Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Καθελκύστηκε σήμερα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “La Caranta”

Πηγη: MARINEWS

Quote
Πρόκειται για το δεύτερο από τα δύο επιβατηγά, οχηματαγωγά την κατασκευή των οποίων ανέλαβαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας τον Δεκέμβριο του 2007 για λογαριασμό της εταιρείας Samos Shipping Ltd.

Τα πλοία έχουν ολικό μήκος 84μ, πλάτος 17,40μ και μεταφορική ικανότητα 400 ατόμων και 100 επιβατηγών αυτοκινήτων ή 16 φορτηγών. Για την πρόωσή τους έχουν τοποθετηθεί 2 μηχανές CATERPILLAR 2000 ίππων η κάθε μία. Η ταχύτητά τους ανέρχεται στους 15 κόμβους.

Τα πλοία μετά την ολοκλήρωσή τους θα δρομολογηθούν εκτός Ελλάδος.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Με καθε επιφυλαξη η παρακατω παντοφλα πρεπει να ειναι η μια απο τις δυο που φτιαχνονται στην Ελευσινα.Αν κρινω απο την προοδο κατασκευης το πιο πιθανο ειναι να ειναι το La Caranta.

Δυστυχως ειναι απιστευα δυσκολο να βγει καλυτερη φωτογραφια στο σημειο που βρισκεται.Η αλλη παντοφλα δεν φαινοταν πουθενα

post-15-128326983046_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αφού δεν μπορούμε να μπούμε μέσα στα ναυπηγεία για να βγάλουμε καμμιά φωτό της προκοπής, μπήκε το ΠΝ στη θέση μας. Με αφορμή την τελετή επανένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό των πυραυλακάτων ΤΠΚ «Πλωτάρχης ΜΠΛΕΣΣΑΣ» (P-21) και ΤΠΚ «Υποπλοίαρχος ΜΥΚΟΝΙΟΣ» (P-22) μετά την ολοκλήρωση εργασιών εκσυγχρονισμού μέσης ζωής, στο φοντο μιας από τις φωτό που δημοσιεύει το ΠΝ διακρίνεται μια από τις δυο παντόφλες που κατασκευάζονται εκεί. Κρίνοντας από την θέση σε σχέση με την παραπάνω φωτό του polmyt και την πρόοδο των εργασιών, ίσως πρόκειται για την La Caranta.

edit: Αν η μπλέ παντόφλα στη φωτό του Σείριου είναι η restinga, τότε έχω λάθος.

post-24-128326983953_thumb.jpg

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

Για το μόνο που μπορώ να πάρω ...όρκο :D, είναι ότι η μπλε παντόφλα στην φωτογραφία μου είναι η La Restinga. Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνεται απόλυτα από την μικρή φωτογραφιούλα πάνω από την κύρια στην οποία έχω ζουμάρει στο όνομα.

Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι το πλοίο στην φωτό του ΠΝ, δεν βρίσκεται στην ίδια θέση που βρισκόντουσαν οι δύο παντόφλες στην φωτό μου. Εκεί ήταν δεμένες κάθετα στο ντοκ, ενώ στην φωτό του ΠΝ η παντόφλα που βλέπουμε είναι πλαγιοδετημένη... :confused:

Link to comment
Share on other sites

Στη φωτο του neptune φαινονται και οι δυο παντοφλες.Λογικα αυτη που ειναι απο την εξωτερικη μερια ειναι η La Caranta μιας και φαινεται λιγοτερο ετοιμη απο την αλλ(οσο μπορω να ξεχωρισω)

Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι σιγουρα εχουν μετακινηθει απο το μερος που τις φωτογραφησε ο ΣΕΙΡΙΟΣ

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το ...μέγα μυστήριον :P ελύθη άπαξ και διά παντός. :D

Στη φωτο του neptune φαινονται και οι δυο παντοφλες.Λογικα αυτη που ειναι απο την εξωτερικη μερια ειναι η La Caranta

Είναι όντως η La Caranta η παντόφλα στην εξωτερική μεριά φίλε polmyt :), όπως μπορούμε να δούμε και στην πιό κάτω σημερινή φωτό. ;)

Κρίνοντας από την θέση σε σχέση με την παραπάνω φωτό του polmyt και την πρόοδο των εργασιών, ίσως πρόκειται για την La Caranta.

edit: Αν η μπλέ παντόφλα στη φωτό του Σείριου είναι η restinga, τότε έχω λάθος.

Τελικά ο φίλος chiotis είχε κάνει πράγματι λάθος, μιας και από ότι φαίνεται, ανάμεσα στην δική μου φωτό και στην φωτό από το site του ΠΝ, είχε μεσολαβήσει το βάψιμο και της La Caranta σε μπλε χρώμα. Η παντόφλα λοιπόν στην φωτό του ΠΝ είναι η La Restinga, μιας και όπως μπορούμε και πάλι να δούμε στην πιό κάτω φωτό, στην La Caranta δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί καθίσματα στο πρώτο ντεκ στην πρύμη. ;)

Να προσθέσω ακόμα χάριν της πλήρους ...διαλεύκανσης, ότι στην φωτό του ΠΝ η La Restinga βρίσκεται στην ίδια θέση ακριβώς που φαίνεται και στην φωτό του Neptune, και που εμφανίζεται λίγο στα αριστερά στην δική μου πιό κάτω φωτό. Πλαγιοδετημένη δηλαδή στο ντοκ, έχοντας στα αριστερά της την La Caranta. (Oυφ, ίδρωσα βρε παιδιά, ούτε κουίζ να το είχαμε βάλει !!!!!)

post-929-128326984011_thumb.jpg

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Κριμα που οι παντοφλες La Restinga και La Caranta θα δρομολογηθουν εκτος Ελλαδος γιατι τα πλοια αυτα ειναι οτι πρεπει για γραμμες εντος Ελλαδος.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στις 25/11/2009, παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες του από τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “La Caranta”.

Πηγη: MARINEWS

Πρόκειται για το δεύτερο από τα δύο επιβατηγά, οχηματαγωγά την κατασκευή των οποίων ανέλαβαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας για λογαριασμό της εταιρείας Samos Shipping Ltd.

Τα πλοία κατασκευάσθηκαν σύμφωνα με τους κανονισμούς και υπό την επίβλεψη του Bureau Veritas και έχουν καταταχθεί στην κλάση του.

Έχουν μήκος 84μ, πλάτος 17,40μ και μεταφορική ικανότητα 400 ατόμων και 100 ΙΧ ή 16 φορτηγών. Για την πρόωσή τους έχουν τοποθετηθεί 2 μηχανές CATERPILLAR 2000 ίππων η κάθε μία. Η ανώτατη ταχύτητά τους υπερβαίνει τους 15 κόμβους ενώ η υπηρεσιακή τους 14

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

To πλοιο εχει ξεκινησει δρομολογια στα τελη Ιουνιου και συνδεει την Punta de Piedras στο τουριστικο νησι Μαργαριτα με την Cumana.Εκτελει τρια δρομολογια ημερησιως και κανει περιπου 2.5 ωρες.Μεταφερει 250 επιβατες και 24 ΙΧ.Στην reporte confidencial υπαρχει αρθρο σχετικα με τη δρομολογιση του πλοιου.Ανηκει στην νεα εταιρια navibus

Στο site της εταιριας της υπαρχουν αρκετες φωτο του LA CARANTA απο ολα τα μερη του πλοιου(γεφυρα,σαλονι κλπ).

Ενδεικτικα βαζω και δυο για να παρουμε μια ιδεα

post-1819-037753200 1286539431_thumb.jpg

post-1819-030051500 1286539532_thumb.jpg

Τοσες αεροπορικες παντως σε παντοφλα πρωτη φορα βλεπω :P

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Εκτελει τρια δρομολογια ημερησιως και κανει περιπου 2.5 ωρες. Μεταφερει 250 επιβατες και 24 ΙΧ.

Τοσες αεροπορικες παντως σε παντοφλα πρωτη φορα βλεπω :P

Πράγματι, κι εγώ πρώτη φορά βλέπω αεροπορικές σε παντόφλα. Καθόλου παράξενο πάντως με βάση τον χρόνο διάρκειας του ταξιδιού. Αυτό που μου φαίνεται παράξενο, για το μέγεθος του γκαράζ του πλοίου (πρύμα-πλώρα), είναι ο μκρός αριθμός ΙΧ που παίρνει. Μόνο 24 ???

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Aς πεταχτούμε μέχρι την Bενεζουέλα για να δούμε το παπόρο επί το έργον. Oλίγον ψιλοχάλια φαίνεται στην πλώρη, ειδικά δεξιά, και δεν καταλαβαίνω το γιατί, καθώς δεν φαίνεται χάλια συνολικά. Kαι όπως γυρίζει μου δίνει την εντύπωση ότι έχει προπελάκι στην πλώρη ή μήπως κάνω λάθος?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
  • 1 month later...

To πλοιο ειχε ένα καλο ατύχημα στις 29 Ιανουαριου,αν και δεν φταιγανε

Εσπασαν οι καβοι από το Concepción Mariño το οποιο επεσε πανω στην παντοφλα και της εκανε ένα καλο σχισιμο λιγο πανω από την ισαλο

Λεπτομεριες εδώ με φωτογραφικο υλικο

27459630_10211170787293395_8344431494698519414_n.thumb.jpg.0f886da60c7c654e5c6a2c728b4bf7fb.jpg27541085_10211170789653454_3646166580491360804_n.thumb.jpg.c081ed29caab3add60690e446beffc89.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

H παντοφλα συνεχιζει να βρισκεται στη Βενεζουελα σε δρομολογια απο το Puerto la cruz προς το Punta de Piedras ,στο νησι της Μαργαριτας 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...