πισαετο

ΥΓ: πολυς κοσμος δεν ξερει οτι το πλοιο φευγει στις 20.00 και οχι στις 20.30 οταν εχει βραδυνο και αρκετες φορες εχω δει στις 20.10-20.15 καμια παρεα ή κανα... ξεμπαρκο ΙΧ που να ψαχνει το πλοιο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

δυο εβδομαδες απομενουν μεχρι τον αιτηθεντα δεξαμενισμο του επτανησος και ακομη δεν ειναι ξεκαθαρο ουτε ποσο θα λειψει, ουτε αν θα αντικατασταθει

υπαρχουν φημες οτι μπορει για καποιο διαστημα η γραμμη να μην εξυπηρετειται

Link to comment
Share on other sites

ας μη βιαζομαστε παντως να "δρομολογησουμε" πλοιο της Ionian Ferries (χλωμο το κοβω) ή του Παναγιωτακη στη γραμμη. ακομη και να τους εχει περασει σαν σκεψη σιγουρα δεν εχουν παρει οριστικες αποφασεις.

μην ξεχναμε και κατι αλλο: η γραμμη δεν αφορα μονο την ιθακη (που δεν εχει και τοσο μεγαλη δυνατοτητα πιεσης) αλλα και την κεφαλονια (κυριως αυτην). μπορει να δουμε απο εκει καποια αντιδραση και δεν εννοω φραστικη, αλλα ουσιαστικη. σε περιπτωση που εκδηλωθει καποια πρωτοβουλια (στην πραξη και απο αξιοπιστα ατομα) πισευω οτι θα υπαρξει συνδρομη και απο το θιακι.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Συνδομη σιγουρα θα υπαρξει και απο το Θιακι,μιας και για μας η γραμη ειναι μοναδικη (δεν εχουμε αλλη επιλογη) σε αντιθεση μη την Κεφαλονια

Link to comment
Share on other sites

η τελευταια φημολογια εντος και εκτος web (βασιμη κατα τη γνωμη μου) μιλα για καλβο ή ιονις απο 01/11 ενα δρομολογιο τη μερα και στην πορεια βλεπουμε. οι ζακυνθινοι ειναι πολυ επιφυλακτικοι για το ποσο αποδοτικη μπορει να ειναι η γραμμη αυτες τις εποχες.

μια τετοια εξελιξη ειναι μεν θετικη γιατι δεν θα μεινει η γραμμη χωρις πλοιο, αλλα γυρνα τη γραμμη αρκετα χρονια, πισω απο αποψη χρονου ταξιδιου και απο ποιοτητα υπηρεσιων (ταξιδεμα κλπ)

ΥΓ: δεν αναφερω κατι ανακοινωσεις (για εξαναγκασμο των εφοπλιστων σε δρομολογηση πλοιων κλπ) γιατι ειναι εκτος πραγματικοτητας.

Link to comment
Share on other sites

αλλο ενα σεναριο απο το Ionian Press. εταιρεια με κεφαλαια απο μακη στριντζη και... οικογενεια λασκαριδη.

η αληθεια ειναι οτι αρκετα πριν την ημιεπισημη ανακοινωση της αναστολης λειτουργιας της strintzis ferries καποιοι εκ των υπολοιπων μετοχων εχουν κινηθει για να βρουν κεφαλαια ωστε να συνεχισει η λειτουργια του πλοιου υπο αλλη διαχειριση. δεν ειχαν ακουστει αυτα τα ονοματα. υπαρχει παντως μεγαλη αναταραχη στην κεφαλονια μπροστα στο ενδεχομενο να μονοπωληθουν ολες οι γραμμες απο τους ζακυνθινους.

οριστικη αποφαση παντως δεν εχει ληφθει ουτε απο αυτους αν και παραμενει ισχυρο το ενδεχομενο να καλυψουν τη γραμμη εστω προσωρινα

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

το ithacanews μιλα για σολωμο (εχουμε πλεον ακουσει τα παντα :rolleyes: ). αν τελικα ερθει ο σολωμος πιστευω οτι θα εχει μεσολαβησει πολυ παρασκηνιο.

επειδη οποια λυση και αν υπαρξει (ακομη και αν ειχε παραμεινει η strintzis) μιλαμε για ενα μονο δρομολογιο την ημερα, καλο θα ηταν να υπαρξει μια συννενοηση με την (οποια) εταιρεια ωστε τα δρομολογια παρασκευης και κυριακης να διευκολυνουν οσους θελουν να πανε σκ στα νησια ή να φυγουν σκ απο εκει

Link to comment
Share on other sites

με μια λιτη τροποποιηση δηλωσεων δρομολογησης, η κοινοπραξια μπαινει στην πατρα για την επομενη ακτοπλοϊκη σαιζον (5ο εκτος ημερησιας για μεθαυριο).

ανακληση δηλωσης δρομολογησης των Σ δεν υπαρχει

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι σημαίνει η μη ύπαρξη ανάκλησης δήλωσης δρομολόγησης του Στρίντζη; Μπορεί ο καθένας να αποδρομολογήσει τα πλοία του όποτε θέλει χωρίς κυρώσεις;

Link to comment
Share on other sites

αν ψαξεις θα δεις απαντησεις εδω. γενικως δεν υπαρχουν επιπτωσεις (το εχουμε συζητησει σε πολλες γραμμες) και στις ελαχιστες περιπτωσεις που υπαρχουν δηλωνεται "βλαβη".

οι στριντζαιοι τυπικοτατοι ειναι :rolleyes:. 31/10 ληγει το ακτοπλοϊκο ετος 31/10 σταματανε. τωρα που υπαρχει και επισημως ενδιαφερον απο αλλου θα καταθεσουν και την τελευταια στιγμη την ανακληση δρομολογησης

η γραμμη πατρα σαμη ιθακη δεν ειναι επιδοτουμενη ουτε αποκλειστικης δρομολογησης για να υπαρχουν οι στοιχειωδεις περιορισμοι στην αποδρομολογηση.

για την ωρα ας βολευτουμε ολοι με καλβο ή ιονις με ενα μονο δρομολογιο την ημερα (κατι που σβηνει την ιθακη απο προρισμο σαββατοκυριακου και φερνει τη γραμμη σε ωραρια του 1990) και ας κανουμε και το σταυρο μας.

Link to comment
Share on other sites

Καταθέτω προσωπικές εκτιμήσεις και όχι κάποια πληροφορία. Στην παρούσα φάση καμία εταιρεία δε νομίζω ότι θέλει να μπει στη γραμμή. Πάμε στη χαμηλή περίοδο κίνησης, ακόμα και για αυτή τη γραμμή. H Ionian Ferries μπαίνει για να καβατζώσει μια γραμμή - που μπορεί και να γλυκοκοίταζε στο παρελθόν - ίσως σε πρώτη φάση με ελάχιστο άνοιγμα (κάποιο οικονομικό πλοίο και ένα δρομολόγιο) και στη συνέχεια να δει τι θα κάνει, ανάλογα με την κίνηση αλλά και την εμπειρία στη διαχείριση της γραμμής, που θα αποκτήσει. Αν δε γίνει κάτι συγκλονιστικό, από την άνοιξη θα έχουμε οριστικό πλάνο του τι μέλλει γενέσθαι. Σε μια φάση που γενικά οι ακτοπλοϊκές είναι σε αναμονή για τις γενικότερες εξελίξεις, κανείς δε θέλει να ρισκάρει.

Είναι δεδομένη η υποβάθμιση της συγκοινωνιακής κάλυψης, όπως αναφέρει και ο Proud_Ionian, με πιθανότητα για σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό των νησιών (κυρίως της Ιθάκης), αν μέχρι το καλοκαίρι δεν επανέλθουμε σε επαρκή δρομολόγια από κατάλληλο πλοίο. Θέλω να πιστεύω ότι κάποιος θα μπει τελικά δυνατά στη γραμμή, γιατί έχει επαρκές μεταφορικό έργο, ακόμα και αυτήν την περίοδο. Χωρίς καθημερινά διπλά δρομολόγια το χειμώνα αλλά με διπλά σίγουρα το καλοκαίρι. Οψόμεθα!

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως με ένα δρομολόγιο την ημέρα η γραμμή θα είχε πολύ καλές πληρότητες.Με απόπλου πχ 19.00 από Πάτρα και 07.30 από Ιθάκη. Τί να πω? Η ακτοπλοία πάει ολοταχώς όπισθεν. Παρότι δεν έχω επαφή με Ιόνιο ελπίζω να ανοίξει σύντομα ξανά η γραμμή για το καλό των νησιών μας.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Proud.

Σκεφτείτε, 2012 και η Κεφαλλονιά θα έχει 3 μόνο ημερήσια δρομολόγια (δε μετρώ το Πέλαγος) και η Ιθάκη 1 ... Απίστευτο ...

Πάντως, τολμώ να πω και δέχομαι στοιχήματα επί τούτου, πως η γραμμή δε θα μείνει μακροπρόσθεσμα χωρίς Κεφαλλονίτικο/Θιακό πλοίο ;-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...