Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το Φοίβος θα μείνει για 2 ήμερες απο σημερα, πάλι εκτός δρομολογίων, ο λόγος είναι ο γνωστός τα MES.

Τελικά ο λόγος της μη πραγματοποίησης των χθεσινών δρομολογίων του Φοίβος ήταν μια βλάβη σε μια κύρια μηχανή. Η οποία αποκαταστάθηκε αργά χθες το απόγευμα. Έτσι από σήμερα επέστρεψε στους γνώριμους ρυθμούς του

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Κάτι χθεσινά ψιλοπράγματα:

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΟΙΒΟΣ» Ν.Π. 11317 ότι, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Αίγινα, με 88 επιβάτες, παρουσιάστηκε βλάβη στο σύστημα τροφοδοσίας των ηλεκτρομηχανών του πλοίου από τη δεξαμενή καυσίμου.

Το πλοίο συνέχισε τον πλου με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Αίγινας, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης και σχετικής έγκρισης, επετράπη η συνέχιση των προγραμματισμένων δρομολογίων του.

Από το ΥΕΝ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ο λόγος της μη εκτέλεσης του χθεσινού δρομολογίου του Φοίβος ήταν μια βλάβη

Πηγη: ΥΕΝ

Απογευματινές ώρες χθες, ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΟΙΒΟΣ» Ν.Π. 11317, καταπλέοντας στο λιμένα Πειραιά με 76 επιβάτες, ανέφερε στην οικεία Λιμενική Αρχή, βλάβη της αριστερής κύριας μηχανής, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα Αίγινας.

Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι

αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-O/Γ «ΦΟΙΒΟΣ στον Πειραιά στις 21-09-10

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε, χθες στις 13.35, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-O/Γ «ΦΟΙΒΟΣ» Ν.Π. 11317, ότι κατά τον κατάπλου του, στο λιμάνι του Πειραιά, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αίγινα για Πειραιά, με εβδομήντα τέσσερις επιβάτες, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη σε μία από τις ηλεκτρογεννήτριες του πλοίου.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ από το 8οΛιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες των προγραμματισμένων δρομολογίων προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απο το www.zougla.gr

Μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή εξαιτίας διαρροής πετρελαίου από σωληνάκι της αντλίας υπέστη στις 12.25 χθες το μεσημέρι το «ΦΟΙΒΟΣ», ενώ βρισκόταν στο λιμάνι της Αίγινας.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αίγινα χθες στις 12.30 για Πειραιά με 30 επιβάτες και 4 οχήματα, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία της γραμμής.

Τελικά το πλοίο απέπλευσε στις 15.45 για Πειραιά, μετά την αποκατάσταση της βλάβης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΟΙΒΟΣ» στον Πειραιά.

 

Απαγόρευση απόπλου έγινε, απογευματινές ώρες χθες, στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΟΙΒΟΣ» Ν.Π. 11317, από το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, διότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου από το λιμάνι της Αίγινας στον Πειραιά, διαπιστώθηκε αλλαγή χρώματος λαδιού στο δεξιό σύστημα λίπανσης του τελικού άξονα (ένδειξη πρόσμιξης με νερό).

Το «ΦΟΙΒΟΣ» θα παραμείνει στο λιμάνι του Πειραιά μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

hcg.gr

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Βλάβη στο Φοίβος αναφέρει ο αντ1

Quote

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου «Φοίβος» που εκτελεί το δρομολόγιο από Πόρο για Μέθανα, Αίγινα, Πειραιά.

Το προγραμματισμένο δρομολόγιο ακυρώθηκε λόγω μηχανικής βλάβης που παρουσιάστηκε στο επιβατηγό/οχηματαγωγό.

Οι 176 επιβάτες, τα 21 ΙΧ οχήματα και τα 21 δίκυκλα που επιβαίνουν στο «Φοίβος» θα προωθηθούν στους προορισμούς στις 6:30 το απόγευμα με το πλοίο «Απόλλων».

 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την μηχανική βλάβη του Φοίβος 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΦΟΙΒΟΣ” Ν.Π. 11317, ότι κατά την διαδικασία κατάπλου στο λιμένα Πόρου εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Αίγινα – Μέθανα – Πόρο διαπιστώθηκε βλάβη στην αντλία πετρελαίου (μονομπλοκ) της αριστερής κύριας μηχανής του πλοίου.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΟΙΒΟΣ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι 176 επιβάτες που ανέμεναν προς επιβίβαση προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 7 months later...
  • 1 month later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ – Ο/Γ Φοίβος στον Πόρο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΦΟΙΒΟΣ” Ν.Π. 11317, ότι κατά την διαδικασία κατάπλου στο λιμένα Πόρου εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Αίγινα – Μέθανα – Πόρο  διαπιστώθηκε βλάβη στην αντλία πετρελαίου της αριστερής κύριας μηχανής του πλοίου.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΟΙΒΟΣ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι 46 επιβάτες που ανέμεναν προς επιβίβαση προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Φοίβος στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε,  η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΦΟΙΒΟΣ” Ν.Π. 11317 ότι το εν λόγω πλοίο μετά τον ασφαλή κατάπλου του στον λιμένα Πειραιά προερχόμενο από τον λιμένα Αίγινας, παρουσίασε βλάβη στον βοηθητικό έλικα (bow thruster).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΟΙΒΟΣ”  μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ είκοσι επιβάτες που ανέμεναν για επιβίβαση προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση επειδή δεν δουλεύει το bow thruster?  Δεν το θυμάμαι ξανά αυτό. Το Λιμεναρχείο δηλαδή μας λέει πως δεν μπορεί να δέσει ασφαλώς το πλοίο χωρίς bow?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...