Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μια ερώτηκση προς τους φίλους/γκουρού της γραμμής των Σποράδων. Στη Σκόπελο πέρα από το κανονικό λιμάνι και τον Αγνώντα, υπάρχει και κάποιο άλλο με το όνομα Λουτράκι; Γιατί σπιούνοι μου είπαν ότι το εν λόγω "Vodafone" έχει εθεαθή να διανυκτερεύει εκεί.

Στον χάρτη το βλέπω σαν περιοχή και το ais επιβεβαιώνει τα λεγόμενα, όμως μια επαλήθευση από αυτόπτεις μάρτυρες θα την προτειμούσα :)

Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηκση προς τους φίλους/γκουρού της γραμμής των Σποράδων. Στη Σκόπελο πέρα από το κανονικό λιμάνι και τον Αγνώντα, υπάρχει και κάποιο άλλο με το όνομα Λουτράκι;

Γκουρού των Σποράδων δεν είμαι :D, αλλά έτυχε να κάνω το δρομολόγιο προς και από την Σκόπελο πριν δύο εβδομάδες.

Πράγματι υπάρχει λοιπόν λιμάνι τρίτο στην Σκόπελο, μόνο που στα δρομολόγια, και στις αφιξο-αναχωρήσεις δεν αναφέρεται ώς Λουτράκι αλλά ως Γλώσσα (είμαι σίγουρος ότι έτσι το έχεις ακουστά).

Τώρα βέβαια μην πάει το μυαλό σου σε κανένα λιμάνι για ...πλοία :D. Ένα γραφικότατο και πανέμορφο μεν, αλλά λιμανάκι για ψαρόβαρκες και ιστιοπλοικά δε, στο οποίο μπαίνοντας με το Εξπρές Σκιάθος στο ταξίδι μου, λυπόμουν τους καπετανέους μας που βάζουν τα πλοία σε τέτοια ...λιμάνια. :(

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

ναι υπαρχει το λιμανι ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΓΛΩΣΣΑΣ αλλα αναφερεται ως ΓΛΩΣΣΑ

ειναι στο ΒΔ σημειο του νησιου , 34 km απο Σκοπελο.

τα περισσοτερα πλοια πιανουν και εκει αλλα οχι ολα.

το λιμανι εχει καποιο μικρο προβλημα μονο στον ΝΔ ανεμο οποτε ειναι παντα προσβασιμο

ο αγνωντας εξυπηρετει τη Σκοπελο οταν υπαρχουν βορειοι ανεμοι ΒΔ Β ΒΑ Α πανω απο 7 μποφορ..

Link to comment
Share on other sites

Ιφχαριστούμε ΣΕΙΡΙΟΣ, ιφχαριστούμε wysiwid :):P

Είναι γεγονός πως σαν Γλώσσα το έχω ακούσει αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ιδέα σε ποιο σημείο του νησιού "πέφτει". Μια αναζήτηση στο Google Earth επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του ΣΕΙΡΙΟΥ ότι μοιάζει περισσότερο με λιμάνι για τράτες παρά για βαπόρια.

Link to comment
Share on other sites

Λουτράκι λέγεται το λιμανάκι που είναι το επίνειο της Γλώσσας (δεύτερου σε πληθυσμό χωριό της Σκοπέλου) αλλά όπως γράφτηκε πριν αναφέρεται το όνομα του χωριού και όχι του λιμανιού.Τα πλοία που πιάνουν είναι ως 80 μέτρα γιατί παραπάνω βρίσκουν απέναντι στην πλωτή...........

Μου έχει τύχει να είμαι δεμένος με ιστιοπλοικό να ξυπνάω από το κύμα κατά την είσοδο του καραβιού και βγαίνοντας να βλέπω μια πλώρη πάνω από το κεφάλι μου....

Link to comment
Share on other sites

...και βγαίνοντας να βλέπω μια πλώρη πάνω από το κεφάλι μου....

Κάτι ...τέτοιο εννοείς φίλε μου ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ ? :D

H φωτογραφία είναι φυσικά τραβηγμένη στην Γλώσσα, πάνω από το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ το οποίο προσπαθεί να βρεί ...δίοδο για να αποπλεύσει από το λιμάνι. :(

Ας δούμε και μία φωτογραφία από το (πράγματι γραφικό και πανέμορφο μεν.....) λιμάνι της Γλώσσας για να ξέρουμε γιατί μιλάμε.

Ας πάμε να δούμε και μία φωτογραφία από το κύριο και ομώνυμο λιμάνι της Σκοπέλου. Δεξιά φαίνεται το πράσινο φανάρι και το σημείο (μπροστά από το ιστιοπλοικό) :eek::o που είχε πρυμοδετήσει το ΝΤΑΛΙΑΝΑ :eek: με την πλώρη του να φτάνει σχεδόν μέχρι τον απέναντι βραχώδη μώλο.

Ακόμα, λίγο δεξιά από το ιστιοπλοικό που φαίνεται αριστερά στην μπούκα του λιμανιού, διακρίνεται η προβλήτα πρόσδεσης των πλοίων, στην οποία έχω φωτογραφήσει μαζί τα ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ και ΑΧΙΛΛΕΑ.

post-929-128326982922_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτή την φωτογραφία τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά.Στην φωτογραφία όμως του λιμανιού που έβαλες παρατήρησε την θέση πρόσδεσης των πλοίων αριστερά και την πλωτή με τα ιστιοπλοικά δεξιά.Η πλώρη του πλοίου φτάνει εκεί που είναι το καικάκι και αν προσθέσεις και την άγκυρα...συνήθως αγκυροβολεί πάνω στις άγκυρες των ιστιοπλοικών....

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Μικρό προβλήματα είχαμε χθες στο λιμάνι της Σκοπέλου με τις σχεδόν ταυτόχρονες αφίξεις των πλοίων. Ξέρει κάνεις τι έργα είχαν προγραμματιστεί στο λιμάνι αλλά δεν έχουν γίνει??

Πάνω από μισή ώρα στάθηκε αρόδου το πλοίο «Αχιλλέας»,το οποίο σήμερα έκανε το πρώτο του δρομολόγιο Κύμη-Αλόννησος - Σκόπελος, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες του. Αιτία το «Εξπρές Πήγασος» το οποίο δεν μπορεί να μπει στο λιμάνι της Σκοπέλου και όταν επιβιβάζει - αποβιβάζει κλείνει την μπούκα του λιμανιού. Την ίδια τύχη είχε -αλλά για λιγότερη ώρα- το Speed cat 1.

Είχαμε ακούσει από επίσημα χείλη ότι θα γίνει μελέτη και εργασίες στο λιμάνι έγκαιρα, για να μπορεί το «Πήγασος» να μπαίνει μέσα. Τί έγινε με αυτή την υπόθεση;

ΠΗΓΗ: EFIMERIDA-SPORADES.BLOGSPOT.COM

Link to comment
Share on other sites

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι από τους επιβάτες ταξιδεύουν με το «Εξπρες Πήγασος» και δεν έχουν Ι.Χ.,γιατί μετά την αποβίβαση στην μπούκα του λιμανιού, πρέπει να διανύσουν πεζή, μεσημεριάτικα και καλοκαιριάτικα, μια μεγάλη απόσταση για να φθάσουν σε ταξί, λεωφορείο ή κάποια σκιά.

Σήμερα δύο ηλικιωμένα ζευγάρια -με 37ο Κελσίου- προσπαθούσαν να φθάσουν στην πιάτσα, να βρουν ταξί για να τους μεταφέρει μέχρι στα διαμερίσματα που είχαν νοικιάσει.

Επειδή το «Πήγασος» θα μείνει και θα φουντάρει εκεί όλο το καλοκαίρι και οι διαμαρτυρίες θα αυξάνονται, κάθε πρόταση για λύση του προβλήματος, δεκτή...

Υ.Γ.: Μου λένε επαΐοντες, ότι αν είχε ενδιαφερθεί κάποιος να γίνει ακτομηχανική μελέτη, το «Πήγασος» θα έμπαινε στο λιμάνι. Ήταν ένα θέμα που το γνωρίζαμε από τον Απρίλιο...

ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΕ ΑΠΌ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΙΣ 9:16 Μ.Μ. 0 ΣΧΌΛΙΑ http://efimerida-sporades.blogspot.com/2010/06/blog-post_6944.html

Kai video ....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αρχίζουν τΑ έργΑ μερικού κΑθΑρισμού στΑ λιμάνιΑ σκοπέλου κΑι λουτρΑκίου

στη σκόπελο θΑ βρίσκετΑι Αύριο το πρωί η μπίγΑ γιΑ νΑ Αρχίσουν τΑ έργΑ μερικού κΑθΑρισμού στο λιμάνι έτσι ώστε νΑ εξΑσφΑλιστεί το βάθος που προβλέπει η μελέτη κΑτΑσκευής τους κΑι νΑ διΑσφΑλιστεί η εύρυθμη λειτουργίΑ των λιμενικών υποδομών.

ΑνΑλυτικά οι εργΑσίες που θΑ πρΑγμΑτοποιηθούν είνΑι:

εργΑσίες εκσκΑφής πυθμένΑ θΑλάσσης σε...

έδΑφος γΑιώδες σε θέσεις που θΑ υποδειχθούν Από την υπηρεσίΑ κΑι το λιμενικό τΑμείο σκοπέλου έχοντΑς υπόψη το υδρογρΑφικό διάγρΑμμΑ του λιμένος.

γιΑ την εκσκΑφή θΑ πΑρθούν διΑτομές του πυθμένΑ Ανά 15 μ. τουλάχιστον προ κΑι μετά τις εργΑσίες. η Απόρριψη των βυθοκορημάτων θΑ γίνει σε βάθος θΑλάσσης μεγΑλύτερο των πενήντΑ (-50,00) μέτρων σε θέσεις που θΑ εγκριθούν ΑρμόδιΑ κΑι σε διΑσπορά, ώστε η συντελούμενη πρόσχωση νΑ μη μειώνει το βάθος στις θέσεις Απορρίψεως πέρΑν των τριών (3,00) μέτρων.

θΑ Ακολουθήσουν εργΑσίες στον λιμένΑ λουτρΑκίου.

<a href="http://efimerida-sporades.blogspot.com/2011/12/blog-post_15.html#more">πηγή

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Πρίν τα Χριστούγεννα ξεκίνησε ο καθαρισμός του λιμανιού της Σκοπέλου με την προοπτική να δένουν τα καράβια στην Σκόπελο και όταν δεν το επιτρέπη ο καιρός να πηγαίνουν στον Αγνώντα. Κλείνει σχεδόν μια βδομάδα ο ΠΗΓΑΣΟΣ στη γραμμή και εξακολουθεί να δένει στον Αγνώντα.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Kαι με το που ανέβηκε, ταλαιπωρείται με τους ανέμους!

Έτσι "βολτάρει" έξωθεν του Αγνώντα Σκοπέλου αυτή την ώρα

Δυστυχώς έτσι ... Europa.. Τόσα χρονια δεν φτιάχτηκαν σωστα λιμάνια και παιδευονται πληρώματα και σκάφη . Βα άνεμοι στο Νησι στα 8 μποφόρ και το λιμάνι του ΑΓΝΩΝΤΑ με μια μικρή επέκταση προς τα δυτικά και μια γωνία Γ προς τα ανατολικά θα μετατρεπόταν σε ενα ασφαλές λιμάνι (με λίγα χρήματα ) Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 years later...
  • 11 months later...
  • 1 year later...

Αρχίζουν οι εργασίες αποκατάστασης του τμήματος του λιμανιού της Σκοπέλου που είχε υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2016. Φίλε wysiwid, μήπως γνωρίζεις τις ζημιές είχε υποστεί το λιμάνι της Σκοπέλου??

Σε συνέντευξη του δήμαρχου Σκοπέλου στο Skopelos TV, λέει ότι πέρα από τα έργα στο λιμάνι της Σκοπέλου θα γίνουν και έργα στο λιμάνι του Αγνωντα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Δημοπρατείται μετά από 16 χρόνια το έργο του Αγνώντα της Σκοπέλου, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2022 και τα χρήματα εκταμιεύθηκαν

Quote

Υλοποιείται μετά από 16 ολόκληρα χρόνια το λιμάνι του Αγνώντα Σκοπέλου, που έχει καταστεί ανενεργό από το 2005, και πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς εγκρίθηκε και δημοπρατείται σύντομα, με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε ήδη, ενώ εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει στην επόμενη τουριστική περίοδο.
Την αποκάλυψη έκανε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη, ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα απόκτησης μικρού σε διαστάσεις ασθενοφόρου που θα έχει πρόσβαση στο εσωτερικό παραδοσιακών οικισμών Σκοπέλου, Γλώσσας και Λουτρακίου.
«Μετά από 16 χρόνια, από το 2005 που έπεσε το λιμάνι του Αγνώντα, αφού έγιναν όλες οι μελέτες και κατασκευάστηκε η χερσαία ζώνη, που ήταν προϋπόθεση, σε ενάμιση χρόνο που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή, όχι μόνο έγινε η χερσαία ζώνη, αλλά επιτέλους πήραμε και την έγκριση δημοπράτησης του έργου», τόνισε ο κ. Περίσσης.
Ο δήμαρχος επισήμανε ότι ο Δήμος πήρε την έγκριση δημοπράτησης του έργου, με τα χρήματα να έχουν ήδη εκταμιευτεί και τόνισε ότι πρόκειται για το εναλλακτικό λιμάνι του νησιού, όπου δένουν όλα τα πλοία όταν υπάρχουν δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Ο κ. Περίσσης τόνισε ότι η δημοπράτηση του έργου θα γίνει άμεσα και εκτίμησε ότι το λιμάνι μπορεί να λειτουργήσει στην επόμενη τουριστική περίοδο το καλοκαίρι του 2022.
Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που γίνονται στο νησί, τόνισε ότι είναι αισθητικές και λειτουργικές. Ο δήμαρχος τόνισε ότι η δυνατότητα των σκαφών να μπορούν να έχουν ρεύμα και νερό, οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο του λιμανιού, η δυνατότητα νέων φωτιστικών σωμάτων στο λιμάνι και η αισθητική αναβάθμιση με πλακόστρωτα, θα αλλάξουν την εικόνα των λιμανιών της Σκοπέλου και του Λουτρακίου, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης για ανακατασκευή των δύο λιμανιών και των τουριστικών καταφυγίων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
12 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Σποράδες Σταρ στη Σκόπελο

Η ανακοίνωση λέει ότι αποβίβασε τους επιβάτες στον Αγνώντα που βέβαια δεν ισχύει γιατί δεν μπορεί να προσεγγίσει στον Αγνωντα λόγω της σπασμένης προβλήτας.

Τι ακριβώς ζημιά έχει γίνει στον Αγνώντα, που επιτρέπει την προσέγγιση στο Express Skiathos αλλά όχι στο Sporades Star;

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Είναι σπασμένη η προβλήτα που μπορεί να δέσει ένα πλοίο με μεγάλο μήκος στο λιμάνι του Αγνωντα. Υπάρχει άλλη μια θέση πιο μέσα στο λιμάνι του Αγνωντα αλλά δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος ως προς το μήκος ενός πλοίου του μεγέθους του Σποράδες Σταρ.

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα, αν δεν κάνω λάθος η βλάβη αυτή υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια, η εικόνα μου φαίνεται οικεία και ταιριάζει με αυτά που έχω δει στις επισκέψεις μου. Απλά δεν έτυχε να έχουμε πλοία αρκετά μεγάλου μήκους στην περιοχή ώστε να "αναδειχθεί".

Θυμάται κανείς πώς προκλήθηκε; Φυσική φθορά από κυματισμό/διάβρωση;

Link to comment
Share on other sites

Τώρα έκανα μια αναδρομή στο παλιά ποστ του νήματος και βρήκα την απάντηση.
Ντροπή που έχει περάσει μια δεκαετία και ακόμα τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
6 hours ago, Molmed said:

Και το μεγαλύτερο Aqua Blue έχει δέσει εκεί, υπάρχει φωτογραφία., 

Αν σε καλυπτει μια φωτογραφια του φίλου μου του Κωστα. Θα ανεβασω και μια με τον Πηγασο που ηδη πεφτει πιο διπλα λογο προβλήματος που τώρα εχει επιδεινωθεί Αλλα επιδιορθώνεται . Εκει βρισκεται και η μπάρα που ειχε καταπέσει 

AC06DC5A-5D83-4E4F-A75D-015CBDE15B7A.jpeg

Φωτογραφία του Κώστα Ανδρέου

35614E36-4B7A-491C-9406-6324F800FEDE.jpeg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Έπεσε στα μάτια μου αυτό το άρθρο:

https://skiathoslife.gr/angelos-xintaris-epitelous-xenerisame/

Δεν είναι αρκετά μακρινές οι φωτό για να καταλάβω πλήρως, αλλά μου φαίνεται ότι επισκευάζουν/έχουν επισκευάσει τον χαλασμένο ντόκο;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...