Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Σημερα το SEA ANGEL ειχε φουνταρει κανα δυο μιλια ανοιχτα της Αιγινας στην περιοχη Μαραθωνας.Απο εμαθα εκει ειναι αγκυροβολιο και πανε συχνα βαπορια και φουνταρουν αμα εχει καιρο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ξαφνικο μπουρινι χτες το απογευμα στην Αιγινα και την νυφη την πληρωσε το ΝΕΦΕΛΗ το οποιο δυσκολευτικε αρκετα.

Καταφερε να δεσει με την δευτερη προσπαθια ενω το κυμα καβαλουσε την προβλητα.Στην πρωτη προσπαθεια δεν μπορεσε να δωσει καβους και ετσι απομακρυνθηκε για λιγο και ξαναγυρισε για να δεσει.Τελικα τα καταφερε χωρις να δημιουργηθει καποιο προβλημα

Εκεινη την ωρα υπηρχε ισχυρη βροχη,περιορισμενη ορατοτητα και πολυ δυνατος ανεμος.

Και το ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ οπως ειπωθηκε και αλλου μεθορμισε στο μεσα λιμανι.Μετα απο 10 λεπτα που εδεσε το ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ τα πραγματα ηταν σαφως πιο ηρεμα.

Και δυο φωτο που δειχνουν περιπου τι γινοταν χτες

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Σήμερα στην Αίγινα είχαμε τη παρουσία του Γεώργιος Μπρουφας ΙΙ, μάλλον για να μεταφέρει οπαδούς του Αίαντα Σαλαμίνας. λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα Σαρωνικός Αίας Σαλαμίνας.

Edited by proud_ionian
ο Αιας κλινεται
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Επιχείρηση ανέλκυσης άγκυρας στο λιμάνι της Αίγινας.

Πηγη: AEGINA PORTAL

Μία δύσκολη επιχείρηση ανέλκυσης ξεκίνησε το πρωί της Τριτης λίγο έξω από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας. Η ανέλκυση αφορούσε την πολύ βαριά άγκυρα του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου που συνδέει ακτοπλοϊκά την Αίγινα με τον Πειραιά. Η άγκυρα του πλοίου έμεινε στο βυθό του λιμανιού της Αίγινας σε βάθος δέκα περίπου μέτρων και από το πρωί οι άνδρες του καταδυτικού συνεργείου έπιασαν για δουλειά για την ανέλκυση της. Εργασία καθόλου εύκολη, αν αναλογιστεί κανείς το πολύ μεγάλο βάρος που έχει η άγκυρα ενός τέτοιου σκάφους.

Για την ανέλκυση της χρησιμοποιήθηκαν τρία ειδικά μπαλόνια, που αφού πρώτα οι άνδρες του συνεργείου τα μετέφεραν στον πυθμένα, τα έδεσαν στην άγκυρα και ξεκίνησαν να διοχετεύουν αέρα στο εσωτερικό τους. Με τη βοήθεια της άνωσης η βαριά άγκυρα και τα μπαλόνια ανέβηκαν στην επιφάνεια και από εκεί με σκάφος ρυμουλκήθηκαν κοντά στην εσωτερική προβλήτα από την πλευρά του "Λευκού Φανού". Όταν είχαν μεταφερθεί κοντά στην προβλήτα, η άγκυρα αποδεσμεύτηκε από αυτά και ακούμπησε με όλο της το βάρος στο ρηχό πυθμένα. Στη συνέχεια και με τη βοήθεια του δύτη που επέβλεπε την όλη διαδικασία, ένα γερανοφόρο όχημα την έβγαλε στην στεριά ώστε να αποδοθεί και πάλι στο πλοίο.

Οι καλές καιρικές συνθήκες σήμερα στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας και η εμπειρία του καταδυτικού συνεργείου βοήθησαν στην επιτυχημένη έκβαση της επιχείρηση της ανέλκυσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τέλος για το "Σώστρατο". Το τέλος μιας εποχής.

Πηγη: AEGINA PORTAL

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη τύπου liberty στο λιμάνι της Αίγινας. Το όνομα του, αλλά και το μέγεθος του, το έκαναν έναν σκάφος σχεδόν μυθικό στα μάτια των μικρών παιδιών, που δεκαετίες πριν έπαιζαν ψαρεύοντας στο λιμενοβραχίονα του "ΚΕ". Ο λόγος για τον "Σώστρατο", ένα σκάφος έντεκα μέτρων που χτίστηκε το 1974 από τον Αιγινήτη καραβομαραγκό Νεκτάριο Χελιώτη. Φτιαγμένο από ιρόκο και με χαρακτηριστικά ψηλή πλώρη, προκαλούσε αμέσως το θαυμασμό. Δυστυχώς το πρωί της Κυριακής φαίνεται ότι είχε έρθει η ώρα να γραφτούν οι τίτλοι τέλους για αυτό το όμορφο σκαρί. Ο γερανός που θα το ανέλκυε και το φορτηγό που θα το μετέφερε, περίμεναν στην προβλήτα δίπλα στον Άγιο Νικόλαο τον Θαλασσινό. "Το σκάφος θα πάει για σπάσιμο" είπε κάποιος και τα μάτια όλων στράφηκαν στη "μπούκα" του λιμανιού. Το όμορφο liberty ερχόταν ρυμουλκούμενο με σβησμένη τη μηχανή. Άδικο τελευταίο ταξίδι για ένα τόσο όμορφο πλεούμενο. Γρήγορα μαζεύτηκε κόσμος στην προβλήτα κι όλοι μαζί έμειναν να παρακολουθούν τις προσπάθειες που ξεκίνησαν για την ανέλκυση του.

Ο όμορφος "Σώστρατος" λες και δεν ήθελε να βγει από το θαλασσινό νερό. Η ηλιόλουστη μπουνάτσα τον καλούσε στα ανοιχτά, μια βόλτα στο Αγκίστρι ή πίσω από τη Μονή και την Πέρδικα. Μαζί παρακολουθούσε και ο άνθρωπος που το έφτιαξε, ο Νεκτάριος Χελιώτης. "Το σχέδιο το ξεσηκώσαμε από ένα σκαφάκι τόσο δα" και δείχνει με την παλάμη του "είναι σκάφος που μπορεί να ταξιδέψει με όλους τους καιρούς, το φτιάξαμε από ιρόκο, είναι βαρύ". Τα liberty μας εξήγησε ο κύριος Νεκτάριος είναι "εγγλέζικες λάντζες". "Κρίμα" είπε και έμεινε να το κοιτάει.

Τελικά ο "Σώστρατος" αρνήθηκε να βγει από το νερό. Το μεγάλο του βάρος δεν επέτρεψε την ανέλκυση του με αυτόν τον τρόπο. Αποφασίστηκε να αλλάξει η μέθοδος και να "βγει" από το καρνάγιο. Λιμενικά τέλη, υψηλό κόστος συντήρησης, τέλος εποχής για ένα σκάφος που θα μείνει στη μνήμη όλων των παιδιών, που έπαιζαν ψαρεύοντας τα καλοκαίρια στο λιμενοβραχίονα του "ΚΕ".

post-54-128326984474_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης «Ε/Γ-Υ/Γ 29» στο λιμένα της Αίγινας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ 29, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Αίγινα Αγκίστρι, ότι η προσέγγιση στο λιμένα Αίγινας ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το πλοίο θα αποβίβαζε στο λιμένα της Αίγινας εβδομήντα πέντε (75) επιβάτες και ανέμεναν προς επιβίβαση πενήντα δύο (52) για Πειραιά.

Επίσης, το ανωτέρω Ε/Γ-Υ/Γ θα αποβίβαζε πέντε (05) επιβάτες στο Αγκίστρι, όπου ανέμεναν προς επιβίβαση είκοσι ένας (21) επιβάτες.

Το Ε/Γ-Υ/Γ 29 επέστρεψε στο λιμένα Πειραιά όπου προσέδεσε ασφαλώς περί ώρα 15.45. Οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της

πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας τη Κυριακη 03/01/09.

Πηγη: AEGINA PORTAL

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, τα οποία προέκυψαν από τους δυτικούς ανέμους που έπνεαν εκείνη την ώρα. Λόγω του έντονου κυματισμού και του νερού που πλημμύρισε για μία ακόμη φορά τις προβλήτες, κατέστη αδύνατον να ελλιμενιστεί το πλοίο "Νεφέλη" το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Αίγινας από τον Πειραιά. Εκείνη την ώρα βρισκόταν στην μεγάλη προβλήτα το πλοίο "Φαίδρα" στο οποίο επιβιβαζόντουσαν όσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν με αυτό στον Πειραιά.

Καθόλη τη διάρκεια της επιβίβασης των επιβατών στο "Φαίδρα", το "Νεφέλη" παρέμενε αναγκαστικά έξω από το λιμάνι, κοντά στην περιοχή της "σπίθας". Όταν το "Φαίδρα" απέπλευσε, οι επιβάτες του άλλου πλοίου κατέβηκαν και πολλοί από αυτούς εξέφρασαν το θυμό τους και τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός. Όμως τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα στη συνέχεια, αφού ο δυνατός κυματισμός έβρεχε πολλούς από αυτούς που προσπάθησαν να μπουν πλοίο, ενώ όσοι μπήκαν και όσοι βγήκαν από αυτό δεν είχαν άλλη επιλογή από το να φύγουν με βρεγμένα παπούτσια. Μόνο η άρτια τεχνική κατάρτιση του κυβερνήτη να "φέρει" σωστά το σκάφος βοήθησαν την κατάσταση. Υπομονή έπρεπε να δείξουν και οι οδηγοί των αυτοκινήτων που έμειναν ακινητοποιημένοι για πολλοί ώρα περιμένοντας να επιβιβαστούν.

Το Νεφέλη δεν έδεσε στο λιμάνι για να μην γίνει καμία ζημιά σε κατά της διάρκειας της μανούβρας αλλά και να διευκολυνθεί και το Φαίδρα κατά την αναχώρηση του. Αλλά από ότι φαίνεται οι Αιγινήτες δεν μπορούσαν να κάνουν υπομονή 15 λεπτά να φύγει το άλλο πλοίο.

Αφού έδεσε το Νεφέλη και βγήκαν οι πεζοί επιβάτες κάνοντας το καθιερωμένο ποδόλουτρο στο λιμάνι της Αίγινας, οι επιβάτες που ανέμεναν να επιβιβαστούν έκαναν «έφοδο», έτσι εγκλωβίζοντας για κανένα 5λεπτο ακόμα μερικά οχήματα στο γκαράζ, όπου αυτό φαίνεται εξαγρίωσε τους οδηγούς που είχαν μείνει μέσα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αναγκαστική επιστροφή στο Λιμάνι του Πειραιά για τους επιβάτες του FLYINGCAT 1.

Πηγη: AEGINAPORTAL

Για μία ακόμη φορά, δεύτερη φέτος, επιβάτες που προσεγγίζουν με πλοίο στο λιμάνι της Αίγινας αναγκάζονται να επιστρέψουν στο λιμάνι του Πειραιά και να μην αποβιβαστούν στο νησί. Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια του πρώτου δρομολογίου από το λιμάνι του Πειραιά προς την Αίγινα. Πιο συγκεκριμένα το πλοίο FLYINGCAT 1 που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά - Αίγινα και το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά στις 7 το πρωί, φτάνοντας στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας δεν κατάφερε να ελλιμενιστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε τόσο από επιβάτη του πλοίου, όσο και από τον αξιωματικό υπηρεσίας του Λιμεναρχείου Αίγινας, στο σημείο πρόσδεσης των ιπταμένων βρισκόταν εκείνη τη στιγμή το F/D VENUS το οποίο θα αναχωρούσε στις 9 με προορισμό επίσης το λιμάνι του Πειραιά. Από το λιμεναρχείο δόθηκαν στον κυβερνήτη του σκάφους δύο εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη αφορούσε το σημείο πρόσδεσης της υδροφόρας στην είσοδο του λιμανιού, καθώς η υδροφόρα δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο λιμάνι και η δεύτερη τη ράμπα από την εξωτερική πλευρά που δένουν συνήθως τα οχηματαγωγά. Ο κυβερνήτης προσπάθησε να προσεγγίσει, αλλά αποφάσισε ότι για την ασφάλεια του πλοίου και τον επιβατών έπρεπε να επιστρέψει τελικά στον Πειραιά.

Το γεγονός εξόργισε τους επιβάτες του πλοίου, που είδαν να φτάνουν στο λιμάνι της Αίγινας και να μην μπορούν να αποβιβαστούν. Σαφώς και για την ασφάλεια του πλοίου και των επιβατών μόνο ο κυβερνήτης του μπορεί να αποφασίζει, όμως το φαινόμενο αρχίζει να παίρνει διαστάσεις καθώς συμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες. Το πλοίο σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μετέφερε είκοσι επιβάτες. Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο παρουσιάζει τις καιρικές συνθήκες μιάμιση ώρα αργότερα, κατά τη διάρκεια αναχώρησης του F/D VENUS στις 9 το πρωί.

Προφανώς αυτό συνέβη γιατί σήμερα η HSW έκανε το δρομολόγιο στις 07:00 από Πειραιά, ενω τις αλλες Κυριακες ξεκινάει τα δρομολόγια με τα ταχύπλοα προς την Αίγινα στις 09:00 από το Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

ξεσκιουζ μη, γιατι δεν το επιασα. το οτι οι δυσμενεις καιρικες συνθηκες δεν αφησαν το γατακι να δεσει, εχει να κανει με την αλλαγη της ωρας αναχωρησεως απο πειραια;

Link to comment
Share on other sites

Αφού η προβλήτα που κανονικά δένει ήταν κατελειμενη από το Flying Dolphin Venus I, που θα ξεκίναγε στις 09:00!! Εδώ πολύ δύσκολα χωράει να δέσει δεύτερο δελφίνι όταν είναι άλλο δελφίνι δεμένο μέσα, πως θα χωρούσε το Flying Cat 1?? Οι άλλες θέσεις που του πρότειναν ήταν δύσκολο να δέσει με τις σημερινές καιρικές συνθήκες

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Πυρκαγιά σε Ε/Γ-Τ/Ρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ στην Αίγινα

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Πυρκαγιά, από βραχυκύκλωμα στο χώρο του μηχανοστασίου, εκδηλώθηκε σήμερα στις 01.00, στο Ε/Γ-Τ/Ρ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ» Ν. Κέρκυρας 329, που ήταν πρυμνοδετημένο στο λιμάνι της Αίγινας.

Άμεσα, στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής που απομάκρυναν με ασφάλεια τους δεκαεπτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καθώς και το τετραμελές πλήρωμα.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκαν δύο οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, με τη συνδρομή των οποίων η πυρκαγιά κατασβέστηκε, μη έχοντας προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ η Λιμενική Αρχή Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγόρευσε τον απόπλου του σκάφους, μέχρι αποκατάστασης των ζημιών και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Ένα βίντεο κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

25.000 αφίξεις επισκεπτών στην Αίγινα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Πηγή: AEGINAPORTAL

25.000 αφίξεις επιβατών που ταξίδεψαν προς την Αίγινα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, κατέγραψε η Λιμενική Αρχή του νησιού. Μεγάλος επίσης και ο αριθμός των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, που έφτασαν στο νησί το ίδιο διάστημα, τα οποία ανήλθαν στις 5.400. Εξίσου σημαντικός είναι και αριθμός των εκδρομέων του Πάσχα που προτίμησε να παρατείνει τις διακοπές του στην Αίγινα. Έτσι μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας της Διακαινησίμου ο αριθμός των επιβατών που αναχώρησαν από το Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας ήταν 10.000, ενώ το ίδιο διάστημα τα ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα που ταξίδεψαν από την Αίγινα προς το λιμάνι του Πειραιά ήταν 1.500.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση και κατά την επόμενη ημέρα με 10.000 επιβάτες και 1.900 ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα να ταξιδεύουν από το λιμάνι της Αίγινας προς το λιμάνι του Πειραιά. Υπολογίζεται ότι μέχρι το βράδυ σήμερα θα ταξιδέψουν από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας 2.000 επιβάτες και περίπου 700 αυτοκίνητα. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας σε σχέση με πέρυσι, την ίδια εορταστική περίοδο, ξεπέρασε το 20%.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 months later...
  • 1 year later...

Μικροατυχημα ειχαμε χτες στην Αιγινα οταν το ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ που αναχωρουσε απο το λιμανι μετα απο το δρομολογιο καυσιμων που ειχε προσεκρουσε ελαφρα στην πρυμη του ΦΟΙΒΟΥ που ηταν δεμενος στο λιμανι.

Να πουμε οτι το πλοιο που κανει το δρομολογιο των καυσιμων δεν δενει στη συνηθισμενη θεση που δενουν τα πλοια στα κανονικα τους δρομολογια αλλα μπροστα απο τα εκδοτηρια

 

Στο aeginaportal υπαρχει ρεπορταζ με βιντεο απο το χτεσινο συμβαν

 

 

Κλίμα φόβου και αγωνίας επικράτησε, για λίγα λεπτά, χθες το απόγευμα στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, ανάμεσα στους περαστικούς και τους επιβάτες των πλοίων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στις προβλήτες. Αιτία οι μανούβρες του επιβατηγού πλοίου "Απόλλων Ελλάς", κατά τη διάρκεια των χειρισμών του απόπλου, καθώς το πλοίο κατέληξε να πάρει κατεύθυνση πλαγιοδέτησης στην μεγάλη προβλήτα. Το πλοίο νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει τη μεταφορά των βυτιοφόρων υγρών καυσίμων

Την αγωνία όσων βρίσκονταν στο λιμάνι, επέτεινε το γεγονός ότι η πλώρη του σκάφους πλησίαζε όλο και περισσότερο προς την πρύμη του οχηματαγωγού πλοίου "Φοίβος", το οποίο εκείνη τη στιγμή βρισκόταν δεμένο στη μεγάλη προβλήτα, καθώς θα αναχωρούσε στις 18:30 σε προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Πειραιά. Τελικά η πλώρη του "Απόλλων Ελλάς" προσέκρουσε σε τμήμα της πρύμνης του "Φοίβου", ευτυχώς χωρίς να δημιουργηθούν σημαντικές υλικές ζημιές, όπως επιβεβαιώνεται και από τη Nova Ferries.

 


 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Συμφωνα με το Aeginaportal, η κινηση από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Αίγινας την περίοδο της Μεγάλης Δευτέρας έως Δευτέρας του Πάσχα ηταν 25.381 επιβατες, 3.950 Ι.Χ. 833 δίκυκλα και 190 φορτηγά . Το ίδιο διάστημα δηλαδή από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Δευτέρα του Πάσχα μετακινήθηκαν από το λιμάνι της Αίγινας προς το λιμάνι του Πειραιά 18.152 επιβάτες 2.173 Ι.Χ. 601 δίκυκλα και 166 φορτηγά

 

Υ.Γ: Συμφωνα με αυτα που ειδα με τα ματια μου τη μεριδα του λεοντος στη κινηση να την εχει το Φοιβος και το μικροτερο μεριδιο το Ιονις

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 2 weeks later...

Αν και κανονικά θα έπιανε...Δελτίο Αργοσαρωνικού...εδώ και 2 μέρες "σκαναρει" τον Αργοσαρωνικό σχεδόν απο το Σατερλί της Σαλαμίνας μέχρι και το ορμο Κλίμα της Αίγινα το Ιταλικό research/survey vessel Odin Finder... Έχουμε κοιτάσματα και στο Σαρωνικό? <_<:lol:

 

Μάλιστα η Υδρογραφική έχει ενημερώσει σχετικά

 

AS FOLLOWS:
SARONIKOS GULF - SOUTH AIGAIO SEA
1. SCIENTIFIC RESEARCH
BY R/V ODIN FINDER/IZER
IN PROGRESS UNTIL FURTHER NOTICE
IN VICINITY OF THE LINES JOINING

 

Link to comment
Share on other sites

Μήπως είναι για τον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας που θα πιάνει απ' την Περόνη Σαλαμίνας και θα καταλήγει στη βόρεια πλευρά του νησιού; Η καμία σχέση;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι αφίξεις των επιβατών στην Αίγινα, λόγω των ημερών του Πάσχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Αίγινας από την Παρασκευή 22 Απριλίου έως και την Κυριακή του Πάσχα 1 Μαΐου, ταξίδεψαν προς την Αίγινα 35.174 επιβάτες (Μ. Δευτέρα - Κυριακή Πάσχα 27.357 επιβάτες *). Αντίστοιχα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε διαθέσιμα από την ίδια πηγή και αποτελούν μέρος του αντίστοιχου ρεπορτάζ, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Δευτέρα του Πάσχα του 2015 ταξίδεψαν στην Αίγινα 25.381 επιβάτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα, που το ρεπορτάζ του Aegina Portal χαρακτήρισε ως ημέρα κορύφωσης της επιβατικής κίνησης, δηλαδή αυτή της Μεγάλης Παρασκευής, προς την Αίγινα ταξίδεψαν 6.469 επιβάτες. Για να υπάρχει μία τάξη μεγέθους, αυτό το νούμερο είναι κατά τι μεγαλύτερο, από αντίστοιχες καταμετρήσεις της επιβατικής κίνησης, την προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου, όχι μόνο για την Αίγινα, αλλά συνολικά για όλους τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού. Για παράδειγμα στις 13 Αυγούστου του 2014 η συνολική κίνηση προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού ήταν 6.173 επιβάτες.

 

Ένα επιπλέον στοιχείο το οποίο έχει ιδιαίτερη αξία είναι ο αριθμός των αυτοκινήτων Ι.Χ. που αποβιβάστηκαν το διάστημα 22 Απριλίου - 1 Μαΐου στην Αίγινα, ο οποίος έφτασε συνολικά τα 6.159 Ι.Χ. οχήματα, σε αυτόν τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται φορτηγά, μηχανές κτλ. Την περσινή περίοδο από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Δευτέρα του Πάσχα τα Ι.Χ. οχήματα ήταν 3.950.  Ενδιαφέρον έχει και η Κυριακή του Πάσχα, κατά την οποία μετακινήθηκαν προς την Αίγινα 2.519 επιβάτες.
 

Πηγή: Aeginaportal

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...