Jump to content
Shipfriends

Superrunner Jet (IMO 9141883)


Neptune

Recommended Posts

Μια και θα παει στην αγαπημενη μου γραμμη και με ενδιαφερει αμεσα :D γνωριζει καποιος αν εχει 2 ή 4 Steering Jets? :rolleyes:

 

YΓ: (1999, ex-Superseacat Four, Speedrunner IV)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 598
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Έχει 4 steering 1 booster απο οτι βλέπω.

Θυμάμαι οταν η Seacat είχε βάλει την παραγγελεία ήθελε κάποιες αλλάγες πέρα απο τους κοινόχρηστους. απο όσο θυμάμαι ηταν διπλοί καταπελτες διπλα steering και high tensile steel σε όλη την υπερκατασκευη οχι μέχρι το main deck και μετα αλουμινιο οπως ηταν το πρώτο.

συγνώμη για την φωτο του IV αλλα δεν βρηκα του ΙΙΙ

πηγη φωτογραφιων wikipedia

post-38-12832697994_thumb.jpg

post-38-128326979943_thumb.jpg

Edited by Ermenegildo
wiki
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Προφανως υπαρχει καποια καθυστερηση καθως και τα 2 "αδερφακια" ειναι ακομα δεμενα στις θεσεις τους στο Gdansk.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τρεις μέρες πριν ήταν στην Μάγχη, αυτή την ώρα περνάει νοτιοανατολικά της Σικελίας με ταχτύτητα γύρω στους 32-33 κόμβους. Αύριο λογικά θα είναι στον Πειραιά. B)

Link to comment
Share on other sites

Και αφου και ειδαμε και τι ταχυτητες εχει(στο περιπου τουλαχιστον),εκτιμω οτι στα κανονικα του δρομολογια και γεματο θα πηγαινει γυρω στα 30 μιλια. ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλώς μας ήρθε το καινούργιο ταχύπλοο. Τελική ευθεία προς το λιμάνι του Πειραιά και με "ούριο άνεμο" η ταχύτητα φτάνει τους 37+ κόμβους. Εγώ θα ποντάρω σε μια υπηρεσιακή ταχύτητα γύρω στους 32, ίσως λίγο πιο πάνω. Ελπίζω να υπάρχει ανταποκριτής στο λιμάνι για την πρώτη είσοδο. Αφήστε τις μπουγάτσες στην άκρη και ετοιμαστείτε! :D

Link to comment
Share on other sites

Welcome λοιπον στο πλοιο και στο πληρωμα του. Στο πρασινο για αρχη και απο αυριο στη θεση που εδενε το ΧΣ1 στην πλατεια Καραισκακη. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Μετα το συνταρακτικο νεο της αποκτησης ηλεκτρονικου πινακα απο το πλοιο να πουμε οτι χθες με την αφιξη του πλοιου εγινε καταμετρηση επιβατων αλλα τελικα δε βρηκανε υπεραριθμους. Τζαμπα η ταλαιπωρια του κοσμου απο καποιο "εξυπνο" που απλα δεν ειχε θεση μαζι με την παρεα του και σκεφτηκε οτι ο λογος που συμβαινει αυτο ειναι οι υπεραριθμοι :mad:

Link to comment
Share on other sites

Επιχείρηση διάσωσης από το Speedrunner IV

Η ταχύτητα και η αυτοθυσία του πληρώματος και του πλοιάρχου του Speedrunner IV κ. Άγγελου Κοντομηνά χθες μια παρ’ ολίγον τραγωδία νότια της Σερίφου.

Το επιβατηγό – ταχύπλοο σκάφος Speedrunner IV της Aegean Speed Lines ήταν το πρώτο πλοίο που βρέθηκε δίπλα στο ταχύπλοο που κινδύνευε και το πλήρωμα του υπό την καθοδήγηση του κ. Κοντομηνά διάσωσε και τους πέντε επιβαίνοντες .

Link to comment
Share on other sites

Ταξιδακι με το πλοιο μεσα στο Σαββατοκυριακο για να εχουμε και ποιο ολοκληρωμενη αποψη. Γκαραζ μεγαλο και ανετο με 2 καταπελτες. Δυστυχως το βλεπω να γεμιζει μονο τις μερες τις μεγαλης αιχμης και παλι δυσκολα. Για να γκρινιαξω λιγο να πω οτι το πλοιο ειναι αρκετα ψηλο και οι καταπελτες κανουν μεγαλη γωνια στους μωλους των νησιων (ειδατε δεν ειπα λιμανια ε?:D) Επιβιβαση απο σκαλες δεξια και αριστερα και μετα μεσα καποιος θα βρεθει να σε παει στη θεση σου αν καταφερεις με τοσες ταμπελες να μην τη βρεις. Ωραια και ανετα καθισματα και ουδετερα χρωματα μεσα. Το πληρωμα οπως σε ολα τα πλοια της Aegean ευγενεστατο απο τον πρωτο μεχρι και τον τελευταιο. Το πλοιο εχει τα ωραρια του ΣΡ ΙΙ τα οποια τηρει με ακριβεια σε σχεση με τον προκατοχο του που παντα καθυστερουσε λιγακι. Και παει και κομμενο για να μην περιμενει πολυ στα λιμανια. Απο πλευση πεσαμε στην περιπτωση (4-5 μποφορ) και ηταν ακουνητο οποτε δε μπορω να εχω αποψη. Γενικα εχει ακουστει πολυ το βαπορι στις Δυτικες και για να βρεις εισητηριο πρεπει να χεις το θεο μπαρμπα. Ειναι το πρωτο βαπορι της γραμμης που γεμιζει και μετα τα υπολοιπα ακολουθουν. Ακομα και τις καθημερινες η πληροτητα του ειναι αρκετα ικανοποιητικη. Σιγουρα η καλυτερη λυση αυτη τη στιγμη για τη γραμμη

Link to comment
Share on other sites

Γκαραζ μεγαλο και ανετο με 2 καταπελτες. Δυστυχως το βλεπω να γεμιζει μονο τις μερες τις μεγαλης αιχμης και παλι δυσκολα.

Δε ξέρω αλλά εκείνα τα κολονάκια κοντά στο καταπέλτη δεν νομίζω ότι θα το χαρακτήριζαν άνετο το γκαράζ του. Σε σύγκριση με του Speedrunner II που ίσως είναι υπόδειγμα ευρυχωρίας γκαράζ από τα ταχύπλοα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στο ΣΡ4 αλλαχτηκαν τα χαρτινα προσκεφαλα με το λογοτυπο της εταιριας με αλλα δερματινα σαν αυτα που υπαρχουν στα HS. Μικρη κινηση αλλα αλλαζει πολυ η εσωτερικη εικονα του πλοιου. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ευκαιρια χθες με τον καιρο κοντρα να δουμε τι ψαρια πιανει το πλοιο. Οπως παντα πριν την ωρα του στο λιμανι και παρα τον κοσμο που ειχε λογω της ημερας τελειωσε τη φορτωση 2 λεπτα νωριτερα. Αναχωρηση στην ωρα του. Με τον καιρο πλωρα δεν καταλαβε τιποτα μεχρι τη Σεριφο (απο Σιφνο) κανοντας μονο ενα ελαφρυ και ανεπαισθητο πανω κατω. Φευγωντας απο Σεριφο εγινε ανακοινωση οτι το πλοιο θα ακολουθησει αλλη πορεια απο τη συνηθισμενη για να γινει το ταξιδι μας ποιο ανετο κατι το οποιο θα ειχε ως συνεπεια μια μικρη καθυστερηση 20 λεπτων. Η ανακοινωση θα εγινε μην τυχον και ειχαμε μεσα γνωστη επιβατιδα που κανει καταγγελιες οταν τα πλοια αλλαζουν πορειες, αποφευγουν συγκρουσεις κτλ και μας βγαλουν πρωτο θεμα σε κανενα πειρατικορεπορταζ. :D Απο κει και περα το πλοιο αναλογικα με τον καιρο παλι δεν καταλαβε τιποτα περα απο 3-4 καλα χτυπηματα συνολικα τα οποια πρεπει να εγιναν πανω στα γυρισματα. Σε γενικες γραμμες εχει αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις φετος και απο θεμα ταξιδεματος, χωρητικοτητας και τηρησης ωραριων. Απο κοσμο φυσικα δεν επεφτε καρφιτσα ενω στο γκαραζ χωρουσαν ακομα 7-8 αυτοκινητα ανετα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...