Jump to content
Shipfriends

Blue Sapphire (IMO 7822457)


Recommended Posts

Επειδή άκουσα απορίες για το Blue de France που ήταν στο μεγάλο λιμάνι πρόσφατα, είπα να ξεκινήσω ένα θεματάκι :D.
Ναυπηγημένο ως Europa το 1981, το πλοίο αποτέλεσε έμπνευση για τη μετασκευή του τότε Aegean Dolphin για τον Α. Αγγελόπουλο. Κόστισε περίπου 120 εκ.$ και ήταν για χρόνια το πλοίο-κυρίαρχος της γερμανικής κρουαζιέρας.
Με την αντικατάστασή του στην Hapag-Lloyd από το επόμενο EUROPA το 1999, το πλοίο πουλήθηκε στην Star Cruises (μαμά εταιρία της ΝCL) και ταξίδεψε μετά από μεγάλη ανακαίνιση μέχρι το 2004 στην Ν.Α. Ασία ως SuperStar Aries.
Νέα του εταιρία η Pullmantur Cruises, νέο του όνομα το Holiday Dream, νέα του αγορά η Ισπανική μέχρι και το 2008.
Tότε η μαμά της Pullmantur, RCC αποφασίζει τη μετακίνηση του πλοίου στη νέα γαλλική θυγατρική της, Croisieres de France. Το πλοίο απευθείνεται πλέον σε Γάλλους και αναλόγως την περίοδο βρίσκεται στην Ευρώπη αλλά και την Καραϊβική.
Όπως βλέπετε, το πλοίο σε ολόκληρη την καριέρα του ανήκε σε εταιρίες με σαφή προσανατολισμό σε συγκεκριμένες ομάδες, Γερμανία, Ασία, Ισπανία και τώρα Γαλλία.

 

_____________________________________________________________________________________________________

(1981, ex-Europa, Superstar Europe, Superstar Aries, Holiday Dream, Bleu de France, Saga Sapphire)

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά για το 2010 (κάπως επεισοδιακό είναι η αλήθεια), έκανε σήμερα το πλοίο, όσον βέβαια αφορά τα κρουαζιερόπλοια.

Και λέω επεισοδιακό, γιατί ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τους πολύ δυνατούς αέρηδες που φυσούσαν τουλάχιστον το πρωί στον Σαρωνικό. Το πλοίο είχε προγραμματισμένη άφιξη στον Πειραιά στις 08.00. Και ενώ βρισκόταν στην ώρα του έξω από το λιμάνι έκανε γύρω στις δύο ώρες μέχρι να μπεί και να δέσει στην παγόδα. Κάποια στιγμή μάλιστα γύρω στις 09.00, το πλοίο γύρισε προς τα νότια και άρχισε να απομακρύνεται, κάνοντας με να υποθέσω ότι εγκατέλειπε τις προσπάθειες του και συνέχιζε την πορεία του προς το επόμενο λιμάνι προσέγγισης του.

Τέλος καλό - όλα καλά βέβαια όπως ανέφερα και πιό πάνω, αφού τα κατάφερε και πέρασε στην ...ιστορία :P ως το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Πειραιά για το 2010 !!!

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Τι γίνεται παιδιά με το καράβι ??? :confused:

Το πρωί έφυγε από το κεντρικό λιμάνι και αυτήν την ώρα βρίσκεται δεμένο στα ...ναυπηγεία Σκαραμαγκά. :confused:

Καμμιά μικροαβαρία, κανένα μικροχτύπημα με τους χθεσινούς δυνατούς ανέμους στον Πειραιά ???

Link to comment
Share on other sites

Ήταν από καιρό στα αναμενόμενα πλοία στις περιοχές ευθύνης του ΟΛΠ, άρα πρόκειται για κάτι προγραμματισμένο και όχι έκτακτο. Από την άλλη πήγε Σκαραμαγκά ο οποίος όμως λειτουργεί;:confused:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου chiotis μήπως κάνεις λάθος ?

Το πλοίο ναι, αναφερότανε εδώ και καιρό στις λίστες του ΟΛΠ, αλλά στην "Κατάσταση Άφιξης Κρουαζιερόπλοιων" για χθες 2/1ου/2010. Στην λίστα "Κατάσταση Πλοίων ευρισκομένων στις περιοχές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης της ΟΛΠ Α.Ε" (που θα δικαιολογούσε την σημερινή του μετακίνηση), δεν αναφέρεται πουθενά, όχι μόνο εδώ και καιρό αλλά ούτε καν σήμερα που ξαναμπήκα για να δω μετά το ποστ σου. :confused:

Link to comment
Share on other sites

Υπήρχε σίγουρα αναφορά σε παλαιότερες καταστάσεις αναμενομένων πλοίων στις περιοχές αρμοδιότητας του ΟΛΠ, που αναφέρονται τα πλοία που έρχονται για τους επισκευαστικούς ντόκους ΝΜΔ, Πέραμα κλπ, άρα υπήρχε η βούληση να δέσει το πλοίο στον Πειραιά. Αν από την εταιρεία βρήκαν καλυτερη προσφορά στον Σκαραμαγκά (αν δουλεύει), δεν είναι και τίποτα να φάει άκυρο ο ΟΛΠ και να φύγουν για τον κόλπο.

Link to comment
Share on other sites

Για να το δουμε και σε μια φωτο στη ραδα του Σκαραμαγκα απο το προηγουμενο Σαββατο
Το βαπορι παντως ειναι πανεμορφο.Ισως επειδη ειναι κατασκευης του 1981 και οχι προσφατο ;)

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά για το 2010 (κάπως επεισοδιακό είναι η αλήθεια), έκανε σήμερα το πλοίο, όσον βέβαια αφορά τα κρουαζιερόπλοια.

Αφού έκανε ποδαρικό στο μεγάλο λιμάνι, και πέρασε και για δεξαμενισμό από τον Σκαραμαγκά, το πλοίο στις 9/1ου αναχώρησε για την Σμύρνη της Τουρκίας,

Όχι μόνο έφυγε από τον Σκαραμαγκά αλλά χθες βρισκόταν στην Τουρκία.

όπου και ξεχειμώνιασε (να υποθέσω ότι βρήκε φθηνότερα λιμανιάτικα από του Πειραιά ???). Μετά από την τρίμηνη σχεδόν εκεί παραμονή του, το πλοίο αναχώρησε σήμερα το πρωί χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ακόμα τον προορισμό του, μιας και στο σύστημα AIS ως τέτοιος αναγράφεται το όνομα του πλοίου :confused:.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Το πανέμορφο κρουαζιερόπλοιο, πολλούς μήνες μετά το "ποδαρικό" που έκανε στο λιμάνι του Πειραιά για το 2010 και την ολιγοήμερη κατόπιν παραμονή του στου Σκαραμαγκά, ξανααρχίζει τις προσεγγίσεις του στο μεγάλο μας λιμάνι από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο μέχρι και το τέλος του χρόνου (25/12ου), σύμφωνα με το πρόγραμμα άφιξης κρουαζιεροπλοίων του ΟΛΠ.

Είναι πολύ πιθανό μάλιστα, να είναι ξανά το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά (για το 2011), μιας και η επόμενη προσέγγιση του από την 25/12ου, είναι το Σάββατο 1η Ιανουαρίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 6 months later...

Το πλοιο θα παει στα Fincantieri του Παλερμο και θα ξεκινησει restyling που θα το αλλαξει εσωτερικα(νεες καμπινες,αλλαγες στα σαλονια κλπ)και εξωτερικα(θα προστεθει ενα νεο deck).

Υπολογιζεται να εχει τελειωσει τον Φεβρουαριο του 2012 οπου θα βαφτιστει με το νεο του ονομα και τον Μαρτιο θα ξεκινησει την πρωτη του κρουαζιερα απο το Southampton για την Μεσογειο.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Μηχανικα προβληματα για το πλοιο

The maiden voyage of the Saga Sapphire cruise ship was cut short after the ship began having engine problems in one of the ship’s 2 engines. The ship is currently in the harbour at Valencia, Spain awaiting repairs. Passengers that were on this maiden cruise will be flown home to the UK on Monday.

A spokesman for Saga Cruises said that the problem was with one of the two engines. Captain Alastair McLundie said that it was possible to run the ship on just one engine, but the decision was made to bring the vessel in for repairs.

Passengers on board the Sapphire will receive a full refund for the cost of the remainder of the cruise, plus a discount towards a future booking. Fares on the 23 night maiden voyage ranged from $5,000 to $14,000 in USD. Passengers on the next cruise will miss 2 ports of call and receive a 50% discount on their fare.

Even though this was the maiden voyage for the Sapphire, the ship has been plagued with problems from a worker strike when the ship was being built. Due to the strike, passenger capacity was cut from 752 to 706. New bars and restaurants were put in the place of the cabins that were cut.

http://cruisefever.net

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 2 years later...
  • 2 years later...
  • 4 weeks later...

Το Saga sapphire τελείωσε τις εργασίες του και έχει επιστρέψει στις κρουαζιέρες του. Μετά τις εργασίες υπάρχει αλλαγή στο χρωματισμό της τσιμινιέρας, όπου από θαλασσί χρώμα έγινε κίτρινη (στο παραδοσιακό χρώμα της Saga Cruises)

Link to comment
Share on other sites

Το Saga Sapphire είναι κατασκευασμένο το 1981 στο ναυπηγείο Bremer Vulkan στη Βρέμη. Το πλοίο έχει μήκος 199,63 μέτρα, πλάτος 28,55 μέτρα και φοράει δυο 7 κύλινδρες MAN κύριες μηχανές. Το πλοίο έχει κατασκευαστεί με το όνομα Europa, μέχρι το 1999 που πήρε το όνομα Superstar Europe, το 2000 πήρε το όνομα Superstar Aries, το 2004 μετονομάστηκε σε Holiday Dream, το 2008 σε Bleu de France και από το 2012 εχει πάρει το όνομα Saga Sapphire.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Η ANEX Tour ανακοίνωσε την αγορά του Saga Sapphire το οποίο θα αποχωρήσει το Μάιο του 2020 από τη βρετανική εταιρεία Saga Cruises. Το πλοίο αναμένεται να εγκατασταθεί στην Αττάλεια και να ταξιδεύει σε δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...