Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

την παρασκευη 21/6 στις 21.00 και την δευτερα 24/6 στις 20.45 ο ιθακαρος εχει εκτακτο δρομολογιο για παρο με αναχωρηση απο την παρο την 01.30 της επομενης

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 10 months later...
  • 2 weeks later...

Έκτακτη προσέγγιση του bs 2 την Πέμπτη 30/4 στην Πάρο λόγω τριημέρου Πρωτομαγιάς και λόγω της απεργίας της επόμενης μέρας που θα ακυρώσει το πρωινό του Delos την 1/5.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το BS NAXOS θα κάνει κάθε Παρασκευή από 17/7 μέχρι και 7/8 τοπικό για Πάρο στις 21.00. Φυσικά θα έχει δρομολόγιο για Πάρο και κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή στις 6,45 στο δρομολόγιο που καταλήγει Κατάπολα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μια απορία και αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας το καταθέσει. Πολλά χρόνια πρίν η ρότα του Πειραιάς Πάρος και ανάποδα γινόταν μέσω Κύθνου - Τζιάς πάντα. Τα αρκετά τελευταία χρόνια επικρατούσε το πέρασμα νότια της Κύθνου. Το τελευταίο χρόνο πάλι άρχισαν σιγά σιγά να ξανακάνουν την πρώτη διαδρομή. Αν παρακολουθήσουμε τις ρότες είναι πλέον καθεστώς, ακόμη και με 7-8bf, που ανέβηκα για Πειραιά πριν δύο μήνες, απο πάνω πέρασε. Μάλιστα δεν έκοψε αριστερά στην κορφή της Κύθνου αλλά ανεβήκαμε πολύ κοντά στη Τζιά και μετά αριστερά για προστασία απο τον καιρό.     

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 4 months later...

Παλαιότερα είχα σχολιάσει την αλλαγή της διαδρομής για Πάρο και αντίστροφα όπου σταμάτησαν το πέρασμα νότια μεταξύ Κύθνου Σερίφου και επανήλθαν όπως παλιά μεταξύ Κύθνου και Τζιάς. Αν γνωρίζει κάποιος το λόγο της αλλαγής αυτής θα ήταν χρήσιμο να το καταγράψει.

Link to comment
Share on other sites

Ο καθένας πάει από όπου θέλει.Αν πας από το στενό Κέας - Κύθνου είναι ένα μίλι λιγότερο δηλαδή Με τις ταχύτητες του Delos περίπου 2 λεπτά λιγότερο.Είναι προσωπική εκτίμηση και εξαρτάται από τον καιρό ποια πορεία θα ακολουθήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Έκτακτη προσέγγιση στην Πάρο απ' το Blue Star 2 και το Blue Star Patmos στις 20 και 25 Οκτωβρίου αντίστοιχα, λόγω της κάτωθι εκδρομής.

http://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-koinonia/item/20921-mia-monadiki-ekdromi-tou-erkyna-travel-se-ko-nisyro-kalymno-alikarnasso

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

ολα αυτα τα εκτακτα σε μερες αιχμης, ειδικα πριν και μετα απο αργιες/τριημερα, εχουν συνηθως κινηση προς τη μια κατευθυνση (προς τα νησια, πριν και απο τα νησια μετα).

τα μεσοβδομαδα νυχτερινα εκτακτα, γινονται κυριως για να παιρνουν φορτηγα και να αφηνουν θεσεις ΙΧ στα πρωινα. 

 

Link to comment
Share on other sites

On 12/4/2017 at 11:13 AM, Petros P said:

Να υποθέσω πως περισσότερο φορτηγά παρά κόσμο μεταφέρουν στα έκτακτα το βράδυ??

γιατι στη χθεσινή του αναχώρηση,όσο έβλεπα ,είτε παράθυρα,είτε στα ανοιχτά του μέρη,κόσμο δεν έβλεπα

Και γω ακριβως το ιδιο  σκεφτομουνα βλεποντας το πλοιο απο την Web camera λιγο πριν αναχωρησει. Η κινηση μπροστα στον καταπελτη αλλα και στα καταστρωματα  ηταν μηδαμινη τοσο που αναρωτιομουνα μηπως τελικα εχει ακυρωθει το δρομολογιο. Ωραιο βιντεο παρεπιπτοντως.

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Μα είναι απόλυτα φυσιολογικό σε ένα έκτακτο δρομολόγιο της τελευταίας στιγμής να υπάρχουν μόνο φορτηγά, για τον των λόγο γίνονται άλλωστε!!!! 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μάλλον σε βρίσκω λίγο υπερβολικό!! Γιατί όταν στο πρόγραμμα το δίνει 4:15 τη διαδρομή Πειραιά Πάρο με το Blue Star 2 (που οι εταιρείες δίνουν το χρόνο άφιξης στην είσοδο του λιμανιού), άρα είναι λιγάκι δύσκολο να κάνει 3:40 φανάρι με φανάρι!! Σαν συμβατικό περίπου κάνει τon ίδιο χρόνο με το Νήσος Μύκονος/Χίος που έχουν περάσει παλιότερα από τη Πάρο αλλά και με Blue Star Delos/Patmos. Σαν πιο γρήγορο πλοίο στη γραμμή Πειραιά Πάρο είναι το Highspeed 5 (νυν Highspeed 7). 

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί το σύστημα να δίνει τη διαδρομή σε 4+ ώρες αλλά το πλοίο όντως την κάνει σε κάτω από 4 αφού πολύ συχνά πάει με 26+ κόμβους. Αλλά αργεί περισσότερο στα λιμάνια και κάνει περισσότερη ώρα να αναπτύξει ταχύτητα από όλα τα πλοία που αναφέρετε.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...