Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν οι Κεφαλονίτες και οι τουρίστες μόλις αντίκρισαν το super yacht «Α»ήταν: τι ακριβώς είναι αυτό; Και έτρεξαν με τις φωτογραφικές τους μηχανές να το απαθανατίσουν. Μόλις συνειδητοποίησαν ότι είναι σκάφος, χωρίς όμως να προσδιορίσουν αν είναι στρατιωτικό ή ερευνητικό αναρωτήθηκαν: που πλέει; Επί ή υπό την επιφάνεια της θάλασσας, σε τι βάθος φτάνει; Το «πιάνουν» τα ραντάρ;

Οι απορίες όλων λύθηκαν όταν στην προβλήτα, όπου βρίσκονται τα ιστιοπλοικά και τα μικρά σκάφη έδεσε το «τέντερ» του «Α» με μέλη του πληρώματος και εξήγησαν ότι το θηριώδες σκάφος ανήκει στο Ρώσο μεγιστάνα Αντρέι Μελιντσένκο κολλητού φίλου του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος θα απολάμβανε τις διακοπές του στις θάλασσες και στα νησιά του Ιονίου.

Θα μπορούσε κάλλιστα να συγκριθεί στιλιστικά με το «αλλόκοτο» Mega yacht της πριγκίπισσας Μόζα, σύζυγος του Εμίρη του Κατάρ, αλλά και με το περίφημο «Guilty» του Έλληνα επιχειρηματία και συλλέκτη κ. Δάκη Ιωάννου, τα οποία όταν εμφανίστηκαν τράβηξαν αμέσως την προσοχή αρκετού κόσμου.

Το σκάφος της πρίγκίπισσας θυμίζει το άνοιγμα των σαγονιών καρχαρία σε συνδυασμό με το οβάλ σχήμα ενός πασχαλινού αυγού, ενώ το σκάφος του κ. Δάκη είναι απλά ένα «αλλόκοτο» πλεούμενο, που άφησε άφωνους όλους όσους το είδαν για πρώτη φορά στα ελληνικά νησιά. Η απαρχή του πιο εντυπωσιακού γιοτ που έχει παραχθεί ποτέ, έγινε το Νοέμβρη του 2004, όταν ο Ρώσος μεγιστάνας Αντρέι Μελνιτσένκο - συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη- και το γερμανικό ναυπηγείο Blohm & Voss (το οποίο είχε κατασκευάσει και το Βίσμαρκ, το καμάρι του στόλου των Γερμανών Ναζί στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο) υπέγραψαν το συμφωνητικό για την κατασκευή ενός 99μετρου μέγα γιότ με το κωδικό όνομα Sigma. Τον σχεδιασμό του Sigma Project ανέλαβε ο γάλλος σχεδιαστής Φίλιπ Στάρκ.

Περισσότερα εδώ

post-210-128326982485_thumb.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...