Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

10 hours ago, proud_ionian said:

Συγχωρέστε τα αυτιά μου.:unsure: Μπερδεματακι. Τυπικά την άγονη την έχει το Κεφ και το αντικαθιστά ο Κάλβος. Δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας.

Μέχρι 31.12 λέει, φαντάζομαι θα πάνε μέχρι τ'Αγιαννιού ως συνήθως. Μετά "ακινησία" (της γραμμής).

01/11/2023 - 31/12/2023 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΙΘΑΚΗ - ΣΑΜΗ - ΠΑΤΡΑ 07:40
ΣΑΜΗ - ΠΑΤΡΑ 08:30
ΠΑΤΡΑ - ΣΑΜΗ - ΙΘΑΚΗ 13:00
ΣΑΜΗ - ΙΘΑΚΗ 07:05, 16:45
ΙΘΑΚΗ - ΣΑΜΗ 07:40, 17:15
Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με ανάρτησή του στο fb, o Δήμαρχος Ιθάκης την επόμενη Τετάρτη 8.11, θα έχει συνάντηση - σύσκεψη με τον ΥΝΑΝΠ Στυλιανίδη (θα συμμετέχουν και άλλοι αξιωματούχοι του Δήμου και του Υπουργείου). Ανάμεσα στα αιτήματα που θα συζητηθούν, θα είναι και η μη διακοπή της γραμμής το χειμώνα (Γενάρης Φλεβάρς).

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, proud_ionian said:

Μέχρι 08.01 τα παραπάνω δρομολόγια. Η εταιρία έχει ανεβάσει δρομολόγια ως τις 31.10.2024:blink:, αλλά ας περιμένουμε να μπει το δίσεκτο έτος.

Εδώ μηδέν εις το πηλίκον. Μέχρι 31/12. Μετά... κλάιν.

Link to comment
Share on other sites

Λόγω της αυριανής κακοκαιρίας, ο Κάλβος απόψε, μετά την επιστροφή του στη Σάμη από Πισαετο, θα συνεχίσει για Πάτρα. Αναχώρηση από Σάμη 18.00. αύριο δεν έχει δρομολόγιο, Κυριακή βλέπουμε.

ΥΓ1: Η ανακοίνωση παίζει σε όλα τα κεφαλονιτικα sites.

ΥΓ2: Pop up από το κίτρινο site. 

Screenshot_2023-11-17-15-49-10-314-edit_com.android.chrome.thumb.jpg.5f6bfe2dcb401b64d8c74b5f637c8848.jpg

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο θέμα “Διακοπή Ακτοπλοϊκών Δρομολογίων Ιθάκη-Σάμη -Πάτρα”

Quote

Ομόφωνη η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο 12ο θέμα Ημερήσιας Διάταξης, σήμερα 27 Ιανουαρίου 2024, το οποίο εισηγήθηκα με θέμα:

ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ <<ΙΘΑΚΗ – ΣΑΜΗ – ΠΑΤΡΑ>>

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Κο Ιωάννη Τρεπεκλή, τον Αντιπεριφερειάρχη Μικρών Νησιών και Ενδοσυγκοινωνιών της Π.Ι.Ν. κο Σπύρος Αργυρός Μπότος και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη στήριξη στο θέμα της Ιθάκης μας!!!

Ακολουθεί η εισήγηση που κατέθεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η οποία υπερψηφίστηκε από Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση

“Μείζον θέμα για κάθε νησί και δη μικρότερο είναι η συγκοινωνία. Ένα θέμα το οποίο συνδέεται άμεσα με τη βιωσιμότητα των κατοίκων, την ανάπτυξη των νησιών αλλά και την Υγεία.

Η Ιθάκη έχοντας ανάγκη ως νησί τη σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδ έχει ως συγκοινωνιακή λύση την καθημερινή σύνδεση με την Σάμη Κεφαλονιάς και τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας την οποία καλύπτει καθημερινά, πάντα με συνέπεια και χωρίς καμιά διακοπή η ναυτιλιακή εταιρεία “IONION P. LINES” και τη σύνδεση με τη Σάμη Κεφαλληνίας και την Πάτρα από τη ναυτιλιακή εταιρεία “LEVANTE FERRIES” με επιδοτούμενη σύμβαση, ως πλέον απαραίτητη για την εξυπηρέτηση
διοικητική, εμπορική αλλά κυρίως για θέματα Υγείας από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Η δίμηνη ακινησία του πλοίου της “LEVANTE FERRIES”, λόγω της ετήσιας επισκευής – συντήρησής του δημιουργεί εξαιρετική απώλεια εξυπηρέτησης των πολιτών της Ιθάκης. Η συγκοινωνία της Ιθάκης όπως και κάθε νησιού αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα και διέπεται από νόμους και κανόνες που αφορούν παγκοσμίως τη νησιωτικότητα, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα,
την προσπελασιμότητα και την άρση απομόνωσης των κατοίκων, για να μην αναγκάζονται να “μεταναστεύσουν” σε μεγαλύτερες πόλεις αποδυναμώνοντας τον πληθυσμιακό αριθμό του νησιού.

Η αντικατάσταση του καθημερινού δρομολογίου προς την Πάτρα,και τη Σάμη με τα λιμάνια της Κυλλήνης και του Πόρου Κεφαλληνίας και μάλιστα τέσσερις φορές την εβδομάδα σε ώρες σκληρές και αποτρεπτικές (ειδικά για το ταξίδι από Αθήνα το Κτελ του Νομού ξεκινά 6.15 το πρωι για να προλάβει το πλοίο), δεν μπορεί να καλύψει το κενό το οποίο
δημιουργείται και φυσικά δεν μπορεί να εξασφαλίσει την καθημερινή αναγκαιότητα, ειδικότερα σε θέματα Υγείας.

Η τόνωση της δημογραφικής και παραγωγικής ανάπτυξης του νησιού, η στήριξη και ενθάρρυνση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων, η ανταγωνιστικότητα και η ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας αποτελούν δικαιώματα του κάθε νησιού και συνεπώς και της Ιθάκης στην ισόρροπη ανάπτυξη.

Είναι λοιπόν αδιανόητο να γίνονται αλλαγές μέσα στο καταχείμωνο οι οποίες επιφέρουν επιπλέον απομόνωση, απομάκρυνση από τα μεγάλα αστικά κέντρα και δυστοκία στις περιπτώσεις Υγείας. Μάλιστα οι αλλαγές αυτές αφορούν την αποδυνάμωση μιας επιδοτούμενης συγκοινωνιακής σύνδεσης που επιδοτείται γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο, για να ενισχύσει και να
βελτιώσει την επικοινωνία και τη σύνδεση της Ιθάκης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας εμποδίζοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον οικονομικό μαρασμό του νησιού

Αίτημα λοιπόν της Ιθάκης και των κατοίκων της προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι να συνεχίσει και να συμπεριληφθεί εκ νέου στις επιδοτούμενες άγονες γραμμές για το 2024 η ακτοπλοϊκή σύνδεση “Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα” με τη συμπλήρωση στο κείμενο της προκύρηξης της σύμβασης ως όρο απαραίτητο και απαράβατο, σε περίπτωση ακινησίας του πλοίου για οποιονδήποτε λόγο να αντικατασταθεί από άλλο πλοίο της ίδιας εταιρείας, το οποίο θα καλύπτει ακριβώς τα ίδια δρομολόγια και λιμάνια προσέγγισης. καθημερινά, αποσκοπώντας στην τακτική συγκοινωνία των νησιών και δη της Ιθάκης.

Η απόφαση να σταλεί στους εξής αποδέκτες:

– Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
-Υπουργό κο Χρήστο Στυλιανίδη
-Υφυπουργό κο Ιωάννη Παππά
-Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κο Μανώλη Κουτουλάκη
-Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών
Επενδύσεων κο -Ευάγγελο Κυριαζόπουλο
-Ακτοπλοϊκή εταιρεία “LEVANTE FERRIES”, η οποία καλύπτει έως τώρα την
ακτοπλοϊκή σύνδεση.”

Σμαράγδα Σαρδελή
Επαρχος Ιθάκης

 

Link to comment
Share on other sites

Θα έχει την ίδια επιτυχία που είχε και στην προηγούμενή της θητεία, με τις ανακοινώσεις και τα κατόπιν ενεργειών μου.

Edited by proud_ionian
συντακτικό για αρχαρίους
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...