Jump to content
Shipfriends

Έγκλημα στην Κρουαζιέρα


Recommended Posts

Είναι ένα μέρος όπου τρως, πίνεις, διασκεδάζεις, κοιμάσαι, ξέρεις τί να περιμένεις και πάνω απ'όλα, θεωρητικά είναι και ένα ασφαλές περιβάλλον (crime-free enviroment).
Αυτό με την ασφάλεια θα πρέπει να είναι πρωτεύον ζήτημα κυρίως για τους Αμερικανούς και βλέπουμε και την αγωνιώδη προσπάθεια των εταιρειών να εμπεδώσουν αυτό το αίσθημα. Ειδικά σε περιπτώσεις βιασμών, μυστηριωδών θανάτων κλπ ... πληρώνουν όσο-όσο προκειμένου να ξεχασθεί η υπόθεση. Γεγονός που εκμεταλλεύονται δεόντως ορισμένοι επιτήδειοι.;)
δεν ξερω Νηρεα αν ειναι μονο επιτηδειοι ή αν οντως πανω στα κρουαζιεροπλοια γινονται πολλα (κυριως βιασμοι και μικροκλοπες απο μελη του πληρωματος) με αποτελεσμα να πλητεται η εικονα του crime free environment.

Ξερατε οτι υπαρχει διεθνης ενωση θυματων κρουαζιερας; εγω εν το ηξερα. τα συμβαντα που αναφερονται ειναι πολλα, παρα πολλα, για να ειναι ολα απο επιτηδειους. οι καταγγελιες θυματων ειναι παρα πολλες και κοινος παρονομαστης ειναι οτι γινεται συνειδητη και οργανομενη προσπαθεια αποκρυψης των συμβαντων απο τις εταιρεις.

σε νομοσχεδιο για safety & security στην κρουαζιερα που συζητειται αυτην την περιοδο στο Κογκρεσο και εχει εισηγητη τον γνωστο γερουσιαστη John Kerry, εχουν συμπεριληφθει διαταξεις που αφορουν την αντιμετωπιση (με διαφανεια) τετοιων περιστατικων. πολλα απο τα θυματα και μελη της συγκεκριμενης ενωσης θα συναντηθουν μελη της αρμοδιας επιτροπης της γερουσιας για να πεισουν τους γερουσιαστες για την αναγκαιοτητα των μετρων.

συμφωνα με το CNN, κατα το FBI την 5ετια 2002-2007 αναφερθηκαν 184 κρουσματα σε αμερικανικα κρουαζιεροπλοια. καμια 40ρια το χρονο δηλαδη.

για να φτασει το θεμα στη γερουσια δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα

Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω Νηρεα αν ειναι μονο επιτηδειοι ή αν οντως πανω στα κρουαζιεροπλοια γινονται πολλα

τα συμβαντα που αναφερονται ειναι πολλα, παρα πολλα, για να ειναι ολα απο επιτηδειους. οι καταγγελιες θυματων ειναι παρα πολλες και κοινος παρονομαστης ειναι οτι γινεται συνειδητη και οργανομενη προσπαθεια αποκρυψης των συμβαντων απο τις εταιρεις.

για να φτασει το θεμα στη γερουσια δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα

Εγώ δεν είπα ότι αυτά οφείλονται σε επιτήδειους....αλλά ότι "ορισμένοι επιτήδειοι" εκμεταλλεύονται την πρεμούρα των εταιρειών για κουκούλωμα. Σαφέστατα και υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα και γι' αυτό τα Αμερικάνικα Κ/Ζ θυμίζουν κάστρα...με securities, κάρτες εισόδου-εξόδου, κάμερες κλπ. Και η μεγάλη αγωνία των εταιρειών είναι μη σκάσει κανένα μείζον τρομοκρατικό συμβάν...και καταρρεύσει όλη η βιομηχανία της κρουαζιέρας. Και όταν λέω τρομοκρατικό, δεν εννοώ απαραίτητα την κλασσική τρομοκρατία ... αλλά και τον τρελό που θα πάρει το όπλο και θα σκοτώσει καμιά δεκαριά.

Το Κoγκρέσο είχε εμπλακεί από αρκετά παλιά, ήδη από την γνωστή μας υπόθεση George Allen. Η αλήθεια είναι ότι από τότε εύρισκα (και συνεχίζω να βρίσκω) υπερβολική και ανεξήγητη την εμπλοκή του Κογκρέσου σε έρευνες κλπ. Δεν παρακολουθώ την υπόθεση, αλλά από τότε θυμάμαι ότι μου είχε μείνει μια απορία...σαν να υπήρχε και κάτι άλλο από πίσω που δεν ήταν ευδιάκριτο.

Πάντως, τα περιστατικά είναι πολύ λίγα σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των επιβατών...απειροελάχιστα θα έλεγα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

φρεσκος φονος που σαλευει..

ενα αντρογυνο ειχε μια εντονη συζητηση που κατεληξε σε φονο. για την ακριβεια ο κυριος ξεκανε την κυρια.

εδω βεβαια ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα και θα χυθει φως (FBI on board, etc)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...