Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το Σάββατο 15-10-2005 απο το το διαυλο σαλαμινας περνουσε η παντοφλα χρηστος τ με κατευθυνση προς περαμα,(δοκιμαστικο??,μια και πριν απο 1+βδομαδα ηταν στο παραπανω ναυπηγειο για εργασιες συντηρησης.

 

_____________________________________________

(1980, ex-Χρήστος Τ)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 5 months later...
Ερώτηση προς τους ειδικούς με τις παντόφλες του forum.Ξέρει κανείς, ποια παντόφλα είναι αυτή?

Ειναι η παντοφλα ΧΡΗΣΤΟΣ Τ,εκανε (κανει?) δρομολογια Ν.Στυρα-Αγια Μαρινα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 month later...

Με αφορμή το ποστ του φίλου polmyt για τη γραμμή Αγίας Μαρίνας - Νέων Στύρων και την αναφορά του στο ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ, ανοίγω αυτό το θέμα μιας και θεωρώ ότι η συγκεκριμμένη παντόφλα δικαιούται ενός δικού της thread.

Ένα πλοίο, που λίγη ...παλαβομάρα :D να έχεις με το AIS, μπορείς να το δεις εκτός από την γραμμή που βέβαια εξυπηρετεί, σε οποιοδήποτε σημείο του Αιγαίου ανά πάσα ώρα και στιγμή, εξυπηρετώντας τα νησιά μας με έκτακτα δρομολόγια και μεταφορές φορτίων που τα "μεγάλα" μας πλοία είτε δεν προφταίνουν είτε δεν μπορούν να κάνουν.

Το έχω "δει" πολλές φορές είτε στις Κυκλάδες, είτε στην Ελευσίνα, είτε στις Σποράδες, και -συμπτωματικά- απόψε, στα ανοιχτά της Καρύστου με προορισμό την Μυτιλήνη έχοντας ξεκινήσει από την Ελευσίνα. Παντόφλα μεν, "παντός προορισμού" δε, με λίγα λόγια... :)

Link to comment
Share on other sites

Ανατρέχοντας στο site της εταιρείας που μας αλλάζει τα φώτα, βρίσκουμε έναν διαγωνισμό που πιθανότατα περιγράφει το σημερινό ταξίδι:

Μεταφορά με F/B ανοικτού τύπου,υλικών και μηχανημάτων Συνολικού βάρους 374 τον, σε ένα ναυτικό ταξιδι,από λιμάνι Ελευσινας στη νήσο Λέσβο(προσγιάλωση έμπροσθεν του ΑΣΠ) και επιστροφή στο λιμάνι Λαυρίου

Παλιότερα η κοινοπραξία αποδέσμευε ένα πλοίο (ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ και ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ)σχεδόν κάθε βδομάδα για τέτοιου είδους μεταφορές, ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ πλέον δεν φαίνεται, οπότε μένει το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ.

Φυσικά η παντόφλα που κατέχει τα πρωτεία σε μεταφορές cargo στο Αιγαίο είναι η ΕΥΓΕΝΙΑ Π, δεν έχει αφήσει όρμο στο Αιγαίο που να μην έχει περάσει...

Link to comment
Share on other sites

Και να πουμε ότι η εν λόγω παντόφλα ανήκει στον κ.Γ.Τσαιλά ο οποίος είναι ο ένας εκ των δύο πλοιοκτητών του ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ.

Γι αυτό αμφότερα και τα δύο πλοία έχουν στις μπαντες τους διαφημιση της AIGAION Ασφαλιστικής.

Link to comment
Share on other sites

Και το προηγουμενο ονομα της ηταν ΧΡΗΣΤΟΣ Τ.Μαλιστα στη βαρκα που διαθετει το ΧΡΗΣΤΟΣ εχει σβηστει με μπογια ενω το Τ παραμενει.Το νεο ονομα εχει γραφτει προχειρα με μαρκαδορο.

Link to comment
Share on other sites

Ανατρέχοντας στο site της εταιρείας που μας αλλάζει τα φώτα, βρίσκουμε έναν διαγωνισμό που πιθανότατα περιγράφει το σημερινό ταξίδι:

Και ιδού και η επιβεβαίωση του Χιώτη...που έβαλε τα γυαλιά στους Μυτιληνιούς.:D

[...]Αντιθέτως, ήταν περιβαλλοντολογικά προκλητικός ο τρόπος με τον οποίο απαλλάχθηκε του βαρύτατου φορτίου της - 170 τόνοι η κάθε μία απ’ τις πολωνικές μηχανές - η «παντόφλα» Μελίνα ΙΙ, με την οποία και έφτασαν ακτοπλοϊκώς μέχρι την Επάνω Σκάλα τα δύο Η/Ζ. Συνεργείο από νωρίς το πρωί, ακριβώς απέναντι από το στρατιωτικό πρατήριο, προχώρησε με εκσκαφείς σε χωματουργικές διαμορφώσεις, φτιάχνοντας έναν πρόχειρο λιμενίσκο πάνω στον οποίο πήγε και προσέδεσε («έκατσε») το πλοιάριο.

Παρ’ ότι οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ ανέφεραν ότι άμεσα θα αποκατασταθεί ο θαλάσσιος χώρος που δέχτηκε τα χώματα, κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν το δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Επάνω Σκάλας, Μάκη Βενέτα, ο οποίος έφτασε επί τόπου και διαμαρτυρήθηκε για την επέμβαση στο περιβάλλον.

Τελικά, παρούσης της Αστυνομίας, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η εκφόρτωση των δύο εντυπωσιακού μεγέθους μηχανών

Link to comment
Share on other sites

Ας σημειώσουμε ότι το ΜΕΛΙΝΑ μετά την αναχώρηση του από την Μυτιλήνη πήγε Μύκονο όπου και έφτασε σήμερα το πρωί, και μετά από μικρή παραμονή αναχώρησε για την Πάτμο όπου και δένει αυτήν την ώρα.

"Γερό" ταξίδι (Ελευσίνα - Μυτιλήνη - Μύκονος - Πάτμος -.....) για παντόφλα !!! :)

Link to comment
Share on other sites

Δημοφιλεστατη τελικα η ΜΕΛΙΝΑ :P

Πριν παει Αγια Μαρινα-Νεα Στυρα και αρχισει να οργωνει το Αιγαιο δουλευε Ριο-Αντιριο.

Η φωτο ειναι απο το Δεκεμβριο του 2006.Μοναδικη διαφορα που παρατηρω σε σχεση με τωρα ειναι το μπλε χρωμα που ειναι βαμενη απο το γκαραζ και κατω.Η διαφημηση υπηρχε απο τοτε.

Προσωπικα την προτιμω οπως ειναι τωρα

Link to comment
Share on other sites

υπηρχε και παντοφλα ΜΕΛΙΝΑ στο ριο που εκανε τα ιδια (ριο αντιρριο, αλλα και εκτακτες ναυλωσεις οπου λαχει) και αντικατασταθηκε πριν 2-3 χρονια απο την ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

ΧΙΟ - ΣΑΜΟ - ΣΥΜΗ (!!!) αναφέρει ως προορισμό η συσκευή AIS της ΜΕΛΙΝΑΣ. Και από ότι βλέπω στον χάρτη του συστήματος ξεκίνησε για το ταξίδι της αυτό κατευθείαν από τα Νέα Στύρα (συνήθως πήγαινε πρώτα Ελευσίνα για να φορτώσει).

6 Μποφώρ δίνει σήμερα Τρίτη για το Κεντρικό Αιγαίο η Μετεωρολογική υπηρεσία. "Ζόρικοι και δύσκολοι καιροί" για παντοφλίτσες... Καλό ταξίδι να 'χουνε οι άνθρωποι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ταξίδεψα (επιτέλους !!! :P) με την περίφημη πιά ΜΕΛΙΝΑ, πριν λίγες ημέρες από Αγία Μαρίνα προς Νέα Στύρα.

Είναι αλήθεια ότι είχα την περιέργεια να την δω από κοντά μετά από τα όσα έχουμε γράψει στο παρόν θέμα. Είδα μία κλασσική λοιπόν (κλασσικότατη αν εξαιρέσεις το πρύμα-πλώρα γκαράζ της) παντόφλα της δεκαετίας του 70 (άντε το πολύ του 80). Με λίγους και μικρούς χώρους για τους επιβάτες, με το ανοιχτό με πάγκους πάνω κατάστρωμα της, με την μικρή και γραφική γέφυρα, και με το κλασσικότατο (παλιάς παντόφλας) ...κλειστοφοβικό σαλόνι της. Αξίζει ένα ταξίδι μαζί της για να δει κάποιος πως ήταν εσωτερικά διαμορφωμένες οι παλιές-καλές παντόφλες.

Κατά τα άλλα, το πλοίο δείχνει παντού τα χρόνια του, και είναι γενικά αρκετά παραμελημένο. Έχω μάλιστα την εντύπωση (για να μην πω την βεβαιότητα) ότι με την έλευση του Στύρα Νταιαμοντ ή οποιουδήποτε άλλου νεότερου σκαριού, αργά ή γρήγορα θα αποσυρθεί από την γραμμή.

Το (μίνι) ταξίδι μαζί της πάντως το χάρηκα. Είπαμε, παντόφλα από μία άλλη εποχή :).

Ας δούμε και μία φώτο της διακοσμητικής τσιμινιέρας της... :D

post-929-128326982417_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε και μία φώτο της διακοσμητικής τσιμινιέρας της...

Μπορεί να μην είναι και τόσο διακοσμητική η τσιμινιέρα. Αν κοιτάξεις μέσα από τα ανοίγματα θα δεις μέσα τουλάχιστον καμμιά μπαταρία. Πάντως τόσο η συγκεκριμένη παντόφλα όσο και η διαδρομή του δρομολογίου μεσα από νησάκια και αβαθή είναι πανέμορφα.

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξα φίλε μου chiotis, κοίταξα..... ;)

Να σου πω την αλήθεια μου μπαταρία δεν διέκρινα. Κάτι καφάσια από αναψυκτικά μόνο, και σκουπιδαριό από τους ατέλειωτους Ελληνάρες επιβάτες.....:(

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ομορφη μερα ειχε χτες οποτε αδραξαμε την ευκαιρια για μια βολτα μεχρι την Αγια Μαρινα μπας και πετυχουμε το ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Τ.

Τελικα μας προεκυψε ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ και η μονη ειδηση που βγαινει για τους λατρεις της λεπτομεριας ειναι οτι σβησανε τη διαφημηση απο το πλαι της

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...