Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του ΕΓ/ΟΓ Θεόφιλος και του ΕΓ/ΟΓ Ταξιάρχης στο λιμάνι της Λήμνου


Recommended Posts

Καλοτάξιδο!!!!:):)
ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ !!! :)
ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ να ναι
Και καλοτάξιδο να είναι!
Καλοτάξιδο λοιπόν.

Είναι πλέον προφανές ότι όλοι σας είσθε σκέτοι γουρλήδες.:rolleyes:

Στην προβλήτα της Λήμνου προσέκρουσε το Ε/Γ-Ο/Γ «Θεόφιλος»

NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 19 Μαϊου 2009 06:56

Προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμένος της Λήμνου κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Θεόφιλος». Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Στην περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 7, τοπικά 8 Μποφόρ.

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Ενω ακομα δεν εχει ερθει το καλοκαιρι και περιμενουμε τον επομενο χειμωνα να το δουμε με αγωνια στο Καρλοβασι και τον Αγιο Κυρηκο. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ρήγμα 30 εκατοστών σε ύψος δύο μέτρων πάνω από την ίσαλο γραμμή υπέστη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Θεόφιλος".

Νωρίς το πρωί της Τρίτης προσέκρουσε στην προβλήτα στο λιμάνι της Λήμνου κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης.

Εκατό από τους 165 επιβάτες αποβιβάστηκαν, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο ναυτιλίας δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Το πλοίο παραμένει στη ράδα, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως έως και 8 μποφόρ δεν μπορεί να δέσει στο λιμάνι.

πηγη:SKAI

Link to comment
Share on other sites

Αρα δεν ηταν ενα αθωο φιλακι οπως υποψιαζομουν... Αντε τωρα να πεισεις τις γριες να μπουνε μεσα :rolleyes: Αμα δε σε θελει ομως η ρημαδα η τυχη.

Link to comment
Share on other sites

Για την ταλαιπωρία που περασαν μίλησε στην zougla.gr ενας επιβάτης του πλοίου.

Φαντάζομαι τους επιβάτες προς τη Μυτιλήνη (και Χίο) θα προωθηθούν με το Ταξιάρχη στο Σιγρι, που θα περάσει σήμερα και από εκεί οδικώς στη Μυτιλήνη και οι Χιώτες να συνεχίσουν με κάποιο πλοίο από εκεί για Χίο.

Link to comment
Share on other sites

...Αντε τωρα να πεισεις τις γριες να μπουνε μεσα :rolleyes: Αμα δε σε θελει ομως η ρημαδα η τυχη.

Συμφωνώ για την ρημάδα την τύχη. Είναι τουλάχιστον ειρωνία ένα μικροατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε πλοίο (και να θυμήσω ότι είχαμε αρκετά "ακουμπήματα" σε ντόκους τους τελευταίους μήνες), να συμβεί στο πρώτο μόλις ταξίδι ενός πλοίου για το οποίο μόλις πριν λίγο καιρό (στην αρχή του χρόνου) στο thread του, είχαμε εκτενώς αναφερθεί στους "κακούς συνειρμούς" που είχαν δημιουργηθεί στο επιβατικό κοινό μετά το περσινό του ατύχημα.

Για τους ίδιους με τους παραπάνω λόγους όμως δεν θα συμφωνήσω με τον φίλο Νeptune στον "περιορισμό" που θέτει όσον αφορά τις ...ηλικιωμένες κυρίες. Έχω την άποψη ότι το πλοίο θα αντιμετωπίσει πιά (δυστυχώς) μεγάλη δυσπιστία από πολύ ευρύτερο φάσμα ηλικιών επιβατών.

Μακάρι να διαψευστώ, αλλά πολύ φοβάμαι μήπως το πολύ μικρό σημερινό "χτυπηματάκι", καταστεί πολύ πιό καθοριστικό για το μέλλον του πλοίου από την περυσινή πολύ μεγαλύτερη (αναμφίβολα) περιπέτεια του. :(

Κρίμα.....

Link to comment
Share on other sites

Έχω την άποψη ότι το πλοίο θα αντιμετωπίσει πιά (δυστυχώς) μεγάλη δυσπιστία από πολύ ευρύτερο φάσμα ηλικιών επιβατών.

Aδικα θα αντιμετωπιστει με δυσπιστια;

Link to comment
Share on other sites

Αν ζητάς την δική μου γνώμη φίλε Harry, και βέβαια όχι.

Ωστόσο θα επιμείνω στο ότι το σημερινό ήταν ένα ατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί στο οποιοδήποτε πλοίο, χωρίς αυτό μετά να αντιμετωπιστεί με την οποιαδήποτε δυσπιστία. Και είναι λυπηρό αυτό, σωστά ? :(

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε το παραδειγμα του χαισπιντ 5 που μεσα σε λιγες μερες ειχε 2 πολυ σοβαρα συμβαντα και ομως εξακολουθει να ειναι απο τα πιο δημοφιλη ταχυπλοα.

Ετυχε...

Συμφωνω οτι θα μπορουσε να συμβει στο καθε πλοιο αλλα η θεα τυχη χτυπησε τον θεοφιλο. Οι περισσοτεροι ειναι ηδη προκατειλημενοι με το συγκεκριμενο βαπορι και αυτο το τελευταιο θαρρω πως αποτελεσε το κερασακι στην τουρτα.

Ευτυχως τουλαχιστον που η ζημια δεν ειναι σοβαρη γιατι σε αντιθετη περιπτωση θα υπηρχαν σοβαρες αμφιβολιες για το ποτε και αν θα συνεχιζε ο θεοφιλος.

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα ελεγα παλι πως ισως δεν ειναι μονο η κακη τυχη. Οταν τα βρονταει ο Αιολος περυσι πανω στο Ροδανθη οταν το ιδιο πλοιο φετος ξυνει τη μυτη του στη Σαντορινη οταν ο Θεοφιλος περυσι παραλιγο να μας μεινει μνημειο στις Οινουσες οταν φετος ριχνει μια ψιλη στη Λημνο και οταν ο Ταξιαρχης που παει να παρει τον κοσμο ριχνει κι αυτος μια ψιλη στο ιδιο λιμανι. Ε τοτε τι να πεις. Για οσους δεν το πιασαν μετα το μακρυ προλογο, και ο Ταξιαρχης θυμα της Λημνου σημερα ;)

Link to comment
Share on other sites

Οσοι ειχαν προορισμο το Βαθυ Σαμου θα πανε μεσω Πειραια....

Μετα απο τετοια ταλαιπωρια νομιζω οτι πλεον η ΝΕΛ θα εχει ενα θεματακι;

Ειμαι υπερβολικος;

Link to comment
Share on other sites

Αν παρατηρησατε αλλαξε τιτλο το θεμα:DΕλεγα και εγω,γιατι καθεται ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ακομα Λημνο:confused:Τι περισσοτερα νεα εχουμε για το καινουργο μπαμ?Οι επιβατες μαλλον θα αναπολουν το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ,μην πω την ΣΟΥΜΕΛΑ:P

Link to comment
Share on other sites

Επρεπε να το παιξω στοιχημα το πρωι. Θα κανα διακοπες μακρια τωρα. :DΤελικα η Νελ εχει φαει τη μουντζα και οχι ο Θεοφιλος ο καημενος.. Τι να πω κριμα.

Link to comment
Share on other sites

Να πουμε εδω οτι για τον Ταξιαρχη τουλαχιστον τριτωσε το κακο στη Λημνο. Μια που τον ειχε ανοιξει η παλια καλη ΝΕΛ σαν κονσερβοκουτι και εμεινε κανα 8μηνο στο Περαμα μεχρι να επισκευαστει (νομιζω 2000 ηταν) μια το 2006 οπου χτυπησε αξονικα και προπελα και μια τωρα.

Αν ξεχναω και καμια αλλη συγγνωμη αλλα δεν κραταω αρχειο. :D

Link to comment
Share on other sites

Και το ωραίο είναι ότι αυτά συμβαίνουν σήμερα...και αύριο και μεθαύριο είναι προγραμματισμένες διαμαρτυρίες των Λημνιών στην Αθήνα ...για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού. Ούτε παραγγελία να ήταν αυτά τα 2 ατυχήματα.

ΥΓ. Πλάκα θάχει να βγει και ο Μανούσης και να μιλήσει για πλοία "τύπου ΝΕΛ"...:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Mάλιστα...φωνάξτε μας Πρωτοχρονιά για να σας κάνουμε ποδαρικό ένα πράμα!!:mad::(:(:(

πάλι καλά που δεν έχει περισσότερα βαπόρια η εταιρεία...΄:eek:

Πάντως όντως αναμενόμενο, αλλά πολύ γκαντεμιά ρε παιδί μου...

Link to comment
Share on other sites

Το «Ταξιάρχης» μετέφερε περίπου 150 επιβάτες και εκτελούσε το επιδοτούμενο δρομολόγιο Καβάλα-Λήμνος-Αϊ Στράτης-Σύμη-Χίος-Λαύριο.

Το πλοίο θα παρελάμβανε τους 84 επιβάτες του επιβατηγού «Θεόφιλος» που ανήκει στην ίδια πλοιοκτήτρια εταιρεία και είχε προσκρούσει τα ξημερώματα στην προβλήτα του ίδιου λιμανιού, κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκε ρήγμα περίπου μισού μέτρου πάνω από την ίσαλο γραμμή ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ούτε ρύπανση. Ο απόπλους του απαγορεύθηκε μέχρι να επιθεωρηθεί.

Ναυτεμπορική

Link to comment
Share on other sites

Πειραιάς, 19 Μαΐου 2009

Το Ε/Γ – Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ θα πλεύσει σήμερα κενό φορτίου στην Καβάλα για την επισκευή των μικρών υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση και αφού ληφθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από το Υ.Ε.Ν.Α.Ν.Π. θα ενταχθεί αύριο στα προγραμματισμένα του δρομολόγια.

Τί άλλαξε και ο Θεόφιλος δεν έφυγε χθες για Καβάλα, όπως είχε πει η εταιρεία του? Το παράξενο είναι ότι, παρόλο που οι ζημιές είναι ασήμαντες, τα πλοία παραμένουν στη Λήμνο. Τόσο δύσκολο είναι να τα μπαλώσουν πρόχειρα για να έρθουν για κανονική επισκευή? Ή μήπως, επειδή είναι μικρές οι ζημιές και είναι 2 τα πλοία, θα πάει συνεργείο να τις επισκευάσει επιτόπου?

ΥΓ Σίγουρα οι προσκρούσεις αυτές οφείλονται στον καιρό και μπορούν να συμβούν σε οποιοδήποτε πλοίο και σε οποιαδήποτε εταιρεία, απλώς όταν προστίθενται και σε άλλα περιστατικά, παίρνουν άλλη διάσταση. Και ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα και η Σουπερφεράκλα έχει στο ενεργητικό της αρκετές προσκρούσεις σε ντόκους, μία προσάραξη στη Βουβή, μια σύγκρουση με τον Θεολόγο, βλάβες κλπ. Σε όλους μπορούν να συμβούν αυτά, απλώς το Superferry II και οι εταιρείες στις οποίες ανήκε και ανήκει το πλοίο...δεν έδιναν συνεχώς αφορμές για διαφόρους λόγους. Και αυτό είναι κυρίως που βαρύνει στην γνώμη του κόσμου.

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...