Jump to content
Shipfriends

Hellenic Highspeed (IMO 9141845)


Neptune

Recommended Posts

Το δρομολόγιο που κάνει τόσα χρόνια η HSW από Πειραιά για Ίο Σαντορίνη έχει πάρα πολύ κόσμο και λίγο γκαράζ γιατί δεν είναι νησιά που έχουν μεγάλη διακίνηση σε ΙΧ, μιας και οι πιο πολλοί είναι αλλοδαποι επιβάτες. Φέτος με τη προσθήκη της Σίφνου προσπαθεί να αποκτήσει παραπάνω ΙΧ στο γκαράζ του. 

Επιπλέον φέτος βλέπουμε ότι το Hellenic Highspeed να ταξιδεύει με μεγαλύτερη ταχύτητα από πέρυσι (περίπου 1-2 κόμβους παραπάνω) 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 752
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το Hellenic Highspeed σε μια πρωινή αναχώρηση από τη Σίφνο για Ίο-Σαντορίνη. Η προσθήκη της Σίφνου. Η προσθήκη της Σίφνου δίνει ικανοποιητικό μερίδιο στο γκαράζ (γύρω στο 40%), γιατί στους επιβάτες είναι κάθε ημέρα με πρωτόκολλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Φέτος ταξίδεψα με το εν λόγο σκάφος παρέα με τον μικρό φίλο τον Τέσλα, ένας καθαρόαιμος Ελληνικός Λιμενικός (αλάνι από το λιμάνι)

Πολλά για το πλοίο δεν μπορώ να πω, γιατί την έβγαλα και στο πήγαινε και στο έλα δίπλα στον σκύλο μου. (στο πήγαινε είχα και δύο γάτες μαζί).

Αυτό που έχω να πω όμως είναι μπράβο για την Ευγένεια και το Χαμόγελο του πληρώματος. Υποδειγματικοί και μπράβο τους.

Link to comment
Share on other sites

Φέτος ταξιδέψα τον Ιούλιο για Σίφνο με το Hellenic Highspeed και όντως παράρτησα το χαμογελο και την περιποίηση στο ξενοδοχείακο τμήμα του πληρώματος προς τους επιβάτες. Αλλά και την προσχαρη σε αξιωματικούς της γέφυρας (η εταιρία που γύρναγε το διαφημιστικό για το πλοίο έλεγε τα καλύτερα)!! 

Σήμερα το Hellenic Highspeed τελειώνει τα καλοκαίρινα του δρομολόγια και αποχαιρέτησε τη Σαντορίνη πριν από λίγα λεπτά κανώντας περιστροφή γύρω από τον άξονα του στην αναχώρηση. 

 

FB_IMG_1506250596857.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Όπως έχουμε αναφέρει στο θέμα του Άρτεμις, το Hellenic Highspeed φέτος δεν θα αντικαταστήσει το Άρτεμις στα ενδοκυκλαδικα, μιας και θα χρειαζόταν διπλό πλήρωμα ή ταχύτητα ταχυπλόου με μονό πλήρωμα. Επίσης ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες επισκευής των μηχανών του Hellenic Highspeed

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το ταχύπλοο και για το καλοκαίρι του 2018 θα πραγματοποιεί το επιτυχημένο δρομολόγιο Πειραιάς - Σίφνος - Ίος - Σαντορίνη και με τοπικά απογευματινά δρομολόγια Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος κάθε Παρασκευή και Κυριακή.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Ας κάνουμε μια ξενάγηση στο εσωτερικό του Hellenic Highspeed. Ξεκινώντας από το γκαράζ  υπάρχει μόνιμο πατάρι από τις τσιμινιέρες και πλώρα ενώ υπάρχουν τρεις ράμπες για τη διευκόλυνση της φόρτωσης. Η επιβίβαση των επιβατών γίνεται από τις δυο εισόδους του πλοίου εκατέρωθεν και αναβαίνοντας τις στενές σκάλες επιβίβασης (υπάρχει και ανελκυστήρας στη δεξιά πλευρά του πλοίου για άτομα που έχουν ανάγκη). Φτάνοντας στο κύριο κατάστρωμα συναντάμε την υποδοχή του πλοίου και το πρυμνιό σαλόνι της οικονομικής θέσης με μπεζ αεροπορικά καθίσματα. Προχωρώντας θα συναντήσουμε το διάδρομο που θα μας οδηγήσει στο μέσο του πλοίου. Μόλις διασχίσουμε το διάδρομο θα συναντήσουμε το πρυμνιό μπαρ του πλοίου στα αριστερά και δεξιά το κατάστημα του πλοίου. Στην αριστερή πλευρά του μεσαίου σαλονιού του πλοίου έχουμε τριάδες από καφέ αεροπορικά καθίσματα παράλληλα με τα παράθυρα και εσωτερικά τετράδες από κόκκινα αεροπορικά καθίσματα. Η ίδια διαρρύθμιση υπάρχει και στη δεξιά πλευρά του μεσαίου σαλονιού. Στο κέντρο του σαλονιού υπάρχουν καφέ αεροπορικά καθίσματα γύρω από το κλιμακοστάσιο για το άνω κατάστρωμα, αλλά και το δεύτερο μπαρ της οικονομικής θέσης. Στην αριστερή πλευρά του πλωριού σαλονιού του πλοίου έχουμε τριάδες από καφέ αεροπορικά καθίσματα παράλληλα με τα παράθυρα και εσωτερικά τετράδες από κόκκινα αεροπορικά καθίσματα ενώ ξεχωρίζει από τη δεξιά πλευρά του πλωριού σαλονιού (ίδια διαρρύθμιση) με ένα κλιμακοστάσιο που ξεκινάει από το άνω κατάστρωμα και φτάνει μέχρι τα δυο επίπεδα του γκαράζ.

Ανεβαίνοντας ένα κατάστρωμα έχουμε πρίμα το ανοικτό κατάστρωμα με 4 οκταθέσιους πάγκους, που βέβαια είναι χρήσιμοι μόνο στα λιμάνια μιας και δεν επιτρέπεται η παραμονή στο ανοικτό κατάστρωμα. Εκατέρωθεν εξωτερικά του σαλονιού υπάρχουν διάδρομοι που σε οδηγούν στις βαρδιόλες της γέφυρας. Μπαίνοντας στο εσωτερικό θα συναντήσουμε το σαλόνι της Α’ θέσης που είναι σε σχήμα «Π» με τετράδες από άνετα κρεμ αεροπορικά καθίσματα με τραπεζάκια ανάμεσα και το μπαρ του σαλονιού πρύμα δεξιά. Πλώρα από το σαλόνι της Α’ θέσης υπάρχει άλλο ένα σαλόνι της οικονομικής θέσης με δυο τετράδες από πορτοκαλί απόχρωση αεροπορικά καθίσματα στο κέντρο και δυάδες από καφέ αεροπορικά καθίσματα στις μπάντες του σαλονιού. Εκατέρωθεν του κλιμακοστασίου υπάρχουν καφέ αεροπορικά καθίσματα με τραπεζάκια.

Τέλος ας δούμε πως είναι η γέφυρα του Hellenic Highpseed αλλά και τα χειριστήρια στην βαρδιόλα.

Εάν κάνω σύγκριση με τα αδελφά πλοία (Superrunner & Speedrunner III), το Hellenic Highpseed φαίνεται πιο άνετο εσωτερικά και με πιο ευχάριστους χρωματισμούς

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 9/2/2018 at 7:43 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Άκουγεται ότι το Hellenic Highspeed δεν θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου που είχε αρχικά ανακοινωθει αλλά στα τέλη Μαΐου!!! 

Όπως μας είχε ενημερώσει και ο @Panagia Ekatontapiliani τα δρομολόγια του πλοίου μέχρι και 24/05 εξαφανίστηκαν απο το σύστημα και φαίνεται ότι θα ξεκινήσει στις 25/05.

Link to comment
Share on other sites

On 2/9/2018 at 6:43 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Άκουγεται ότι το Hellenic Highspeed δεν θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου που είχε αρχικά ανακοινωθει αλλά στα τέλη Μαΐου!!! 

 

Αφού επιβεβαιώθηκες και πάλι για ξέρνα μας, σαλιγκάρι χωρίς κέλυφος:D, γιατί αυτή η μετάθεση της έναρξης? Θέμα ετοιμότητας του πλοίου, θέμα τιμής των καυσίμων, ή κάτι άλλο?

 

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν υπάρχει κίνηση για να κάνει το πλοίο καθημερινά δρομολόγια από τόσο νωρίς!!! Τα τελευταία χρόνια περά από το Highspeed 4 & Highspeed 7 δεν ξεκινάει τόσο νωρίς κάποιο ταχύπλοο της HSW.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...